Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φοβος για την αυχενικη διαφανεια

Recommended Posts

Γεια σας είμαι νέο μέλος εδώ. Δεν είμαι μανούλα αλλα θέλω πολυ να γίνω αλλά εγώ μια φοβία μήπως το έμβρυο έχει σύνδρομο ντάουν κλπ και έχω φρικαρη ήθελα να ρωτήσω όταν ηταν να κάνετε αυχενική είχατε άγχος????

Διαφημίσεις

Γεια σας είμαι νέο μέλος εδώ. Δεν είμαι μανούλα αλλα θέλω πολυ να γίνω αλλά εγώ μια φοβία μήπως το έμβρυο έχει σύνδρομο ντάουν κλπ και έχω φρικαρη ήθελα να ρωτήσω όταν ηταν να κάνετε αυχενική είχατε άγχος????

Γεια χαρα! Καλως ηρθες!

Δεν καταλαβαινω για ποιον λογο φοβασαι κατι τετοιο...

Εγω προσωπικα οχι, δεν ειχα αγχος για κατι τετοιο οταν εκανα την αυχενικη διαφανεια γιατι δεν μου αρεσει να προδικαζω καταστασεις και να φτιαχνω σεναρια αρνητικα για την εγκυμοσυνη συγκεκριμενα, καθως ειναι μια περιοδος που πρεπει να την διανυσεις με ηρεμια στην ψυχη και πιστη στην θετικοτητα!

Πιστευω οτι αυτα που σκεπτομαστε και η διαθεση μας απεναντι σε αυτα, εχουν αντικτυπο σε αυτα που θα μας συμβουν.

Εσυ για ποιον λογο εχεις αυτους τους φοβους;

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Το ξέρω είμαι ανασφαλής αν και 22ετων που είμαι απλός οτι ξέρω κανένας γονεις δεν θέλει να βασανιζεαι το παιδάκι του έτσι με αυτό το σύνδρομο

Φοβαμε γιατί έχω διάβαση πολλά για. Αυτό κατα κύριο λογο θέλω να παιδάκι μου να είναι υγιής και μην βασανίζεται και να μην εξαρτιεται απο τους γονεις.Δεν είμαι ρατσιστρια απλός έχει δει πως φέρονται ικτο και με λυπησει

Φαινεται πως εισαι ευαισθητουλα και με τρυφερα συναισθηματα. Αυτο ειναι πολυ καλο προτερημα και θα σε βοηθησει να γινεις πολυ καλη μανουλα!

Σχεδιαζετε δηλαδη να κανετε παιδι ή απλως ειναι μια σκεψη;

Παντως, οπως και να εχει, η ηλικια σου ειναι τετοια που οι πιθανοτητες τετοιων χρωμοσωμικων ανωμαλιων ειναι μικρες. Συμφωνα με την στατιστικη, οσο μεγαλυτερη σε ηλικια ειναι η μελλουσα μαμα, τοσο μεγαλυτερο κινδυνο διατρεχει.

Υπαρχουν βεβαια και οι περιπτωσεις οπου συνυπαρχει ιστορικο οικογενειας με παιδι με καποιο συνδρομο ή και τα τυχαια περιστατικα.

Βλεπω πως ηδη εχεις σχηματισει την αποψη σου για το θεμα αυτο και συμφωνω με το οτι κανενα παιδακι δεν θα επρεπε να ταλαιπωρειται ποτε. Ομως, αν συμβει σε καποια να εχει ενα εμβρυο με συνδρομο, τοτε ειναι καθαρα θεμα αντιληψης και συνειδησης της μανας το εαν θα θελει να συνεχιστει η κυηση. Ειναι μια επιλογη, νομιμη, ο τερματισμος της κυησης. Προσωπικα, ειμαι κατα της εκτρωσης.

Το θεμα που ανοιξες ειναι πολυ σοβαρο και οι αποφασεις γυρω απο αυτο πολυ σοβαρες επισης.

Παντως, δε νομιζω οτι τα παιδια που εχουν συνδρομο νταουν, βασανιζονται. Τα περισσοτερα ειναι υγιη χωρις αναπηριες και ζουν μια ζωη που μπορει να εχει πολλες ευκαιριες για την ζωη τους. Καποια μαλιστα πηγαινουν και στο πανεπιστημιο. Σιγουρα, καποια αλλα συνδρομα με αναπηριες και τετοια, ειναι πολυ πιο επωδυνα για την ιδια τους την ζωη.

