Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προϋποθέσεις για την πρώτη επιτυχημένη εξωσωματική

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Διαβάζοντας εδω και μερες αρκετα ποστ για κοπέλες που εκαναν πάνω απο μια εξωσωματική, βλεπω οτι στην πορεία, από την πρώτη αποτυχία και μετά, πραγματοποιούνται εξτρα εξετάσεις ώστε να φανεί τι εφταιξε και δεν ειχε σωστή εκβαση η εγκυμοσυνη.

Μπορούμε εδω να αναφερουμε εξετάσεις, που πρεπει να τις εχουμε στο μυαλο μας απο πολυ αρχη ωστε να αυξησουμε τις πιθανοτητες επιτυχημενης εγκυμοσυνης?

Εξετασεις που ισως και μεις οι ιδιες πρεπει να απαιτησουμε απο τους γιατρους μας;;

Γιατι δυστυχως βλεπω οτι πολλοι γιατροι, ψαχνουν καθε φορα τι φταιει.. και περναει η πρωτη εξωσωματικη, μετα η δεύτερη κλπ...

Νομιζω θα βοηθησει και πολλες κοπέλες που ξεκινουν τωρα τις προσπαθειες για εξωσωματικη να χουν εναν "μπουσουλα".

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Κ εγώ πιστεύω πως όταν παμε για εξωσωματική καλό είναι να έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις οι οποίες απ'ότι ξέρω δεν είναι κ ατελείωτες κ τις περισσότερες τις έχουμε κάνει ήδη από πριν.

δε γίνεται να ρισκάρουμε την ψυχολογία μας κ τα λεφτά μας για μερικές εξετάσεις

Απλώς νομίζω οι γιατροί δε μας τις δίνουν εξ'αρχής για να μη τους δούμε αρνητικά

Μια φίλη μου που έχει κάνει 3 εξ. κ πάει σε λίγο για την 4η με κατεψυγμένα τις έχει κάνει όλες (όχι μαζεμένες)

Εκανε λοιπόν καρυότυπο ζεύγους κ χλαμύδια, θυρεοειδή, θρομβοφιλία που είναι sos

Αυτά θυμάμαι τώρα...

ΣΥΝΗΘΩΣ, μέχρι να φτάσει στην εξωσωματική, το ζευγάρι έχει κάνει αρκετες, γυναικολογικές ως επί το πλείστον, εξετασεις.

Ειναι αλήθεια ότι πολλοι γιατροί δεν σου προτείνουν εκ των προτερων φουλ έλεγχο, γιατί κάποια θέματα θεωρούνται σπάνια, παρ' όλ' αυτά, εκ των υστέρων, μετά από αποτυχία (-ες), σου λένε να τα τσεκάρεις.

Από προσωπική εμπειρία και από θέματα που έχω διαβάσει εδω, χρησιμες εξετασεις ειναι η καλλιέργεια σπέρματος και ο έλεγχος του περιβάλλοντος της μητρας (ενδομητριωση, διάφραγμα μητρας κλπ). Αλλά συνθως μετά από αποτυχία σε βαζουν να τα ψαξεις αυτα...

πχ σε μας, μας έβαλαν να κανουμε καρυότυπο ζεύγους μετά τη 2η αποτυχία

Διαγνωστική υστεροσκόπηση. Η υστεροσκόπηση είναι μία στάνταρ εξέταση μετά από αποτυχημένη εξωσωματική ειδικά αν τα έμβρυα ήταν καλά και δεν υπήρχε λόγος να μην δώσει εγκυμοσύνη η προσπάθεια. Πολλοί γιατροί δεν την κάνουν εύκολα γιατί συνδυάζουν την διαγνωστική με την επεμβατική που χρειάζεται νάρκωση και χειρουργείο. Νομίζω όμως πως ένας έμπειρος γιατρός μπορεί να κάνει την διαγνωστική -μόνη της- και να μην καταλάβεις (σχεδόν) τίποτα! Έτσι, βλέπει αν η μήτρα σου παρέχει ένα καλό περιβάλλον στο έμβρυο για να εμφυτευθεί και να αναπτυχθεί οπότε ξενοιάζεις με έναν πολύ σημαντικό παράγοντα επιτυχίας!

