drosoula

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  34
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  Πειραιάς

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ntinouli κι εγώ παίρνω θάρρος από περιπτώσεις σαν τη δική σου που όλα πήγαν καλά. Δυστυχώς υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να προσέχουμε όσο μπορούμε περισσότερο και να ελπίζουμε για το καλύτερο. Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, μου έδωσε κουράγιο.
 2. Προβατάκι, σου εύχομαι να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου και να συνεχίσει η εγκυμοσύνη σου ομαλά. Έχω ανησυχήσει αφού βλέπω ότι οι πιο πολλές κοπέλες το αντιμετώπισαν αλλιώς. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι γιατροί μας με το να μην προτείνουν να μείνουμε ξαπλωμένες δεν μπορεί να διακινδυνεύουν να χαθεί ή να πάθει κάτι το έμβρυο. Γι'αυτούς δεν νομίζω να είναι δύσκολο το να γράψουν μια άδεια. Σίγουρα κι εγώ έχω φοβηθεί πολύ. Σκέφτομαι, μήπως το έμβρυο δεν παίρνει το κατάλληλο οξυγόνο, μήπως έτσι πάθει κάποια μόνιμη βλάβη; Δεν ξέρω τι να πω. Στην 1η εγκυμοσύνη είχα άγχος και ανασφάλεια χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος και έλεγα ότι τώρα θα είμαι πιο χαλαρή. Αλλά μάλλον αυτό είναι αδύνατο.

 3. Διαφημίσεις


 4. Τελικά επικοινώνησα πάλι με τον γιατρό μου και τον ρώτησα εάν χρειάζεται να μείνω στο κρεββάτι για κάποιο διάστημα και μου είπε όχι, εφόσον δεν έχω δει αίμα. Μου είπε ότι η αποκόλληση είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν πρέπει να επιδεινωθεί, αλλά στην περίπτωσή μου οφείλεται καθαρά στον θηλασμό, τον οποίο και σταμάτησα από την ημέρα που το έμαθα. Μου εξήγησε ότι κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης ο σάκος μέσα στον οποίο είναι το έμβρυο είναι κολλημένος στα τοιχώματα της μήτρας για να μπορεί να τρέφεται από τον πλακούντα και να παίρνει το απαραίτητο οξυγόνο. Μόλις δημιουργηθεί ο ομφάλιος λώρος τότε ο σάκος αρχίζει να αιωρείται μέσα στη μήτρα. Έτσι πιστεύω διέγνωσε την αποκόλληση τόσο νωρίς, αφού σάκος, μήτρα και πλακούντας θα έπρεπε να είναι ένα. Με το θηλασμό η μήτρα συνεχώς συσπάται και έτσι δεν αφήνει τον πλακούντα να κολλήσει επάνω της. Αυτός μου είπε είναι καθαρά ο λόγος για την αποκόλληση και όχι η κούραση ή κάτι άλλο. Ακόμα και οι πόνοι στην κοιλιά δεν είναι εξαιτίας της αποκόλλησης. Να επισημάνω ότι πρώτα με εξέτασε και διέγνωσε την αποκόλληση και μετά του είπα ότι συνεχίζω να θηλάζω το πρώτο μου παιδί. Εγώ θα προσπαθήσω να ξεκουράζομαι το περισσότερο δυνατό και ελπίζω στο επόμενο ραντεβού να πάνε όλα καλά.
