Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δίδυμη κύηση, φυσιολογικός τοκετός

sandy_b

Recommended Posts

Καλησπέρα

υπάρχει κάποια μαμά που να έχει γεννήσει δίδυμα φυσιολογικά σε δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς δικό της γυναικολόγο στη Θεσσαλονίκη; αν πας με δίδυμα στο δημόσιο, σε βάζουν αυτόματα για καισαρική, για να τελειώνουν, ή το παλεύουν καθόλου;

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

καλη σου μέρα και με το καλό..

φ.τ. σε δίδυμη κύηση με τον γιατρό της εφημερίας εννοείς? από χλωμό ως υπέρχλωμο...θεωρείται κύηση υψηλού κινδύνου και απόλυτη ένδειξη για κ.τ. πόσο μάλλον με γιατρό εφημερίας, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα..

Aπο οσο ξερω οι γιατροι προτιμουν την καισαρικη στις διδυμες, πολυδυμες κυησεις γιατι ενυπαρχουν αρκετοι σοβαροι κινδυνοι. Οχι οτι αποκλειεται, ομως πρεπει να κανεις καλο ψαξιμο για γιατρο που πιθανον θα εκανε κατι τετοιο. Επισης υπαρχουν παρα πολλες προυποθεσεις που πρεπει να πληροι η εγκυμοσυνη. Τωρα για να βρεις καποιον τυχαιο γιατρο στην εφημερια που να κανει κατι τετοιο μου φαινεται απιθανο οπως γραφει και η babycobra. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι μαλλον δεν το γλυτωνεις το μαχαιρι, ομως στη θεση σου θα ηταν το τελευταιο που θα σκεφτομουν. Το θεμα ειναι να φτασεις οσο πιο κοντα στις εβδομαδες της ΠΗΤ ωστε να αποφυγεις την προωροτητα με ο,τι αυτο συνεπαγεται και γενικα να εχεις μια ηρεμη καλη εγκυμοσυνη και δυο γερα μωρα...Σου ευχομαι τα καλυτερα.

ΥΓ Επισης κοψτο στον υπνο τωρα, θα με θυμηθεις οταν με το καλο γεννησεις!!!

Δεν σου κάνουν καισαρικη για να τελειώνουν αλλά για να προστατεύσουν και τους 3 σας!

Το πρόβλημα δεν ειναι στο πρώτο μωρο που θα βγει αλλά συνήθως στο δεύτερο που πολύ αυχνα δεν εχει καλή θέση

Καλή μου φίλη είχε αρχίσει ήδη τον τοκετό και της κάνανε φυσιολογικό για το πρώτο και καισαρικη για το δεύτερο που είχε άσχημη θέση... Δεν θες κατι τέτοιο!

επίσης μην πας με αυτή την ψυχολογια στην καισαρική. είναι κρίμα…προέχουν άλλα για τα μωράκια σου, να φτάσουν σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη βδομάδα, να παίρνουν βάρος..θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που σε απασχολεί

Διαφημίσεις

Δεν σου κάνουν καισαρικη για να τελειώνουν αλλά για να προστατεύσουν και τους 3 σας!

Θα συμφωνησω απολυτα με αυτο!!!

Ε δεν βοηθάνε και κοπέλες στο φόρουμ που μας λένε κατάμουτρα ότι μας κορόιδευαν οι γιατροί που κάναμε καισαρικη!

Για εμενα καμια κοπελα δεν ξερει καλυτερα απο τον γιατρο που θεωρησε ως σωστη επιλογη την καισσρικη!!! Το καταλαβαινω οτι ενοχλει τις μητερες που εκαναν καισαρικη αλλα καλυτερα σε κατι τετοιες συζητησεις να κλεινουμε τα αυτακια μας, να χαιρομαστε που ειμαστε καλα και ολα τα υπολοιπα ερχονται και παρερχονται!!!

Σημ: δεν εχω κανει καισαρικη αλλα δεν θα μου αρεσε ουτε εμενα να μου πουνε κατι τετοιο, ποσο μαλλον οταν η αποψη αυτων των γυναικων ειναι εντελως αβασιμη!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Θα συμφωνησω απολυτα με αυτο!!!

Για εμενα καμια κοπελα δεν ξερει καλυτερα απο τον γιατρο που θεωρησε ως σωστη επιλογη την καισσρικη!!! Το καταλαβαινω οτι ενοχλει τις μητερες που εκαναν καισαρικη αλλα καλυτερα σε κατι τετοιες συζητησεις να κλεινουμε τα αυτακια μας, να χαιρομαστε που ειμαστε καλα και ολα τα υπολοιπα ερχονται και παρερχονται!!!

