Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

9ος μηνας και ενεσεις ωριμανσης πνευμονων

Recommended Posts

Και το αλατι οντως θελει προσοχη. Και να πινεις πολυ νερο.

Με το καλο ευχομαι να ερθει το μωρακι σου και αν μπορειτε αφηστε το οσο μπορειτε μην το βγαλετε νωριτερα.

Στην μοναδα που ημουν υπηρχαν πολλα μωρακια με καλο βαρος που ζοριζοντουσαν ομως με την αναπνοη. Αφηστε το λιγο ακομα για να μην μπλεκετε με προωροτητα, ειναι κριμα. Αν παλι το αποφασισετε να βγει λιγο νωριτερα κανε τις ενεσεις για καλο και για κακο να εισαι σιγουρη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

zounzoun δεν ενοουσα ειδικα εδω αλλα γενικα υπαρχει θεμα με τις καισαρικες. δεν ξερω αν ο γιατρος της θα εκανε κατι τετοιο επιτηδες αλλα καλο ειναι να εμπιστευεσαι το γιατρο που εχεις και να μην χρειαστει να αναρωτιεσαι τετοια. γιατι αν το κανει επιτηδες θελει ξυλο!!!

georgina 4_19_1.gif

sig.jsp?pc=ZSzeb112&pp=ZCxdm490YYGR

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

zounzoun δεν ενοουσα ειδικα εδω αλλα γενικα υπαρχει θεμα με τις καισαρικες. δεν ξερω αν ο γιατρος της θα εκανε κατι τετοιο επιτηδες αλλα καλο ειναι να εμπιστευεσαι το γιατρο που εχεις και να μην χρειαστει να αναρωτιεσαι τετοια. γιατι αν το κανει επιτηδες θελει ξυλο!!!

georgina 4_19_1.gif

sig.jsp?pc=ZSzeb112&pp=ZCxdm490YYGR

συμφωνω απολυτα μαζι σου !!

καλησπερα!!!!

εγω ημουν 32 εβδομαδων κ μου ειχε πει ο γιατροσ μ να κανω αυτες τισ ενεσεις γιατι ειχα συσπασεις και ολιγαμνιο, υπηρχε φοβος μην γεννησω προωρα και ειχε ο μπεμπης μου προβλημα. τελικα δεν τισ εκανα γεννησα 39 εβδ και ολα μια χαρα. μην αγχωνεσαι το σταυρο σ κανε και ολα θα πανε μια χαρα!!!!!!!!

το εψαξα για σενα.... διαβασε το κομματι που λεει για τοκετο....

http://www.orlpedia.gr/prods-results.php?prod_id=69

Σ ευχαριστω ζουνζουνακι.....:P:p (βεβαια μου ηρθαν στο μυαλο οι οδηγιες των utrogestan...Απαγορευεται η χορηγηση κατα την εγκυμοσυνη !!!!:cool::shock:)

Στην μοναδα που ημουν υπηρχαν πολλα μωρακια με καλο βαρος που ζοριζοντουσαν ομως με την αναπνοη. Αφηστε το λιγο ακομα για να μην μπλεκετε με προωροτητα, ειναι κριμα. Αν παλι το αποφασισετε να βγει λιγο νωριτερα κανε τις ενεσεις για καλο και για κακο να εισαι σιγουρη.

εγω νομιζα οτι καλο βαρος=καλη αναπνοη ....αλλα οπως λες....

(στις 4-8 θα ειμαι 37 κ 4 .....γιατι θελει να τις κανω τις ενεσεις κ τοτε;;;;αυτο με καιει...:rolleyes: )

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

Εγώ προσωπικά δεν τον εμπιστεύομαι τον Τάσο.... Πριν από χρόνια ήθελε σώνει και καλά να μου αφαιρέσει πολύποδα (υποτίθεται) στο... ιατρείο!!!!! Δεν είχα απολύτως τίποτα σε πληροφορώ... διπλές ωορηξίες είχα....

Ρώτα και αλλού...

Τι να πω ρε ιντι....μμμμ.....σιγουρα θα σου τηλ.....

Εχω ακουσει για πολλους γιατρους διαφορα.....οταν εινια ενταξει μαζι μου 15 χρονια(κ με την αδερφη μου,τη μαμα,την πεθερα κα...)δεν μπορω να διανοηθω οτι μπορει να κανει κατι επιτηδες(για μιζες κτλ...)...κ η εμπειρια του ειναι μεγαλη...