 5. newbie νομίζω πως έχεις δίκιο, καλύτερα να προσέξω, παρά να περιμένω τα χειρότερα. Τα όριά μου πολλές φορές τα ξεπερνάω, αλλά σ'αυτήν την περίπτωση δεν με παίρνει να κάνω παλικαριές. Ούτε πιτσιρίκα είμαι να έχω περιθώρια για λάθη, αλλά και οποιαδήποτε άσχημη εξέλιξη θα είναι πολύ τραυματική εμπειρία. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
 6. Dimmi στην 1η εγκυμοσύνη έμεινα πολύ ευχαριστημένη κατά τη διάρκεια του τοκετού από αυτό το γιατρό, όχι ότι υπήρξε κάποια έκτακτη ανάγκη, αλλά με την ηρεμία του και την καθοδήγησή του μου ενέπνεε σιγουριά και όλα εξελίχθηκαν ήρεμα και ομαλά. Είχα επιλογή μαιευτηρίου δημόσιου (Αττικό), αλλά και όποιου ιδιωτικού (Ρέα, Γαία, Λητώ, Ιασώ, Μητέρα) εγώ ήθελα να γεννήσω. Οι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που μου έγραψε ήταν απ'όσα έχω διαβάσει πλήρεις. Τον βλέπω ιδιωτικά στο ιατρείο του, αλλά είναι και στο ΙΚΑ, οπότε ότι φάρμακα ή χαρτί χρειαστώ μπορεί να μου τα γράψει. Σίγουρα δεν είναι πρωτεύον το οικονομικό, μου εμπνέει εμπιστοσύνη ως επιστήμονας, απλά δεν είναι τόσο επεξηγηματικός και αυστηρός. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου έλεγε ότι δεν έπρεπε να αλλάξω κάτι στη διατροφή μου, μπορούσα να συνεχίσω να κάνω δουλειές αφού ήξερε ότι είμαι παράξενη με την καθαριότητα και γενικώς δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερες επισημάνσεις. Πίστευα το ότι δεν ήταν ποτέ υπερβολικός, ότι αυτό ήταν και το σωστό για να μην πανικοβάλλομαι και να μην έχω άγχος. Απλά μετά που συζήτησα με άλλες κοπέλες μου έλεγαν ότι οι δικοί τους γιατροί ήταν πολύ πιο σχολαστικοί και αυτό κάπου με προβλημάτισε. Και τώρα που παρουσιάστηκε αυτό πάλι ψύχραιμα το αντιμετωπίζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, αλλά εαν χρειαστεί σίγουρα θα πάρω δεύτερη γνώμη.
 7. newbie πολύ γέλασα, ωραία δουλειά θα ήταν αυτή. Δεν ξέρω τι να πω, ίσως επειδή δεν έχω αίμα δεν είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Και μένα μου έκανε εντύπωση πως το διέγνωσε, αφού διάβασα στο ιντερνετ ότι είναι πολύ δύσκολο να διαγνώσεις αποκόλληση πλακούντα. Πάντως έχω πόνους στην κοιλιά και μερικές φορές πιο έντονους και αυτό με ανησυχεί. Αλλά είτε είναι λίγο ή περισσότερο σοβαρά τα πράγματα δεν πρέπει ν προλάβουμε τα χειρότερα;
 8. Κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος μου είπε ότι έχω αποκόλληση πλακούντα και μάλιστα μου έδειξε και το σημείο όπου φαινόταν μία σκιά σαν διαχωριστική γραμμή. Έψαξα στο ιντερνετ και διάβασα ότι υπάρχουν 2 είδη αποκόλλησης, η περιφερειακή που εμφανίζεται και αίμα και η κεντρική αποκόλληση που δεν υπάρχει αίμα ως σύμπτωμα παρά μόνο πόνοι στην κοιλιά. Γι'αυτό μου έδωσε και την αλοιφή που προανέφερα και μου είπε απλά ξεκούραση. Μάλιστα επειδή ο άντρας μου στενοχωρήθηκε με αυτά που του είπα (εκείνος δεν ήταν παρόν κατά την εξέταση, περίμενε έξω με τη μικρή) τον πήρε τηλέφωνο την επόμενη ημέρα και του είπε τα ίδια πράγματα. Επειδή και στην 1η εγκυμοσύνη ο γιατρός μου ήταν πολύ χαλαρός, δεν μου έδωσε ποτέ ιδιαίτερες συμβουλές και οδηγίες (βέβαια τότε πήγαν όλα καλά), γι'αυτό κι εγώ έχω ανησυχία, μήπως πρέπει να προσέξω κάτι περισσότερο απ'αυτά που μου είπε.
 9. 3 μέρες πριν κλείσω την 6η εβδομάδα. Είναι κάτι απίστευτο. Αν και είναι η δεύτερη εγκυμοσύνη, πραγματικά ήταν πολύ συγκινητικό. Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα.
