Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βάζει τα πάντα στο στόμα του

Recommended Posts

Γεια σας,

Είμαι καινούργιο μέλος της παρέας και μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με το site σας.

Έχω το εξής πρόβλημα:

Ο γιος μου γίνεται τον Γενάρη 2 ετών και με απίστευτη μανία βάζει ότι βρει στο στόμα του.

Δεν τον προλαβαίνουμε, ακόμα και στον δρόμο όταν πάμε βόλτα μπορεί να πάρει κάτι από τον δρόμο και να το βάλει στο στόμα του.

Ο άντρας μου πιστεύει ότι πρέπει να του δίνουμε την πιπίλα του ( την οποία μόλις ξυπνάει ο ίδιος ο μικρούλης μας έμαθε και την βάζει στο συρτάρι).

Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα (νομίζουμε…..) και με το καλό και με το άγριο ( έχει φάει και σφαλιαρίτσες και στο στόμα και στα χέρια.)

Είμαι κάθετη και εγώ και ο άντρας μου εναντίον της βίας και προσπαθούμε πάρα πολύ με συζήτηση, όμως δεν ξέρουμε πλέον πώς να αντιδράσουμε,

Έχει βγάλει σπυράκια στο στόμα του και πονούσε …….του εξηγούσα ότι έβγαλε σπυράκια από τα ¨κακα¨ που βάζει στο στόμα του αλλα…..πάλι τα ίδια.

Κατά τα άλλα είναι ένα έξυπνο παιδάκι που μίλησε και περπάτησε πάρα πολύ γρήγορα, και μπορούμε να συνεννοηθούμε αρκετά καλά

Μήπως έχετε καμιά καλή συμβουλή?

Διαφημίσεις

Καλωσήρθες στην παρέα μας!!

Προσωπικά είμαι απλά μια μανούλα χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις απλά με έντονες ανησυχίες και διάθεση να ανταλλάξω εμπερίες και να μάθω πράγματα..

Σχετικά με το θέμα που έθιξες, από μόνος του ο μικρούλης σου έμαθε να βάζει μόλις ξυπνάει την πιπίλα του στο συρτάρι?? μήπως πιέστηκε γιαυτό??? Αν π.χ. όταν βγαίνετε έξω του δώσεις την επιλογή της πιπίλας το μωράκι σου θα την θέλει ή θα του είναι αδιάφορη??

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Καλωσήρθες στην παρέα μας!!

Προσωπικά είμαι απλά μια μανούλα χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις απλά με έντονες ανησυχίες και διάθεση να ανταλλάξω εμπερίες και να μάθω πράγματα..

Σχετικά με το θέμα που έθιξες, από μόνος του ο μικρούλης σου έμαθε να βάζει μόλις ξυπνάει την πιπίλα του στο συρτάρι?? μήπως πιέστηκε γιαυτό??? Αν π.χ. όταν βγαίνετε έξω του δώσεις την επιλογή της πιπίλας το μωράκι σου θα την θέλει ή θα του είναι αδιάφορη??

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Καλησπέρα,

Δεν μπορώ να πω ότι πιεστικέ να βάλει την πιπίλα στο συρτάρι, και όποτε είναι κουρασμένος ή άρρωστος και την ζητάει του την δίνουμε.

Τώρα για να απαντήσω στην ερώτηση σου: Νομίζω ότι αν του δώσουμε την πιπίλα στην βόλτα ή στο παιχνίδι….μετά χαράς θα την βάλει στο στόμα του

Το θέμα είναι όμως ότι δεν την ζητάει οπότε…….δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος

Πράγματα βάζει στο στόμα μόνο όταν πηγαίνετε βόλτα ή και με άλλα καινούρια αντικείμενα που μπορεί να δεί και στο σπίτι?

κανονικά σε ηλικία των δύο ετών, αναπτυξιακά τα παιδιά έχουν περάσει το στάδιο όπου βάζουν τα αντικείμενα στο στόμα για να τα "γνωρίσουν"..

επειδή όμως λές ότι δεν έχει κλείσει ακόμα τα δύο, ίσως απλά δεν έχει περάσει ακόμα αυτό το στάδιο.