Μισό ρε κορίτσια γιατί θα τρελλαθώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γέννησα το γιο μου στις 36εβδ και 2 μέρες λόγω αποκόλλησης πλακούντα, μόλις 2500γρ και μια χαρά ανέπνεε!!!!!!! Στις 37+4 θα γεννηθεί το παιδί ( δηλαδή στο μήνα του και με καλό βάρος) γιατί να κάνει τις ενέσεις η κοπέλα;;;;;;; Επίσης πέρσι γέννησα την κόρη μου με προγραμματισμένη καισαρική λόγω της προηγούμενης κτ στην 38+4 όχι στην 37η ούτε στην 36η!!!!! Και τέλος Αυγούστου πάλι με προγραμματισμενη καισαρική στην 38η και κάτι! Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα με το παιδί γιατί να το βιάσετε τόσο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μήπως ο γιατρός θέλει να πάει διακοπούλες;;;;;;;

indie 36_11_23.gif

mpoumpoula για να μην εχει προβλημα τις κανεις οχι αν εχει. για να μη χρειαστει οξυγονο

Το ξέρω γλυκιά μου αλλά τις ενέσεις τις κάνουν λόγω προωρότητας για να ωριμάσουν οι πνεύμονες. Στην 37η εβδομάδα που θα γεννήσει η κοπέλα δεν τίθεται θέμα προωρότητας!!!!!! Έίναι στον 9ο μήνα!!!! Αυτό μου κάνει εντύπωση!

Διαφημίσεις

hello κι απο μενα ..

αυτες τις ενεσεις τις εχω παρει εγω πολυ πριν γεννησω οταν δεν μπορουσα να αναπνευσω μετα απο ενα βαρυ κρυωμα που ειχα .... μπορουν και τις δινουν και σε εγκυμοσυνη ????

Οσο για τις διακοπες του γιατρου , σ'αυτο παραδεχομαι την γιατρο μου... αν και τοτε δεν ημουν εγκυος απλα ειχαμε κανει μια επεμβαση ρουτινας .. οταν την χρειαστηκα εκοψε για 2 μερες την αδεια της και κατεβηκε στο ΙΑΣΩ να με δει... Υπαρχουν τελικα γιατροι και ΓΙΑΤΡΟΙ ...

Γνωμη μου να το ψαξεις πριν τις κανεις...

Αχ βρε κοριτσια...το προβλημα μου ΔΕΝ ειναι οι διακοπες του γιατρου μου(ουτε ο ιδιος)...αλλωστε μετα θα γεννησω....

Το θεμα ειναι αν καποια απο εσας εχει κανει τις ενεσεις στον 9ο μηνα...

Βρηκα καποιες περιπτωσεις παρομοιες με τη δικη μου...

...βεβαια ειναι λιγες σε σχεση με τη χορηγηση ενεσεων σε πιο μικρη κυηση αλλα τουλαχιστον δεν ειμαι μονη...:cool:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=37047

Κ παλι σας ευχαριστω....:)

Αχ βρε κοριτσια...το προβλημα μου ΔΕΝ ειναι οι διακοπες του γιατρου μου(ουτε ο ιδιος)...αλλωστε μετα θα γεννησω....

Το θεμα ειναι αν καποια απο εσας εχει κανει τις ενεσεις στον 9ο μηνα...

Βρηκα καποιες περιπτωσεις παρομοιες με τη δικη μου...

...βεβαια ειναι λιγες σε σχεση με τη χορηγηση ενεσεων σε πιο μικρη κυηση αλλα τουλαχιστον δεν ειμαι μονη...:cool:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=37047

Κ παλι σας ευχαριστω....:)

Μην ανχώνεσαι κοπέλα μου.....'εσυ η ιδια μας είπες πως εχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου και οτι τοσα χρονια δεν έδειξε καποια σημαδια.....για να σου λεει να τις κανεις εχει κατι στο μυαλό του...μπορει όντως στην περίπτωσή σου να χρειάζονται....εμεις απλά σου γράψαμε τις εμπειρίες μας,αυτός όμως είναι ο γιατρός σου,αυτός παρακολουθει εσένα και το μωράκι σου και αυτός ξερει κατι παραπάνω απο ολες μας........

Εσυ κανε μια συζήτηση μαζί του και αναφερέ του τις ανησυχίες σου και αναλόγος πρατεις μετα......

Ολα θα πανε καλά...σου το ευχομαι πραγματικα και εγω και ολες μας απο το forum.....

Το ξέρω γλυκιά μου αλλά τις ενέσεις τις κάνουν λόγω προωρότητας για να ωριμάσουν οι πνεύμονες. Στην 37η εβδομάδα που θα γεννήσει η κοπέλα δεν τίθεται θέμα προωρότητας!!!!!! Έίναι στον 9ο μήνα!!!! Αυτό μου κάνει εντύπωση!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ Κ ΤΟ 2οΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΟΤΙ Η 36η Κ Η 37ηΕΒΔ ΥΠΑΓΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ......ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΕΒΔ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ 38η ΕΣΤΩ Κ 1 ΜΕΡΑ.......ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚ. ΑΛΛΑ Κ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ.......ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΕΣΤΩ Κ 40ΕΒΔ ΝΑ ΕΙΣΑΙ!!!! ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ!!!!ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΠΙΑ.....:wink:;-)

