Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαφορετική ομάδα αίματος των συντρόφων

Recommended Posts

Κορίτσια ευχαριςτω εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση στο ερώτημα μου. Η αδελφή μου ειναι έγκυος λίγων εβδομάδων και ουσιαστικά μένει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα ειναι με το καλό το πρώτο της παιδάκι !! αναρωτιόμαστε πόσες ενέσεις πρεπει να γίνουν κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης της επειδη εχει διαφορετική ομάδα αίματος με τον σύντροφο της . οπως την ενημέρωσαν οι γιατροί πρεπει να γίνουν οι ενέσεις απο την πρώτη εγκυμοσύνη ωςτε να μην εχει πιθανή  αποβολή στην δεύτερη εγκυμοσύνη εφόσον μπορει να το θεωρήσει ως ξένο σώμα ο οργανισμός της. Η απορία μου ειναι η εξής . Γιατι βάση του πρωτοκόλλου  στο εξωτερικό της είπαν μια ένεση ενώ εδώ στην Ελλάδα της είπαν δυο ή τρεις .. . .? Θα χαρώ πολυ αν κάποια εχει κάποια γνώση πανω στο θέμα να μου απαντήσει. Σας ευχαριςτω θερμά . 

[email protected]

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Olga35 είπε:

Κορίτσια ευχαριςτω εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση στο ερώτημα μου. Η αδελφή μου ειναι έγκυος λίγων εβδομάδων και ουσιαστικά μένει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα ειναι με το καλό το πρώτο της παιδάκι !! αναρωτιόμαστε πόσες ενέσεις πρεπει να γίνουν κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης της επειδη εχει διαφορετική ομάδα αίματος με τον σύντροφο της . οπως την ενημέρωσαν οι γιατροί πρεπει να γίνουν οι ενέσεις απο την πρώτη εγκυμοσύνη ωςτε να μην εχει πιθανή  αποβολή στην δεύτερη εγκυμοσύνη εφόσον μπορει να το θεωρήσει ως ξένο σώμα ο οργανισμός της. Η απορία μου ειναι η εξής . Γιατι βάση του πρωτοκόλλου  στο εξωτερικό της είπαν μια ένεση ενώ εδώ στην Ελλάδα της είπαν δυο ή τρεις .. . .? Θα χαρώ πολυ αν κάποια εχει κάποια γνώση πανω στο θέμα να μου απαντήσει. Σας ευχαριςτω θερμά . 

[email protected]

Είναι λίγο ασαφής η ερώτησή σας- σχετικά με τη διαφορετική ομάδα αίματος. Από τα συμφραζόμενα (ότι δηλαδή αναφέρετε την ένεση), υποθέτω ότι εννοείτε ότι η αδελφή σας έχει Ρέζους αρνητικό και ο σύζυγός της Ρέζους θετικό, άρα θα σας εξηγήσω αυτό το σενάριο.

Οι ενέσεις έχουν στόχο να αποτρέψουν την ευαισθητοποίηση, δηλαδή την παραγωγή αντισωμάτων από τη μητέρα κατά του αίματος του εμβρύου. Τα πρωτόκολλα χορήγησης της ένεσης ποικίλλουν και άλλοι γιατροί ακολουθούν πρωτόκολλο μιας ένεσης στις 28-30 εβδομάδες και άλλοι 2 ενέσεων (στις 28 και 34 εβδομάδες). Και στις δύο περιπτώσεις μετά τον τοκετό γίνεται μια τελευταία ένεση αν το παιδί είναι Ρέζους θετικό. Από τις μελέτες που έχουν τρέξει δεν έχει αποδειχθεί η ανωτερότητα του ενός από το άλλο πρωτόκολλο, άρα η επιλογή εναπόκειται στο γιατρό. Για ευνόητους λόγους, θεωρείται πρακτικότερη η χορήγηση μιας ένεσης στις 28-30 εβδομάδες.

Ελπίζω με αυτά να απάντησα στο ερώτημά σας. Αν δεν εννοείτε το ρέζους, τότε δώστε μου περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσω να σας απαντήσω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...