emi/l

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  24
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο emi/l

 1. Δεν ξέρω τι να κάνω με το διάβασμα του γιού μου!Είναι Α δημοτικού και καθε απόγευμα μου βγαίνει το λάδι για να κάνει τις εργασίες του στην γλώσσα!Με αποτέλεσμα να χάνω την ψυχραιμία μου και να φωνάζω και φυσικά να δημιουργείται αρνητικό κλίμα.Αν πάλι δεν κάτσω μαζί του δεν κάνει τίποτα, μόνο παίζει!
 2. Τις λέξεις που έχουν για ορθογραφία τις γράφουν τρεις φορές αντιγραφή στο τετράδιο. Η δασκάλα μετά τους έβαζε να κάνουν μια πρόταση με την κάθε λέξη οπότε την αποτύπωναν!
 3. Τελικά πήγα στην δασκάλα και μου πρότεινε -να του βάζω χρονόμετρο για τις ασκήσεις (το οποίο έχω δοκιμάσει και δεν πιάνει!) -να του στερώ πράγματα, αν δεν κάνει μέσα στο χρόνο τα μαθήματά του (το οποίο επίσης δεν πιάνει!) Δεν μπορώ να πω βέβαια, κάνει την αντιγραφή και την ανάγνωση, αλλά... στις 8 το βράδυ! Η αλήθεια είναι ότι βλέπω ότι έχει πρόοδο και έχω ηρεμήσει αρκετά! Σε κάποιο σεμινάριο που είχα πάει μας είπε η κοινωνική λειτουργός πως πρέπει να μάθουν ότι το διάβασμα είναι δική τους υποχρέωση και το βρήκα λογικό. Προσπάθησα λοιπον να το μεταφέρω στο γιο μου και την περασμένη εβδομάδα που τον παρότρυνα να τελειώσει νωρίς τα μαθήματα μου απάντησε "Δεν σε αφορά πότε θα τα κάνω.Είναι δική μου δουλειά!" Τι να πει κανείς?
 4. Εχω και μια άλλη απορία.Γιατί οι δασκάλες δεν παραπονιούνται για το σύστημα στο υπουργείο, αλλά κάνουν παράπονα στους γονείς για τις επιδόσεις των παιδιών?
 5. Αυτό με αγχώνει και εμένα να μην έχει κενά!Και επίσης αυτά που μου λέει η δασκάλα!Και την πατάω κι εγώ όπως εσύ!Με πιάνει το άγχος και τον ζορίζω! Κι εμένα το σαββατοκύριακο βαριότανε να διαβάσει, τελικά διάβασε την Κυριακη! Οσο για το Υ.Γ.δεν υπάρχει λόγος για συγνώμη!Ισα ίσα, γι αυτό άνοιξα αυτό το θέμα για να ακούσω καμία συμβουλή κ πραγματικά βρήκα παρηγοριά που βλέπω ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που το περνάμε αυτό!
 6. Οταν ο πρώτος μου γιός ήταν 11 μηνών συνειδητοποίησα ότι είμαι πάλι έγκυος. Οταν ήμουν 3 μηνών είχα λίγο αίμα και ο μλκς ο γιατρός μου είπε να κάτσω 1 ημέρα στο κρεβάτι και αν δεν ξαναδώ αίμα όλα είναι καλά! Τεσσάρων μηνών αρχίζει αιμοραγία που δεν σταματάει με τίποτα, ποτάμια!!! Και ο γιατρός λείπει στο εξωτερικό και δεν μπορώ να επικοινωνήσω!Οταν τον βρίσκω τελικά μου λέει εντάξει πάρε με αργότερα να μου πείς τι γίνεται.(πως είπατε??) Τελοσπάντων είχαμε ένα οικογενειακό φίλο που ήταν πολύ καλός γυναικολόγος και τον πήρα μέσα στον πανικό και πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο! Τελικά το πρόβλήμα ήταν ότι ο πλακούντας ήταν στην είσοδο και αφού δεν έβρισκε τοίχωμα προκαλούσε αιμοραγία!Για 2 μήνες ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, δεν μπορούσα να σηκωθώ ούτε για τουαλέτα, μπαινόβγαινα στο νοσοκομείο, είχα πόνους γέννας κάθε 5 λεπτά.Οταν έγινα 6 μηνών μου έκαναν την εξέταση για να δούμε αν μεγαλώνει φυσιολογικά το μωρό και είδαν ότι υπήρχε πρόβλημα στο κεφαλάκι του!Δεν μεγάλωνε φυσιολογικά γιατί μαζί με το αίμα έχανα και αμνιακό υγρό! Ο γιατρός με συμβούλεψε να το ρίξουμε διότι το παιδί είχε πρόβλημα. Ηθελα να ηταν απλά ένα άσχημο όνειρο, όμως ήταν αλήθεια και συνέβαινε σε εμένα! Τελικά μου το πήραν με καισαρική! Ο γιατρός με καθησύχασε ότι η κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή και πως αυτό ήταν ένα άτυχο συμβάν. Μετά από 1 χρόνο έμεινα έγκυος ξανά και είχα μια απόλυτα φυσιολογική εγκυμοσύνη και σήμερα το 2ο αγοράκι μου είναι σχεδόν 4 ετών. Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά μην απογοητεύεσαι, σκέψου θετικά και όλα θα πάνε καλά.
