Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποφασισα επαναγαλακτισμό και θελω την βοηθεια σας

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα..

Λοιπον γεννησα 25 Σεπτεμβριου και για 20 μερες θηλασα αποκλειστικα και πανω που αρχισαν να στρωνουν τα πραγματα εγω αρχισα να δινω και ξενο συμπληρωμα γιατι δεν αντεχα αλλο να ειμαι με το στηθος απεξω ολη μερα και το μωρο να μη κοιμαται πανω απο τεταρτο και να ξαναζηταει να φαει..Πραγματικα ειχα σιχαθει τον εαυτο μου ολη μερα με τις μπυτζαμες και το σουτιεν θηλασμου...Ετσι εφτασα μεχρι εδω ναι μεν να την θηλαζω αλλα πολυ λιγο...και σημερα πηρα την μεγαλη αποφαση (γιατι απο οτι καταλαβα το γαλα φτανει στο τελος του) να συνεχισω να θηλαζω και να καταφερω τον αποκλειστικο θηλασμο...Εδω θελω την βοηθεια και την στηριξει ολων σας γιατι σιγουρα θα δυσκολευτω..Θελω να μου πειτε πως ακριβως να ξεκινησω?Υπαρχει κατι που πρεπει να συμπληρωσω στην διατροφη μου?

Πλεον ειμαστε σε σταδιο που κοιμαται αρκετα...

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες aglaia...

Απο οτι καταλαβα θα αρχισω να την βαζω οσο πιο πολυ στο στηθος και να αρχισω να μειωνω το συμπληρωμα.Ειναι απαραιτητο που ακομη εχω γαλα και η μικρη θελει σαν τρελη το στηθος να ενοικιασω θηλαστρο?Πως να ξεκινησω την μειωση του συμπληρωματος?Στην διαρκεια της μερας μπορει να φαει 1 φορα απο 120 ml, και τις αλλες 90 ml και οχι παντα...Το βραδυ τρωει πιο λιγο παντως, δηλαδη σηκωνεται την νυχτα 2 φορες και τρωει απο 60-70 ml την φορα...

Αν δίνεις πάνω από 400ml συμπλήρωμα το 24ωρο (εκτιμώ ότι δίνεις) τότε σου χρειάζεται το θήλαστρο γιατί το μωρό δεν μπορεί να μείνει πολύ ώρα στο στήθος.

Αν δεν υπάρχουν επαρκείς θηλαστικές κινήσεις στο στήθος, δηλαδή 200 λεπτά ενεργού θηλασμού και στους δύο μαστούς (100 στον καθένα), τότε δεν αυξάνεται η παραγωή. Το μωρό σίγουρα δεν μπορεί να μείνει τόση ώρα στο στήθος τώρα που έχει μειωθεί τόσο η παραγωγή.

Διαφημίσεις

Βοήθεια ουσιαστική πηρες απο την καλύτερη συμβουλο ! Εμεις ειμαστε εδω για οτι χρειαστείς απο ψυχολογική υποστήριξη :D

Με τις ευχές μας για καλή επιτυχια , με το καλό να μπειτε στον αποκλειστικό θηλασμό !!

VgL7.jpgIgLdp2.png

καλως ηρθες στον αποκλειστικο θηλασμο! δεν θελω ομως να ακουω οτι ειχες σιχαθει τον εαυτο σου με τις πιτζαμες και τα σουτιεν θηλασμου γιατι θα τα ξαναβρεις μπροστα σου μαζι με δεκαδες αλλα αληθινα προβληματα. Εχε υποψη οτι εδω μεσα υπαρχουν κοπελες που δινουν καθημερινο αγωνα αψηφωντας σοβαρα προβληματα υγειας ειτε δικα τους ειτε του μωρου προκειμενου να θηλασουν. Κοιτα λοιπον θετικα μπροστα, θωρακισου με τα δυνατα συναισθηματα που αναπτυσσονται αναμεσα σε σενα και το μωρακι σου την ωρα που θηλαζεις , και ολα θα πανε καλα.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!

ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!

Πραγματικά :D

Καλώς ήρθες στο club :) Σου εύχομαι να τα καταφέρεις. Μπορεί να είναι δύσκολα στην αρχή αλλά... αξίζει τον κόπο.

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Και κατι ακομη. Η επιτυχια του θηλασμου δεν κρινεται απο τις ωρες υπνου του μωρου. Οσο λιγοτερο κοιμαται τοσο περισσοτερο θα τρωει αρα θα αυξανεται και η παραγωγη σου. Ο δικος μου ελαχιστες φορες κοιμηθηκε πανω απο μια ωρα στη διαρκεια της μερας. Αυτα τα ξερει ομως καλυτερα η Αγλαια που ειναι ειδικη επι του θεματος!

