Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τερηδονα σε μωρο 13 μηνων; (αποκλειστικος θηλασμό ς)


Recommended Posts

(Πού οφείλεται η τερηδόνα αυτή;)

Η πιο συνηθισμένη αιτία της τερηδόνας αυτής της μορφής είναι το τάισμα με το μπιμπερό ενώ το μωρό κοιμάται. Κατά τη διάρκεια του ύπνου η ποσότητα του σάλιου στο στόμα μειώνεται και το γάλα, ανεξάρτητα από το αν περιέχει ζάχαρη ή όχι, παραμένει πάνω στα δόντια και προκαλεί τερηδόνα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε αν αντί για γάλα βάζουμε στο μπιμπερό χυμό, έστω και αραιωμένο, ή νερό με ζάχαρη ή μέλι ή αν δίνουμε στο παιδί πιπίλα που είναι βουτηγμένη σε μέλι ή σε ζάχαρη. Ακόμη και το μητρικό γάλα μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους βλάβες αν το παιδί έχει την ευκαιρία να θηλάζει όποτε θέλει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το τάισμα του μωρού σας θα πρέπει λοιπόν να γίνεται όταν είναι όρθιο και ξύπνιο και να κοιμάται πάντα με καθαρά δόντια.

Καλησπέρα κορίτσια....ο γιοκας μου είναι μόλις 13 μηνων....έχει 8 δοντακια...σήμερα ανακάλυψα ότι ένα από τα πάνω του δοντακια έχει κάτι ασπρακια από τα όλα μέχρι το μέσο του δόντιου..και έχει πάνω στο δοντακι μια βουλιτσα καφέ χρώμα..από την ώρα που το είδα.. έχω ψάξει τα πάντα για τηνία τερηδονα στα νεογνά δοντακια...και βρήκα το πάνω άρθρο ..το οποίο το είχα διαβάσει και στον πρώτο μου γιο και δεν το πολύ πίστεψα....ότι μπορεί να προκαλέσει το μητρικό γάλα τερηδονα...και όντως τώρα ο μεγάλος είναι 3 και έχει υπέροχα δοντακια...ο μικρός μου γιατί έτσι...και αν ρχισει να σαπιζει από τώρα το δοντακί σε 1 μ 2 χρόνια τι θα γίνει...;Σας ετυχε;Θέλω να μου δώσετε απάντησης και για το τι να κάνω σε αυτές που έτυχε κάτι τέτοιο.....και φυσικά θα πάω το παιδι σε παιδοοδοντιατρο....

__________________

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλημέρα!

Είσαι σίγουρη ότι είναι τερηδόνα (ή πλάκα) κι όχι απλώς υπολείματα τροφών; Βέβαια αναφέρεις και για καφέ βούλα... Τι να πω!

Προσπάθησες να τα αφαιρέσεις να δεις αν φεύγουν;

Εντάξει, εν τω μεταξύ, μπορεί μεν να θηλάζεις αποκλειστικά, αλλά το παιδί έχει αρχίσει στερεές τροφές, που θεωρώ ότι αυτές είναι "πιο ύποπτες" για τέτοιου είδους θέματα.

Γενικά υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα πράγματα για καθαρισμό των δοντιών των παιδιών αυτής της ηλικίας (γάζες, μαλακές οδοντόβουρτσες, κλπ), αλλά σε κάθε περίπτωση μίλα με τον παιδίατρό σου.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...