Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ Ή ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ;

Natasa2005

Recommended Posts

Καλημέρα κι από μένα! Εγώ έχω κάνει μόνο καισαρικές, έχω μόνο την εμπειρία τεχνητών πόνων 8 ωρών. Σε διαβεβαιώ ότι θα τους ξαναπέρναγα ευχαρίστως για να προςπαθηςω το φυςιολογικο. Αν καταλήξεις σε καισαρική να σου πω ότι εγώ την επόμενη μέρα δεν είχα ούτε γάζες ούτε αλλαγές, έκανα ντους και χρησιμοποίησα την τουαλέτα κανονικά. Πονάς αλλά και μετά το φυσιολογικό έχω δει φίλη μου να κλαίει από τους πόνους στα ράμματα. Όπως και να είναι μια ταλαιπωρία υπάρχει αλλά αξίζει τόσο που τα ξανακάνεις άνετα. Α επίσης τα παιδιά μου γεννήθηκαν στις 40 & 39 εβδομάδες, ούτε ταχύπνοια ούτε τίποτα. Στο φυσιολογικό δε γεννιούνται παιδιά στις 38 δηλ; Άσε να δεις πως θα έρθουν τα πράγματα και βλέποντας και κάνοντας. Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο να κλείσεις ραντεβού εξαρχής!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1) Άνοιγμα του κόλπου. Εμένα και στις δύο γέννες μου έκανε ο γιατρός μετά "πλαστική" και ο κόλπος μου ήταν σαν "αχρησιμοποίητος" :oops:.

Πλάκα κάνεις!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Ζωή, ευτυχως που ακολουθησε το μηνυμα της summer mommy γιατι με κατατρομαξες! (πλακα κανω, απλά σ' αυτη την εγκυμοσυνη με πανε στανταρ για καισαρική λόγω διδυμων και οσο να'ναι εχω κ...ει μέντες :mrgreen::mrgreen::mrgreen:)

Απευθύνομαι στην θεματοθέτρια.

Θα απευθυνθείς στο γιατρό σου για να σε βοηθήσει να επιλέξεις ή έστω να σου αμβλύνει τις όποιες ανησυχίες.

Από εκεί και πέρα και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά. Και οι δύο περιπτώσεις κρύβουν κινδύνους. Ο γιατρός θα σου πει τι είναι καλύτερο να γίνει στη δική σου περίπτωση και γιατί. Μην κάνεις γκάλοπ, γιατί άλλοι τα ωραιοποιούν, ενώ άλλοι κινδυνολογούν... Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση...

Καλημέρα! Συμφωνώ απολύτως με το magdoulini.

Natasa2005, λίγο πριν το τέλος, κι ενώ είχες δεδομένη μία κατάσταση, την καισαρική, ξαφνικά μπήκε στο παιχνίδι και ο φυσιολογικός τοκετός. Μην πανικοβάλλεσαι και μην αγχώνεσαι. Ηρέμησε και πάρε όποια απόφαση νομίζεις εσύ καλύτερη για εσένα.

Το κάθε σώμα είναι μοναδικό, και όπως βλέπεις οι εμπειρίες όλων μας ποικίλουν. Έχω ακούσει για καισαρικές που οι γυναίκες νιώθουν σα να μη γέννησαν ποτέ, και για καισαρικές που οι κοπέλες υπέφεραν. Τα ίδια ισχύουν και για το φυσιολογικό. Και, ναι, κανένας, νομίζω, δε φροντίζει να μας ενημερώσει σχετικά με την μετέπειτα κατάσταση του σώματός μας, τόσο για μετά την καισαρική, όσο και για μετα το φυσιολογικό τοκετό, ή για πιθανές επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν και πόσο μπορεί να κρατήσουν. Νομίζω ότι έχεις πάρει μια ιδέα για το τι μπορεί να επακολουθήσει ενός φυσιολογικού τοκετού και μιας καισαρικής λίγο-πολύ από αυτά που σου είπαμε όλες. Το πόσο έντονα ενδεχομένως να βιώσεις εσύ αυτά που σου περιγράφουμε εδώ δε μπορείς από πριν να το ξέρεις. Συζήτησέ το με το γιατρό σου, μοιράσου μαζί του και τους προβληματισμούς σου και προχώρα ακάθεκτη!

Με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου, γιατί αυτό έχει σημασία!!!