 7. emi/l

  ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΙΔΙΟ?

  Κι εγώ τις ίδιες ακριβώς σκέψεις έκανα!Και όταν πήγα να γεννήσω είχα την στενοχώρια ότι 3 μέρες δεν θα έβλεπα το αγοράκι μου και έκλαιγα! Αλλά φυσικά η αγάπη μοιράζεται και θα τα αγαπάς το ίδιο! Ο πρώτος έχει τα πρωτεία αλλά και τις ανασφάλειες που έχεις στο πρώτο παιδί, ενώ στο δεύτερο ξέρεις και είσαι πιο άνετη. Επίσης όταν υπάρχουν 2 παιδιά μαθαίνουν να μοιράζοντε και έχει παρέα το ένα το άλλο! Είναι πιο ισορροπημένη η οικογένεια! Με το καλό λοιπόν!
 8. emi/l

  Νευριάζω!!!

  Να σου ζήσει το μωράκι! Πραγματικά είναι απίστευτα εκνευριστικό, γιατί οι περισσότεροι θέλουν να το παίξουν έξυπνοι και είναι και απόλυτοι! Κι εγώ δεν λέω ποτέ την γνώμη μου, παρά μόνο αν μου το ζητήσουν! Πόσες φορές είχα εκνευριστεί!Και στο πρώτο μου παιδί, ερχόντουσαν όλοι και κάθε μέρα είχαμε επισκέψεις και ο καθένας έλεγε τα δικά του! Ο παιδίατρος όμως με είχε προειδοποιήσει και μου είχε πει να μην ακούσω κανένα και ότι απορία είχα ρωτούσα τον ίδιο και όλα οκ. Εχει και συνέχεια!Μεγαλώνοντας θα αρχίσουν οι "κόντρες" ποιό παιδί μίλησε πρώτο, ποιό περπάτησε πρώτο κτλ. Μην δίνεις σημασία και χαλάς την διάθεσή σου!
 9. Το θέμα είναι ότι η δασκάλα του γιού μου κάθε μήνα που έχουμε ενημέρωση με αγχώνει σαν να είναι μόνο το δικό μου παιδί που έχει θέμα. Αφού όμως συζήτησα σε και με άλλες μαμάδες του ίδιου τμήματος λέει σε πολλές τα ίδια(Προσοχή στην ορθογραφία, καλύτερα γράμματα, να τους κάνετε επαναλήψεις κλπ). Πέρσυ στο νηπιαγωγείο οι δασκάλες μας έλεγαν να μην τους βάζουμε να γράφουν, να μην τους μάθουμε την αλφαβήτα κτλ, γιατί αυτή είναι δουλειά των εκπαιδευτικών και θα μπερδευτούν τα πάιδιά, καθώς το σύστημα έχει αλλάξει.Φέτος λοιπόν από την 2η εβδομάδα, αν έβγαινε από το περιθώριο (από το τετραχάρακο) έπεφτε το σχόλειο από κάτω και δεν έπαιρνε αυτοκόλλητο!Μας κάνουν πλάκα? Είναι λίγο απαράδεκτο το σύστημα!
 10. Τις ίδιες σκέψεις έκανα κι εγώ!Ακριβώς!Για τους ίδιους λόγους δεν επέλεξα να κάνει το διάβασμά του σε κάποιο φροντιστήριο! Και όπως λες και στο επόμενό σου μήνυμα και εγώ αγχόνομαι πάρα πολύ για όλα και σίγουρα το περνάω στο παιδί!Προσπαθώ να το ελέγξω σιγά σιγά!
 11. Στην δακάλα είχα μιλήσει και δεν με είχε βοηθήσει.Μόνο μου είπε ότι πρέπει να μάθει να τα κάνει και να στρώνεται!Οπως είπα θα ξαναδοκιμάσω να της μιλήσω και βλέπουμε!
