Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθυστέρηση ομιλίας και παιδικός σταθμός

Recommended Posts

Καλημέρα σας! Είμαι νέα στην παρέα σας και θα ήθελα τη συμβουλή σας σε ενα θεμα που με απασχολεί. 

Το δεύτερο παιδάκι μου, Ο Άγγελος,  Θα κλείσει τα τρία Τέλος Δεκέμβρη και δεν μιλάει ακόμα. Λέει μαμ, κούνια παπα  (το παπάκι και τα παπούτσια) παππού γιαγιά και μαμά μπαμπά κάποιες φορές.  Καταλαβαίνει και εκτελεί σχεδόν πάντα εντολές όταν έχει το κέφι, διαφορετικά θυμώνει και δεν συνεργάζεται.  Συνεννοείται κυρίως με φωνουλες σαν να κάνει διάλογο. Επίσης όταν θέλει κάτι το δείχνει και φωνάζει. 

Έχουμε ξεκινήσει εργοθεραπεια και σε λίγες μέρες θα αρχίσει και παιδικό σταθμό. Όμως το μεγάλο μου άγχος Είναι, αφού δεν μιλάει πως θα συνεργάζεται;  θα ακολουθεί τις οδηγίες της δασκάλας; Είναι κάποια μανούλα σε παρόμοια θέση; 

Ευχαριστώ πολύ. 

Διαφημίσεις

Βρισκομαι σε παρομοια θεση με το αγορακι μου. Ακολουθησα τις οδηγιες της γιατρου μου και πηγε στον παιδικο σταθμο λιγο πριν κλεισει τα 3 και σημειωθηκε μεγαλη προοδος μετα τον παιδικο. Μια χαρα συνεργαζεται και παιζει με τα αλλα παιδακια. Εχουμε δουλεια μπροστα μας βεβαια με λογοθεραπειες που ευχομαι να τον κανουν να ξεκαθαρισει τον λογο του.

bmH9p2.png

Καλημερα. Αν δεις τις προηγουμενες δημοσιευσεις μου θα δεις τι εχω γραψει για το γιο μου, που ειναι τωρα 3,5 χρονων. Στον παιδικο πηγε ηδη ενα χρονο και καναμε 9 μηνες εργοθεραπεια και 6 μηνες λογοθεραπεια. Τωρα λεει που και που καποιες λεξεις, αλλα εκτελει λιγες εντολες και δεν κανει νοηματα. Ωστοσο ο παιδικος του εκανε πολυ καλο. Η διαγνωση που εχεις, χωρις να ειμαι γιατρος, δεν φαινεται να ειναι κατι πολυ σοβαρο. Το καλυτερο θα ειναι να ακολουθησεις τις συμβουλες των ειδικων και να συνεχισετε τις θεραπειες. Επισης, οι ασκησεις που σας δινουν πρεπει να συνεχιζονται και στο σπιτι. Ευχομαι ολα να πανε καλα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...