Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τελικά έχω γάλα;;; Τι να υποθέσω;;;

Μαριλίνα

Recommended Posts

Λοιπόν, η δικιά μου ιστορία του θηλασμού έχει ως εξής:

Γεννάω στις 5/7 και μέχρι τις 7/7 θήλαζα αποκλειστικά την κορούλα μου. Στις 7/7 της βρήκανε χαμηλό ζάχαρο και της δώσαμε λίγο συμπλήρωμα. Το ίδιο και στις 8/7. Να πω και ότο οι θηλές μου ήταν πληγωμένες και πόναγα και με χαρά το δέχτηκα λίγο ξένο.

Από τότε πίνει μία φορά δικό μου, μία ξένο αν και κάνουμε και κάτι μαραθώνιους θηλασμούς, ειδικά το βράδυ. Φυσικά δεν ξέρω αν είναι όλο θηλασμός ή και "πιπίλα".

Σήμερα το μεσημέρι ήτανε με τις ώρες στο στήθος, επειδή έκλαιγε πολύ της δίνω και λίγο μπουκάλι και πάλι τώρα είναι κολλημένη στο στήθος μου. Είναι δυνατόν να πεινάει τόσο πολύ; Μήπως θέλει απλά να είναι αγκαλία στη μαμά και στήθος;

Μήπως δεν χορταίνει με το γάλα μου; Μήπως δεν έχω αρκετό; Να σημειώσω ότι αν και το στήθος μου έχει μεγαλώσει, δεν το νιώθω να έχει "φουσκώσει" πολύ, και οι θηλές μου δεν βγάζουν γάλα κάθε φορά που τις πιέζω. Π.χ. σήμερα το μεσημέρι κάποια στιγμή τις πίεζα και δεν έβγαζαν τίποτα.

Επίσης, υπάρχει ελπίδα να το γυρίσουμε σε αποκλειστικό θηλασμό έστω και τώρα;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου σίγουρα έχει γάλα μην αγχώνεσαι και μην πανικοβάλλεσθε σίγουρα θα σου απάντηση η αγλαά άμεσα και να σου λυθούν όλες οι απορίες εσύ σαν αρχή μην δίνεις σκόνη και προσπάθησε να βάζεις το μωρό πολλές φόρες στο στήθος οστε να παράγεται γάλα υπάρχουν γυναίκες που όσο και να πίεζαν το στήθος δεν έβγαλαν σταγόνα αλά θήλαζαν αποκλειστικά για χρόνια τα παδια τους μην σε απασχολεί αν βγάζεις με το χέρι είναι μύθος χαλάρωσε καλή μου φιλιαααααααααααααα

.....

Να σου ζήσει το μωράκι!! Κι εμενα υπήρχαν διαστηματα που ηταν στο στηθος και 90 λεπτα τη φορα, δεν ετρωγε ολη την ωρα, εκανε και πιπιλα κοιμοταν... εγω την αφηνα οσο ηθελε και για να δίνει το ερεθισμα για να κατεβασω γαλα και για να αισθανεται τη θαλπωρη που πιθανά έχει αναγκη!!! Σταματα το ξενο και βαζε το μωρο οποτε θελει να φαει και θα τα πας μια χαρά. Καλή συνεχεια και καλο κουραγιο στην αρχη είναι λίγο δυσκολα.... αλλά μετα είναι μεγάλη χαρά και φοβερη ευκολια (πάντα ετοιμο φαγητο)!!!!:oops:

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Ευχαριστώ, κορίτσια!!!

Τώρα το ΣΚ που θα ήμαστε στο εξοχικό και θα είναι και ο άντρας μου να ασχολείται με τον γιο μας, θα προσπαθήσω περισσότερο!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Λοιπόν, η δικιά μου ιστορία του θηλασμού έχει ως εξής:

Γεννάω στις 5/7 και μέχρι τις 7/7 θήλαζα αποκλειστικά την κορούλα μου. Στις 7/7 της βρήκανε χαμηλό ζάχαρο και της δώσαμε λίγο συμπλήρωμα. Το ίδιο και στις 8/7. Να πω και ότο οι θηλές μου ήταν πληγωμένες και πόναγα και με χαρά το δέχτηκα λίγο ξένο.

Από τότε πίνει μία φορά δικό μου, μία ξένο αν και κάνουμε και κάτι μαραθώνιους θηλασμούς, ειδικά το βράδυ. Φυσικά δεν ξέρω αν είναι όλο θηλασμός ή και "πιπίλα".