 12. Πολύ ευρηματική σε βρίσκω!Μπράβο! Αυτό ήταν βρήκες το ευαίσθητο σημείο της!!
 13. Καταρχήν δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης! Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν έχω βγάλει από το μυαλό μου την πιθανότητα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Από ότι έχω μάθει όμως συνήθως φαίνεται μετά την Α δημοτικού αν υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες. Περιμένω και την λογοθεραπεύτρια να έρθει να του κάνει κάποιο τεστ να δούμε! Πάντως είναι δύκολο η μαμά να έχει και το ρόλο του δασκάλου/επιτηρητή! Οταν διαβάζει με την μεγαλύτερη ξαδέλφη του τα τελειώνει γρήγορα και χωρίς μουρμούρες!Αλλά δεν είναι εφικτό να γίνεται αυτό συνέχεια! Επίσης δεν εμπιστεύομαι και πολύ τα κέντρα γιατί έχω ακούσει για πολλούς απατεώνες και δεν μπορείς να ξέρεις αν σου λένε αλήθεια! Οσο για την δασκάλα θα δοκιμάσω να της μιλήσω πιο ανοικτά. Στην τελευταία συνάντηση δεν με είχε βοηθήσει και πολύ βέβαια.
 14. Δεν υπάρχει το "η τσάντα μένει στο σχολείο"!!! Και ναι πάει Α!Εκτος αυτών η δασκάλα λέει στις μαμάδες να τους κάνουμε και συχνές επαναλήψεις!Ημαρτον! Δεν το βρίσκω πολύ σωστό το νέο σύστημα!!
 15. Κι εγώ φοβάμαι ότι άμα πάει κανα δυο φορές αδιάβαστος μετά θα πάθει ανοσία και δεν θα τον πολυνοιάζει!Κι εγώ πάντως δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να τον αφήσω με τον πατέρα του να διαβάζει!Δεν έχει και πολύ υπομονή και θα το χάσουμε το παιχνίδι!!Παρόλο που τους 2 πρώτους μήνες έβγαινα από το δωμάτιο κλαίγοντας από τα νεύρα μου,αυτή το ενδεχόμενο το απέρριπτα αμέσως!
 16. Τα 3 πρώτα τα κάνω συνέχεια. Στο 4 κολλάμε!Αυτό λέμε κάθε μέρα!Πρώτα τις εργασίες σου και μετά παίξε όσο θέλεις.Ακόμα δεν έχει γίνει καταχώρηση!! Αμα βαριέται, δεν κάνει τίποτα!Βέβαια όταν είναι η ώρα που πρέπει να πάμε για ύπνο αγχώνεται και θέλει να τελειώσει τις εργασίες, όπου φυσικά είναι πολύ κουρασμένος και δεν νομίζω ότι είναι εμπεδώνει ότι κάνει!
 17. Κι εγώ αυτό βλέπω ότι δεν το βρίσκει δελεαστικό και όχι ότι έχει πρόβλημα μάθησης! Ούτε εμένα με νοιάζει να είναι άριστος μαθητής, απλά θέλω να μην έχει κενά και να μάθει πως είναι η καθημερινή του δουλειά και πως άυτό είναι για δικό του όφελος. Επίσης βαριέται την ανάγνωση να την κάνει πολλές φορές και η δασκάλα σημειώνει στο βιβλίο να κάνει πιο πολλές φορές ανάγνωση (αν δεν το λέει πολύ καλά) αλλά δεν τον βλέπω να αγχώνεται!! Προσπαθώ να βρω τρόπους όπως εσύ να κάνω την μελέτη πιο ευχάριστη αλλά όπως λες κι εσύ, την μια πιάνει και την άλλη όχι.
 18. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ, όπως και πολλές άλλες μαμάδες, πιστεύουμε πως τους βάζουν πολλά.Εχουν μάθει τους κανόνες για τις καταλήξεις ρημάτων και λέξεων, αλλά όταν πρόκειται για την ορθογραφία μέσα στην λέξη πως να θυμούνται πιο ι ή πιο ο πάει αφού δεν υπάρχουν κανόνες? Και αν τα γράμματά τους είναι΄λίγο πρόχειρα ή έχουν ξεφύγει λίγο από το περιθώριο σχολιάζει η δασκάλα Πρόσεχε τα γράμματά σου! Γίνεται να κάνουν τέλεια γράμματα και να διαβάζουν νεράκι το κείμενο? Α δημοτικού πηγαίνουν!!Τι να πω?