καλημερα κοριτσια!! εμεις ειχαμε ανεξηγητη υπογονιμοτητα ετσι πριν αποφασισω για να κανω εξωσωματικη ηθελα να εξαντλησω ολες τις εξετασεις που υπαρχουν για να εχω σιγουρη επιτυχια. Καναμε ολες τις βασικες, σπερμα, ορμονες, σαλπιγγογραφια, μικροβια για χλαμυδια κτλ και απο κει κ περα καναμε καρυοτυπο, θρομβοφιλια, αντιπυρινικα, dna σπερματος κτλ κτλ.. 5 χρονια απο την ζωη μου και ενα τσουβαλι λεφτα ετσι γιατι ηθελα να ειμαι σιγουρη για την εξωσωματικη.. Την κανω λοιπον και ηταν αποτυχημενη και αναρωτιομουν το γιατι... 2 μηνες μετα εμεινα φυσιολογικα εγκυος.. το συμπερασμα μου ηταν λοιπον οτι τα παιδια ερχονται οταν θελει ο Θεος και οχι εμεις οσο και να το προσπαθουμε... και επισης χρειαζεται εναν καλο γιατρο και ενα καλο κεντρο το οποιο να εχει οχι καλο γυναικολογο αλλα καλο εμβρυολογο..Μετα την αποτυχια λοιπον ειπα να δω εναν γιατρο ακομα και ετσι πηγα σε καποιον ο οποιος μου εδωσε κατι αλοιφες για κολπιτιδα, και φολικο οξυ και μετα απο δυο μηνες εμεινα εγκυος.. ισως να ηταν και τυχαιο ισως και οχι..

Διαφημίσεις

gogo μπραβο! ποσο θαρρος μας δινεις!!! μακαρι ο θεος να βοηθησει ολες τις κοπελες!!

Επιπλεον πολυ σημαντικο αυτο που αναφερεις, αλλα οταν μπαινεις σε διαδικασια εξωσωματικης, θες να εχεις ολες τις πιθανοτητες με το μερος σου ωστα να μην ξαναμπεις παλι και παλι σε τετοια διαδικασια. Εσεις τι προβλημα ειχατε;;;

Εμεις ειμαστε στη φαση, καναμε το σπερμοδιαγραμμα και δεν βγηκε καλο. Ειμαστε σε αναζητηση καλου ουρολογου και βλεπουμε.

Λογικα θα μας πει να κοιταξουμε κιρσοκοιλη, να κανουμε τριπλεξ, κατατμηση dna... τι αλλο;;;;

Εγω δεν εχω κανω εξτρα εξετασεις ακομα, αλλα προεχει το σπερμα να δουμε!

gogo μπραβο! ποσο θαρρος μας δινεις!!! μακαρι ο θεος να βοηθησει ολες τις κοπελες!!

Επιπλεον πολυ σημαντικο αυτο που αναφερεις, αλλα οταν μπαινεις σε διαδικασια εξωσωματικης, θες να εχεις ολες τις πιθανοτητες με το μερος σου ωστα να μην ξαναμπεις παλι και παλι σε τετοια διαδικασια. Εσεις τι προβλημα ειχατε;;;

Εμεις ειμαστε στη φαση, καναμε το σπερμοδιαγραμμα και δεν βγηκε καλο. Ειμαστε σε αναζητηση καλου ουρολογου και βλεπουμε.