Απευθύνομαι στην θεματοθέτρια.

Θα απευθυνθείς στο γιατρό σου για να σε βοηθήσει να επιλέξεις ή έστω να σου αμβλύνει τις όποιες ανησυχίες.

Από εκεί και πέρα και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά. Και οι δύο περιπτώσεις κρύβουν κινδύνους. Ο γιατρός θα σου πει τι είναι καλύτερο να γίνει στη δική σου περίπτωση και γιατί. Μην κάνεις γκάλοπ, γιατί άλλοι τα ωραιοποιούν, ενώ άλλοι κινδυνολογούν... Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση...

Εχει ήδη απευθυνθει στον γιατρο της και της ειπε ότι με τα τωρινά δεδομένα παμε για φτ. Ο λόγος του γκαλοπ ειναι γιατι η θεματοθετρια σκεφτεται να επιλεξει κτ από μονη της, ως ελευθερη επιλογή του τρόπου που θα ηθελε να γεννησει. Δεν ειναι ιατρικό το θεμα, στην παρουσα φαση, ωστε να παρει ιατρική γνωμη ή κι αλλες ιατρικες γνωμες, ειναι ενα ..."κολληματακι" δικο της, απ' ό,τι έχω καταλαβει...

Διαφημίσεις

Βρίσκω λάθος να μιλάμε ''εγωιστικά'' για το πως θα έρθει στον κόσμο ένα παιδί...όταν τόσες γυναίκες εδω μέσα δεν μπορούν και παλεύουν μια ολόκληρη ζωή με όλες τους τις δυνάμεις να τα καταφέρουν!

Η επιλογή του πως θα έρθει μια ζωή στον κόσμο αφορά αποκλειστικά το πως αυτό θα έρθει με την μεγαλύτερη ασφάλεια , ανεξάρτητα την ταλαιπωρία της γυναίκας είτε με τον έναν , είτε με τον άλλον τρόπο.Δεν μπορεί να αποτελεί απλά ή επιθυμία μας .

Σχόλια , πληροφορίες επικίνδυνες και λανθασμένες οτι με τον φτ έχει καλύτερη υγεία το παιδί ...και άλλα τέτοια που κατά καιρούς γράφονται ... νομίζω οτι δεν πρέπει να λέγονται!

Η καισαρική έχει τομή , πονάει πάρα πολύ (ειδικά τις 3 πρώτες μέρες) αλλα και πάλι θα τα κάνεις όλα απο την πρώτη μέρα.... είναι μια μεγαλύτερη ταλαιπωρία της γυναίκας και για μεγαλύτερο διάστημα ΑΛΛΑ ήμαρτον πια ...όχι κάνει κακό στο μωρό:shock::shock::Το αντίθετο συμβαίνει ....ευτυχώς που πλέον την έχουμε και περισσότερα ζωντανά υγιέστατα μωρά υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο.

Είναι γενική η τοποθέτηση μου στο θέμα ,δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.Δεν θα μπορούσα να απαντήσω άλλωστε σε ένα τέτοιο ερώτημα ποτέ.

... ΑΛΛΑ ήμαρτον πια ...όχι κάνει κακό στο μωρό:shock::shock::Το αντίθετο συμβαίνει ....

Αυτό δεν νομιζω να το διαβασες πουθενά στο θέμα. Των "ημαρτον" και "σοκ" ας υπερισχυσει μια ψυχραιμη απαντηση.

Ουτε γραφτηκε οτι πρεπει να επιλεγει μια ή αλλη μεθοδος με καθε κοστος, ωστε να απαιτείται η επισημανση ότι το ζητουμενο ειναι να γεννηθει ενα μωρό με ασφαλεια.

Σου τα λεω μηπως δεν διαβασες όλα τα μηνυματα και στενοχωριέσαι χωρίς λογο.

p.s. αλλωστε η θεματοθετρια αναρωτιεται για τις επιπτωσεις της καθε μεθοδου τοκετου στον σωμα της μητερας, δεν τεθηκε θεμα τι ειναι καλυτερο για το παιδι, γιατι ξεκιναμε από τη βαση οτι και τα δυο ειναι οκ για το παιδι, δεν θα το διακινδυνευε αυτο, ετσι καταλαβα τουλάχιστον...