Σημ: δεν εχω κανει καισαρικη αλλα δεν θα μου αρεσε ουτε εμενα να μου πουνε κατι τετοιο, ποσο μαλλον οταν η αποψη αυτων των γυναικων ειναι εντελως αβασιμη!!!

Έτσι ειναι !

Και σκέψου αν κατι συμβεί γιατί αρνήθηκες καισαρικη, οι κοπέλες αυτές θα γίνουν αφαντες θα είσαι εσύ και το πρόβλημα σου μόνο!

Διαφημίσεις

Εννοείται οτι γέννησα με καισαρική τα διδυμάκια μου κι ας μου σπασαν τα νερά και ξεκίνησε η διαδικασία με διαστολή κτλ. Το είχαμε κανονίσει με το γιατρο μου εξ αρχής. Βέβαια ηταν και τα δυο ανάποδα αλλα και να μην ηταν πάλι το ιδιο θα γινόταν. Δεν ξέρω εγω ποτε δεν σκέφτηκα το συγκεκριμένο θέμα, είχα και τα προβλήματα μου ως έγκυος ούτε που με απασχόλησε. Να πω την αλήθεια την απόλαυσα την καισαρική θυμάμαι τα παντα στιγμη στιγμη είδα τα μωρα και δεν πίστευα πως αυτα που με κλοτσαγαν πριν 15 λεπτά ηταν τα πλασματάκια που έβλεπα.

Φίλη μου στην Ολλανδία με διδυμα επίσης έκανε καισαρική με εφημερεύοντα γιατρο (έτσι το χουν εκει). Δεν συζητήθηκε καν για φυσιολογικός τοκετός. Και το λέω γιατί στις μονές κυήσεις εκει γεννάνε συνήθως φυσιολογικά στο σπίτι!

Ευχομαι να πάρεις όσες περισσότερες βδομάδες μπορείς και με το καλο τα μωράκια σου!!

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Κι εγω τα γεννησα με καισαρικη, αν και ηθελα να προσπαθησω φυσιολογικα.. Το δευτερο βεβαια οπως αποδειχτηκε ερχοταν με τα ποδια.. Οταν γεννησα ομως το τριτο φυσιολογικα με vbac και η γεννα ηταν γρηγορη κ σχετικα ευκολη, μου ειχε πει η γιατρος (αλλη απο αυτον που ειχα στα διδυμα) οτι θα μπορουσα κ τα διδυμα να τα γεννησω φυσιολογικα και οτι αυτο που ερχεται δευτερο συνηθως γεννιεται ευκολα ακομα και αν ειναι αναποδα ,το γυρνανε εκεινη τη στιγμη! Τι να πω, δεν ξερω.. Εγω παντως μετανιωσα μονο που δεν περιμεναμε να ξεκινησει μονος του ο τοκετος κ τα πηραμε προγραμματισμενα αρχες 38ης εβδομαδας.. Παλι καλα ομως να λεω, εμειναν αρκετα στη μητρα κ ολα πηγαν καλα, δοξα τω θεω, αυτο εχει σημασια!

ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας, αποκλείεται το γεγονός να γεννηθούν χωρίς κάποιο πρόβλημα στην πορεία (θέση κλπ);;; το θέμα μου δεν έχει να κάνει με την πεποίθηση τόσο, όσο με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα. η αρχική ερώτηση ούτως ή άλλως αφορούσε στο αν υπάρχει εδώ κάποια μαμά που να έχει γεννησεί με αυτόν τον τρόπο.

ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας, αποκλείεται το γεγονός να γεννηθούν χωρίς κάποιο πρόβλημα στην πορεία (θέση κλπ);;; το θέμα μου δεν έχει να κάνει με την πεποίθηση τόσο, όσο με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα. η αρχική ερώτηση ούτως ή άλλως αφορούσε στο αν υπάρχει εδώ κάποια μαμά που να έχει γεννησεί με αυτόν τον τρόπο.