Η φυση δυστυχως καποιες φορες κανει λαθη. Ομως με το να σκεπτομαστε οτι μπορει να τυχει σε εμας και μαλιστα να φοβομαστε γι αυτο, δεν βοηθαει στο να ειμαστε θετικοι και να σκεπτομαστε αισιοδοξα. Μπορει να ειμαστε ρεαλιστες και ισως και προετοιμασμενοι για τα χειροτερα, αλλα πιστευω βαθια οτι οσο φοβομαστε για κατι και το σκεπτομαστε συνεχεια, τοσο καλουμε τις πιθανοτητες αυτες να μας συμβουν. Δεν μιλαω για ολα τα πραγματα, ομως αυτο πιστευω εγω.

Διαφημίσεις

Το ξέρω και γω είμαι κατα της έκτρωσης. είναι δικιά μου επιλογή για τον φιλο μου δεν είναι βασικά δεν θέλει παρόλο που είναι 43 χρονος

Το ξέρω και γω είμαι κατα της έκτρωσης. είναι δικιά μου επιλογή για τον φιλο μου δεν είναι βασικά δεν θέλει παρόλο που είναι 43 χρονος

Λυπαμαι που δεν θελει ενω εσυ ναι. Μην στεναχωριεσαι ομως γιατι εισαι πολυ νεα! Ειμαι σιγουρη οτι θα εχεις ευκαιριες να κανεις ενα παιδακι στο μελλον, με τον τωρινο σου συντροφο ή με αλλον (ποτε δεν ξερεις τι σου επιφυλασσει η ζωη).

Να εισαι θετικη, αυτο εχω να σου πω εγω. Και φροντισε, αν ειναι να κανετε παιδακι τελικα, να τρεφεσαι σωστα απο πριν την εγυμοσυνη, να εισαι χαρουμενη και ηρεμη, καλα ψυχολογικα, να μην πινεις και να μην καπνιζεις και γενικως να εχεις υγιεινη ζωη γιατι αυτο θα βοηθησει πολυ στο να εχεις ενα υγιες εμβρυο.

Δεν είσαι καν έγκυος και έχεις φοβία για την αυχενική διαφάνεια και το σύνδρομο Down; Πόσο τρολάρισμα μπορεί να είναι αυτό!!!

Και η καημένη η Foteinina χάνει τον χρόνο της απαντώντας σου...

Βρες κάτι καλύτερο να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου από το να παίζεις με τους άλλους στα forum.

Δεν είσαι καν έγκυος και έχεις φοβία για την αυχενική διαφάνεια και το σύνδρομο Down; Πόσο τρολάρισμα μπορεί να είναι αυτό!!!

Και η καημένη η Foteinina χάνει τον χρόνο της απαντώντας σου...

Βρες κάτι καλύτερο να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου από το να παίζεις με τους άλλους στα forum.

Καλημερα!

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι τρολαρισμα, παντως οι απαντησεις μου δεν ηταν χασιμο χρονου, ισως καποια μανουλα τις διαβασει και παρει κατι απο αυτες.

Μπορεινα εχεις δικιο και να ειναι μουφα το ολο θεμα, σκοπιμα. Ελπιζω πως οχι. Η αληθεια ειναι οτι ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρη...

Το θεμα των συνδρομων ειναι ενα μεγαλο θεμα και τρολ ξετρολ, το θεωρω πολυ ενδιαφερον να ασχοληθω με αυτο.

Νομιζω παντως οτι υπαρχουν κοριτσια με τετοιους φοβους, αρρωστοφοβικες, ανασφαλεις, γυναικες με ιστορικο.

Αν ειναι τρολαρισμα, κριμα και οντως χανω τον χρονο μου με το συγκεκριμενο ομως ατομο, γενικα ομως ειναι ενα ενδιαφερον θεμα να αναλυθει με θετικο σκοπο για οσες φοβουνται να κανουν παιδι για διαφορους λογους.

Απο πια άποψη τρολλαρισμα .Συγνώμη απο την στιγμη που υπαρχουν χρωσωματικες ανωμαλίες κλπ ειτε είμαι ειτε όχι έγκυος πρεπει να ξέρει ή και να ανυσηχο για παν ενδεχομένω ποτε δεν τρολλαρο τέτοια θέματα όπως μια εγκυμοσύνη μπορεί να είμαι 22 ετων και πιθανότητα είναι 1προς 1500 γέννες αυτό δεν αλλάζει τίποτα στα δεδομένα

:/

Διαφημίσεις

Απο πια άποψη τρολλαρισμα .Συγνώμη απο την στιγμη που υπαρχουν χρωσωματικες ανωμαλίες κλπ ειτε είμαι ειτε όχι έγκυος πρεπει να ξέρει ή και να ανυσηχο για παν ενδεχομένω ποτε δεν τρολλαρο τέτοια θέματα όπως μια εγκυμοσύνη μπορεί να είμαι 22 ετων και πιθανότητα είναι 1προς 1500 γέννες αυτό δεν αλλάζει τίποτα στα δεδομένα

:/

αν εχετε χρωμωσωμικες ανωναλιες και τις γνωριζετε, τοτε δεν περιμενετε την αυχενικη διαφανεια...μιλατε με γεννετιστες ωστε να σας καθοδηγησουν πως θα χειριστειτε μια ενδεχομενη εγκυμοσυνη...υπαρχουν και οι μεθοδοι υποβοηθουμενης αναπαραγωγης πχ που προσπαθουν και ξεπερνουν τα οποια τετοια προβληματα...