Σήμερα το μεσημέρι ήτανε με τις ώρες στο στήθος, επειδή έκλαιγε πολύ της δίνω και λίγο μπουκάλι και πάλι τώρα είναι κολλημένη στο στήθος μου. Είναι δυνατόν να πεινάει τόσο πολύ; Μήπως θέλει απλά να είναι αγκαλία στη μαμά και στήθος;

Μήπως δεν χορταίνει με το γάλα μου; Μήπως δεν έχω αρκετό; Να σημειώσω ότι αν και το στήθος μου έχει μεγαλώσει, δεν το νιώθω να έχει "φουσκώσει" πολύ, και οι θηλές μου δεν βγάζουν γάλα κάθε φορά που τις πιέζω. Π.χ. σήμερα το μεσημέρι κάποια στιγμή τις πίεζα και δεν έβγαζαν τίποτα.

Επίσης, υπάρχει ελπίδα να το γυρίσουμε σε αποκλειστικό θηλασμό έστω και τώρα;

Μαριλίνα να σου ζήσει το μωράκι σου. Φυσικά και μπορείς να επιτύχεις αποκλειστικό θηλασμό, είστε ακόμη στην αρχή. Η συμπεριφορά της είναι απόλυτα φυσιολογική να είναι κολλημμένη στο στήθος όλη μέρα. Ο θηλασμός θέλει 40 μέρες για να εδραιωθεί και αυτή τη δουλειά την κάνει το μωρό με το να θηλάζει ανεμπόδιστα για όσο και όποτε θέλει. Το γάλα δεν κατεβαίνει εξ ουρανού, το μωρό προκαλεί την παραγωγή του δίνοντας ερεθισμό στον εγκέφαλο μέσω του θηλασμού. Δίνοντας ξένο τορπιλλίζεις την προσπάθεια του μωρού γιατί το σήμα στον εγκέφαλο για παραγωγή γάλακτος μειώνεται.

Για να ξέρεις αν το μωρό παίρνει αρκετό γάλα με αποκλειστικό θηλασμό μετράς τις πάνες και εβδομαδιαία το βάρος. Οι πάνες πρέπει να είναι ημερησίως 8-9 με τσίσα και 3-4 με κακά. Για να αξιολογηθεί η πορεία του θηλασμού σου καλό είναι να απαντήσεις τις παρακάτω ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795.

Συνεχίζεις να πονάς όταν θηλάζεις; Αν ναι θα πρέπει να διορθώσεις τον τρόπο που πιάνει το μωρό το στήθος. Αν δεν πιάνει καλά μπορεί να μη θηλάζει αποτελεσματικά και αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που είναι όλη μέρα κολλημένη.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Morchelina, ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις, αλλά σήμερα με τα δυο παιδιά στο σπίτι δε νομίζω να τα καταφέρω.

Τώρα πλέον δεν με πονάει όταν θηλάζει. Απλά έχω παρατηρήσει ότι, ειδικά το βράδυ, δεν θέλει ακριβώς να θηλάζει, μόνο να πιπιλίζει πιο πολύ.

Το Σάββατο, είχα πει να μην της δώσω πολύ ξένο, αλλά έρχεται το βράδυ και φαινότανε να πεινάει πάρα πολύ, οπότε υπέκυψα στον πειρασμό. Αλλά μετά το βράδυ ήμασταν αγκαλιά στο κρεβάτι και η μικρή κολλημένη στο στήθος.

Εχθές, της έδωσα το απόγευμα συμπλήρωμα λόγω εσπευσμένης επιστροφής, να μην κλαίει στην κίνηση. Ε, ήπιε το μισό, μετά από λίγο κλαίει, επειδή έκανα δουλειές λέω στον μπαμπά της "δως της το υπόλοιπο" το οποίο δεν το ήθελε, γιατί ήθελε στήθος.