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb5m.lilypie.com/wzkxp3.png[/IMG][/URL][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbym.lilypie.com/Y21Rp3.png[/IMG][/URL]

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εγώ είμαι στην 36η βδομάδα (35+2) και στην επίσκεψη σήμερα στο γιατρό μου είπε να κάνω αύριο 2 δόσεις της ένεσης αυτής (κορτιζόνης), παρόλο που όλα στον υπέρηχο ήταν μια χαρά. Στην 31η βδομάδα έπαθα μια μικρή αποκώλυση (νοσηλεύτηκα για παρακολούθηση 2 μέρες και τότε μου είχαν κάνει 2 δόσεις κορτιζόνης) αλλά τώρα πια όλα φαίνονται μια χαρά.

Το σκέφτομαι όλο το βράδυ και με έχει αγχώσει το να κάνω αυτές τις ενέσεις αύριο γιατί είμαι γενικά κατά των φαρμάκων....δεν ξέρω τι να κάνω....

οι ενεσεις αυτες συμφωνα με διεθνεις μελετες εχουν θεση εως το πολυ την 26-27η εβδομαδα. κατοπιν ειναι πιθανα και επικινδυνες! για να μην κανετε ασκοπες κουβεντες να ενημερονεστε απο το κολεγιο των μαιευτηρων της αγγλιας www.rcog.org.uk

οι ενεσεις αυτες συμφωνα με διεθνεις μελετες εχουν θεση εως το πολυ την 26-27η εβδομαδα. κατοπιν ειναι πιθανα και επικινδυνες! για να μην κανετε ασκοπες κουβεντες να ενημερονεστε απο το κολεγιο των μαιευτηρων της αγγλιας www.rcog.org.uk

Συμφωνώ απολύτως!!! Πριν γράψω παραπάνω ρώτησα το γιατρό μου και μου είπε ακριβώς το ίδιο που λες και εσύ! Και στην 37η εβδομάδα + 4 μέρες έτσι κι αλλιώς ένα μωρό δε θεωρείται πρόωρο πόσο μάλλον με 3 κιλά βάρος! Έτσι δεν είναι;;;;

και εγω βρε κοριτσια 33 εβδομαδα τις εκανα , 2 τη μια μερα μαζι και 2 την αλλη. το χαρτι μεσα ελεγε οτι μεχρι 32 εβδομαδα κυησης μπορουν να γινουν ( γιατι προφανως το μωρο απο εκει και περα εχει αναπνευστικες κινησεις?? :roll: )τι να πω τις εκανα και δεν ειπα και τιποτα..αλλα οταν εχεις μπει στον 9ο και ειδικα στη 37η που σημαινει οτι βαδιζεις τη 38η ( μονο προωρο δε μπορει να χαρακτηριστει) δε νομιζω να παιζει τετοιο σεναριο.. απο την αλλη δεν ειμαι και γιατρος αλλα...:? αυτα και απο μενα:-D

οι ενεσεις αυτες χορηγουνται εως την 28-29η εββομαδα μετα δεν κανουν τιποτα και ειναι αγνωστο αν εχουν παρενεργειες , διβαστε για το τηεμα στο επισημο σιτε του αγγλικου κολλεγιου μαιευτικης (www.rcog.org.uk)

κι εγώ τις έκανα νωρίς, περίπου την 29-30 εβδομάδα αν θυμάμαι καλά. η κουνιάδα μου όμως τις έκανε την 37η μια εβδομαδα πριν γεννήσει. πάντως απ' ότι έχω ακούσει γίνονται νωρίς σχετικά για να βοηθησουν τους πνεύμονες του μωρού σε περίπτωση προωρότητας

οι ενεσεις αυτες χορηγουνται εως την 28-29η εββομαδα μετα δεν κανουν τιποτα και ειναι αγνωστο αν εχουν παρενεργειες , διβαστε για το τηεμα στο επισημο σιτε του αγγλικου κολλεγιου μαιευτικης (www.rcog.org.uk)

Συμφωνω απολυτα με αυτα που λεει η κοπελα

Οταν ημουν εγκυος τα διδυμακια μου και ρωτησα τον γιατρο για τις ενεσεις αυτες μου ειπε οτι δεν τις θελει χωρις να μου δωσει εξηγησεις

Τελικα γεννησα στις 34 εβδομαδες χωρις να τις εχω κανει και τα πνευμονακια των μωρων μου ηταν μια χαρα αν και πρόωρα

YUfSp2.png

συνηθως απ'οτι μου ειπε και ο γιατρος οταν εχουν δειγματα προωρότητας δινουν τις ενεσεις που πιανουν νομιζω στο 24ωρο

Αλλα τελικα αν παρω παραδειγμα εμενα που δεν προλαβε να μου τις κανει γιατι μου εσπασαν τα νερα δόξα το θεό δεν ειχαν κανενα πρόβλημα

YUfSp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...