Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δικαιωματα εγκυμοσυνης- Πότε θα μου καταβάλουν το επίδομα;

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους !!!χρειαζομαι την βοηθεια σας!!! Ειμαι εγκυος και πιθανη ημερομηνια τοκετου ειναι 9/1/2018. Θα ηθελα να μαθω ποτε μου καταβαλει ο εεοπυ τα χρηματα ο μισθος μου ειναι ο βασικος νομιμος , και αν δικαιουμαι δωρο χριστουγεννων .ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

Μόλις βγεις σε άδεια από τη δουλειά σου θα ετοιμάσεις τα χαρτιά που ζηταει το ΙΚΑ και περίπου σε 15 με 20 μέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών σου βάζουν τα χρήματα στο λογαριασμό που θα τους πας. Αυτά για το επίδομα μητρότητας. Της λοχείας, το εισπράττεις αφού γεννήσεις, τότε μπορείς να καταθέσεις κ στον ΟΑΕΔ, από όπου παίρνεις ενα συμπληρωματικό πόσο, για να μην τρέχεις εκατό φορες. Δε θυμάμαι το δικαιολογητικα, αν πας στο ΙΚΑ ή μπεις στο ιντερνετ θα τα βρεις. Επίσης, τον πρώτο μηνα αδειας σου πληρώνει κ ο εργοδότης ένα ποσό, καθώς και το δώρο χριστουγέννων, που μάλλον θα πάρεις το μεγαλύτερο ποσοστο, καθώς σχεδόν έχεις συμπληρώσει τις μέρες του χρόνου. Από τον ΕΟΠΥΥ, τον ΟΑΕΔ και τον εργοδότη θα πρέπει για τους περίπου 4 μήνες άδειας (μητρότητας κ λοχείας) να πάρεις χρήματα σχεδόν ίσα με 4 μισθούς σου. Μόλις τελειώσει η λοχεία, ξεκινάς τα χαρτιά για το 6μηνο του ΟΑΕΔ, το οποίο αν απασχολείσαι full time σου δίνει ποσό ίσο με το βασικό μισθό για 6 μήνες (500€) ενώ αν είσαι με μερική απασχοληση, τα μισα. Όταν γέννησα εγώ πριν ένα χρόνο, ο ΕΟΠΥΥ έδινε κ ένα επίδομα κάπου στα 700 ευρώ για γέννα σε ιδιωτικό νοσοκομείο αλλά εγω γέννησα σε δημόσιο οπότε δεν ξέρω να σου πω περισσότερα. Με το καλό το μωρό σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...