οσο για την αυχενικη, γιατι σε προβληματιζει μονον αυτη??υπαρχουν και ενα σωρο αλλες εξετασεις κατα την διαρκεια μιας εγκυμοσυνης που γινονται και που ειναι το ιδιο σημαντικες με αυτην και που μπορει να δειξουν ή οχι κατι ασχημο...και δεν ειναι μονον το νταουν, επισης δεν ξερει κανεις απο που θα του ερθει...

απο εκει και περα,υπαρχουν επιστημονες να απευθυνθεις οταν ερθει εκεινη η ωρα και να σου λυσουν ολες σου τις αποριες...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλημέρα σε όλους.

Όταν μπαίνει κάποιος σε ένα forum για την εξωσωματική και γράφει "δεν είμαι έγκυος αλλά πείτε μου φοβάστε την αυχενική για σύνδρομα"... ε, δεν σκέφτεται κάποιος ότι σοβαρολογεί ο θεματοθέτης.

Κυρίως όμως, επειδή σε αυτό το forum συμμετέχουν γυναίκες που έχει χρειαστεί να κάνουν διακοπή κύησης μετά από προγεννητικό έλεγχο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ευαισθησία για το πως προσεγγίζουμε τέτοια θέματα. Προσωπικά μου φαίνεται απίστευτο το να θέτει κάποιος ένα τέτοιο ερώτημα "επί του θεωρητικού".

Ακόμα όμως και αν δεν πρόκειται για τρολάρισμα, δεν έχει καμία δουλειά αυτό το θέμα στο forum της εξωσωματικής και απορώ αν ο administrator παρακολουθεί καθόλου την τήρηση των κανόνων.

Καλημέρα σε όλους.

Όταν μπαίνει κάποιος σε ένα forum για την εξωσωματική και γράφει "δεν είμαι έγκυος αλλά πείτε μου φοβάστε την αυχενική για σύνδρομα"... ε, δεν σκέφτεται κάποιος ότι σοβαρολογεί ο θεματοθέτης.

Κυρίως όμως, επειδή σε αυτό το forum συμμετέχουν γυναίκες που έχει χρειαστεί να κάνουν διακοπή κύησης μετά από προγεννητικό έλεγχο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ευαισθησία για το πως προσεγγίζουμε τέτοια θέματα. Προσωπικά μου φαίνεται απίστευτο το να θέτει κάποιος ένα τέτοιο ερώτημα "επί του θεωρητικού".

Ακόμα όμως και αν δεν πρόκειται για τρολάρισμα, δεν έχει καμία δουλειά αυτό το θέμα στο forum της εξωσωματικής και απορώ αν ο administrator παρακολουθεί καθόλου την τήρηση των κανόνων.

απλός ανοιξα το θέμα αυτό χωρίς να είμαι έγκυος γιατί ήθελα μια γνώμη απο μια μανούλα που έχει κανει την αυχενικη διαφάνεια χωρίς να,θέλω να προσβαλω κάποια απο σας εδώ μέσα και δεύτερον δεν ξέρω ακόμα πως να φτιάξω θέματα στο μπλοκ αυτό :?

Καλημέρα σε όλους.

Στο οτι ειναι στην κατηγορια εξωσωματικη, συμφωνω, δεν ειναι το σωστο μερος εδω για να υποβληθει το ερωτημα. Δεν το ειχα παρατηρησει καν οτι ηταν σε αυτην την ενοτητα.

Διαφωνω οτι δεν πρεπει να τιθεται ερωτημα περι του θεωρητικου. Αν καποια θελει να παρει γνωσεις πρωτου μεινει εγκυος, ειναι απολυτα κατανοητο. Αν εχουμε καποιον φοβο καλο ειναι να το εξωτερικευουμε και να το συζηταμε. Το οτι δεν ειναι εγκυος και εχει συγκεκριμενους φοβους, δεν μας αφορα στο σημειο του να πρεπει να κρινουμε τον ανθρωπο.

Το λαθος της ηταν να υποβαλλει το ερωτημα στην ενοτητα αυτη. Μπορει να ανοιξει θεμα εκ νεου σε μια αλλη κατηγορια, αντιπροσωπευτικη.

