Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τοξικά αποδυκνύονται 36 γνωστά αρώματα (Greenpeace)


Recommended Posts

:evil::evil: Απίστευτο και όμως αληθινό .... :twisted::twisted:

 

http://www.freshmedia.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=213&Itemid=50

 

http://www.oikologio.gr/component/option,com_smf/Itemid,27/topic,1780.0/

 

Η Greenpeace αναφέρει πόσα γνωστά αρώματα kalvin klein, joop, cartier, jeanpaul gautier, ακόμα και body shop και άλλα που περιέχουν επικύνδυνα χημικά και τοξίνες...

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα. Ξεκίνησα σήμερα να δείξω μια λίστα με αρώματα, που σύμφωνα με την Greenpeace, είναι τοξικά.

Δηλαδή, περνούν κάτω από το δέρμα σου και κάνουν διάφορες ζημιές στον οργανισμό σου.

Ειδικά για τις κυρίες - μέλλουσες μητέρες, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης. Ξέρεις που κόλλησα;

Ψάχνοντας για άρθρα, έρευνες, αποτελέσματα, βρήκα τόσα που δεν ήξερα τι να πρωτοβάλω. Τοξικά αρώματα, τοξικό κραγιόν, τοξικό το νέο κινητό της Apple, τοξικά ψάρια, τοξικά, τοξικά, τοξικά...

Μολύνουμε τόσο πολύ αυτόν το πλανήτη, που κάποιοι άλλοι αντιδρούν, αφού όχι εμείς...

 

Και γιατί να αντιδράσεις; Επειδή σε ποτίζουν χημικά; Επειδή κολυμπάς στις ακτινοβολίες; Επειδή η τροφή σου αναγράφει ποσοστά περιεκτικότητας (20% πορτοκάλι, 50% κρέας όπως η σύνθεση των ρούχων) Αφού μαθαίνεις να ζεις έτσι. Εκείνο που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι δεν είσαι κατσαρίδα. Δυστυχώς. Αυτές, ναι, αντέχουν. Εσύ; Ρίξε μια ματιά στις αυξήσεις των ποσοστών καρκίνου. Δεν αντέχουμε γιατί δεν είμαστε κατσαρίδες. Να το θυμάσαι και να ενημερώνεσαι πριν αγοράσεις.

 

(κλεμένο από εδώ http://aga8wn.blogspot.com/2007/12/blog-post_15.html)

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Link to comment
Share on other sites

και αυτό από το ethnosonline (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=13947&word=%20)

 

[6.10.2005] Επικίνδυνες τοξικές ουσίες κυκλοφορούν στο αίμα των παιδιών στην Eυρώπη, ολέθρια συνέπεια της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνθετικών υφασμάτων, καλλυντικών και ηλεκτρικών συσκευών. Σε αυτό το εφιαλτικό συμπέρασμα καταλήγει έρευνα που πραγματοποίησε, για πρώτη φορά, η οικολογική οργάνωση WWF σε 13 οικογένειες από 12 χώρες της Eυρωπαϊκής Eνωσης, μεταξύ των οποίων και η Eλλάδα.

Eιδικότερα, ύστερα από σχετικές εξετάσεις, ανακαλύφθηκαν συνολικώς 73 επικίνδυνες χημικές ουσίες, προϊόντα της ανθρώπινης δραστηριότητας, στο αίμα γιαγιάδων, μητέρων και παιδιών. O μεγαλύτερος αριθμός χημικών ουσιών, 63 κατά μέσο όρο -μεταξύ των οποίων και κάποιες απαγορευμένες σήμερα όπως το DDT- ανιχνεύθηκαν στις παλαιότερες γενεές (γιαγιάδες), ενώ στη μεσαία γενεά, τις μητέρες, βρέθηκαν κατά μέσο όρο 49.

 

Εύρημα σοκ

Oδυνηρή έκπληξη προκάλεσαν τα ευρήματα που αφορούν τα παιδιά καθώς το αίμα τους βρέθηκε μολυσμένο με 59, κατά μέσο όρο, επικίνδυνα χημικά. Πολλά από αυτά περιλαμβάνονται στη σύνθεση νέων προϊόντων ευρείας χρήσης, όπως υλικά ανθεκτικά στη φωτιά κ.ά.

Oλοι μας είμαστε πειραματόζωα ενός ανεξέλεγκτου παγκόσμιου πειράματος και είναι εξοργιστικό το ότι τοξικά χημικά καθημερινής χρήσης μολύνουν το αίμα των παιδιών μας, σχολίασε ο Kαρλ Bάγκνερ, εμπειρογνώμονας της WWF, για να προσθέσει: Πόσες επιπλέον αποδείξεις χρειάζονται η βιομηχανία και οι Eυρωπαίοι πολιτικοί προκειμένου να παραδεχθούν ότι αυτές οι επικίνδυνες ουσίες δεν ελέγχονται όπως θα έπρεπε;. Σύμφωνα με τη WWF, μία ουσία ανθεκτική στη φωτιά, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τυπωμένων κυκλωμάτων (τα συναντούμε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές), βρέθηκε σε πολύ υψηλό ποσοστό στο αίμα ενός παιδιού.

Tο ερώτημα που γεννάται τώρα, επισημαίνουν εκπρόσωποι της οργάνωσης, είναι το κατά πόσον οι μελλοντικές γενεές είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε εν δυνάμει καρκινογόνες ουσίες ή ουσίες που διαταράσσουν τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, και οι οποίες συσσωρεύονται στον ανθρώπινο οργανισμό κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Στην έρευνα της WWF συμμετείχαν δύο οικογένειες από το Bέλγιο και μία οικογένεια από Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Eλλάδα, Oυγγαρία, Iταλία, Λετονία, Πολωνία, Σουηδία και Λουξεμβούργο.

 

ΣE XHMIKO KΛOIO | Eυάλωτα και τα έμβρυα

 

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που κινδυνεύουν από επικίνδυνες χημικές ουσίες που παρασκευάζει ο άνθρωπος. Σύμφωνα με έρευνα της WWF και της Greenpeace, που είχε ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, επικίνδυνες χημικές ουσίες, από προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως το βινύλιο, το πλαστικό, προϊόντα καθαρισμού, αρώματα και ηλεκτρονικές συσκευές διεισδύουν στα έμβρυα μέσω του ομφάλιου λώρου.

Προκαλεί σοκ το ότι τέτοιες ουσίες υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα και ειδικά σε πολύ πρώιμο στάδιο, το εμβρυακό, που ο οργανισμός είναι πολύ ευαίσθητος. Oι κυβερνήσεις πρέπει να αντιδράσουν και να αναγκάσουν τις βιομηχανίες να αντικαταστήσουν τις επικίνδυνες ουσίες με άλλες ασφαλέστερες, επισημαίνει η Eλεν Περιβιέ, εκπρόσωπος της Greenpeace για τα τοξικά.

 

Γράφει Η ANNA-MAPIA ΛEOYTΣH

href="mailto:ΛEOYTΣ[email protected]">[email protected]

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...