 10. Σίγουρα πρέπει να προσέχω περισσότερο. Ήδη δεν περπατάω πια όσο πριν που πήγαινα τη μικρή βόλτα με το καρότσι μια ώρα την ημέρα, προσπαθώ να την παίρνω αγκαλιά όσο γίνεται λιγότερο και δεν κάνω τις βαριές δουλειές του σπιτιού. Όμως πηγαίνω κανονικά στη δουλειά, οδηγάω, παίζω με τη μικρή, την αλλάζω, την κάνω μπάνιο και κάνω το πλύσιμο των πιάτων και των ρούχων. Σε 2 εβδομάδες θα πάω πάλι στο γιατρό και αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης, θα λάβω και τις αντίστοιχες οδηγίες. Εσύ Ξανθή είχες κάποιο παρόμοιο πρόβλημα;
 11. Καλημέρα, Ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια κοπέλα είχε ανάλογη εμπειρία και πως το αντιμετώπισε. Κατά τη διάρκεια της 6ης εβδομάδας ο γυναικολόγος διέγνωσε αποκόλληση πλακούντα. Αίμα δεν είχα, ούτε καφέ υγρά, μόνο έχω αρκετά συχνά πόνους στην κοιλιά, μερικές φορές κάπως δυνατούς. Μου έδωσε να βάζω μια φορά την ημέρα κολπική αλοιφή Vasclor και μου είπε απλά να μην κουράζομαι πολύ. Δεν μου είπε να μείνω στο κρεββάτι, ούτε να σταματήσω τη δουλειά, ούτε να μην παίρνω την κόρη μου αγκαλιά. Βάζω την αλοιφή εδώ και μια εβδομάδα, αλλά οι πόνοι δεν έχουν σταματήσει. Εκτός από τις δουλειές του σπιτιού που σταμάτησα να κάνω, όλα τα υπόλοιπα τα κάνω όπως πριν.
 12. Αθανασία καλησπέρα, Εγώ απλά παραθέτω την δική μου εμπειρία και προς θεού δεν προσπαθώ να σε οδηγήσω κάπου. Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 17 μηνών και είμαι έγκυος στην 7η εβδομάδα. Θήλαζα τη μικρή μέχρι πριν μία εβδομάδα. Είχα και έχω αδιαθεσία, αναγούλες σε πολύ μεγάλο βαθμό και παρ'όλα αυτά συνέχισα να θηλάζω τη μικρή μέχρι που κατά την επίσκεψη στο γυναικολόγο μου την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα ότι έχω αποκόλληση πλακούντα, χωρίς να έχω δει αίμα (έχω βέβαια συχνά πόνους στην κοιλιά), οπότε άρχισα να βάζω κολπική αλοιφή. Ο γυναικολόγος μου όπως και η πλειοψηφία αυτών συμβουλεύει διακοπή του θηλασμού κατά τη διάρκεια νέας εγκυμοσύνης. Είχα διαβάσει πολύ εδώ στο forum και είχα διαπιστώσει ότι ο θηλασμός δεν ειναι απαγορευτικός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όμως εξαιτίας αυτού του προβλήματος δεν ήθελα να το ρισκάρω και επειδή ήξερα ότι κάποια στιγμή ο αποθηλασμός θα συνέβαινε, αποφάσισα να αποθηλάσω αν και ήθελα να συνεχίσω κάποιους μήνες ακόμα. Στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να δώσω ξένο γάλα στη μικρή, γιατί φοβόμουν ότι με το δικό μου δεν χόρταινε, αλλά αδύνατον, αλλά και το δικό μου γάλα στο μπιμπερό, ενώ το έπινε μέχρι περίπου το χρόνο, μετά δεν ήθελε να το βλέπει. Οι θηλασμοί ήταν από τρεις έως και 6 ημερησίως. Κοιμόταν και το μεσημέρι και τη νύχτα πάντα με το στήθος και επίσης ξύπναγε 2-3 φορές για να θηλάσει. Και ξαφνικά μάλλον επειδή εγώ το πήρα απόφαση όλα έγιναν πολύ ομαλά. Στην αρχή έκοψα τον πρωινό θηλασμό και το παιδί είπιε εύκολα 120 ml. ξένο γάλα. Το βράδυ έδωσα λίγο ξένο γάλα (κάπως