Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γίνονται βορά στις ορέξεις των δασκάλων τους...

Recommended Posts

Η ντροπή και ο φόβος των αντιποίνων αποτρέπουν τους μαθητές να καταγγείλουν τους βιαστές τους

Χιλιάδες ανήλικοι μαθητές ανά την υφήλιο, ηλικίας ακόμη και 10 ετών, πέφτουν κάθε χρόνο βορά στις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις των δασκάλων τους.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται μέσα από τις σελίδες της προσφάτως εκδοθείσας έκθεσης «Learn Without Fear» («Διδάσκομαι χωρίς φόβο»), η οποία φέρει την υπογραφή της ανθρωπιστικής οργάνωσης Plan International και θέλει χιλιάδες «παιδαγωγούς» ανά τον κόσμο, κατά κύριο λόγο σε Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία, να (εκ)βιάζουν μαθητές και μαθήτριες με την απειλή της χαμηλής βαθμολογίας και της αποτυχίας στις εξετάσεις.

Ενδεικτικά, περισσότερα από 350 εκατ. παιδιά υπολογίζεται πως υπόκεινται κάθε χρόνο σε κάποιου είδους κακοποίηση στον χώρο του σχολείου, ενώ το 2002 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβαζε το συνολικό πλήθος των σεξουαλικά κακοποιημένων ανηλίκων σε 223 εκατ. (150 εκ. κορίτσια και 73 εκ. αγόρια).

Πιο συγκεκριμένα, ο ακριβής αριθμός των παιδιών τα οποία παρενοχλούνται σεξουαλικά σε σχολικό περιβάλλον δύσκολα υπολογίζεται, καθώς η ντροπή, ο φόβος αντιποίνων, το ενδεχόμενο του στιγματισμού και η έλλειψη εμπιστοσύνης στον «κόσμο των μεγάλων» λειτουργούν ως τροχοπέδη, αποτρέποντας τις όποιες εν δυνάμει καταγγελίες.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Τα υπάρχοντα στοιχεία, ωστόσο, σοκάρουν και είναι αρκετά για να σκιαγραφήσουν εικόνες ζοφερής «εκπαιδευτικής» πραγματικότητας. Ενδεικτικά, στη Ν. Αφρική, δάσκαλοι φέρονται να είναι υπεύθυνοι για το 1/3 των βιασμών ανηλίκων. Στην Ουγκάντα, το 8% των 16χρονων και 17χρονων έχει κάνει σεξ με κάποιον καθηγητή του.

Στη Ζάμπια το 1/3 των μαθητών ηλικίας 13-15 ετών κατήγγειλε πως έχει εξαναγκασθεί σε ερωτικές συνουσίες, ενώ, γενικότερα, έρευνες παρουσιάζουν τις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε πολλά σχολεία της αφρικανικής ηπείρου ως «καθιερωμένες» και θέλουν τους «παιδαγωγούς» να ρίχνουν το φταίξιμο στις «φυσικές ορμές» από τη μια και στα προκλητικά ρούχα των μαθητριών από την άλλη.

Επιπλέον, η διαδεδομένη σε κάποιες περιοχές πεποίθηση πως η συνουσία με παρθένα γιατρεύει το AIDS έχει οδηγήσει πολλούς σε «κυνήγι» απροστάτευτων, και συχνά ανάπηρων, μαθητριών.

Δυτικότερα, στη Λατινική Αμερική, η κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική. Πιο συγκεκριμένα, στο Εκουαδόρ το 36,9% των σεξουαλικά κακοποιημένων μαθητριών αναγνώρισε δασκάλους ως βιαστές του.

Επίσης, έρευνα των Ηνωμένων Εθνών θέλει τις νεαρές μαθήτριες σε χώρες όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ονδούρα, η Γουατεμάλα, το Μεξικό, η Νικαράγουα και ο Παναμάς να εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές πράξεις υπό τον φόβο διδασκαλικών «ποινών».

Στη Ν.Ασία, από την άλλη, οι περισσότερες παρενοχλήσεις παρατηρούνται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε πανεπιστημιουπόλεις και ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης καταγγέλλει πως κάθε εβδομάδα καταγράφεται τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης μαθητή με δράστη κάποιον «εκπαιδευτικό».

Στο Νεπάλ το 17,5% των ερωτικών παρενοχλήσεων ανηλίκων πραγματοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, ενώ το Πακιστάν μπορεί να «καυχιέται» πως είναι μία από τις λίγες χώρες όπου δεν έχει ακόμη κηρυχθεί έκνομη η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (σημειωτέον πως πάνω από 2.500 μαθητές πακιστανικών θρησκευτικών σχολείων φέρονται να κακοποιήθηκαν από κληρικούς την περίοδο 2002-2003).