Αυτό που με απασχολεί είναι το ζάχαρο. Πως θα είμαι σίγουρη για το καλό ζάχαρο εάν της δίνω αποκλειστικά από το στήθος;

Επίσης να πω ότι έχω διαβάσει το βιβλίο της Πατσούρου (όχι όλο, όσο πρόφτασα) και αυτή τη φορά δεν ακούω την παιδίατρο που μου λέει 10 λεπτά από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα και την αφήνω όσο θέλει, όπως λέει το βιβλίο. Το στήθος μου, πάντως, είναι ακόμα μαλακό μαλακό, απλά το νιώθω λίγο φουσκωμένο και σήμερα το πρωί είδα με χαρά να μου λερώνεται το φόρεμα από τη μία θηλή!!! Θα δω τη συνέχεια και θα πω κι άλλα!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Αυτό που με απασχολεί είναι το ζάχαρο. Πως θα είμαι σίγουρη για το καλό ζάχαρο εάν της δίνω αποκλειστικά από το στήθος;

Άκουσέ με, δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Αν τρέφεται σωστά το ζάχαρο θα είναι ΟΚ εκτός αν σου είπαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να το παρακολουθείς. Αν κάνεις μόνο αποκλειστικό θηλασμό για να ξέρεις ότι τρέφεται σωστά θα στηριχθείς στις πάνες που παρακολουθείς ημερησίως και στην εβδομαδιαία ζύγιση. 8-9 πάνες με τσίσα σημαίνει ότι παίρνει ικανοποιητικά υγρά και 3-4 από αυτές με κακά σημαίνει ότι παίρνει ικανοποιητικό λιπαρό γάλα για να βάζει το απαιτούμενο βάρος, άρα σύνολο η διατροφή είνια ικανοποιητική. Τώρα αν δίνεις συμπλήρωμα δεν ξέρουμε ακριβώς πως τα πάει ο θηλασμός και πόσο συνεισφέρει στη διατροφή της. Ενα μωράκι στην ηλικία της χρειάζεται 150 μλ γάλα ανά κιλό βάρους. Αν π.χ. είναι 3,5 κιλά χρειάζεται 525 μλ γάλα. Αν δίνεις αρκετό συμπλήρωμα πάνω από το 1/3 δηλ. πάνω από 175 μλ δεν μπορείς να το κόψεις απότομα γιατί το μωρό θα υποσιτιστεί. Το συμπλήρωμα κόβεται σταδιακά με ταυτόχρονη αύξηση του θηλασμού ή με προσθήκη αντλήσεων αν το συμπλήρωμα είναι πολύ περισσότερο. Πάντως παρακολούθα και τώρα τις πάνες της για να ξέρεις ότι παίρνει ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος και με τη μεικτή διατροφή γιατί αυτό προέχει του αποκλειστικού θηλασμού. Οι πάνες με τσίσα δε χρειάζεται να είναι βαριές απλώς να έχουν βραχεί. Ελπίζω να κατάλαβες γιατί χρειάζεται να απαντήσεις στις ερωτήσεις για να μπορούμε και εμείς να σου πούμε πώς να ενισχύσεις το θηλασμό χωρίς κίνδυνο υποσιτισμού του μωρού.

Πάντως είναι ενθαρρυντικό ότι η μικρή σου προτιμάει στήθος και το πιπίλισμα είναι και αυτό χρήσιμο για την ενεργοποίηση της παραγωγής σου. Δες και τα βίντεο για το σωστό πιάσιμο της θηλής http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40512. Kαι μην κάνεις δουλειές, ασχολείσου μόνο με το μωράκι σου και αν προλαβαίνεις και με το άλλο σου παιδάκι. Γιαυτό είναι οι 40 μέρες της λοχείας, για την εδραίωση του θηλασμού.

Μία ερώτηση ακόμα παρακαλώ, πριν αρχίσω να μετράω τις πάνες:

Περίπου ανά πόσες ώρες τις κοιτάμε; Ρωτάω γιατί εγώ συνήθως την ελέγχω για κακά συνέχεια, κάνει σίγουρα 5-6 φορές την ημέρα, όταν βλέπω μόνο τσίσα δεν την αλλάζω αμέσως - ειδικά όταν κοιμάται - και μετά η πάνα της είναι πολύ βαριά.

Επίσης, για πρώτη φορά σήμερα ο μεγάλος μου γιος (τον οποίον σημειωτέον δεν θήλασα παρά για 3 μήνες και όχι αποκλειστικά) μου ζήτησε να θηλάσει γιατί έβλεπε τη μικρή. Είναι κακό που τον έβαλα στο άλλο στήθος; Δεν κάθισε, λίγο θήλαζε και σηκωνότανε. Θα του κάνει καθόλου καλό να πάρει λίγο μητρικό γάλα;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Mπορείς για κανά δυό μέρες να την αλλάζεις πιο συχνά ελέγχοντας ανά δίωρο την ημέρα. Προς θεού δε λέω να την ξυπνάς να ελέγχεις. Αν η ποσότητα είναι μικρή και δεν μπορείς να καταλάβεις βάλε ένα χαρτομάντηλο στην πάνα και αν αυτό βραχεί αυτό μετρά σαν μία πάνα. Το αναφέρει και η Πατσούρου στο βιβλίο.