δύσκολα) και μετά τη θήλασα. Την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. Την τρίτη μέρα δεν την ξαναθήλασα. Έτσι απλά. Και δεν μου ζήτησε ούτε και κείνη. Όμως για να κοιμηθεί μας παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά ευτυχώς δεν μου ζητάει στήθος. Τώρα κοιμάται από τις 10:30 το βράδυ μέχρι τις 6 με 7 το πρωί. Όταν ξυπνάει, την παίρνω αγκαλιά ή την κουνάω λίγο όπως είναι στην κούνια και ξανακοιμάται κανά δύωρο ακόμα. Με το στήθος δεν ξέρω πόσο έπινε, αλλά στα 5 λεπτά σταματούσε. Τώρα με το μπιμπερό πίνει το πρωί 230 ml γάλα και το βράδυ περίπου 180 ml. Σίγουρα η ποσότητα δεν μετράει σε σχέση με την ποιότητα του μητρικού γάλατος (γι'αυτό έχω πειστεί), αλλά τουλάχιστον αφού το πήρε απόφαση η μαμά ευτυχώς που το παιδάκι μου δεν έκοψε εντελώς το γάλα. Το γάλα που πίνει τώρα είναι το frisogrow της Νουνού (δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει και άλλο) όταν είχα υποψία ότι μπορεί να είμαι έγκυος έβαζα λίγο στο ποτηράκι ή στο μπιμπερό και της το έδινα διάφορες ώρες της ημέρας (όταν συνήθως διψούσε) και έτσι άρχισε να συνηθίζει τη γεύση. Αυτά μέχρι τώρα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και εάν όλα εξελιχθούν καλά να καταφέρω να θηλάσω και το επόμενο παιδάκι μου το περισσότερο δυνατό.
 13. Καλησπέρα, Εγώ είμαι στην 6η εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης, Πριν καν κλείσω την τέταρτη εβδομάδα και που ακόμα δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος μόλις έτρωγα κάτι, είχα φοβερό πόνο στο στομάχι και δυσπεψία. Ε! εδώ και δύο εβδομάδες έχω από το πρωί μέχρι το βράδυ ανακατωσούρες, καούρες και πόνο στο στομάχι. Δεν έχω όρεξη να φάω τίποτα, αλλά και όταν δεν τρώω, πονάει φοβερά το στομάχι μου. Δεν μπορώ ούτε καν να μυρίσω φαγητό. Ακόμα και το βράδυ που ξυπνάω για να θηλάσω τη μικρή έχω ανακατωσούρες. Και στην πρώτη εγκυμοσύνη τα ίδια μέχρι που γέννησα, αλλά δεν έκανα ούτε μια φορα εμετό. Είναι πάντως τόσο απαίσιο όλο αυτό, που σκέφτομαι ότι δεν με αφήνει να απολαύσω αυτήν την τόσο γλυκιά περίοδο της εγκυμοσύνης.
 14. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συνεχίσουμε το θηλασμό, πάντα βάσει του τι θέλει το παιδί μου. Πιστεύω σίγουρα ότι ο θηλασμός είναι πολλά πράγματα μαζί. Μέχρι τώρα από ιώσεις που κυκλοφορούν δύο φορές όλες κι όλες έχει αρπάξει ένα μικρό συναχάκι, μόνο λίγο καταρροή και τίποτα άλλο, ενώ οι μεγάλοι το περνούσαμε πολύ πιο βαριά. Έχει βγάλει μέχρι στιγμής 7 δοντάκια και δεν το κατάλαβα πως. Ο θηλασμός για μας είναι επικοινωνία, παρηγοριά, ασφάλεια, χαρά, έκφραση αγάπης, ζεστασιά, ηρεμία και πολλά άλλα. Πέρα όμως από τον συναισθηματικό παράγοντα, ελπίζω όντως να μην παίζει ρόλο στη μειωμένη σωματική ανάπτυξη και ελπίζω αποθηλάζοντας να μην σταματήσουμε το γάλα. Έχω αγωνία να καταλάβω εγκαίρως πότε πραγματικά πρέπει ή πότε θέλει το μωρό μου να αποθηλάσουμε και αυτό να γίνει όσο το δυνατό πιο ομαλά.