Διαφημίσεις

Σου ευχομαι να τα καταφερεις

Τον Αυγουστο ημουν κι εγω στην ιδια ακριβως θεση και τωρα που το μωρουδελι μου ειναι περιπου 5 μηνων θηλαζει αποκλειστικα απο τις 20-25 Αυγουστου

Καλη δυναμη :P

4

αχ κοριτσια σας ευχαριστω ολες, πραγματικα χρειαζομαι δυναμη και δε θα ειναι ευκολη υποθεση..Ελπιζω να μπορεσω να τα καταφερω..Πιστευω οτι μαλλον θα ναι σαν να ξανααρχιζω απο την αρχη και ισως και πιο δυσκολα..Τωρα το νινακι αρχισε να στρωνει στον υπνο και κοιμαται 5ωρα..Να την ξυπναω για να την θηλαζω?Εχθες παντως που την εβαζα πιο συχνα στο στηθος σαν να ψιλοδιαμαρτυροταν καποιες φορες και να μην θελει...Λετε και καταλαβε βρε κοριτσια τι θελω να κανω....

ευχομαι καλη συνεχεια στην απιστευτη αυτη εμπειρια του θηλασμου!! κ μια συμβουλη που νομιζω θα συμφωνησουν ολες οι κοπελες!!! μην ακους κανεναααααααα!!! ο θηλασμος δε κανει κακο πουθενα και ελαχιστα ειναι αυτα που κανουν κακο στο θηλασμο!ειναι ολα τοσο ευκολα οταν περασει ο πρωτος καιρος!

εγω κρατουσα κατι σαν ημερολογιο με τα γευματα του μωρρου σε αυτο το θεμα

edit admin άκυρο link

και με βοηθησε παρα πολυ οπως και τα κοριτσια(χωρις αυτε θα ειχα εγκαταλειψει)

Καλη συνεχεια

4

Ε φυσικό δεν ειναι να σου τσινίσει λίγο στην αρχη αφου θα την βγάλεις απο τη βολή της; Μην ανησυχείς αμα λενε εδω τα κορίτσια οτι γίνεται, γίνεται!

Διαφημίσεις

αχ κοριτσια σας ευχαριστω ολες, πραγματικα χρειαζομαι δυναμη και δε θα ειναι ευκολη υποθεση..Ελπιζω να μπορεσω να τα καταφερω..Πιστευω οτι μαλλον θα ναι σαν να ξανααρχιζω απο την αρχη και ισως και πιο δυσκολα..Τωρα το νινακι αρχισε να στρωνει στον υπνο και κοιμαται 5ωρα..Να την ξυπναω για να την θηλαζω?Εχθες παντως που την εβαζα πιο συχνα στο στηθος σαν να ψιλοδιαμαρτυροταν καποιες φορες και να μην θελει...Λετε και καταλαβε βρε κοριτσια τι θελω να κανω....

Γεια σου Νενακι,συνονοματο!! :D (στο χω ξαναπει οτι νενη με φωναζουν στο σπιτι μου0

Να σου ζησει το μπεμπε σου το ομορφο!

Διαμαρτυρεται γιατι δεν εχει γαλα το στηθος ολες τις φορες που την βαζεις...εχει μειωθει η παραγωγη σου.Εσυ προσπαθησε να την βαζεις οταν ειναι ηρεμη και οσο θελει θα κατσει.Οσο αυξανεται η παραγωγη σου θα καθεται και πιο πολυ το μωρο! :wink:

Καλο κουραγιο! :)

ναι συνονοματη μου το εχεις ξαναπει!!!!!!!!Να σαι καλα σε ευχαριστω...

αυτο κανω την βαζω στο στηθος οταν ειναι ηρεμη και την αφηνω οσο θελει, δεν την πιεζω..για το βραδυ δε μου ειπατε?την ξυπναω?

Ηλιαννα κοπελα μου και εγω κραταω κατι σαν ημερολογιο αλλα γραφω μονο το ξενο που της δινω και οχι οταν την θηλαζω...Θα αρχισω να γραφω και τον θηλασμο...

αυτο κανω την βαζω στο στηθος οταν ειναι ηρεμη και την αφηνω οσο θελει, δεν την πιεζω..για το βραδυ δε μου ειπατε?την ξυπναω?

Νενάκι, καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!

Θα ήθελα να σου πω πως κι εγώ έκοψα το συμπλήρωμα στην κόρη μου με τη βοήθεια της Αγλαΐας και όλων των κοριτσιών εδώ, όταν ήταν 4 μηνών περίπου και έπινε γύρω στα 450 ml σκόνη την ημέρα. Για το αν θα την ξυπνάς που ρωτάς, λογικά, όσο θα μειώνεις το συμπλήρωμα, το μωρό θα αυξήσει τον αριθμό των γευμάτων και των νυχτερινών (εγώ αυτό το έβλεπα ως ένδειξη ότι όλα πάνε καλά!)