Λογικα θα μας πει να κοιταξουμε κιρσοκοιλη, να κανουμε τριπλεξ, κατατμηση dna... τι αλλο;;;;

Εγω δεν εχω κανω εξτρα εξετασεις ακομα, αλλα προεχει το σπερμα να δουμε!

ego kitaksa pies ine i eksetasis pou protinoun meta tis apovoles ke tis ekana prin apo tin proti prospathia! emis exoume ke sperma mono gia 4 prospathies opote den ixame tin dinatotita na to afisoume stin tixi tou!

mono isteroskopisi den ekana! ala an den vgi thetiko avrio to apotelesma tis xoriakis pao vour gia isteroskopisi! an ke elpizo na min xriasti!

o giatros mas oute tis mises den mas ixe pi na kanoume! prepi na to psaxnoume ke moni mas pistevo!!!!

Καλη επιτυχια μαγισσα για την χοριακη σου ευχομαι να ειναι πολυ υψηλη!!

Και εγω ηθελα να εχω ολες τις πιθανοτητες με το μερος μου και το εψαχνα πολυ απο μονη μου!! γιαυτο αποφασισα να κανω και τις ανοσολογικες παρολο που ολοι μου ελεγαν οτι δεν χρειαζεται.. Δεν το μετανιωσα που εκανα τοσες εξετασεις γιατι καπου μπορει να εβρισκα την αιτια,.. Τελικα δεν βρεθηκε ποτε ο λογος που δεν μπορουσα να μεινω εγκυος, ολες οι εξετασεις εβγαιναν καλες...

Ο λογος που δεν πετυχε η εξωσωματικη πιστευω οτι δεν ηταν καλα τα εμβρυα.. και αν ξανα εκανα θα ζητουσα να γινουν βλαστοκυστες πρωτα και μετα να κανω εμφυτευση... Μαυτο τον τροπο ανεβαζεις κατα πολυ τα ποσοστα... εμενα δεν με ενημερωσε κανεις γιαυτο και το εμαθα πολυ αργοτερα.. Γιαυτο ειπα οτι χρειαζεται ενας καλος εμβυολογος..

Εμεις πηγαμε σημερα στον ουρολογο-ανδρολογο.

Μας ζητησε και ενα δευτερο σπερμοδιαγραμμα μαζι με καποιες συμπληρωματικες εξετασεις ωστε να χει πιο πληρη εικονα.

Αυτες ειναι τριπλεξ οσχεου και ορμονολογικες LH, FSH, FREE T (τι ειναι αυτο;), οιστρογονα, προλακτινη.

Εσεις τις κανατε αν ειχατε θεμα;

Επισης μου ειπε για κιρσοκηλη ή κυστουλα ή ο,τιδηποτε αλλο θα φανει στο τριπλεξ. Κανουν κυστουλα εκει; Εχω φοβηθει παρα πολυ, τι ειναι αυτο τωρα; Μας ειπε, οτι οπως ο γυναικολογος ψαχνει τα παντα, για κυστουλες κλπ.. ετσι και ο ανδρολογος μεσα απο την εξεταση αυτη. Εχω αγχωθει και εχω σκαλωσει με αυτο τωρα, σε σημειο που κλαιω!

Εμεις πηγαμε σημερα στον ουρολογο-ανδρολογο.

Μας ζητησε και ενα δευτερο σπερμοδιαγραμμα μαζι με καποιες συμπληρωματικες εξετασεις ωστε να χει πιο πληρη εικονα.

Αυτες ειναι τριπλεξ οσχεου και ορμονολογικες LH, FSH, FREE T (τι ειναι αυτο;=Τεστοστερόνη), οιστρογονα, προλακτινη.

Εσεις τις κανατε αν ειχατε θεμα;

Επισης μου ειπε για κιρσοκηλη ή κυστουλα ή ο,τιδηποτε αλλο θα φανει στο τριπλεξ. Κανουν κυστουλα εκει; Εχω φοβηθει παρα πολυ, τι ειναι αυτο τωρα; Μας ειπε, οτι οπως ο γυναικολογος ψαχνει τα παντα, για κυστουλες κλπ.. ετσι και ο ανδρολογος μεσα απο την εξεταση αυτη. Εχω αγχωθει και εχω σκαλωσει με αυτο τωρα, σε σημειο που κλαιω!