Συγνωμη αλλα στο εφημερεύον νοσοκομειο λες ότι θες να πας....θα στοιχίσει διαφορετικα η καισαρικη από το φτ ?? Γιατι? Αφου δεν εχεις προσωπικο γιατρο...ενας εμπειρος ειδικευομενος θα σου κανει κατά πασα πιθανοτητα την καισαρικηή ο εφημερεων ειδικος αν ταυτόχρονα δεν υπάρχει καποιο άλλο επειγον περιστατικο ...φοβάσαι μην σου ζητησουν χρήματα?? Για ποιον λόγο??

Συγνωμη αλλα στο εφημερεύον νοσοκομειο λες ότι θες να πας....θα στοιχίσει διαφορετικα η καισαρικη από το φτ ?? Γιατι? Αφου δεν εχεις προσωπικο γιατρο...ενας εμπειρος ειδικευομενος θα σου κανει κατά πασα πιθανοτητα την καισαρικηή ο εφημερεων ειδικος αν ταυτόχρονα δεν υπάρχει καποιο άλλο επειγον περιστατικο ...φοβάσαι μην σου ζητησουν χρήματα?? Για ποιον λόγο??

ο φυσιολογικός δε χρεώνεται, το ξέρω γιατί έτσι γέννησα το πρώτο, για την καισαρική ισχύει το ίδιο;

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Είμαι μαμά με δίδυμα από Αθήνα, ιδιωτικό μαιευτήριο, αλλά χρόνια στα φόρουμς και έχω ακούσει πολλά!

Απάντηση στο ερώτημά σου ακριβώς ήταν απίθανο να πάρεις, γιατί ο ΦΤ σε δίδυμα είναι κάτι πολύ σπάνιο έως εξαφανισμένο πια. Σε αυτό το φόρουμ θυμάμαι μια μαμά που τα παιδάκια της θα είναι δεκάχρονα και ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη της και ήδη ο γιατρός της ήταν παλιάς κοπής. Τέτοιοι δεν πρεπει να υπάρχουν πια. Εν ολίγοις, δεν τον δοκιμάζουν καν, για διάφορους λόγους.

Εσύ σε ποια εβδομάδα είσαι; Δεν έχεις γιατρό σε δημοσιο; Νομίζω στη θέση σου θα επεδίωκα να με δει κάποιος υπεύθυνος της κλινικής, όχι ειδικευόμενος, σε κάποιο είδος ραντεβού για να μου εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Θα πήγαινα σε όποιο μάθαινα ότι έχει πιο οργανωμένη ΜΕΝΝ, γιατί είναι αρκετά πιθανό να παιδιά να μπουν για λίγες μερες παρακολούθηση.

Το πιθανότερο είναι να σε βάλουν καισαρική με ραντεβού. Θα σου εξηγήσουν και το οικονομικό κομμάτι. Πες τους ότι δεν υπάρχουν χρήματα, για να σου πουν ποιες είναι οι επιλογές. Για να πάω στα επείγοντα σε εφημερία με δίδυμα, δεν ξέρω, μου φαίνεται επίφοβο, καλύτερα να είναι πρωί, προγραμματισμένο, που θα είναι όλη η ομάδα των παιδιάτρων για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των μωρών. Αν υπάρχει οικονομικό θέμα, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποια Μητρόπολη, κάτι;

Στη θέση σου θα οργανωνόμουν κιόλας για τις πρώτες μέρες σπίτι, καισαρική βοήθεια, βοήθεια για το άλλο μικράκι σου σπίτι. Το προγραμματισμένο βοηθάει επιπλέον και σε αυτό το θέμα. Αν δεν αισθάνεσαι ικανή να αναλάβεις σπίτι, μπορείς να επιμηκύνεις την παραμονή σου λίγες μέρες στο μαιευτήριο. Εγώ το έκανα, γιατί είχαν κρατήσει και το ένα στη ΜΕΝΝ. Πήρα μετά από 4 μέρες το ένα μωρό στο δωμάτιο και πάνω στην εβδομάδα πήγαμε όλοι μαζί σπιτι.

Καλημέρα,

Είμαι μαμά με δίδυμα από Αθήνα, ιδιωτικό μαιευτήριο, αλλά χρόνια στα φόρουμς και έχω ακούσει πολλά!

Απάντηση στο ερώτημά σου ακριβώς ήταν απίθανο να πάρεις, γιατί ο ΦΤ σε δίδυμα είναι κάτι πολύ σπάνιο έως εξαφανισμένο πια. Σε αυτό το φόρουμ θυμάμαι μια μαμά που τα παιδάκια της θα είναι δεκάχρονα και ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη της και ήδη ο γιατρός της ήταν παλιάς κοπής. Τέτοιοι δεν πρεπει να υπάρχουν πια. Εν ολίγοις, δεν τον δοκιμάζουν καν, για διάφορους λόγους.

