Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ "ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ" ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!!! Σας παρακολουθώ και σας διαβάζω εδώ και πόλύ καιρό, και τώρα πρόσφατα αποφάσισα και εγώ να γίνω μέλος σας. Δεν είνα πολύς καιρός που πήγα την μικρή μου στα "Στουμφάκια", στο Παλαιό Φάληρο. Ενας απο τους λόγους που την πήγα εκεί ήταν και το ωράριο, που τουλάχιστον δεν κλείνει στις 16.00 αλλα αργότερα- (κατί που με βολεύει με το ωράριο της δουλειάς μου), και επείδη μου άρεσε το περιβαλλόν οπτικά, δίνοντας μου καλή εντύπωση στο θέμα της καθαριότητας και στον χώρο γενικός (υπάρχει φυσικό φως).

 

Εχεί καμίά μαμά εμπειρία απο αυτόν τον σταθμό??? Πηγαίνει καμιά το παιδάκι της εκεί να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες, για το πώς λειτουργούν και άν τα παιδάκια τους έιναι - ήταν ευχαριστημένα ή όχι??

 

Γιατί όσο παιρνάει ο καιρός όλο μαυρες σκεψεις περνουν απο το κεφάλι μου και με αυτά που ακούω και έχω διαβάσει για άλλους σταθμούς, τελικά δεν ξέρω κατα πόσο έκανα καλά. Η μικρή μου δεν μιλάει ακόμα και δεν μπορώ να μάθω και πολλές λεπτομέρεις, και είμαι συνεχώς σε μια αγωνία.

 

Εάν υπάρχει καποια μανούλα να με φωτίσει με τις εμπειρίες της δικές τις και του παιδιού τις , θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!!!

 

Φιλάκια! :wink::cry::?::!:

GEBnp3.pngcRvDp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαφημίσεις


Αφού πάει ήδη το παιδί εκεί, πες μας κι εσύ τις εμπειρίες σου. Πώς της φαίνεται? Εγώ δεν έχω αρχίσει ακόμα να ψάχνω αλλά με ενδιαφέρει η περιοχή και επομένως κάθε εμπειρία θα είναι χρήσιμη.

Link to comment
Share on other sites

Maya Καλημέρα!! Είναι ίσως αρχή για να πω πολλά πραγματα για τον σταθμό εφόσον δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη, αλλα είμαστε σε φάση προσαρμογής. Αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι τελικά το παιδάκι μου πάει κάθε μέρα και καλύτερα!!!

Βέβαια στην αρχή ανησύχησα, γιατί ενώ τις πρώτες μέρες το παιδί δεν είχε έντονες αντιδράσεις και όταν την άφηνα ούτε κλάματα ούτε τίποτα!! και έιπα τί ωραία τι καλά, άρχησε να το βγάζει λίγο αργότερα!! όπου πέρα απο τα σπαραχτικά κλάματα του αποχωρισμού, ύπηρχε και διαφορετική συμπεριφορά στο σπίτι-κλάματα,γκρίνια, το παιδί μονίμως πείναγε και άνοιγε συνέχεια το ψυγείο για να φάει (και αναρωτήθηκα κατα πόσο τελικά τρώει μέσα στον σταθμό και άν το "όλο" που μου γράφουν στο ημερήσιο σημείωμα ισχύει τελικά), άρχισε μετά να γίνεται επιθετικό σε εμένα και στον πατέρα του - να χτυπάει, να κλωτσάει και κάτι τέτοια,ήταν μονίμως λυπυμένο και κατσούφικο. Σε σημείο που έβαζα και εγώ τα κλάματα (χωρίς να με δει το παιδί φυσικά), και δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω- με ποιόν τρόπο θα πρέπει εγώ και ο πατέρας του να τις φερόμαστε ετσί ώστε να το περάσει όσο πιο ανώδινα γίνετε!!

Τώρα βέβαια περνώντας με τον καιρό είναι καλύτερα στο σπίτι!! 'Εχει ηρεμήσει λιγο, φαίνεται καλύτερα- χαμογελάει! αλλά το κλάμα δεν εχεί σταματησει ακόμα όταν την αφήνω!! Ελπίζω να αρχίζει να συνηθίσει σιγα σιγά!!