Η αριθμητική των (εκ)βιασμών

* 350 εκατ. παιδιά υπόκεινται κάθε χρόνο σε κάποιου είδους κακοποίηση στο σχολείο.

* 223 εκατ. ανήλικοι (150 εκατ. κορίτσια και 73 εκατ. αγόρια) κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε χρόνο.

* 1/3 των βιασμών ανηλίκων στη Νότια Αφρική προκαλούνται από τους δασκάλους.

* 36,9% των σεξουαλικά κακοποιημένων μαθητριών στο Εκουαδόρ βιάστηκε από τους δασκάλους του.

* 2.500 μαθητές θρησκευτικών σχολείων στο Πακιστάν φέρονται να κακοποιήθηκαν από κληρικούς την περίοδο 2002-2003.

* 27% των φοιτητών στην Ολλανδία φέρεται να έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά από σχολικό προσωπικό.

* 6,2% των φοιτητών της Γερμανίας, το 1,1% των φοιτητών του Βελγίου και το 2% των μαθητών της Ισπανίας φέρονται να έχουν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική κακοποίηση σε εκπαιδευτικό χώρο.

Τα θύματα στην πλειονότητα είναι κορίτσια

Ψυχολογικά και σωματικά τραύματα, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, πρόχειρες εκτρώσεις, μόλυνση με τον ιό HIV, αφροδίσια νοσήματα, αναγκαστική διακοπή της φοίτησης και μειωμένες επιδόσεις στα μαθήματα είναι μόνο κάποια από τα «σενάρια» της επόμενης μέρας τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι «άτυχοι» μαθητές.

Ανδροκρατικά και σεξιστικά στερεότυπα οπλίζουν κατά κύριο λόγο τα χέρια και απελευθερώνουν τις ορέξεις των βιαστών, με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι στην πλειονότητά τους κορίτσια και οι αρσενικοί δράστες να καταλήγουν σπάνια ενώπιον της δικαιοσύνης. Φωτεινή εξαίρεση η πρόσφατη απόφαση-ορόσημο του ανωτάτου δικαστηρίου της Ζάμπιας που όρισε αποζημίωση ύψους 13.000 δολαρίων σε 15χρονη η οποία έπεσε θύμα βιασμού από καθηγητή της.

Κρούσματα και στον πολιτισμένο κόσμο...

Το 27% των φοιτητών στην Ολλανδία φέρεται να έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά από σχολικό προσωπικό. Στη Γαλλία, η οργάνωση «Φεμινιστικός Σύλλογος ενάντια στον Βιασμό» υποστηρίζει πως 3,3% επί του συνόλου των σεξουαλικών επιθέσεων λαμβάνει χώρα σε σχολικό περιβάλλον, ποσοστό το οποίο στην Ελβετία ξεπερνάει το 7%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του 2005 το 6,2% των φοιτητών της Γερμανίας, το 1,1% των φοιτητών του Βελγίου και το 2% των μαθητών της Ισπανίας φέρονται να έχουν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική κακοποίηση σε εκπαιδευτικό χώρο. Στον Καναδά, το 25% των κοριτσιών δηλώνει πως έχει βιώσει ανάλογες παρενοχλήσεις στο σχολείο.

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8787&pubid=1806620

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ, ΗΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ 12ΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΘΕΜΑ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.. ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

69Dzp3.png

06pBp2.png

Απο τη μια τα ασανσερ τις Ματας.. Απο την αλλη αυτο.. αγχωθηκα νυχτιατικα. με βλεπω να παραταω τη δουλεια και να στηνω καραουλι εξω απο το σχολειο.. :cry:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ...

τι καλυτερο απο το να τους κανουν τα ιδια και χειροτερα??

τελικα που ειναι η θανατικη ποινη οταν την χρειαζεσαι??

Απο τη μια τα ασανσερ τις Ματας.. Απο την αλλη αυτο.. αγχωθηκα νυχτιατικα. με βλεπω να παραταω τη δουλεια και να στηνω καραουλι εξω απο το σχολειο.. :cry:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

...

τι καλυτερο απο το να τους κανουν τα ιδια και χειροτερα??

τελικα που ειναι η θανατικη ποινη οταν την χρειαζεσαι??