Πλάκα κάνεις!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Ζωή, ευτυχως που ακολουθησε το μηνυμα της summer mommy γιατι με κατατρομαξες! (πλακα κανω, απλά σ' αυτη την εγκυμοσυνη με πανε στανταρ για καισαρική λόγω διδυμων και οσο να'ναι εχω κ...ει μέντες :mrgreen::mrgreen::mrgreen:)

Δεν ηθελα να τρομαξω καμια. Απλα ηθελα να δειξω οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα.

Μου κάνει εντυπωση που καποιες κοπελες δεν πονεσαν καν απο την καισαρικη και απο τα λεγομενα τους μονο δεν πηδαγαν ;) ... Εδω κοβουμε το δαχτυλο μας και ποναμε οχι με ενα ολοκληρο χειρουργειο που γινεται στο κατω μερος της κοιλιας μας... που αν δεν κανω λαθος κοβουν 7(?) στρωματα.

Ειμαι υπερ της καισαρικής οταν γίνεται για σοβαρούς λόγους και οχι για λογους φοβους ή οτι δεν θα πονεσουν με την καισαρικη...

Δεν εχω κολλημα, ουτε νιωθω λιγοτερο μαμα που γεννησα με καισαρικη. Νιωθω μια χαρα γιατι εχω διπλα μου τα παιδια μου και αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Γερα παιδια, γερες μαμαδες.

(ολα θα πανε καλα.. μην φοβασαι ;) .. με το καλο τα διδυμακια σου)

Διαφημίσεις

Είναι ένα σοβαρό χειρουργείο με σημαντικό κόστος για την υγεία και του παιδιού και της μητέρας. .

skountoufla

οπως βλεπεις, ειπωθηκε και αυτο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Δεν ηθελα να τρομαξω καμια. Απλα ηθελα να δειξω οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα.

Μου κάνει εντυπωση που καποιες κοπελες δεν πονεσαν καν απο την καισαρικη και απο τα λεγομενα τους μονο δεν πηδαγαν ;) ... Εδω κοβουμε το δαχτυλο μας και ποναμε οχι με ενα ολοκληρο χειρουργειο που γινεται στο κατω μερος της κοιλιας μας... που αν δεν κανω λαθος κοβουν 7(?) στρωματα.

Ειμαι υπερ της καισαρικής οταν γίνεται για σοβαρούς λόγους και οχι για λογους φοβους ή οτι δεν θα πονεσουν με την καισαρικη...

Δεν εχω κολλημα, ουτε νιωθω λιγοτερο μαμα που γεννησα με καισαρικη. Νιωθω μια χαρα γιατι εχω διπλα μου τα παιδια μου και αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Γερα παιδια, γερες μαμαδες.

(ολα θα πανε καλα.. μην φοβασαι ;) .. με το καλο τα διδυμακια σου)

Η αλήθεια είναι ότι πονάει, ναι! Ποια είπε πως όχι; Το θέμα είναι και γιατρού και γυναίκας. Άλλη σηκώνεται και συμπεριφέρεται σα λεχώνα και όχι σα χειρουργημένη ενώ άλλη κάθεται 4 μέρες στο κρεββάτι και παραπονιέται για το κακό που τη βρήκε. Αλλά και μόνο τις γάζες να σου βγάλουν και να σου πουν πήγαινε να κανείς το μπάνιο σου η αλήθεια είναι ότι αισθάνεσαι άνθρωπος!

Χωρίς να θέλω να τρομάξω ούτε τη θεματοθέτρια, ούτε καμία. Πράγματι, υπάρχουν έρευνες και τοποθετήσεις νεογνολόγων που αναφέρουν μια σειρά επιπτώσεις στην υγεία των νεογνών, όταν αυτά γεννιούνται με καισαρική, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Το πρωταρχικό νομίζω που νοιάζει κάθε επίτοκο είναι να γεννηθεί ένα γερό κι υγιές μωράκι, γι' αυτό νομίζω, πως σε περίπτωση "επιλογής" θα πρέπει να ενημερωθεί (προφανώς όχι από μας) για τις εκάστοτε επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν.