Μην κλαις, άσε πρώτα να βρει την κύστη ή κήλη, μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό, όλα διορθώνονται. Αν κλαις εσύ ποιός θα του δώσει κουράγιο και δύναμη του συζύγου; Οι άντρες είναι πιο ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα. Μπουμπουλίνα θα γίνεις για να πάρει θάρρος κι αυτός.

Διαφημίσεις

Το ξερω, απλα τωρα που ειμαι μονη μου το σκεφτομαι και με εχει παρει απο κατω. Μωρε διορθωνονται ολα το ξερω, ή εστω γινονται ολα λιγο καλυτερα απ ο,τι πριν, απλα οταν ακουω για κυστες, το μυαλο μου τρελαινεται.

Τελικα ολα καλα με το τριπλεξ. Δεν εδειξε κατι, μονο μια τοση δα κυστουλα με υγρο αριστερα. Παμε μεσα στην αλλη βδομαδα και για τις αιματολογικες και το δευτερο σπερμοδιαγραμμα, και μετα ολα μαζι τα παμε στον γιατρο να δουμε πως θα κινηθουμε.

Πολυ χαιρομαι που ολα παιρνουν μια σειρα...

Τελικα ολα καλα με το τριπλεξ. Δεν εδειξε κατι, μονο μια τοση δα κυστουλα με υγρο αριστερα. Παμε μεσα στην αλλη βδομαδα και για τις αιματολογικες και το δευτερο σπερμοδιαγραμμα, και μετα ολα μαζι τα παμε στον γιατρο να δουμε πως θα κινηθουμε.

Πολυ χαιρομαι που ολα παιρνουν μια σειρα...

Δόξα τω Θεώ, βρήκατε τι φταίει και είναι και αντιμετωπίσημο. Με το καλό κι η θεραπεία. Πρόσεξε λίγο τη διατροφή του, βιταμίνες κλπ κι όλα καλά θα πάνε. :D

marsia, λες με βιταμινες να δουμε διαφορα;; αυριο παιρνουμε αποτελεσματα δευτερου σπερμοδιαγραμματος και ορμονολογικων.

Μακαρι να πανε ολα καλα, σε ευχαριστω πολυ πολυ!!

marsia, λες με βιταμινες να δουμε διαφορα;; αυριο παιρνουμε αποτελεσματα δευτερου σπερμοδιαγραμματος και ορμονολογικων.

Μακαρι να πανε ολα καλα, σε ευχαριστω πολυ πολυ!!

Εμείς χάρη στις βιταμίνες προσπαθούμε για το βιολογικό μας παιδακι!!! Μας το ειχαν αποκλείσει!!!! Οι βιταμινουλες κάνανε το θαυμα τους ομως....βεβαια τις περνάμε δυο χρονια!!! Αλλα....χαλάλι!!!!θα σου πει και ο γιατρος αλλα...οτι θες μου λες!!!

Διαφημίσεις

ΠΙστεύω πως οι βιταμίνες είναι απαραίτητες και για τους δύο ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (διάγνωση παράγοντα υπογονιμότητας).

Θωρακίζουν τον οργανισμό, γεμίζουν τις αποθήκες του και αποδίδει πολυ πολύ καλύτερα.

Στην περίπτωση του σπέρματος θα δείτε αποτελέσματα μετά το τρίμηνο.

