Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμμηνόπαυση και εξάψεις (της γιαγιάς)

Recommended Posts

Η μητέρα μου είναι στην εμμηνόπαυση και έχει φοβερές εξάψεις. Τώρα που έχουμε καλοκαίρι ειδικά υποφέρει. Εϊναι αρνητική στο να πάρει κάποιο σκεύασμα καθώς έχουμε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού. Βλέπω ότι η κατάσταση αυτή την επηρεάζει πολύ ψυχολογικά, αυτή η αίσθηση ότι "καιγεται" όπως λέει την έχει κάνει να έχει νεύρα και χάνει αρκετά απο την κοινωνική της ζωή, καθώς όταν βγαίνει έξω γίνεται στην κυριολεξία μούσκεμα στον ιδρώτα. Να προσθέσω ότι και η μητέρα της πέρασε την κλιμακτήριο με πολύ έντονες εξάψεις , αλλά το είχαμε αποδώσει στο "σοκ" του οργανισμού μετά την αφαίρεση των γυναικολογικών και την μερική μαστεκτομή. Αν μπορείτε, προτείνετε μου κάτι που στα δικά σας "μεγάλα κορίτσια" τις ανακούφιζε (όχι όμως φάρμακο/παραφάρμακο). 

Διαφημίσεις

Just now, Maya14 είπε:

Η μητέρα μου είναι στην εμμηνόπαυση και έχει φοβερές εξάψεις. Τώρα που έχουμε καλοκαίρι ειδικά υποφέρει. Εϊναι αρνητική στο να πάρει κάποιο σκεύασμα καθώς έχουμε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού. Βλέπω ότι η κατάσταση αυτή την επηρεάζει πολύ ψυχολογικά, αυτή η αίσθηση ότι "καιγεται" όπως λέει την έχει κάνει να έχει νεύρα και χάνει αρκετά απο την κοινωνική της ζωή, καθώς όταν βγαίνει έξω γίνεται στην κυριολεξία μούσκεμα στον ιδρώτα. Να προσθέσω ότι και η μητέρα της πέρασε την κλιμακτήριο με πολύ έντονες εξάψεις , αλλά το είχαμε αποδώσει στο "σοκ" του οργανισμού μετά την αφαίρεση των γυναικολογικών και την μερική μαστεκτομή. Αν μπορείτε, προτείνετε μου κάτι που στα δικά σας "μεγάλα κορίτσια" τις ανακούφιζε (όχι όμως φάρμακο/παραφάρμακο). 

Η λυγαρια (και αλλα βοτανα) βοηθαει στο να ανακουφιστει η γυναικα απο τα συμπτωματα της εμμηνοπαυσης. Δεν ειναι δοκιμασμενο απο καποιον κοντινο μου για να σου πω αν λειτουργησε αλλα απ'οτι γνωριζω η λυγαρια ειναι το βοτανο της γυναικας, ρυθμιζει την ισορροπια της εμμηνου ρησης αλλα και της εμμηνοπαυσης. Επισης, προσφατα εμαθα για τις φυσικες βιομιμητικες ορμονες. Δεν ειναι χημικο φαρμακο αλλα φτιαχνονται απο φυσικες πηγες και ανακουφιζουν επισης απο εντονα συμπτωματα της εμμηνοπαυσης. Ψαξτο λιγο γιατι δεν γνωριζω πολλες λεπτομερειες.

Just now, Maya14 είπε:

Η μητερα μου βρηκε παρηγορια στο νυχτολουλουδο...Ξερω δηλδη οτι το επαιρνε σε καψουλες..Θα την ρωτησω και αν την βοηθησε κατι αλλο θα ξαναγραψω...Η αληθεια ειναι οτι και εκεινη την ταλαιπωρουσαν πολυ οι εξαψεις ειδικα μεσα στο βραδυ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...