Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εξομολογησεις.

Recommended Posts

Μιας και οι συνθήκες δεν ευνοούν την ανθρώπινη επαφή θα μοιραστώ τις σκέψεις μου εδώ. Με αφορμή την εγκυμοσύνη και την έλευση του παιδιού μεταμορφώθηκα ριζικά σε κάποιους τομείς. Αγάπησα το σώμα μου. Κάποτε είχα βάλει κιλά και νόμιζα πως έχω κάνει "έγκλημα" το κοντινό περιβάλλον εξισου.  Ένιωθα ντροπή. Πονεσα με την καισαρική όχι τόσο στη διάρκεια του χειρουργείου αλλά στην ανάρρωση. Πλέον το σώμα μου το αποδέχομαι για αυτό που είναι. Τα συνεχόμενα τρυπηματα για τον έλεγχο της κατάστασης επίσης συνεβαλλαν.  Γνώρισα και γνωρίζω κάθε μέρα από την αρχή τα όρια μου.  Γνώρισα ποσο ακατάλληλα είναι κάποια πρόσωπα για την συνθήκη ανναρωση και θυσία χρόνου για να με βοηθήσουν.  Πιστεύω πως σε ένα βαθμό όλες οι μητέρες το βιώνουν. Προσπαθώ να με αποδέχομαι περισσότερο για να μεταδίδω στο μωρό ηρεμία ασφάλεια σιγουριά αδιαφορώντας για πρόσωπα που απαιτούν γούστα προσωπικά. Όταν πιάνω τον εαυτό μου σε απελπισία λόγω κούρασης ή συνεχόμενων αυπνιων ή στο συνδυασμό σκέφτομαι πως μεγαλώνω ένα πλασματακι. Υπάρχει κάτι σπουδαιότερο;  κάτι πιο συναισθηματικα κοπιαστικο;  Το  σημαντικότερο είναι πως μόνιμα για κάθε μου επιλογή υπολογίζω πρώτα πως θα επηρεάσει το μωρό.  Αυτό σε κάποια πρόσωπα του κύκλου μου φαίνεται παραλογο. Καθότι για εμένα δεν είναι συνεχίζω ακάθεκτη.   Ελπίζω να μην τα ξεχάσω με την πάροδο του χρόνου όλα τα παραπάνω.  Η γυναικεία συνεισφορά στο έργο Μητρότητα είναι πέρα από την λογική 1+1=2. Ίσως για αυτό το λόγο η γυναίκα έγινε περισσότερο επιθετική έναντι του ανδρικού φυλου.  Η υποτίμηση, η απαξίωση, τα στερεότυπα ως μασημένη τροφή και οι απαιτήσεις για τελειότητα καταστρέφουν. Ίσως να έχω γράψει το 0,1 από όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν. Οποια μητέρα ή πατέρας θέλει γράφει φυσικά. Όταν γίνεσαι πράγματι γονέας αλλάζεις.  Τυγχάνει να έχω αρνητικά ανδρικά πρότυπα γονεικης στάσης και ίσως για αυτό στάθηκα περισσότερο στο γυναικείο φυλο. Υπάρχουν άνδρες που ως εξαίρεση στον κανόνα είναι συμφιλιωμενοι με τον ρόλο τους. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...