Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανησηχία μετά το μπάνιο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

έχω μια μπεμπόυλα 35 μερών και θα ηθελα τη βοήθειά σας. Τις τελευταίες 5 μέρες μετά το μπάνιο (γυρω στις 9-10 το κανουμε) έχει εντονο εκνευρισμό, δεν κλαίει κατα τη διάρκεια του μπάνιου αλλά ακριβώς μετα που πάω να τη θηλάσω κλαίει ασταματητα.Δεν πιάνει τίποτα για να την ηρεμήσουμε...Δοκιμάσαμε να της δινουμε το γαλα μου και με μπιμπερό το κατεβάζει πιο εύκολα μεν αλλά και παλι σταματάει και κλαίει. Δεν πρέπει να είναι κολικοί γιατι δεν μαζευεται καθόλου δεν δειχνει να πονά...Έχετε καμια ιδέα ή καποια κοινή εμπειρία?Δε μπορω να τη βλεπω να κλαιει και να μη μπορώ να τη βοηθήσω....:(

Η μπέμπα μας γεννήθηκε στις 10/12/2011!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δοκιμασε να της κανεις το μπανιο πιο νωρις γυρω στις 7 με 8 και μετα να της κανεις μασαζακι με λαδακι.αυτο θα την ηρεμισει πιστευω.και μετα μπορει να θηλασει πιο ηρεμα αφου θα εχει περασει καποια ωρα μεταξυ μπανιου και θηλασμου.να σου ζησει το μπεμπακι σου!!

qcKmp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εμένα το έκανε αυτό από 20-40 ημερών περίπου! Ποτέ δεν κατάλαβα τι ήταν αλλά συζητώντας με άλλες μαμάδες ήταν κάτι που όλες λίγο πολύ βίωσαν!

Εγώ τελικά το απέδωσα σε εκνευρισμό! Γενικα τα μωρά είναι πιο εκνευρισμένα το βράδυ. Είναι κουρασμένα, έχουν μαζέψει παραστάσεις, νυστάζουν και ξεσπούν! Μπορεί να λέω και βλακείες αλλά βλέποντας την μικρή μου και καταλαβαίνοντας πλέον την ιδιοσυγκρασία της πιστεύω κάτι τέτοιο ήταν.

Πάτε βόλτα τα απογεύματα; Συνήθως βοηθάει! Επίσης εμένα με βοήθησε ένας μάρσιπος αγκαλιάς (ring sling). Φορούσα το μωρό και έκοβα βόλτες μεσα στο σπίτι και ηρεμούσε.

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Οσο πιο κουρασμενο ειναι ενα μωρο, τοσο πιο δυσκολα "αποδιδει" στη βραδυνη ρουτινα. Το μασαζακι βοηθα πολυ αλλα γενικα νομιζω δεν μπορεις να κανεις κατι γι' αυτο. Υπερενταση ειναι, οπως ηρθε - ετσι και θα φυγει..

Εφοσον το μωρο σου δεν δειχνει να πονα, μην ανησυχεις.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites

εμάς το μωρό είναι 2.5 μηνών και πολλές φορές γίνεται αυτό που περιγράφεις. Ενώ στο μπάνιο δεν κλαίει, και μετά του κάνουμε το μασάζ και φαίνεται να χαλαρώνει, το πράγμα χαλάει όταν προσπαθούμε να το ντύσουμε. Εκεί αρχίζει να κλαίει και χαλάει τον κόσμο και μετά είναι τόσο εκνευρισμένο που δνε κάθεται με τίποτα να θηλάσει ενώ είμαι σίγουρη ότι πινάει και πρέπει να φάει. Κι εγώ μερικές φορές το βάζω στο μάρσιπο και περπατάμε πάνω κάτω μέχρι να ηρεμήσει και αφού ηρεμήσει τη βγάζουμε από εκεί και τη βάζουμε στο στήθος. Δεν πιάνει πάντα, μερικές φορές μπορεί να το κάνουμε 2 και 3 φορές. Άλλες φορές πάλι της δίνουμε πιπίλα και την κρατάω αγκαλιά στο ύψος του στήθους και κάποια στιγμή αφού έχει ηρεμίσει και φαίνεται "συνεργάσιμη" της τραβάω την πιπίλα και της χώνω το στήθος. Αυτό συνήθως πιάνει, αλλά πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Μερικές φορές πάλι είναι τόσο νευριασμένη που κοιμάται χωρίς να φάει, ξυπνάει όμως σχετικά γρήγορα για να φάει και τότε έχει ξεχάσει το θυμό της μάλλον γιατί τρώει με πολύ μανία!!! αυτά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμεις καταληξαμε οτι το δικο μας το μωρο νευριαζει που τον βγαζουμε απο το νερο!

Εκανε συνεχεια αυτο το πραγμα...με το που εβγαινε απο το μπανιο κλαμα και κακο.Μια μερα τον ξαναβουτηξα μεσα και σταματησε επιτοπου.Την επομενη φορα παλι τα ιδια...τον ξαναβουταμε,ξανασταματαει.Μας αρεσει το νερακι..τι να κανουμε ;)

xceZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.Χθες την καναμε λιγο νωριτερα και ηταν λιγοτερο μουρμουρω...Μπορει να ειναι και τυχαιο βεβαια...Θα το δουμε.Οποιαδηποτε άλλη ιδέα ειναι ευπροσδεκτη..

Η μπέμπα μας γεννήθηκε στις 10/12/2011!

Link to comment
Share on other sites

ωραια αφου ειδες οτι ηταν λιγοτερο μουρμουριτσα που της εκανες πιο νωρις το μπανακι καντο της το απογευμα και το βραδυ αν θες να την ηρεμισεις καντης μασαζακι.μπορει να ειναι κουρασμενη και το μπανιο να την κουραζει περισσοτερο και να μην αποδιδει για το δικο σου μωρακι ως μεθοδος χαλαρωσης!ψαξε ψαξε θα το βρεις τι ειναι αυτο που της αρεσει και την ηρεμει και μετα ολα θα στρωσουν!

qcKmp2.png
Link to comment
Share on other sites

και μενα τον δικό μου τον νευριαζε το μπάνιο πριν τον υπνο...Οπότε τον εκανα απογευματακι και βραδακυ αγκαλιτσα μανουλα, κουνημα, χαιδεμα και υπνος!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τελικα μια μερα δεν την καναμε μπανιο και ειχε παλι αυτον τον εκνευρισμο. Καταληξαμε οτι ειναι μεταξύ 8 με 11 και όχι καθε μερα το ιδιο εντονος..Ισως περναει και κάποιους Light κολικους...Ευχαριστώ για τη βοήθεια και για τις συμβουλες!!!!

Η μπέμπα μας γεννήθηκε στις 10/12/2011!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...