Δεν είναι κακό που θήλασε ο μικρός, ας συμμετέχει στη διαδικασία από το να αισθάνεται ξεκομμένος αλλά επειδή η ποσότητα θα είναι μικρή δεν μπορεί π.χ. να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του αν αυτό εννοείς.

Σας απαντάω στις ερωτήσεις που είχε το link σχετικά με τη βοήθεια στο θηλασμό.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 37εβδ. + 6 ημερών

Β. Το φύλο του βρέφους: κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ) (λόγω προηγηθείσας καισαρικής)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: Ραχιαία

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: Δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο: Δε νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες:

5/7 (γέννηση): 3070

8/7: 3100

13/7: 3090

14/7: 3190

15/7: 3260 (προ θηλασμού)

15/7: 3310 (μετά το θηλασμό, 10΄ από το κάθε στήθος, κατʼ εντολή της παιδιάτρου)

19/7: 3420 (προ θηλασμού)

19/7: 3490 (μετά το θηλασμό, 10΄ από το κάθε στήθος, κατʼ εντολή της παιδιάτρου)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 7 συνήθως, αλλά τη βάζω στο στήθος όποτε το ζητήσει και κάθεται πολύ ώρα.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: 4 (και όποτε άλλοτε θέλει)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: 50-60 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο): 150 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία: Όχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: Όχι

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Μέτρησα 7 φορές, αλλά δεν υπολόγισα τις φορές που έκανε κακά (εννοώ δεν τις πρόσθεσα, ούτε ξέρω αν ταυτόχρονα έκανε τσίσα), εκτός από μία, που είχα ελέγξει την πάνα, ήταν βρεγμένη και πριν την αλλάξω πρόλαβε και έκανε και κακά.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: 5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη:

Στο μαιευτήριο ξεκινήσαμε με αποκλειστικό θηλασμό, ανά 1,5-2 ώρες, και μάλιστα το μωρό δεν κοιμόταν πολύ και ήθελε να είναι στο στήθος συνέχεια. Την τρίτη ημέρα παρουσίασε χαμηλό ζάχαρο και της δώσαμε συμπλήρωμα. Κοιμήθηκε για τέσσερις ώρες συνεχόμενες. Από εκεί και πέρα, σε συνεννόηση με την παιδίατρο, τρώει μία φορά από το στήθος, μία φορά συμπλήρωμα ανά τρεις ώρες. Το βράδυ, ειδικά αν έχει φάει συμπλήρωμα, την αφήνω και κοιμάται περισσότερο. Μπορεί και 5 ώρες. Τώρα τελευταία μπορεί να φάει και περισσότερο στήθος, γιατί κλαίει και το ζητάει, οπότε φτάνει η ώρα για το συμπλήρωμα και εκείνη είναι στο στήθος.

Το μωρό κοιμάται πολλές ώρες. Επίσης, μετά τα 60 ml συμπλήρωμα συνήθως ψάχνει το στήθος. Το ψάχνει και πολλές φορές μέσα στη νύχτα, όχι για να φάει, καθαρά για να πιπιλίσει. Το βράδυ προτιμάει να είναι αγκαλιά μου και να πιπιλάει. Πολλές φορές την βάζω δίπλα μου στο κρεβάτι και θηλάζει (ή πιπιλάει) ξαπλωμένη κι εγώ ξαπλωμένη δίπλα της. Επίσης, έτυχε να κάνει πολλές ώρες να φάει συμπλήρωμα (12) από πειράματα δικά μου και είχε κανονικά κενώσεις σε κανονικές ποσότητες. Να συμπληρώσω ότι δεν νιώθω το στήθος μου πολύ πρησμένο, αλλά έχει γάλα και μάλιστα για πρώτη φορά αυτές τις μέρες μου λέρωσε και το σουτιέν.