Εσύ σε ποια εβδομάδα είσαι; Δεν έχεις γιατρό σε δημοσιο; Νομίζω στη θέση σου θα επεδίωκα να με δει κάποιος υπεύθυνος της κλινικής, όχι ειδικευόμενος, σε κάποιο είδος ραντεβού για να μου εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Θα πήγαινα σε όποιο μάθαινα ότι έχει πιο οργανωμένη ΜΕΝΝ, γιατί είναι αρκετά πιθανό να παιδιά να μπουν για λίγες μερες παρακολούθηση.

Το πιθανότερο είναι να σε βάλουν καισαρική με ραντεβού. Θα σου εξηγήσουν και το οικονομικό κομμάτι. Πες τους ότι δεν υπάρχουν χρήματα, για να σου πουν ποιες είναι οι επιλογές. Για να πάω στα επείγοντα σε εφημερία με δίδυμα, δεν ξέρω, μου φαίνεται επίφοβο, καλύτερα να είναι πρωί, προγραμματισμένο, που θα είναι όλη η ομάδα των παιδιάτρων για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των μωρών. Αν υπάρχει οικονομικό θέμα, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποια Μητρόπολη, κάτι;

Στη θέση σου θα οργανωνόμουν κιόλας για τις πρώτες μέρες σπίτι, καισαρική βοήθεια, βοήθεια για το άλλο μικράκι σου σπίτι. Το προγραμματισμένο βοηθάει επιπλέον και σε αυτό το θέμα. Αν δεν αισθάνεσαι ικανή να αναλάβεις σπίτι, μπορείς να επιμηκύνεις την παραμονή σου λίγες μέρες στο μαιευτήριο. Εγώ το έκανα, γιατί είχαν κρατήσει και το ένα στη ΜΕΝΝ. Πήρα μετά από 4 μέρες το ένα μωρό στο δωμάτιο και πάνω στην εβδομάδα πήγαμε όλοι μαζί σπιτι.

ευχαριστώ πάρα πολύ

Μπορεις να διαλέξεις ποιο δημόσιο μαιευτήριο προτιμας και να κλείσεις ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.Εκει θα σου ανοίξουν καρτέλα και οταν ξεκινήσουν οι πόνοι απλα πας εκει χωρις να εφημερεύει και φυσικα χωρις κόστος.Αν σε πλησιάσει κάποιος γιατρός για να σε αναλάβει Ντε και καλα πες του οτι δεν εχεις προβλημα και τους εμπυςτευεςαι ολους!! Πιστεψε με ολοι ξέρουν!!Εγω ετσι εκανα,οχι δίδυμη κυηση, αλλα δεν με ξεγεννησε κανένας ειδικευομενος ουτε κατι τέτοιο αλλα ο μαιευτήρας της βάρδιας που ηταν και καθηγητής.Αυτα με τους ειδικευομενους εχω ακούσει οτι ειναι μύθος...τα λενε οι γιατροί για να μαζεύουν πελατεία...Δεν επιτρέπεται να αναλάβει ειδικευομενος,το πολυ πολυ να σε ραψει με επίβλεψη φυσικα του γιατρού,που δεν ειναι κατι δυσκολο,ίσα ισα θα προσέξει περισσοτερο.Με το καλο τα μωράκια σου!!

Γίνεται, αρκεί να συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Να έχεις δύο μωρά κεφαλικά και να είσαι στο μήνα σου.

Και φυσικά όποια άλλη προϋπόθεση χρειάζεται ένας φτ μιας μονήρους κύησης.

Όταν είχα ρωτήσει τις μαίες/νοσηλεύτριες στο δημόσιο νοσοκομείο αν τελικά γεννιούνται δίδυμα φυσιολογικά και μου είχαν πει περίπου 1 γέννα στις 5. Αληθινό; Δεν ξέρω. Δεν είχαν λόγο να μου πουν ψέμματα, αφού εκείνες απλά φρόντιζαν τις λεχώνες.

Πρέπει όμως να βρεις γιατρό που να έχει κέφι για κάτι τέτοιο.

Εγώ είχα το ένα εγκάρσιο και το άλλο κεφαλικό. Οπότε, δε μας έκανε τη χάρη, αν και ο γιατρός μου είπε πως μπορούσαμε να δοκιμάζαμε αν ήθελα. Πως στις περισσότερες περιπτώσεις ένα εγκάρσιο παιδί γυρίζει με το κεφάλι όταν βγει το πρώτο. Αλλά όχι πάντα.