 19. Η δασκάλα τι σου έλεγε? δεν σε απογοήτευε? Σκέφτομαι μήπως το παιδί αποθαρρύνεται γιατί βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει πολύ καλά! Προσωπικά του έχω εξηγήσει ότι δεν με νοιάζει αν παίρνει κάθε μέρα μπράβο, αλλά να βλέπω ότι προσπαθεί και ότι ξέρει τους βασικούς κανόνες. Πάντως με παρηγόρησες με αυτά που μου είπες!Να σαι καλά!
 20. Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό(την διάσπαση προσοχής), αλλά δεν νομίζω, γιατί στα μαθηματικά όπως είπα είναι γρήγορος και συγκεντρώνεται εύκολα.Εχω και μια φίλη λογοθεραπεύτρια η οποία με έχει διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο. Του βάζω ρολόι και προσπαθώ να βρίσκω κίνητρο, αλλά δεν πιάνει πάντα!Αν τον πιάνει η βαρεμάρα δεν συνεργάζεται. Υπάρχει και μια κόντρα με την δασκάλα γιατί λέει ότι του φωνάζει και ότι είναι δεν είναι καλή.Τι να κάνει κι αυτή ?Είναι 20 ζουζούνια μέσα στην τάξη και μια φορά που είχα πάει πριν χτυπήσει το κουδούνι, άκουγα απέξω τον χαμό!
 21. Κάθε μέρα έχουν 1 ανάγνωση το κείμενο της ημέρας 2 αντιγραφή μια πρόταση 3 φορές τρέις λέξεις αντιγραφή και να τις χωρίσουν σε συλλαβές να κάνουν προτάσεις με αυτές τις λέξεις 3 να μάθουν ορθογραφία τις προτάσεις και τις λέξεις της αντιγραφής 4 φυλλάδιο ασκήσεων ορθογραφίας 5 φυλλάδιο ασκήσεων μαθηματικών 6 επανάληψη ότι μάθανε στα μαθηματικά το πρωί Με τα μαθηματικά δεν έχουμε θέμα, ίσα-ίσα του αρέσουν πολύ και είναι άριστος. Η ορθογραφία όμως είναι το χειρότερό του!
 22. Η αλήθεια είναι ότι μια φορά που το δοκίμασα έπιασε.Αφού είδαμε μαζί τι εργασίες έχει και τις γράψαμε σε χαρτί(κάθε μέρα το κάνουμε αυτό) τον άφησα να αποφασίσει μόνος του πότε θα τα κάνει.Τελικά τα έκανε στις 8 το βράδυ!! Αγχώνομαι γιατί δεν είναι και πολύ καλός στην ορθογραφία και η δασκάλα του μου λέει να του κάνω συνέχεια επαναλήψεις!!Πότε??Εδώ με τα χίλια ζόρια κάνει τις ασκήσεις τις καθημερινές!! Του εξηγώ ότι αν διαβάζει είναι δικό του όφελος.Προχθές που τον ρώτησα δεν χαίρεσαι όταν παίρνεις μπράβο? μου απάντησε ότι δεν τον νοιάζει!! Δεν θέλει να πηγαίνει αδιάβαστος αλλά αγχώνεται στο παρά πέντε!
 23. Είμαι κατά του ξύλου και όσο και να νευριάσω δεν τον δέρνω ποτέ.Κάθομαι λοιπόν μαζί του αλλά βαριέται και παίζει με το μολύβι, κάνει ακροβατικά στην καρέκλα, μουρμουρίζει ότι είναι πολλά και δύσκολα αυτά που πρέπει να κάνει και αρχίζω να εκνευρίζομαι.!Για να αποφύγω τις φωνές λοιπόν φεύγω από το δωμάτιο! Οτι και να του τάξω αν δεν είναι άμεσο δεν μετράει γι αυτόν!
 24. Εγώ στην 2η γέννα έκανα καισαρική με επισκληρίδιο,και παρόλο που έχω θέμα κι εγώ με τα αίματα κλπ,εκείνη την στιγμή δεν μπορώ να σου περιγράψω πως νιώθεις!!!Καταρχήν δεν βλέπεις τίποτα και είναι τόσο μαγικό να βλέπεις αυτό το προσωπάκι την στιγμή που βγαίνει απο μέσα σου και σε κοιτάζει!Παγώνει η εικόνα και το μονο που νιώθεις είναι απερίγραπτη ευτυχία και συγκίνηση!! Σαφώς και εσύ θα αποφασίσεις αλλα σου προτείνω κι εγώ να μην χάσεις αυτη τη μοναδική στιγμή!