Με προβληματίζει το πρόβλημα του χαμηλού ζαχάρου και θέλω να ξέρω μήπως υπάρχει περίπτωση το γάλα μου να μην είναι πολύ καλό και πολύ θρεπτικό για το παιδι. Μήπως υπάρχουν συμβουλές για σωστή διατροφή;

Ευχαριστώ πολύ.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Μαριλίνα για να απαντήσω σε ένα από τα ερωτήματα σου, το μητρικό γάλα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλό. Γι'αυτό να μην αμφιβάλλεις ούτε λεπτό για το γάλα σου και τη διαθρεπτική του αξία. Είναι αναμφισβήτητα αναντικατάστατο.

Από τις κενώσεις του μωρού και από τις βρεγμένες πάνες του, φαίνεται ότι τα πάτε μια χαρά. Πιστεύω ότι αν μειώσεις σταδιακά το συμπλήρωμα, θα είναι πιο ικανοποιημένο το μωρό, γιατί φαίνεται ότι αποζητά περισσότερο το στήθος.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Mαριλίνα, η Μάτα σου τα είπε μια χαρά. Μητέρες με υποσιτισμό καταφέρνουν και θηλάζουν τα μωρά τους γιατί η φύση προνοεί για τη σωστή διατροφή του βρέφους.

Λοιπόν σε 14 μέρες πήρε 420 γρ που είναι ικανοποιητικό, αν δε δούμε τις δύο τελευταίες προ θηλασμού :roll: ζυγίσεις πήρε 160 γρ σε 4 μέρες δηλ. 40 γρ την ημέρα που είναι εξαιρετικά. Άρα σωστά λειτούργησε το ένστικτό σου να τη βάζεις στο στήθος συνέχεια. Τώρα γιατί στις 19/07 γράφεις "10' από το κάθε στήθος κατ' εντολή παιδιάτρου" με μπερδεύει. Δηλ. στα "γεύματα" την κρατάς από 10' στο κάθε στήθος και όταν ξαναζητήσει και τη βάλεις αυτό δεν το θεωρείς "γεύμα";

ΤΕΣΠΑ, το συμπλήτωμα που δίνεις τα 150 μλ δεν είναι μεγάλη ποσότητα και μπορείς σταδιακά να το κόψεις με ταυτόχρονη έμφαση στο θηλασμό. Ανά 3 μέρες κόβε από 30 μλ και παρακολούθα πάνες και εβδομαδιαίο βάρος. Ημερήσιες ζυγίσεις μπορεί να σε αγχώσουν. Θα σου έλεγα να αφήσεις τα 7 γεύματα και την εναλλαγή θηλασμού-συμπληρώματος και να θηλάζεις όποτε και όσο θέλει το μωρό. Επειδή το πρωί θα έχεις πιο πολύ γάλα και το απόγευμα προς βράδυ λιγότερο το συμπλήρωμα δώστο προς το απόγευμα- βράδυ ή πριν κοιμηθεί τη νύχτα, μετά το θηλασμό. Αυτό φυσικά μέχρι να το κόψετε τελείως.

Είσαι πολύ κοντά να επιτύχεις αποκλειστικό θηαλσμό, πολύ τυχερή που ακολούθησες το ένστικτό σου και που το μωρό σε προτιμάει έναντι του μπουκαλιού. Οι οδηγίες των παιδιάτρων για τα "γεύματα" είναι για μωρά που τρέφονται με ξένο γάλα. Αν στα μωρά αυτά κάθε φορά που κλαίγανε δίναν γάλα θα ήταν τετράπαχα, γιαυτό δίνουν τσάι ενδιάμεσα για να τα ησυχάσουν και να ικανοποπιήσουν την ανάγκη τους για θηλασμό. Ευτυχώς η μπουμπού σου ξέρει πιο είναι το καλύτερο.

Για τη διατροφή τρως ότι θέλεις ισορροπημένα και υγιεινά και απέφευγε καφέ και αλκοόλ. Αν το μωρό παρουσιάσει πρόβλημα με έντονους κολικούς ή αλλεργίες τότε βλέπεις για πιο προσεκτική διατροφή. Καλή συνέχεια και έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και σε αυτό που κάνεις.

Καλημέρα!!!

Θέλω να πω ότι έχουμε προχωρήσει: Πλέον η μικρή τρώει μόνο δύο γεύματα συμπλήρωμα και τα υπόλοιπα στήθος. Τις περισσότερες φορές, μετά το μπιμπερό, θέλει και στήθος (ιδίως το βράδυ)!!

