Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βραδινες φοβιες-συμβουλη παιδοψυχιατρου

Recommended Posts

Καλησπέρα..

Τον τελευταιο καιρο(δυομιση μηνες περιπου)ο γιος μου 3.5 ετων ξυπναει τα βραδια κλαιγοντας.Μου λεει παντα πριν κοιμηθει για το οτι φοβαται μηπως ερθει καποιος λυκος η μια κακια μαγισσα κτλ.Τις τελευταιες μερες αρχιζει να τα λεει ολα αυτα μολις νυχτωνει.Πολυ πριν παμε για υπνο δηλαδη.Περα απ αυτα με θελει καθε βραδυ να κοιμαμαι μαζι του στο δωματιο του(πραγμα που δεν το εκανα ποτε ουτε οταν ηταν πολυ μωρο)Εχουμε δυομιση μηνες λοιπον να κοιμηθουμε βραδυ και ολο αυτο με στεναχωρει με αγχωνει αλλα με εχει κουρασει επισης.Σκεφτομαι να ζητησω συμβουλη απο παιδοψυχιατρο-παιδοψυχολογο.Καθε συμβουλη-γνωμη απο μαμαδες που το εχουνε περασει ειναι πολυτιμη για μενα οπως επισης και αν εχει καποια να μου προτεινει γιατρο στη θεσσαλονικη.ευχαριστω!!!

Διαφημίσεις

Προσωπική εμπειρία δεν έχω όμως θα σου πω πως το αντιλαμβάνομαι. Με αφορμή το λύκο που είναι ένα πολύ αδικημένο/παρεξηγημένο ζώο που επιτελεί πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη φύση. Το παιδί σου προφανώς μέσα από τα παραμύθια, τα τραγούδια και τα παιδικά συνδύασε το λύκο με κάτι κακό, προφανές. Εγώ στις ιστορίες που λέω στο γιο μου δεν υπάρχει κακό ζωάκι,ποτέ δε λέω να ο λύκος ο κακός ή ο κροκόδειλος (πείτε με παράλογη όμως το πιστεύω πως δεν υπάρχει κακό ζώο κ αν βρεθώ στο δάσος είτε λύκος βγει είτε η γλυκιά αρκουδίτσα με το μέλι το ίδιο θα νιώσω!) 

Αυτό που πιστεύω θα βοηθούσε είναι να ακούσετε την ιστορία από την άλλη πλευρά. Υπάρχουν πάρα πολλα βιβλία π.χ. τα 3 μικρά λυκάκια του Τριβιζά ή από τον Αρκτούρο που μας τα λένε απο την πλευρά του λύκου. Κάνε τον να μη θεωρεί τον λυκο κακό και να μην το φοβάται. 

Έχω συναντήσει άλλη μια φορά μωρό που φοβάται το λύκο λόγω παραμυθιών και κάποια τη μάγισσα κ αυτό γιατί η μαμά τους έλεγε ...κανε ησυχία θα ρθει η μάγισσα κ τέτοια καλούδια.

Ψυχολόγος δεν είμαι ούτε έχω τέτοιες γνώσεις αλλά άκου την ανάγκη του γιου σου κ πρόσφερε του την ασφάλεια που σου ζητάει. Κοιμήσου λίγο μαζί του και μίλα του πολύ,παίξτε. Υπάρχει κ η περίπτωση απλά να του λείπεις και να του βγαίνει έτσι. Ή να του λείπει ο μπαμπάς του που ίσως δεν ασχολείται τόσο μαζί του. Μέσα από ιστορίες κ παιχνίδια απομυθοποίησε πάντως τον λύκο, την κακιά μάγισσα κ οσα τον τρομάζουν.

• Like 2

Συμφωνω με την κοπελα οτι υπαρχουν παραμυθια να διαβασετε ωστε να μην ειναι ο κακος λυκος η η κακια μαγισσα

Επισης εφοσον σε εχει αναγκη κ γω αυτο θα εκανα,να ειμαι μαζι του

Εχει αλλαξει κτ το τελευταιο τριμηνο;του λεει καποιος τετοια παραμυθια;

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Η αληθεια ειναι οτι εχουμε διαβασει παραμυθια (ο λυκος και τα εφτα κατσικακια κτλ)και εχει δει και καποια αλλα σε dvd)δε φανταζομουν οτι θα ειχαν τετοιο αποτελεσμα.

@vasilo και εγω εχω αλλαξει τα παραμυθια που του λεω.Ακομα και το κλασσικο παραμυθι της κοκκινοσκουφιτσας του το λεω οταν μου το ζηταει με τη δικη μου εκδοχη και τον καλο λυκο που δεν πειραζει κανεναν.Τα βιβλια που ανεφερες θα τα ψαξω.Δεν το ειχα σκεφτει καθολου.Απλα θελω να βρω μια λυση συντομα εστω καποια πραγματα να μην γινουν συνηθειες που κοβονται μετα δυσκολα οπως το να κοιμομαστε μαζι.Ειναι κατι που το προσπαθησα απο νωρις με πολυ κοπο και τελικα τα καταφερα.Δε θελω να χαλασει τωρα,απο 40 ημερων τον ειχα μονο του στο δωματιο και ποτε δεν τον πηρα στο δικο μας κρεβατι οσο και αν με ταλαιπωρησε αυτο.Παντως ευχαριστω για τις συμβουλες.Θα κανω καποια πραγματα και αν χρειαστει σκεφτομαι να επισκευτω και καποιον ειδικο