Προσωπικά με βοήθησε πολύ η μαγιά μπύρας. Επειδή το συμπλήρωμα που έπαιρνε ήταν πολύ, μείωνα λίγο λίγο, γύρω στα 30-40 ml τη φορά, σε ένα γεύμα, για τρεις μέρες. Μέσα στο τριήμερο αυτό, αρχικά η μικρή κολλούσε το γεύμα που μείωνα το συμπλήρωμα με το επόμενο και έβαζε και ένα ή δύο επιπλέον νυχτερινά γεύματα. Προς την τρίτη μέρα, τα γεύματα ξεχώριζαν και ίσως να έκοβε και κάποιο από τα επιπλέον νυχτερινά, αλλά όχι πάντα. Τότε καταλάβαινα πως είχα αρχίσει να παράγω το γάλα που χρειαζόταν σ' αυτή τη φάση και μπορούσα να μειώσω το συμπλήρωμα κατά ακόμα 30-40 μλ.

Αυτή βέβαια ήταν η δική μου εμπειρία με μεγαλύτερο μωρό, εσύ θα δεις τι βολεύει εσένα καλύτερα. Πάντως, να προχωράς χωρίς να βιάζεσαι, αλλά σταθερά, αν έχεις κάνει μια μείωση, να μην την ακυρώνεις αργότερα. Δεν ξέρω αν κάνεις αντλήσεις, αν ναι, θα σε βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Εγώ προσωπικά δεν προλάβαινα να κάνω.

Τα τεχνικά σου τα έχει πει η Αγλαΐα, για στήριξη κλπ, εμείς είμαστε εδώ!

HXuSp2.pngaS46p2.png

σε ευχαριστω πολυ sofuka και μπραβο σου που τα καταφερες.

εμενα τωρα πινει κοντα στο λιτρο γαλα...το θεμα ειναι οτι αλλες φορες πινει 120 αλλες 90 αλλες 60,εγω απο που να αρχισω να μειωνω?απο τα 120?παντως σημερα την ειχα πολλες φορες στο στηθος και μπορω να πω οτι το χαρηκα.δηλαδη αν αρχισω και της αντλησεις θα αυξηθει το γαλα ακομη πιο γρηγορα?να αντλω ασχετα αν βγαζει γαλα το στηθος?ή οταν δε βγαζει να σταματαω την αντληση?

να αντλω ασχετα αν βγαζει γαλα το στηθος?ή οταν δε βγαζει να σταματαω την αντληση?

Ακόμα κι αν δεν βγάζει γάλα το στήθος όταν αντλείς, το ερέθισμα που δίνεις με το θήλαστρο (αν αυτό είναι το σωστό θήλαστρο-νοσοκομειακό), βοηθάει στην αύξηση του γάλακτος.

Νομίζω πως είναι καλύτερα να αρχίσεις να μειώνεις απ' όποιο γεύμα θεωρείς εσύ βολικό, λαμβάνοντας υπόψη και πότε το μωρό σου είναι σε καλύτερη διάθεση για θηλασμό. Εγώ είχα ξεκινήσει από τα πρωινά γεύματα, εσύ θα δεις ανάλογα με το πώς σε διευκολύνει εσένα και το καθημερινό σου πρόγραμμα. Πιστεύω πως επειδή πίνει αρκετά μεγάλη ποσότητα, θα πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά η μείωση, προσέχοντας να βρέχει-λερώνει αρκετές πάνες.

HXuSp2.pngaS46p2.png

να αντλω ασχετα αν βγαζει γαλα το στηθος?ή οταν δε βγαζει να σταματαω την αντληση?

κάνεις 15άλεπτες αντλήσεις 8 φορές το 24ωρο ανεξάρτητα από το αν υπάρχει έστω και μια σταγόνα. Το ερέθισμα που δίνει θα δώσει το μήνυμα να παραχθεί γάλα. Το αποτέλεσμα το βλέπεις μετά από 3-4 24ωρα σταθερών αντλήσεων. Δηλαδή αν αρχίσεις να αντλείς τη Δευτέρα, θα δεις διαφορά στην παραγωγή την Πέμπτη ή την Παρασκευή, μετά θα υπάρχει για 3-4 μέρες σταθερότητα και μετά θα δεις πάλι μια μικρή αύξηση.

Αν το μωρό θηλάζει αρκετά μπορεί την αύξηση να μην τη δεις στο θήλαστρο αλλά να την καταλάβεις ως μείωση του συμπληρώματος.

κοριτσια καλημερα..

εχθες οπως σας ειχα πει ειχα την μπουμπου συνεχεια στο στηθος και το βραδυ που ξυπνησε 2 φορες πρωτα την εβαλα στο στηθος και μετα την εδινα μπουκαλι (φυσικα και δε το επινε ολο),σημερα το πρωι ομως την εδωσα μονο στηθος και της δυο φορες δηλαδη 7.30 και 10 και δεν ηθελε καθολου μπουκαλι..δε ξερω αν μπορει να συμβει κι αν αυξηθηκε λιγακι η παραγωγη μου , παντως ρουφουσε περισσοτερη ωρα (και καταλαβαινα οτι πινει γαλα επειδη καταπινε εντονα!!)

ευτυχως μεχρι στιγμης ειναι βολικα τα πραγματα και τα ψιλοκαταφερνουμε...