Επισης, συμφωνω με την magdoulini στο οτι υπαρχουν και αλλες εξετασεις στην εγκυμοσυνη οι οποιες ειναι εξισου σημαντικες να διερευνηθουν.

Τελος, δεν συμφωνω στο οτι επειδη καποιες γυναικες εχουν περασει πολυ δυσκολα με εξωσωματικες, με τερματισμους κυησεων κλπ δεν θα επρεπε να μιλαμε για αυτα απο ευαισθησια. Αυτα ειναι μεσα στη ζωη και εξακολουθουν να υπαρχουν περιπτωσεις τετοιες και φοβοι γυρω απο αυτο, δεν θα πρεπει να συζητουνται; Ειναι αυτονοητο οτι θα συζητηθουν αρκει αυτο να γινεται με σεβασμο προς ολους!

Είναι προφανές ότι δεν έγινα κατανοητή. Δεν είπα να μην το συζητάμε για να μην στεναχωρήσουμε τις γυναίκες που έχουν υποφέρει από αυτό. Να το συζητάμε με σοβαρότητα και προσοχή και κυρίως μέσα στο κατάλληλο πλαίσιο και με τρόπο που δεν θίγει τους συνανθρώπους μας.

Αυτό εδώ είναι φυσικά ένα δημόσιο forum και ο καθένας συμμετέχει σε αυτό με τρόπο που αντανακλά τον χαρακτήρα και το ήθος του. Το δικαίωμα στην έκφραση είναι δεδομένο αλλά δυστυχώς και ανοριοθέτητο μια που ο administrator είναι εντελώς απών.

Τώρα, Foteinina, δεν έκρινα τη θεματοθέτρια για τον φόβο της. Νόμιζα πως και αυτό ήταν προφανές άλλα καταλαβαίνω πως δεν ήταν. Αμφισβήτησα όμως ότι αυτό ήταν το πραγματικό της κίνητρο για λόγους που δεν θα επαναλάβω. Ενδεχομένως να έκανα λάθος και πράγματι η κοπέλα απλώς να φοβάται.

Θεωρώ όμως αυτονόητο ότι όπως εσύ μπορείς να εκφράζεις την οποιαδήποτε γνώμη σου και εγώ να συμφωνώ ή να διαφωνώ, ομοίως κι εγώ διατηρώ το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζω τις αμφιβολίες ή τη δυσαρέσκειά μου σε ένα δημόσιο forum στο οποίο συμμετέχουμε όλοι ως ισότιμα μέλη.

Διαφημίσεις

Είναι προφανές ότι δεν έγινα κατανοητή. Δεν είπα να μην το συζητάμε για να μην στεναχωρήσουμε τις γυναίκες που έχουν υποφέρει από αυτό. Να το συζητάμε με σοβαρότητα και προσοχή και κυρίως μέσα στο κατάλληλο πλαίσιο και με τρόπο που δεν θίγει τους συνανθρώπους μας.

Αυτό εδώ είναι φυσικά ένα δημόσιο forum και ο καθένας συμμετέχει σε αυτό με τρόπο που αντανακλά τον χαρακτήρα και το ήθος του. Το δικαίωμα στην έκφραση είναι δεδομένο αλλά δυστυχώς και ανοριοθέτητο μια που ο administrator είναι εντελώς απών.

Τώρα, Foteinina, δεν έκρινα τη θεματοθέτρια για τον φόβο της. Νόμιζα πως και αυτό ήταν προφανές άλλα καταλαβαίνω πως δεν ήταν. Αμφισβήτησα όμως ότι αυτό ήταν το πραγματικό της κίνητρο για λόγους που δεν θα επαναλάβω. Ενδεχομένως να έκανα λάθος και πράγματι η κοπέλα απλώς να φοβάται.

Θεωρώ όμως αυτονόητο ότι όπως εσύ μπορείς να εκφράζεις την οποιαδήποτε γνώμη σου και εγώ να συμφωνώ ή να διαφωνώ, ομοίως κι εγώ διατηρώ το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζω τις αμφιβολίες ή τη δυσαρέσκειά μου σε ένα δημόσιο forum στο οποίο συμμετέχουμε όλοι ως ισότιμα μέλη.

Φυσικα και ειναι αυτονοητο το οτι ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφραστει. Δεν εθιξα αυτο το δικαιωμα σε εσενα και σε κανεναν.

Γενικα συμφωνω στο οτι πρεπει να μιλαμε με σοβαροτητα για αυτα τα θεματα.

Ισως να εκανα λαθος και εγω και να παρερμηνευσα αυτα που ειπες. Ο γραπτος λογος ενεχει παγιδες πολλες φορες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...