Η αλήθεια είναι ότι πονάει, ναι! Ποια είπε πως όχι; Το θέμα είναι και γιατρού και γυναίκας. Άλλη σηκώνεται και συμπεριφέρεται σα λεχώνα και όχι σα χειρουργημένη ενώ άλλη κάθεται 4 μέρες στο κρεββάτι και παραπονιέται για το κακό που τη βρήκε. Αλλά και μόνο τις γάζες να σου βγάλουν και να σου πουν πήγαινε να κανείς το μπάνιο σου η αλήθεια είναι ότι αισθάνεσαι άνθρωπος!

Να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω οτι καποια έχει την πολυτέλεια να καθεται 4 μερες στο κρεβατι και να παραπονιεται... Και δεν νομιζω οτι η καισαρική ειναι το κακό που βρήκε καποια. Απλα να λεμε τα πραγματα στην σωστη τους διασταση. Εγω προσωπικα, ειτε οταν ημουν στο μαιευτηριο ειτε μετα που γεννησαν γνωστες μου με καισαρικη, δεν ειδα ποτε τουλαχιστον τις πρωτες μερες, γυναικα να περπαταει ίσια και οχι κυρτη γιατι την ποναει η τομη. Τωρα αν υπαρχουν γυναικες που μετα απο την καισαρικη χοροπηδανε σαν τα κατσικια, μπραβο τους!!!!

Scountoufla Το διάβασα βρε... και ακριβώς έτσι ή κάπως έτσι , ''για την υγεία του παιδιού'' και κάπου είχε και έναν παραλληλισμό φτ -κτ με τον θηλασμό - πέσιμο στήθους.

Κάνω λάθος ? Δεν μπορεί να υπάρχει και άλλο θέμα όμοιο.Θα τα ξαναδιαβάσω πάντως.

Στόχος μου όμως δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον.Ας μείνει γενική η τοποθέτηση μου γιατι χάνεται η ουσία.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Αλλα και τώρα διαβάζω και πάλι σχόλια που αφορούν τη υγεία του μωρού ανάλογα με τον τοκετό.

Για μένα απλά απαράδεκτο.Τα αρνητικά του ιντερνετ.

Διαφημίσεις

Πραγματικά μπράβο τους! Και ναι η διπλανή μου ήταν 4 μέρες στο κρεββάτι και ναι εγώ ήμουν όρθια η καθιστή έστω και λίγο σκυφτη! Παίζει ρόλο και ο γιατρός όπως και να έχει. Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα.

skountoufla

οπως βλεπεις, ειπωθηκε και αυτο...

Ναι, οντως.... αν και χωρίς να θελω να εξηγησω την απαντηση της miriki φανταζομαι οτι εννοουσε οτι ενα χειρουργειο ενεχει κινδυνους και για τη μητερα και για το παιδι, αλλα δεν θα επιμεινω παραπάνω, ειχες πάντως εσυ την αισθηση οτι ο φτ προκρινεται λογω υγειας του παιδιου? αφου συνεχεια μιλαμε για πονους και για σεξ και για ακρατεια, δηλ για τις επιπτωσεις στη μητερα, δεν νομιζω οτι ακουστηκε σοβαρο επιχειρημα ότι η κτ πχ ειναι κακή για το μωρο...

Scountoufla Το διάβασα βρε... και ακριβώς έτσι , ''για την υγεία του παιδιού'' και κάπου είχε και έναν παραλληλισμό φτ -κτ με τον θηλασμό - πέσιμο στήθους.

Δεν το λεω ουτε εγω για αντιπαραθεση, αλλα γιατι δεν το καταλαβες (εγω το εγραψα αυτο που λες) : μιλάμε για κτ vs φτ όσον αφορά τη μητερα, τον οργανισμό της μητερας (αυτο ρωτησε η θεματοθετρια τουλαχιστον) - αυτο που απαντησα ηταν οτι αν υποθεσουμε οτι ο φτ εχει την αρνητικη συνεπεια της δυσκολιας στο σεξ (δεν αναφερουμε πουθενα μωρο), δεν θα τον απερριπτα μονο για το λογο αυτο.

Τελοσπάντων, αληθεια ειχα και εξακολουθω να εχω την αισθηση οτι η ερωτηση της θεματοθετριας ηταν ο οργανισμος της μητερας (του τυπου, εμπειρίες γυναικων από φτ και κτ) και οχι το ιδιο το μωρο, δεν νομιζω οτι κανενας θα εβαζε κατι πανω από αυτο και εγω προσωπικά δεν θα εμπαινα στον κοπο να απαντησω τι ειναι καλό για το μωρο:shock:

...Οσο για το ιντερνετ εγω θα σου πω οτι ειναι και κακο και καλο, υπάρχει κόσμος που εχει πονηρευτει γι ακαποια θεματα και εχει σωθεί από το ιντερνετ!

