Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφονηπιακος σταθμος για λίγες μέρες;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους γονείς!

Είμαι μία εγκυμονούσα στον τέταρτο μήνα. Εχουμε αρχίσει με τον άντρα μου από τώρα να σκέφτομαστε για λύσεις για την ανατροφή του παιδιού, δεδομένου οτι όλα θα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει, δηλαδή να επιστρέψω στη δουλειά μετά το 6μηνο της αδειας που δικαιούμαι.

Η ερώτηση που θέλω να σας κάνω είναι η εξής: Εχει παει κάποιος απο εσας, ή ξέρει κάποιον που έχει πάει το μωρακι του ή το νηπιάκι του σε βρεφονηπιακό σταθμό κάποιες μέρες την εβδομάδα; Για να εξηγηθώ, ξέρετε αν από το σταθμό δέχονται να έχουν ένα τέτοιο ωράριο, δηλαδή για παράδειγμα να πηγαίνεις το παιδάκι σου 3 φορές την εβδομάδα κι όχι όλο το 5ήμερο;

Ο λόγος που ρωτάω είναι για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο το παιδάκι μας να μας το κρατάει η γιαγιά του (και πεθερά μου) 2-3 μέρες την εβδομάδα, γιατί το πρόγραμμα της περιλαμβάνει ταξίδια εκτός Αθήνας, εν μέσω άλλων δραστηριοτήτων.

Εγώ από την άλλη μάλλον θα αναγκαστώ να δουλέυω 7ωρο, καθώς φαίνεται οτι είναι η μοναδική επιλογή που έχω για να μη μείνω άνεργη. Δεν θέλω όμως να φορτωθώ τόσες ώρες και μέρες στην πεθερά μου, και να τη δεσμεύσω να αλλάξει τη ζωή της με το έτσι θέλω!

Αν σας κούρασα συγγνώμη! Έβαλα το ερώτημα σε bold για αυτούς που βαριούνται να διαβάσουν το κατεβατό μου.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους τους γονείς!

Είμαι μία εγκυμονούσα στον τέταρτο μήνα. Εχουμε αρχίσει με τον άντρα μου από τώρα να σκέφτομαστε για λύσεις για την ανατροφή του παιδιού, δεδομένου οτι όλα θα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει, δηλαδή να επιστρέψω στη δουλειά μετά το 6μηνο της αδειας που δικαιούμαι.

Η ερώτηση που θέλω να σας κάνω είναι η εξής: Εχει παει κάποιος απο εσας, ή ξέρει κάποιον που έχει πάει το μωρακι του ή το νηπιάκι του σε βρεφονηπιακό σταθμό κάποιες μέρες την εβδομάδα; Για να εξηγηθώ, ξέρετε αν από το σταθμό δέχονται να έχουν ένα τέτοιο ωράριο, δηλαδή για παράδειγμα να πηγαίνεις το παιδάκι σου 3 φορές την εβδομάδα κι όχι όλο το 5ήμερο;

Ο λόγος που ρωτάω είναι για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο το παιδάκι μας να μας το κρατάει η γιαγιά του (και πεθερά μου) 2-3 μέρες την εβδομάδα, γιατί το πρόγραμμα της περιλαμβάνει ταξίδια εκτός Αθήνας, εν μέσω άλλων δραστηριοτήτων.

Εγώ από την άλλη μάλλον θα αναγκαστώ να δουλέυω 7ωρο, καθώς φαίνεται οτι είναι η μοναδική επιλογή που έχω για να μη μείνω άνεργη. Δεν θέλω όμως να φορτωθώ τόσες ώρες και μέρες στην πεθερά μου, και να τη δεσμεύσω να αλλάξει τη ζωή της με το έτσι θέλω!

Αν σας κούρασα συγγνώμη! Έβαλα το ερώτημα σε bold για αυτούς που βαριούνται να διαβάσουν το κατεβατό μου.

Με το καλό το μωρό σου!

Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω ακούσει στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο. Δεν βρίσκω όμως τον λόγο να μην γίνεται!

Ωστόσο, για τόσο μικρή ηλικία και αφού πρόκειται για λίγες μέρες, θα μπορούσες να βρεις μια κυρία/κοπέλα για τις μέρες που δεν θα μπορεί η πεθερά σου. Οικονομικά πιστεύω ότι θα έρθει πάνω-κάτω το ίδιο.

τωρα το χειμωνα εχει πολλες αρρωστιες και μια βδομαδα θα πηγαινει σταθμο, την αλλη θα το χεις σπιτι. ειδικα την πρωτη χρονια τα μικρα αρρωσταινουν συνεχεια με το παραμικρο. αν η ηλικια του ειναι κατω των τριων προτιμησε γυναικα σπιτι.

παντως το αλφαβηταρι στο καρεα (για ανω των 2,5) και το εκφραση στον υμηττο, και το παιδικη φωλια ηλιουπ.-αργυρουπολη δεχονται και με την ημερα (το γραφω μ επιφυλαξη γιατι ναι μεν δεχονται αλλα ισως να μην εχουν θεσεις τωρα)

Υπάρχουν βρεφονηπιακοί που δέχονται για λιγότερες μέρες από πενθήμερο (μια γειτόνισσά μου το έκανε ακριβώς για τους ίδιους λόγους με εσένα). Επίσης για 3ήμερο, 4ήμερο ή 5ήμερο δέχονται κ κάποια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης όπως το gymboree, δεν γνωρίζω όμως από ποια ηλικία... κ οικονομικά είναι τσιμπημένα!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Κατατοπιστικές οι πληροφορίες σας!

Έχω αρχίσει να σκέφτομαι και την περίπτωση του να ζητήσω απο την αφεντικίνα να πάω σε part time μετά την άδεια, έτσι θα είμαι κι εγώ πολύ πιο άνετα ψυχολογικά, γιατί με δυσκολεύει πολύ από τώρα το πως θα αφήνω τόσες ώρες το παιδί σε άλλους. Οψόμεθα! Μέχρι τότε...

Ευχαριστω και πάλι!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...