Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υφίζηση ούλων - Ουλοπλαστική

samsympan

Recommended Posts

Εμφανίζω υφίζηση ούλων και πρόσφατα προχώρησα σε ουλοπλαστική. Αναρτώ το θέμα σε περίπτωση που κάποιος αναζητήσει σχετικές πληροφορίες που πιθανόν μπορώ να δώσω.

• 6 months later...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, 

έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα στον δεξιά κάτω κυνόδοντα και μου είπαν ότι υπάρχει αυτή η λύση αλλά δεν ξέρω πόσες είναι οι πιθανότητες να πετύχει κάτι τέτοιο και το σκέφτομαι λόγω κόστους. Πέτυχε σε εσας τελικά; ήταν υψηλό το κόστος σε εσας; κάτι που πρέπει να προσέξω προτού το κάνω;

Κοιτάξτε θα σας πω κάποια πράγματα από την προσωπική εμπειρία μου και μόνο. Τονίζω δεν είμαι ειδικός.

1) Το εάν θα προχωρήσετε σε ουλοπλαστική ή όχι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες(πέραν του κόστους).

- Λόγος υφίζησης. Υπήρξε πχ τραυματισμός ή επέμβαση στο σημείο (πχ ορθοδοντική παρέμβαση) ή προδιαθεσικοί παράγοντες οδήγησαν σε αυτό; Διότι διαφορετικός λόγος οδηγεί και σε διαφορετική πιθανότητα επιτυχίας. Παρουσιάζεται υφίζηση μόνο σε ένα δόντι ή υπάρχει άρχουσα υφίζηση και σε άλλα;

- Για ποιον λόγο το σκέφτεστε; Για αισθητικούς-ψυχολογικούς λόγους; Επειδή υπάρχει θέμα υγείας του δοντιού (πχ το μέρος της ρίζας του δοντιού που είναι εκτεθειμένο έχει τάση φθοράς ή πχ σας δημιουργεί πόνο στο κρύο/ζεστό φαγητό); Το δόντι έχει κινητικότητα;

- Η ποιότητα των ούλων και των παρακείμενων ιστών (οστικού ιστού, ιστού υπερώας από όπου και λαμβάνεται το μόσχευμα). Θα πρέπει να ελεγχθούν και να είναι υγιείς και κατάλληλοι. Θα πρέπει να ελεγθεί το στόμα για τυχόν περιοδοντίτιδα. Εάν υπάρχει, θα πρέπει να γίνει πρώτα θεραπεία περιοδοντίτιδας και μετά να σκεφθείτε το οτιδήποτε.

2) Το εάν πετύχει η επέμβαση ή όχι επίσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

- Από τον βαθμό υφίζησης (χιλιοστά υποχώρησης του ούλου).

- Από την ποιότητα των ιστών όπως προανέφερα (ουλικός ιστός, οστικός ιστός-οστό γνάθου, ιστός υπερώας). Με επισκόπηση σε συνδυασμό με πανοραμική θα φανούν αυτά.

- Από τον επιστήμονα, την τεχνική, την εμπειρία του σε τέτοιες επεμβάσεις και τις ικανότητες του. Πρόκειται για μια πολύ λεπτή επέμβαση, όπου ο ειδικός επεμβαίνει με ακρίβεια εκατοστών του χιλιοστού.

Όλα αυτά θα πρέπει πρώτα από όλα να τα συζητήσετε με κατάλληλο επιστήμονα περιοδοντολόγο. Να θέσετε όλα τα ερωτήματα σας. Να λύσει όλες τις απορίες σας. Να κρίνετε εάν καλύπτεστε ή ενδεχομένως χρειάζετε να πάρετε και 2η γνώμη. Να συζητήσετε και το κόστος, το οποίο φαντάζομαι διαφέρει από ιατρό σε ιατρό αλλά και βάσει του τι θα κάνετε ακριβώς (πχ άλλο το κόστος για περιοδοντικό καθαρισμό ανά τεταρτημόριο κι άρα 4 συνεδρίες + ουλοπλαστική, άλλο το κόστος για ουλοπλαστική μόνο). Προσωπικά για ουλοπλαστική μόνο, που να αφορά υφίζηση σε ένα δόντι (χωρίς άλλη παρέμβαση), γνωρίζω-έχω ακούσει τιμές από 800€ κι άνω.

Αφού λοιπόν τα συζητήσετε όλα αυτά με τον κατάλληλο επιστήμονα, κατόπιν μπορείτε να μπείτε στην διαδικασία να αποφασίσετε εάν θα προχωρήσετε σε ουλοπλαστική άμεσα ή αργότερα ή και όχι.

Πάντως εάν αποφασίσει κάποιος να παρέμβει η ουλοπλαστική είναι η πιο ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο αφορά σε μια επέμβαση με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει και η λύση της κάλυψης της ρίζας με έμφραξη (με υλικό σφραγίσματος). Η οποία είναι άμεση, εύκολη και φυσικά πολύ πιο οικονομική. Αισθητικά είναι σχετικό το εάν καλύπτει κάποιον ή όχι. Κι επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να προκαλέσει μελλοντικά άλλα θέματα στην περιοχή. 

Ελπίζω να σας κάλυψα κάπως.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...