Βρίσκω λάθος το όλο θέμα. Δεν θα έπρεπε η επιλογή να γίνεται ανάλογα με την βολή μας πιστεύω, ούτε αν μας κάνει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να βγει το παιδί στο ζώδιο που θέλουμε, ούτε αν θεωρούμε πως θα πονέσουμε λιγότερο με κάποιο από τους 2 τρόπους. Πιστεύω πως μόνο ιατρικοί λόγοι πρέπει να είναι αυτοί που θα μας σπρώξουν στην καισαρική. Έχω κάνει μία και σε λίγες μέρες πάω για την δεύτερη, οπότε δεν μιλάω εκ του ασφαλούς :D

Εχει ήδη απευθυνθει στον γιατρο της και της ειπε ότι με τα τωρινά δεδομένα παμε για φτ. Ο λόγος του γκαλοπ ειναι γιατι η θεματοθετρια σκεφτεται να επιλεξει κτ από μονη της, ως ελευθερη επιλογή του τρόπου που θα ηθελε να γεννησει. Δεν ειναι ιατρικό το θεμα, στην παρουσα φαση, ωστε να παρει ιατρική γνωμη ή κι αλλες ιατρικες γνωμες, ειναι ενα ..."κολληματακι" δικο της, απ' ό,τι έχω καταλαβει...

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πάλι να απευθυνθεί στο γιατρό της και να ρωτήσει εάν μπορεί να επιλέξει την καισαρική ακόμα και αν δεν είναι αναγκαία, ώστε να της απαντήσει από ιατρικής άποψης. Να της πει τη διαδικασία με λεπτομέρειες, τι κίνδυνοι υπάρχουν, πως θα είναι η ανάρρωση κτλ και να αποφασίσει...

Καθαρά εμπειρικά, η καισαρική εμένα με ταλαιπώρησε λίγο στην ανάρρωση, αλλά όχι κάτι τραγικό. Δεν είναι όμως για όλες τις γυναίκες το ίδιο. Άλλες ταλαιπωρήθηκαν στην καισαρική, άλλες στον φτ, άλλες πουθενά...

Οι μακροπροθεσμες συνέπειες της καισαρικής και δη της προγραμματισμένης, δεν περιορίζονται στον αν θα πονάει η μητέρα 4 ή 14 ημέρες, αν θα έχει ακράτεια ή πώς θα είναι τα πράγματα στο σεξ. Αν θέλει η κοπέλα που άνοιξε το θέμα ή κάποια άλλη μπορεί να ψάξει να ενημερωθεί σοβαρά για τις ουσιαστικές συνέπειες της όποιας επιλογής της για τον εαυτό της, το μωρό της και μελλοντικές εγκυμοσύνες. Αν δε θέλει από το γιατρό της υπάρχουν πάντα τα επιστημονικά κείμενα σοβαρών Οργανισμών (π.χ. ΠΟΥ, ACOG, RCOG κλπ που δίνουν ξεκάθαρες και σαφείς πληροφορίες.

Η καισαρική είναι σπουδαία το ξαναλέω, μου χάρισε και το δικό μου παιδί, όμως δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι επιλογή άνευ συγκεκριμένου σοβαρού ιατρικού λόγου.

Σκουντούφλα όλα καλά θα πάνε. Στην Ελλάδα είναι χειρουργείο ρουτίνας και αφού η περίπτωσή σου είναι κατά το γιατρό σου ξεκάθαρη, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις πώς να αντισταθμίσεις και να περιορίσεις τα όποια αρνητικά, γιατί υπάρχουν πολλές δυνατότητες.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πάλι να απευθυνθεί στο γιατρό της και να ρωτήσει εάν μπορεί να επιλέξει την καισαρική ακόμα και αν δεν είναι αναγκαία, ώστε να της απαντήσει από ιατρικής άποψης. Να της πει τη διαδικασία με λεπτομέρειες, τι κίνδυνοι υπάρχουν, πως θα είναι η ανάρρωση κτλ και να αποφασίσει...