Οπότε αρχίστε σήμερα κιόλας.:-D

κοριτσια μου, ποση μεγαλη διαφορα μπορει να δει καποιος με τις βιταμινες δηλ;;;

στο εργαστηριο οπου καναμε το δευτερο σπερμοδιαγραμμα, το οποιο βγηκε ελαχιστα καλυτερο απο το πρωτο, μας ειπαν, οτι ετσι οπως ειναι τα πραγματα τωρα, ειναι δυσκολο να γινει συλληψη με φυσικο τροπο. Οχι οτι ειναι αδυνατον, αλλα δυσκολο, ισως σας παρει πολλους μηνες μεχρι να πετυχετε αυτο που θελετε....

Εσεις με τις βιταμινες ειδατε τρελη διαφορα στις τιμες του σπερμοδιαγραμματος;;;

εμεις παντως τελειωσαμε με το τριπλεξ, ολα καλα, οι ορμονολογικες καλες κι αυτες...

μαλλον θα παμε για εξωσωματικη... το χουν ολοι πολυ ευκολο πια, κατευθειαν εξωσωματικη.... φυσιολογικα, ποσο να περιμενουμε;; ουσιαστικα, κανουμε προσπαθειες εδω και ενα 6μηνο, αλλα εγω πριν εναμιση μηνα εκανα υστεροσκοπηση, ειχα πολυποδα και δεν το γνωριζα..

Δευτερα εχουμε ραντεβου με τον ουρολογο! Αντε να δουμε τι θα μας πει...

Αλλιως..τελος καλοκαιριου μας βλεπω για την πρωτη προσπαθεια εξωσωματικης!

Για αρχη απο εργαστήριο σε εργαστήριο μπορει να υπαρχουν αποκλείσεις ! Ακομα διάφορες μπορει να υπαρχουν και απο δείγμα σε δείγμα! Για να δεις την δράση των βιταμινών θελεις περιπου 3 μηνες! Νωρίτερα δεν μπορεις να εχει μια αντιπροσωπευτική εικόνα! Αλλωστε καθε 72 μερες ανανεώνεται το σπερμα (σπερματικος κύκλος)! Για τις βιταμίνες που παίρναμε εμεις ξερω κόσμο που εχεις δει διαφορα και άλλοι που δεν εχουν δει! Θεωρητικά οτι ειναι να γινει γινεται μετα απο ενα τριμηνο και εντός ενός εξαμήνου! Απο εκει και περα θεωρητικά κατανάλωση τους ειναι ανούσια! Εμεις εδω και δυο χρονια και 4 μηνες, σε καθε σπερμοδιαγραμμα ειμαστε και λιγο καλυτερα! Βεβαια μιλαμε για τελείως αλλη ταξη μεγεθών! Εμεις δεν ειχαμε κανε σπερματικα κυτταρα! Δεν γινόταν καν σπερματογενεση ! Τωρα εχουμε φτασει να εχουμε μερικές δεκάδες σπερματοζωαρια σε καθε δείγμα! Οσο για το ποσο θα περιμένεις και θα προσπαθήσεις χωρις εξωσωματικη εξαρταται απο δυο παράγοντες για μένα! 1ον ψυχολογια και 2ον ηλικια! Αν αυτα τα δυο ειναι σε καλα επίπεδα εγω θα προσπαθούσα ενα 6μηνο τουλαχιστον (ισως και χρονο)!

Περιμενουμε τα νεα απο τον ουρολογο.....

Καλημέρα κορίτσια!

Μάγισσα ποιές βιταμίνες παίρνετε;

είναι φοβερό να μη γίνεται σπερματογένεση κ με τη βοήθειά τους να γίνεται!

άρα κάνουν δουλειά

Καλημέρα κορίτσια!

Μάγισσα ποιές βιταμίνες παίρνετε;

είναι φοβερό να μη γίνεται σπερματογένεση κ με τη βοήθειά τους να γίνεται!

άρα κάνουν δουλειά

Καλημέρα!

Το προφερτιλ παιρνουμε! Εχει περιπου 75-80 ευρω για ενα μηνα....την εχουμε χτισει την εταιρία δυο χρονια τωρα !!!! Χαχαχαχα.... αλλα για εμας άξιζε τον κοπο!