Πάντως αυτό που έχω προσέξει σαν σταθμός, φαίνεται να είναι οργανωμένος και προπάντον καθαρός! Τα κορίτσια που είναι μέσα είναι όλα γλυκήτατα!!

GEBnp3.pngcRvDp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η κορούλα μου είναι 2 χρονών. Κοίτα ! Δεν είπα πολλά πράγματα. Το μόνο που ρώτησα είναι αν όντως τρώει το φαγητό της και μου είπαν ναι. Βέβαια, απο την αρχή μου είχανε πεί για την αλλαγή συμπεριφοράς που έχουν όλα τα παιδάκια κατα την διάρκεια της προσαρμογής και ότι είναι κάτι παρωδικό που περνάει με το καιρό αφού συνιθήσει το παιδί. Βέβαια και με βοήθεία δικία τους - αγγαλίες- και μεγαλύτερη προσοχή στο παιδί- αλλα κυρίως με βοήθεια απο το σπίτι.

Αποφάσισα να λειτουργήσω ενστικτωδως - μιας και καταλαβαίνω οτι δεν είναι και εύκολο για το παιδί, εφόσον του ήρθαν τα πάνω κάτω - αλλαγή ωραρίων φαγητού-ύπνου, ξένο περιβάλλον-πρόσωπα κ.α- και παρατηρώντας τη μικρή μου πιο προσεκτικά, αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι τελικά δεν είναι η πείνα που έχει μετά- απλά είναι εκνευρισμένο-θύμωμένο, γιατί τελικά ότι του δίνω να φάει μετά το πετάει.. και δεν ξέρει τι θέλει- Μάλλον ξέρει... Θέλει την προσοχή μου΄!! Γι'αυτο λοιπόν αφήνω ότι έχω και δεν έχω - και μετά απο τον παιδικό περνάω αποκλειστικά μαζί της μέχρι να κοιμηθεί.

Μου φαίνεται ότι αν συνεχίσω να γράφω ακόμη ίσως θα πρέπει να πάω σε άλλη ενότητα του φόρουμ.

 

Για πέσμου για σένα- Πόσο χρονων έιναι το παιδάκι σου!! ΄¨Ειπες οτι είσαι σε αναζήτηση σταθμού!! Εχεις δεί ήδη μερικούς??? Πές μου την αποψη σου!! ΄Ποιά είναι τα κριτηριά τα δικά σου για τον "Ιδανικό σταθμό και τί θα απαιτήσεις έχεις απο αυτούς. Είχα πάει σε κανα δυο σταθμούς πριν τελικά αποφασίσω. Αμα θές μπορώ να σου πω την αποψή μου.

GEBnp3.pngcRvDp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγώ είμαι έτοιμη για την αρχή ότι θα είναι λίγο δύσκολη και μάλιστα ξέρω ότι κάθε παιδί το βιώνει διαφορετικά. Όμως όλοι οι φίλοι του θα πηγαίνουν 'σχολείο' του χρόνου και νομίζω ότι θα το θέλει. Τώρα για τις απαιτήσεις μου, νομίζω ότι τελικά, πέρα από μερικά βασικά πράγματα (καθαριότητα, ευγενική συμπεριφορά κλπ.), βλέπεις κατά περίπτωση τί σε εμπνέει και σε τί΄χώρο θέλεις να ζουν τα παιδιά σου τη μισή μέρα. Για εμένα το ιδανικό θα ήταν να εμπιστευτώ το παιδί μου σε ανθρώπους που, αν τους συναντούσα κάπου αλλού, να ήθελα να πιω μαζί τους έναν καφέ να μιλήσουμε. Θέλω ένα σταθμό που να δίνει σημασία σε αυτό που λέμε 'αγωγή'. Κατά τα άλλα, ιδανικός σταθμός δεν υπάρχει, αλλά κι εμείς σαν γονείς θα παρακολουθούμε από κοντά, έτσι δεν είναι?? Γι αυτό σου λέω, μίλησε με τις δασκάλες, δείξε τους ότι είσαι 'εκεί'. Σίγουρα θα περάσει!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...