στην θέση σου, θα έπαιρνα για σιγουριά στο τηλέφωνο "σύνδεσμος" 801 801 1177, δες εδώ πληροφορίες για αυτό

http://parents.org.gr/news/?sid=148.

Είναι αστική χρέωση, δεν πληρώνεις τίποτα, και απο ότι έχω ακούσει απο γονείς που έχουν επικοινωνήσει, κατατοπίστηκαν καλά απο τους ειδικούς εκεί.

Ρωτα συγκεκριμένα για αυτό, όπως και τί μπορεί να σημαίνει - απο ότι γνωρίζω υπάρχουν πολλές διαφορετικές πιθανότητες.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Γενικός βάζει τα πάντα στο στόμα του, στην βόλτα, στο σπίτι, παλιά ή νέα παιχνίδια.

Ευχαριστώ για την πληροφορία θα πάρω τηλέφωνο σήμερα κιόλας. :roll:

Μόλις πάρεις, ενημέρωσέ μας για το τί σου είπαν!!!

R.I.P. Michael Jackson.

Επιτέλους κατάφερα να πάρω τηλέφωνο στο 801 801 1177

Πραγματικά η κοπέλα με την οποία μίλησα ήταν πάρα πολύ φιλική.

Λοιπόν μου είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά του και ότι δεν ¨μεγάλωσε¨ ακόμα και τόσο πολύ ώστε να μην βάζει διάφορα πράγματα στο στόμα του.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίζουμε όσο μπορούμε την ασφάλεια του, να του επαναλαμβάνουμε πολλές φορές τι δεν πρέπει να βάζει στο στόμα του και να μην δίνουμε και τόση σημασία όταν βάζει κάτι ακίνδυνο στο στόμα του όπως π.χ. ένα μεγάλο παιχνίδι.

Αυτά εν ολίγης, μάλλον πρέπει να χαλαρώσουμε λιγάκι………….ίσος έτσι να σταματήσει από μόνος του.

Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρων

ωραία, καλό αυτό.

... άντε τότε ,... και καλή χαλάρωση!!! :):)

είναι καλή συμβουλή αυτό που σας είπε. δηλ.να επικεντρώνεστε σε αυτά που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο και τα άλλα να μήν δίνετε και τόση προσοχή.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

κοίτα, κανένας ειδικός δεν θα στο πεί ποτέ αυτό (οτι το μεγαλοποιείς), μιάς και απο πολύ μικρά πράγματα είναι δυνατόν να έρθουν ενδείξεις για κάτι πιό σοβαρό. Που ένας γονέας ούτε μπορεί να φανταστεί.

Έρευνες σήμερα δείχνουν ότι σημαντικές αρρώστιες ή καταστάσεις ή σύνδρομα, μπορεί να έχουν ώς ξεκίνημα κάτι που δεν φαίνεται τόσο περίεργο, αλλά μόνο ένας ειδικός να μπορεί να το διαγνώσει.

Μία γνωστή μου ψυχολόγος κάποτε μου είχε πεί, "το πρώτο που οφείλω να κάνω είναι να αποκλείσω όλα τα σημάδια σαν πιθανές ενδείξεις άλλων συνδρόμων ή καταστάσεων που απαιτούν και εξετάσεις για να διαγνωστούν, πρίν δώσω οποιαδήποτε άλλη διάγνωση σε ψυχολογικό τομέα. "

Άρα δεν είναι κακό να ανησυχείς. Όλοι οι γονείς ανησυχούν, λογικό είναι.

Είναι καλό το ότι η ανησυχία σου σε οδήγησε να κάνεις μία ερώτηση σε κάποιον ειδικό - η οποία τελικώς σε καθησύχασε.

..σου ανέφερε μήπως η κοπέλα μέχρι ποιά ηλικία θεωρείται ότι πρέπει να το έχει ξεπεράσει αυτό το στάδιο?

R.I.P. Michael Jackson.

Όχι, και ενώ είχα σκοπό να το ρωτήσω, παρασύρθηκα από την συζήτηση και τα ξέχασα.

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου και για τις πολύτιμες συμβουλές σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...