Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εκτοπος νεφρος

Recommended Posts

γεια σας.ειναι μολις το πρωτο μηνυμα και η εγγραφη μας εγινε μολις πριν 5 λεπτα.βρηκαμε το site πολυ ενδιαφερον και ελπιζουμε να παρουμε και εμεις λιγες απαντησεις στο δικο μας θεμα.ειμαστε οι γονεις του μικρου Νικολα μολις 3 μηνων! γεννηθηκε με εκτοπια αριστερου νεφρου που σημαινει οτι ο νεφρος δεν ειναι στην θεση που θα επρεπε φυσιολογικα αλλα χαμηλοτερα σε ενδοπυελικη θεση!ειχε διαγνωστει πριν καν γεννηθει στο β επιπεδου.εγινε μολισ γεννηθηκε υπερηχο επιβεβαιωθηκε,δευτερο υπερηχο στον 1,5 μηνα τριτο τωρα στον3ο μηνα.ενδιαμεσα καλλιεργειες ουρων για τυχον ουρολοιμοξεις ευτυχως αρνητικες!προ λιγων ημερων εγινε κυστεογραφια οπου διεγνωσθει μικρου βαθμου παλινδρομηση των ουρων και μας παρεπεμψαν και για σπινθηρογραφημα νεφρων.επειδη ειμαστε απο νησι θα θελαμε και μια δευτερη η και τριτη γνωμη απο παιδοουρολογο παιδονεφρολογο στην αθηνα σε παιδιατρικο νοσοκομειο πχ παιδων που φυσικα και πιο ειδικοι ειναι αλλα και περισσοτερα περιστατικα εχουν αντιμετωπισει παρομοια!παρακαλω αν ξερετε η μπορειτε να συστησετε καποιον που εχετε ακουσει η γνωρισει!σασ ευχαριστουμε!!

Διαφημίσεις

Δεν ειναι στο παίδων ειναι σε ιδιωτικό αλλα νομίζω οτι ο ζουπάνος ειναι αρκετα καλος σε αυτο, κοίτα και το σαίτ του θα βρεις ολα τα στοιχεία.

Σου ευχομαι να σου πάνε ολα καλα για το μικράκι σου και μην στεναχωριέσαι σκεψου οτι ειναι κατι που φτιάχνετε και παιρναει ολα θα πάνε καλα..

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

καλως σας δεχτηκαμε!!!!

σας ευχομαι να ξεπερασετε γρηγορα αυτη σας την δοκιμασια με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

να χαιρεστε το μωρακι σας.

Διαφημίσεις

Αγαπητοί Αντώνη κ Χρύσα

Κατ'αρχήν να σας ζήσει ο μικρός Νικόλας.

Η νεφρική εκτοπία δηλαδή η διαφορετική θέση του νεφρού είναι συνήθως ένα τυχαίο εύρημα υπερηχογραφικού ελέγχου για άλλο λόγο.

Δεν παρουσιάζει συμπτώματα και γι αυτό δεν ανιχνεύεται εύκολα. Η πυελική θέση του νεφρού τον καθιστά πιο ευάλωτο σε μέτριας βαρύτητας τραυματισμούς απ'ότι στη φυσιολογική του θέση.

Ο παιδίατρος σας θα πρέπει να ενημερωθεί ώστε να αποφεύγει υπερηβική παρακέντηση σαν μέθοδο άσηπτης λήψης ούρων για καλλιέργεια.

Η κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση που παρουσιάζει έχει πιθανότητες να υποχωρήσει μέχρι τους πρώτους 12 μήνες οπότε και θα επαναλάβετε την κυστεογραφία.

Το σπινθηρογράφημα νεφρών DMSA θα μας δώσει επιπλέον πληροφορίες για τη λειτουργία του έκτοπου νεφρού.

Με εκτίμηση

Μαρινόπουλος Γιάννης

Παιδοχειρουργός

• 3 months later...

Καλησπερα ο γιος μου εχει το ιδιο περιπου.τωρα ειναι δυομιση ετων , εκανε DMSA και ειναι μια χαρα.ο γιατρος μας , ο οποιος ειναι φοβερος,λεγεται κουσιδης και ειναι στο μητερα.σας ευχομαι οτι καλυτερο.αμα θελετε κατι στειλτε μας μηνυμα.

• 5 χρόνια μετά...

Καλησπέρα είμαι εγκυοσ και στη β επιπέδου φάνηκε ότι το μωρό μας έχει εκτοπο νεφρό η διασταυρούμενη εκτοπια, αν και οι γιατροί είναι καθησυχηστακοι ( βέβαια προβλέπεται πληθοσ εξετάσεων), έχω θορυβηθει αρκετά, κάποια μανούλα μ.παρόμοια εμπειρία;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...