Μέσα σε 4 ημέρες πήρε 160 γρ. και προχωράμε ακάθεκτοι!!

Επίσης, σήμερα που μέτρησα, τρώει τουλάχιστον 90 γρ. σε γεύμα θηλασμού!!

Αυτό το "10΄από το κάθε στήθος" το αναφέρω γιατί έτσι μου είχε πει η παιδίατρός μου, να την αφήνω τόσο και στη συνέχεια συμπλήρωμα. Δεν το κάνω αυτό, την αφήνω όσο θέλει, αλλά για τα ζυγίσματα την σταμάτησα, τη ζύγισα και μετά αν ήθελε ξαναθήλασε.

Ήθελα να ρωτήσω κάτι: Σε παρόμοιο ποστ διάβασα τα παρακάτω από την aglaia:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28229

"Επίσης είναι εξαιρετικά σπάνιο να καταφέρεις να έχεις πλήρη γαλουχία χωρίς νυχτερινό θηλασμό. Τα μωρά το ξέρουν και γι αυτό ξυπνούν τη νύχτα και τρώνε. Το βράδυ αυξάνεται η προλακτίνη, αν όμως δεν υπάρξει θηλασμός τότε τα επίπεδα προλακτίνεις πέφτουν και η πραγωγή μειώνεται δραστικά."

Η μικρή τρώει πάντα το ένα μπουκάλι βράδυ (κατά τις 11), στη συνέχεια μένει ξύπνια επειδή συνήθως κάνει κακά της και μετά θηλάζει λίγο για να αποκοιμηθεί (δεν ξέρω αν πιπιλάει περισσότερο ή θηλάζει). Τελικά κοιμάται γύρω στις 1 και ξυπνάει στις 6-7 περίπου, θηλάζει πάλι και ξανακοιμάται.

Το βραδυνό γεύμα θα ήθελα να είναι το τελευταίο που θα κοπεί γιατί θα ήθελα να κοιμόμαστε λίγο (λόγω και του μεγαλύτερου παιδιού, μιας και θα ήμαστε οι τρεις μας τις περίσσότερες ώρες της ημέρας). Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας είναι στο στήθος όποτε το ζητήσει και για όσο το ζητήσει.

Θα υπάρξει πρόβλημα;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Καλημέρα!!!

Θέλω να πω ότι έχουμε προχωρήσει: Πλέον η μικρή τρώει μόνο δύο γεύματα συμπλήρωμα και τα υπόλοιπα στήθος. Τις περισσότερες φορές, μετά το μπιμπερό, θέλει και στήθος (ιδίως το βράδυ)!!

Μέσα σε 4 ημέρες πήρε 160 γρ. και προχωράμε ακάθεκτοι!!

Επίσης, σήμερα που μέτρησα, τρώει τουλάχιστον 90 γρ. σε γεύμα θηλασμού!!

Αυτό το "10΄από το κάθε στήθος" το αναφέρω γιατί έτσι μου είχε πει η παιδίατρός μου, να την αφήνω τόσο και στη συνέχεια συμπλήρωμα. Δεν το κάνω αυτό, την αφήνω όσο θέλει, αλλά για τα ζυγίσματα την σταμάτησα, τη ζύγισα και μετά αν ήθελε ξαναθήλασε.

Ήθελα να ρωτήσω κάτι: Σε παρόμοιο ποστ διάβασα τα παρακάτω από την aglaia:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28229

"Επίσης είναι εξαιρετικά σπάνιο να καταφέρεις να έχεις πλήρη γαλουχία χωρίς νυχτερινό θηλασμό. Τα μωρά το ξέρουν και γι αυτό ξυπνούν τη νύχτα και τρώνε. Το βράδυ αυξάνεται η προλακτίνη, αν όμως δεν υπάρξει θηλασμός τότε τα επίπεδα προλακτίνεις πέφτουν και η πραγωγή μειώνεται δραστικά."

Η μικρή τρώει πάντα το ένα μπουκάλι βράδυ (κατά τις 11), στη συνέχεια μένει ξύπνια επειδή συνήθως κάνει κακά της και μετά θηλάζει λίγο για να αποκοιμηθεί (δεν ξέρω αν πιπιλάει περισσότερο ή θηλάζει). Τελικά κοιμάται γύρω στις 1 και ξυπνάει στις 6-7 περίπου, θηλάζει πάλι και ξανακοιμάται.