Καθαρά εμπειρικά, η καισαρική εμένα με ταλαιπώρησε λίγο στην ανάρρωση, αλλά όχι κάτι τραγικό. Δεν είναι όμως για όλες τις γυναίκες το ίδιο. Άλλες ταλαιπωρήθηκαν στην καισαρική, άλλες στον φτ, άλλες πουθενά...

Κοιτα, σ' αυτο, προσωπικά, συμφωνω απολυτα, όπως και με την γενικότερη τοποθέτηση της my_kelly, σαν σκεπτικό δηλαδή.

Απλά το θεωρησα και άκακο να σου πω την αληθεια, το να πουμε, εμπειρικά η καθεμιά, αν ο φτ ή η κτ μας αφησε κανα κουσουρι ή παραπονο, δεν μου φανηκε δηλαδη η αρχικη ερωτηση σαν τις ερωτησεις του τυπου "εχω αυτο το παθολογικό πρόβλημα, τι να κανω ιατρικώς?" - κατάλαβες πώς το λεω...

edit : Ευχαριστω miriki!!

Κοιτα, σ' αυτο, προσωπικά, συμφωνω απολυτα, όπως και με την γενικότερη τοποθέτηση της my_kelly, σαν σκεπτικό δηλαδή.

Απλά το θεωρησα και άκακο να σου πω την αληθεια, το να πουμε, εμπειρικά η καθεμιά, αν ο φτ ή η κτ μας αφησε κανα κουσουρι ή παραπονο, δεν μου φανηκε δηλαδη η αρχικη ερωτηση σαν τις ερωτησεις του τυπου "εχω αυτο το παθολογικό πρόβλημα, τι να κανω ιατρικώς?" - κατάλαβες πώς το λεω...

Ναι καταλαβαίνω. Και εγώ δεν το είπα με την έννοια, ότι θα της κάνει κακό να ακούσει τις εμπειρίες γυναικών. Απλώς θα μπερδευτεί περισσότερο, γιατί η κάθεμια τελικά έχει διαφορετική εμπειρία, αντιλαμβάνεται τον πόνο διαφορετικά, άλλη μπορεί να υπερβάλλει ή να υποτιμά κάποιους παράγοντες κτλ. Οπότε ίσως ο γιατρός θα μπορούσε περισσότερο να τη βοηθήσει να αποφασίσει, αν του έλεγε τι την απασχολεί.

συμφωνώ με αυτό. Επίσης επειδή πρόκειται για σοβαρή απόφαση θα μπορούσε να μην περιοριστεί σε έναν γιατρό αλλά να πάρει και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Τις αμυγδαλές σου σκέφτεσαι να βγάλεις και παίρνεις δεύτερη γνώμη.

συμφωνώ με αυτό. Επίσης επειδή πρόκειται για σοβαρή απόφαση θα μπορούσε να μην περιοριστεί σε έναν γιατρό αλλά να πάρει και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Τις αμυγδαλές σου σκέφτεσαι να βγάλεις και παίρνεις δεύτερη γνώμη.

η εγκυμοσυνη δεν ειναι σαν τις αμυγδαλες,ειναι πολυ ιδιαιτερη κατασταση...και μεχρι να φτασει η γυναικα στο τελικο σταδιο της γεννας,μεσολαβουν ενα σωρο αλλα σταδια πολυ πιο αγχωτικα απο το σταδιο της γεννας...αν λοιπον ο γυναικολογος κερδισει την εμπιστοσυνη μας, δεν τον αλλαζουμε ευκολα,ουτε μπαινουμε στην διαδικασια του γκαλοπ με αλλους γιατρους που δεν γνωριζουν το ολο ιστορικο μας,για τον τροπο της γεννας...

ειναι σαν να μας χαριζουν εναν γαιδαρο και εμεις να τον κοιταμε στα δοντια...φτανουμε δηλαδη με ασφαλεια στο τελος και διαπραγματευομστε τον τροπο γεννησης απλα γιατι εχουμε ακουσει οτι η καισαρικη ειναι χειρουργικη επεμβαση και οτι ο φτ ειναι ιδανικη λυση...μονο που και οι δυο επιλογες εχουν συν και πλην και ο μονος αρμοδιος να μας διαφωτισει,ειναι ο γιατρος μας...και τα δεδομενα που ως γνωστων, μπορει να αλλαξουν το τελευταιο λεπτο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...