Καλημέρα!

Το προφερτιλ παιρνουμε! Εχει περιπου 75-80 ευρω για ενα μηνα....την εχουμε χτισει την εταιρία δυο χρονια τωρα !!!! Χαχαχαχα.... αλλα για εμας άξιζε τον κοπο!

τα ξέρω!!! τα πήραμε κ εμέις λίγο καιρό κ όντως είδαμε διαφορά

τώρα τα σταματήσαμε γιατί δεν έχουμε πρόβλημα με το σπέρμα κ είναι πανάκριβα

Μαγισσα, το profertil σας το εγραψε ο γιατρος ή το πηρατε από μονοι σας;

Οταν λες οτι σας εκαναν πολυ καλο, ποσο μεγαλη διαφορα ειδατε;;;

Μας πρότεινε ο ουρολογος μας να το πάρουμε! Το παιρνουμε πανω απο δυο χρονια! Οταν ξεκινήσαμε δεν ειχαμε ουτε καν σπερματικα κυτταρα! Δεν Γινόταν σπερματογενεση ! Τωρα εχουμε κανει βιοψια και βρήκαμε σπερματοζωαρια ωριμα ,με κινητικοτητα και καλη μορφολογία αλλα βγάζουμε και στο δείγμα μερικές δεκάδες σπερματοζωαρια! Αυτο για εμας, που εχει κανει ο καλος μου 4 κύκλους χημειοθεραπείας, ειναι περα απο καθε φαντασία.....ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα! Ειναι άθλος!

Μαγισσα τελεια! Εμεις την Δευτερα θα παμε στον ουρολογο να μας πει πως θα κινηθουμε!

Ισως ενα τριμηνο ακολουθησουμε αγωγη, και μετα κινηθουμε για εξωσωματικη. Μακαρι να πανε ολα καλα για ολες μας!

Το θεμα ειναι οτι μετα, πρεπει να κοιταξω ολες τις εξετασεις που πρεπει να κανω ωστε να εχουμε ολες τις πιθανοτητες με το μερος μας για μια επιτυχημενη εγκυμοσυνη!

Την τελευταια βδομαδα ομως ειμαι πιο αισιοδοξη, εχω πολλη πιστη και νομιζω οτι θα τα καταφερουμε! Ο θεος θα μας βοηθησει, οπως και ολες τις υποψηφιες μανουλες!

Μαγισσα τελεια! Εμεις την Δευτερα θα παμε στον ουρολογο να μας πει πως θα κινηθουμε!

Ισως ενα τριμηνο ακολουθησουμε αγωγη, και μετα κινηθουμε για εξωσωματικη. Μακαρι να πανε ολα καλα για ολες μας!

Το θεμα ειναι οτι μετα, πρεπει να κοιταξω ολες τις εξετασεις που πρεπει να κανω ωστε να εχουμε ολες τις πιθανοτητες με το μερος μας για μια επιτυχημενη εγκυμοσυνη!

Την τελευταια βδομαδα ομως ειμαι πιο αισιοδοξη, εχω πολλη πιστη και νομιζω οτι θα τα καταφερουμε! Ο θεος θα μας βοηθησει, οπως και ολες τις υποψηφιες μανουλες!

Καλημέρα!!!! Ελπιζω να εχετε ενθαρρυντικά νεα την δευτερα!!!! Θα περιμενω να μου πεις!!!! Οσο για τον δικό σου έλεγχο εγω (νομιζω στο ξανα ειπα) εκανα απο πριν τις περισσότερες εξετασεις που κανουν μετα τις αποβολές! Δυστυχως δεν σου εξασφαλίζει τιποτα και κανεις την επιτυχία αλλα....θελω να ξερω οτι εκανα οτι καλυτερο μπορουσα!

Θα περιμενω τα νεα σας!