Το βραδυνό γεύμα θα ήθελα να είναι το τελευταίο που θα κοπεί γιατί θα ήθελα να κοιμόμαστε λίγο (λόγω και του μεγαλύτερου παιδιού, μιας και θα ήμαστε οι τρεις μας τις περίσσότερες ώρες της ημέρας). Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας είναι στο στήθος όποτε το ζητήσει και για όσο το ζητήσει.

Θα υπάρξει πρόβλημα;

Λοιπόν για το νυχτερινό θηλασμό ή άντληση, σε περίπτωση που αντλεί κάποια μητέρα, η Αγλαϊα λέει ένας θηλασμός μεταξύ 12-6. Αν το μωρό θηλάζει στις 12 και μετά στις 6 είσαι νομίζω ΟΚ. Βλέποντας και κάνοντας γιατί καταλαβαίνω την ανάγκη σου να ξεκουραστείς. Όταν κοπεί το ξένο γάλα το βράδυ π.χ. σε 15 μέρες μπορεί ή να ξυπνάει πιο νωρίς στις 4-5 ή να ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα λόγω συνήθειας. Μπορεί και εσύ να έχεις ανακτήσει τις δυνάμεις σου και να σου φαίνεται πιο εύκολο να θηλάζεις στις 4-5.

Εγώ έφτασα να θηλάζω στις 4-5 μετά τον 4ο μήνα. Πιο πριν δεν άφηνα πάνω από 2,5-3 ώρες τη νύχτα και φυσικά ξύπναγε και το μωρό. Λοιπόν με βόλευε καλύτερα να θηλάζω κατά τις 5 ακόμη και στον ύπνο του γιατί μετά ξανακοιμόμουν μέχρι τις 8. Αν θήλαζα νωρίτερα π.χ. 6-7 ξυπνούσα τελείως και δεν ξανακοιμόμουν. Επομένως όπως σε βολεύει και αναλόγως πόσο γάλα θα έχεις.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας!!

Σήμερα φεύγουμε για το εξοχικό μας, και, δυστυχώς, δεν έχουμε καλή σύνδεση εκεί, για να μπαίνω πολύ συχνά και θα είμαι και πολλές ώρες μόνη με τα δύο παιδιά... ακόμη πιο δύσκολο!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Πιστεύω να τα καταφέρω, θα συνεχίσω τις προσπάθειες, και θα μπαίνω όποτε μπορώ να ενημερώνω!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα!!

Εδώ ήμαστε πάλι!!

Η μπουμπού μας μεγαλώνει, έκλεισε τον μήνα, σταδιακά αρχίσαμε να κόβουμε το πρωινό συμπλήρωμα, αλλά ήθελα να ρωτήσω κάτι:

Κάποιες μέρες έχει μόνο 2 πάνες με κενώσεις, αλλά... πολύ γεμάτες. Δλδ σε ποσότητα σίγουρα φτάνει τις 4 - 5 πάνες που γέμιζε. Και οι βρεγμένες πάνες είναι πολλές. Επίσης, κενώσεις έχει μόνο το απόγευμα και το βράδυ. Αυτό είναι ικανοποιητικό;

Το πρόγραμμά μας έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Θα θηλάσει κατά τις 4 και κατά τις 8 το πρωί, θα κοιμηθεί, όταν ξυπνήσει θα πιει λίγο ξένο και θα θηλάσει, και μέχρι το απόγευμα κατά τις 6 θα ξυπνάει ανά τρεις ώρες να θηλάσει, αλλά λίγο (σαν να θέλει να ξεδιψάσει περισσότερο). Το απόγευμα θα θέλει να είναι σχεδόν συνέχεια στο στήθος. Πηγαίνουμε και βόλτα στην παραλία, εγώ θηλάζω, κολυμπάω, βγαίνω όταν κλάψει η μικρή, ξεπλένω το στήθος μου με νερό να φύγουν τα αλάτια (δεν ξέρω αν είναι υγιεινό, αλλά ούτως ή άλλως μου έχουνε πει να το ξεπλένω μόνο με νερό πριν τον θηλασμό) και κάθομαι στο καρεκλάκι με την μικρή να θηλάζει με τις ώρες. Γυρίζουμε σπίτι (κατά τις 8:30, μπανάκι, μπουκάλι, ξανά θηλασμό. Εκεί αφήνει και πιάνει το στήθος μάλλον για να κοιμηθεί και κατά τις 10-10:30 κοιμάται.