Αν βλέπεις πως η εγκυμοσύνη σου εξελίσσεται κανονικά, ψάξτο, αξίζει τον κόπο!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Οχι σε δημόσιο, στο Διαβαλκανικο, το 2007 με γυναικολογο τον Τζαφετα, αν το λεω καλα το ονομα (όχι εγω, κοντινό μου προσωπο).

Δεν θυμαμαι τι θεση ειχαν τα μωρα, αλλα ο τοκετος κυλησε γενικά πολύ ομαλά.

Μπορεις να διαλέξεις ποιο δημόσιο μαιευτήριο προτιμας και να κλείσεις ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.Εκει θα σου ανοίξουν καρτέλα και οταν ξεκινήσουν οι πόνοι απλα πας εκει χωρις να εφημερεύει και φυσικα χωρις κόστος.Αν σε πλησιάσει κάποιος γιατρός για να σε αναλάβει Ντε και καλα πες του οτι δεν εχεις προβλημα και τους εμπυςτευεςαι ολους!! Πιστεψε με ολοι ξέρουν!!Εγω ετσι εκανα,οχι δίδυμη κυηση, αλλα δεν με ξεγεννησε κανένας ειδικευομενος ουτε κατι τέτοιο αλλα ο μαιευτήρας της βάρδιας που ηταν και καθηγητής.Αυτα με τους ειδικευομενους εχω ακούσει οτι ειναι μύθος...τα λενε οι γιατροί για να μαζεύουν πελατεία...Δεν επιτρέπεται να αναλάβει ειδικευομενος,το πολυ πολυ να σε ραψει με επίβλεψη φυσικα του γιατρού,που δεν ειναι κατι δυσκολο,ίσα ισα θα προσέξει περισσοτερο.Με το καλο τα μωράκια σου!!

αυτό με την καρτέλα δεν το γνώριζα καν! σ ευχαριστώ πάρα πολύ

Γίνεται, αρκεί να συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Να έχεις δύο μωρά κεφαλικά και να είσαι στο μήνα σου.

Και φυσικά όποια άλλη προϋπόθεση χρειάζεται ένας φτ μιας μονήρους κύησης.

Όταν είχα ρωτήσει τις μαίες/νοσηλεύτριες στο δημόσιο νοσοκομείο αν τελικά γεννιούνται δίδυμα φυσιολογικά και μου είχαν πει περίπου 1 γέννα στις 5. Αληθινό; Δεν ξέρω. Δεν είχαν λόγο να μου πουν ψέμματα, αφού εκείνες απλά φρόντιζαν τις λεχώνες.

Πρέπει όμως να βρεις γιατρό που να έχει κέφι για κάτι τέτοιο.

Εγώ είχα το ένα εγκάρσιο και το άλλο κεφαλικό. Οπότε, δε μας έκανε τη χάρη, αν και ο γιατρός μου είπε πως μπορούσαμε να δοκιμάζαμε αν ήθελα. Πως στις περισσότερες περιπτώσεις ένα εγκάρσιο παιδί γυρίζει με το κεφάλι όταν βγει το πρώτο. Αλλά όχι πάντα.

Αν βλέπεις πως η εγκυμοσύνη σου εξελίσσεται κανονικά, ψάξτο, αξίζει τον κόπο!!

ευχαριστώ πολύ, αυτό που περιγράφεις, να γυρίσει δηλαδή και το δεύτερο, συνέβει σε φίλη μου. σε καμία περίπτωση δε θα προβάλω αντίσταση στην καισαρική από πεποίθηση, τέτοια πράγματα ούτε τα συζητάς καν. απλά αναρωτιέμαι αν συμβαίνει αυτό που είπες, δηλαδή αν κάποιος θα το πάλευε για φτ με δεδομένες ομαλές συνθήκες. ευχαριστώ και πάλι

Ναι, γίνεται και το παλεύουν μαμάδες και γιατροί που το υποστηρίζουν. Όχι να γίνει φτ για τη "σημαία", αλλά να μην υπάρχει αυτή η προκατάληψη υπέρ της κτ από γιατρούς (κυρίως) που το μεταδίδουν στις μαμάδες (δευτερογενώς).

Σου εύχομαι να βρεις συνεργάσιμο γιατρό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...