Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαναβάζει το δάχτυλο στο στόμα

Recommended Posts

Καλημέρα.

Η κόρη μου δεν πήρε ποτέ πιπίλα, αλλά από μηνών έβαζε το δάχτυλο στο στόμα όταν ήθελε να κοιμηθεί και κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Το έκοψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν έπαθε στοματίτιδα και πονούσε όποτε το έβαζε μέσα. Ήταν περίπου 3,5 ετών και ο γιός μου 14 μηνών. Να σημειώσω και να τονίσω πως ακριβώς επειδή γεννήθηκε ο μικρός δεν την πιέσαμε ποτέ να κόψει το δαχτυλοπιπίλισμα, μόνη της το έκανε επειδή την πονούσαν τα σπυράκια της στοματίτιδας.

Όταν το έκοψε και αφού πέρασε μια βδομάδα χωρίς να βάλει δάχτυλο στο στόμα, της πήρα ένα επιτραπέζιο δώρο για την προσπάθειά της, και ας της ξέφευγε καμιά φορά και το πιπιλούσε την ώρα που κοιμότανε.

Τώρα, περίπου δύο μήνες μετά, το ξανάρχισε. Το ξαναβάζει στο στόμα για να κοιμηθεί, το κρατάει εκεί όλη νύχτα, και ακόμη χειρότερα το βάζει και όταν βλέπει τηλεόραση. Ψάχνω να βρω τι έγινε και πισωγύρισε... Όμως δεν βρίσκω κάτι τραγικό να έγινε, ούτε μαλώνουμε οικογενειακώς περισσότερο από πριν, ούτε τίποτα. Έχετε καμιά ιδέα;

Διαφημίσεις

Το δάχτυλο είναι μια συνήθεια. Η δική μου κόρη δεν πισωγύρισε, αλλά ήμουν σταθερή. Μου φαίνεται έτσι που το γράφεις το παιδί δεν έκοψε τη συνήθεια ποτέ εντελώς, αφού λες ότι της ξέφευγε. Απαιτείται τουλάχιστον μία εβδομάδα που δεν θα έχει επαφή με το θέμα, για τη δική σας ηλικία αρκετά περισσότερο. Τώρα είναι πιο δύσκολο να διακοπεί η συνήθεια που την ευχαριστεί... Η κόρη μου το διέκοψε στα 2,5. Είχαν πράγματι αρχίσει να στραβώνουν τα δοντάκια και ήμουν απόλυτη, αν και όχι σκληρή, στο ότι δεν θα έπρεπε να ξαναβάλει το δάχτυλο. Η δική μου επειδή είναι και πολύ κοκέτα, πράγματι δεν ήθελε να ασχημύνει. Όμως με δική της συμφωνία, καλύπταμε το δάχτυλο για όσο χρειάστηκε για να το ξεχάσει. Γιατί όπως γράφεις πάει μόνο του το χεράκι. Όσο πιο μικρά, τόσο πιο εύκολα ξεχνάνε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το είχα σκεφτεί ότι δεν το έκοψε τελείως επειδή το έβαζε όταν κοιμόταν, το θεώρησα ως "αυτόματη αντίδραση" αν μπορώ να το πω έτσι αφού δεν το έκανε συνειδητά.

Πάντως τώρα επανήλθαμε στην προηγούμενη κατάσταση (το βάζει μόνο κοιμισμένη). Άντε να δούμε...