Το βάρος που παίρνει είναι ικανοποιητικό, γύρω στα 150 γρ ανά 4 ημέρες. Πιστεύετε ότι είναι καλά; Να συνεχίσω να της κόβω το πρωινό;

Επίσης, όταν λέμε "παίρνω μαγιά μπύρας" τι εννοούμε;

Και να επισημάνω, αφού τη θηλάσω στις 8 το πρωί, πάντα θα πιω πρωινό καφέ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαρνηθώ. Απλά δεν πίνω ποτέ δεύτερο στη μέρα!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Marilina,να σου ζησει και η κοριτσαρα! Χαιρομαι πολυ που την θηλασεις και που τα πατε τοσο καλα! Μην εχεις κανενα αγχος τα πας τελεια κ δεν βρίσκω κανεναν απολυτως λογο να παρεις μαγια. Μια χαρα ειναι η παραγωγη σου (κρινοντας απο το βαρος που παίρνει κ οτι βρεχει συνεχεια πανες), ο υπερβολικος ζηλος μπορει να φερει αντιθετα αποτελεσματα (πχ υπερπαραγωγη, που πιστεψε με μπορει να κανει κακο). Οι κενωσεις πλεον, δεν χρειαζεται να σε ανησυχουν, τα μωρα που θηλαζουν μπορει να ενεργουνται πολλες φορες καθημερινα, αλλα μπορει κ μια φορα στις τρεις μερες και να ειναι απολυτα φυσιολογικο. Εχει να κανει με το ποσο αφομιωνει το γαλα. Πλεον δεν εχει νοημα να μετρας βρεγμενες πάνες, παρακολουθησε μονο μηνιαια το βαρος της και σε αυτο μην σκας, καποιον μηνα θα παρει πολυ καποιον αλλο λιγοτερο ή κ καθολου.

Γενικα, οντως τα παιδια που θηλαζουν συνηθως ξυπνανε πιο συχνα τη νυχτα, απο σενα θα εξαρτηθει τι θες να κανεις με το θεμα. Ή αφηνεις το μωρο να θηλαζει ανεμποδιστα με πιθανη θυσια του υπνου σου, ή αντλεις γαλα κ το δινεις πριν το βραδυνο υπνο κ αν εχει ηδη βρει ενα ρυθμο, μπορει να μη σου τον χαλασει ή συνεχιζεις με ξενο, απο οτι φαινεται δεν εχει θεμα με συγχυση θηλων. Γνωμη μου ειναι να δοκιμασεις σταδιακα να κοψεις κ το βραδυνο μπουκαλι κ να δεις πως αντιδρα κ τοτε αποφασιζες. Παντως ξερω κ παιδια που με αποκλειστικο θηλασμο (δυστυχως δεν ειναι τα δικα μου αυτα) κοιμουνται ολη τη νυχτα ή ξυπνανε μονο μια φορα!

Επισης για το μεγαλο σου, γνωμη μου ειναι οτι πολυ καλα εκανες κ του εδωσες, αν του το απαγορευες θα ενιωθε απορριψη απεναντι στη μικρη. Συνηθως δεν ξερουν να θηλασουν πια σε αυτη την ηλικια γιαυτο κ δεν καθονται στο στηθος, δεν εχει ενδιαφερον. Η δικια μου δυο μηνες ειχε που ειχε αποθηλάσει κ παλι οταν ειδε τον μικρο να θηλαζει μου ζητησα κ την αφησα, και δεν θυμοταν τις θηλαστικες κινησεις. Απο τοτε μου ζηταγε οποτε το θυμοταν, την αφησα 2,3 φορες κ μετα δεν ξαναζητησε.

Μια χαρα τα πατε παντως, κ οτι χρειαστεις εδω ειμαστε! φιλια πολλα!

GwASp3.png

Αφροδίτη μου

σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές και για τις συμβουλές!!

Από το πολύ σταδιακά που το πάω, σε λίγο δεν θα προλάβω να το κόψω το μπουκάλι, αλλά τέλος πάντων!!!

Πάντως, δεν λέω, εμένα και τα δύο μου παιδιά κοιμούνται από βρέφη 6 ώρες το βράδυ. Σε αυτό είμαι πολύ τυχερή. Η μικρή ακολουθεί τα βήματα του αδελφού της, το οποίο μεταφράζεται σε... ανελέητο κυνηγητό ως τρομερό δίχρονο!!! Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...