 15. Δηλαδή εσείς με λίγα λόγια μένετε ξύπνιες όλο το βράδυ. Αυτό δεν έχει επιπτώσεις στην ηρεμία του παιδιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή δεν έχει γκρίνια ή εκνευρισμό; Εμείς θηλάζουμε το πρωί στις 8:00, 5-10 λεπτά από το κάθε στήθος, μετά αντλώ το μεσημέρι με το θήλαστρο και έπειτα το βράδυ γύρω στις 22:00, πάλι 10-15 λεπτά από το κάθε στήθος. Αυτό είναι το στάνταρ από'κει και πέρα ξυπνάει για θηλασμό γύρω στις 2-3 και στις 5-6 το βράδυ, αλλά καμιά φορά ξυπνάει μόνο μια φορά μέσα στη νύχτα και άλλες καθόλου(αυτό είναι πιο σπάνιο). Τα σαββατοκύριακα επιπλέον το μεσημέρι δεν αντλώ, αλλά θηλάζουμε για να κοιμηθούμε 10-15 λεπτά. Εννοείται πως δεν συγκρίνω την παραγώγη που είχα όταν ήταν 6 μηνών που αντλούσα μέχρι και 250 ml. Απλά δεν ξέρω εάν επαρκεί το γάλα μου. Δεν ξέρω εάν εγώ οδηγήσω το παιδί μου στο να αρκείται σε λίγο γάλα και όσο καθυστερώ τον αποθηλασμό να το οδηγήσω στο να μην θέλει το ξένο.
 16. zouzounel σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Διάβασα και την παράθεση που έκανες. Τώρα τι κάνετε με τα γαλακτοκομικά; Εμένα τρώει λίγο κίτρινο τυρί στο τοστ και που και που λίγο ανθότυρο. Κρέμα πολύ δύσκολα γύρω στα 100-150 γρ μια φορά την εβδομάδα και αν. Γιαούρτι κάπως καλύτερα (150-200 γρ) σχεδόν κάθε μέρα. Μετά τους 10-11 μήνες που έτρωγε αρκετή ποσότητα στερεών και θηλάζαμε μόνο το πρωί και το βράδυ, συνέχισα να αντλώ τα μεσημέρια με το θήλαστρο για να διατηρώ την παραγωγή. Όμως έχω δει δραματική μείωση εκεί που αντλούσα 80 - 90 ml, τώρα αντλώ 40 ml και αναρωτιέμαι: α)μήπως έχει μειωθεί γενικά η παραγωγή μου και κατά τη διάρκεια των θηλασμών; β)μήπως χρειάζεται συμπλήρωμα, και αυτό πως θα το καταλάβω, ή πως θα γίνει εφόσον δεν θέλει καθόλου το μπιμπερό; γ)μήπως τελικά οδηγηθώ στον αποθηλασμό, λαμβάνοντας υπ'όψη ότι η μικρή δεν ξυπνάει πάντα κάθε βράδυ; δ)μήπως φταίει για τη μείωση το ότι μετά τους 10-11 μήνες πρόσεχα τη διατροφή μου με αποτέλεσμα να χάσω γύρω στα 15 από τα 20 κιλά που πήρα στην εγκυμοσύνη; Αυτό άραγε δεν έχει επίπτωση στην ποιότητα του γάλατος; Δεν κάνω δίαιτα, απλά τρώω απ'όλα αλλά λιγότερες ποσότητες. Αυτό που λες με την ουρολοίμωξη το έχω ξαναδιαβάσει κάπου, αλλά κανείς παιδίατρος δεν μας έχει πει να το ψάξουμε. Ο θηλασμός δεν με έχει κουράσει ούτε μια στιγμή, αλλά επειδή ξέρω ότι δεν θα κρατήσει για πάντα, και επειδή δε θα ήθελα η μικρή να αποκλείσει το γάλα από τη διατροφή της αναρωτιέμαι πως θα τα καταφέρουμε και μετά τον αποθηλασμό.