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ελα ρε Doraaaaaaaaaaaaa!!!!!Το θέμα του ασανσερ είχε καλή εξελιξη στην πορεία του τόπικ!!!! :wink:

Πάντως όσον αφορά το θέμα του τόπικ, τα νούμερα προκαλούν μεγάλη θλίψη. :(

n3kPp3.png

zewgp3.png

Είναι τέρατα και η θανατική ποινή είναι άπαξ! Εδώ δεν χρειάζεται τιμωρία μία και έξω... χρειάζεται βασανισμός!

Πρέπει να πείσουμε τα παιδιά μας πως κανένας δεν πρέπει να τους προκαλεί ντροπή ώστε να μην μας μιλούν για οτιδήποτε και αν συμβαίνει! :!::mad:

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΘΕΜΑ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!

Αυτό με ανησυχεί περισσότερο ότι κανένας δεν μιλά ...οτι δεν αγωνίζεται για

τα αυτονόητα κι όλοι σκέφτονται μακρυά από εμάς και όπου θέλει ας γίνει :cry:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

"Χτύπα και αλλο θα το αντέξω "... που λεει και το λαικόν άσμα :lol::lol::lol: ...

Ρε παιδιά ελέος ... εχουμε ακούσει τόσα οι έρμοι οι δάσκαλοι ... καθημερινώς μας ψέλνουν τα εξ αμάξης .. για την τεμπελια μας, την αδιαφορία μας, την γενικότερη αχρηστία μας ... μην πιάσω για τις απεργίες και δεν συμμαζεύεται το πράγμα ...

Τώρα θα χρεωθούμε και την παιδεραστία :?::?::?: Ελεος!!!

Παιδεραστες και ανώμαλοι κυκλοφορούν σε κάθε επάγγελμα και με κάθε ιδιότητα ... το να στιγματιζουμε και να βάζουμε ταμπέλες το βρίσκω απο αφελές μεχρι επικίνδυνο .... σκεφτείτε το λίγο ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Olg@ ποιός σε χτύπησε κοπέλα μου :roll::roll::roll: ?

Και ποιός έγραψε ότι την παιδεραστία θα την χρεωθούν όλοι οι δάσκαλοι

υπάρχουν κρούσματα παντού το να παραθέσουμε στοιχεία από ένα χώρο

κατ΄εξοχήν ευαίσθητο και να ζητάμε να αξιολογούνται αυτοί που θα διδάξουν τα παιδιά μας δεν νομίζω ότι είναι κακό και φυσικά υπάρχουν παιδεραστές και ανώμαλοι σε όλα τα επαγγέλματα....

Olg@ ποιός σε χτύπησε κοπέλα μου :roll::roll::roll: ?

Και ποιός έγραψε ότι την παιδεραστία θα την χρεωθούν όλοι οι δάσκαλοι

υπάρχουν κρούσματα παντού το να παραθέσουμε στοιχεία από ένα χώρο

κατ΄εξοχήν ευαίσθητο και να ζητάμε να αξιολογούνται αυτοί που θα διδάξουν τα παιδιά μας δεν νομίζω ότι είναι κακό και φυσικά υπάρχουν παιδεραστές και ανώμαλοι σε όλα τα επαγγέλματα....

Δεν ειπα οτι με χτυπησε κανείς ... λογοπαίνγιο έκανα ... εξάλλου με τα κυβικά που έχω αποκτήσει τελευταιως δύσκολα με χτυπάνε :lol::lol::lol: ..

Αυτο που λέω Sam καλή μου ειναι ότι κατά τη γνώμη μου τέτοιου ειδους άρθρα αντι να μας ανοίγουν τα μάτια ... μας τα κλείνουν ακόμα περισσότερο ... με την έννοια ότι μας κάνουν να στρέφουμε τις αγωνιες και τα άγχη μας προς συγκεριμένες ομάδες ανθρώπων... μας κανουν να προσωποποιούμε τις φοβίες μας ... ποσοι μετά από αυτο το άρθρο δεν θα κοιτάξουν έστω και λιγο καχύποπτα το δάσκαλο του παιδιού τους ... ακόμα και αν αυτός δεν τους εχει δώσει το δικαίωμα ...

Δεν μπορουμε να τσουβαλοποιούμε τις συμπεριφορές ούτε τους ανθρώπους ... εννοείται οτι τα ματια μας πρέπει να τα έχουμε οχι δεκατέσσερα αλλα εκατον τέσσσερα σαν γονειις ... αλλα δεν θα τρελλαθούμε κιολας και θα βλεπουμε γύρω μας φαντασματα παντού... αυτο εννοώ ...

Με αυτη τη λογική ...αλλα άρθρα μιλάνε για την παιδεραστία μέσα σε ενδοοικογενειακο περιβάλλον ... ε να αρχισω να κοιτάω και τον πατέρα μου και τον αδερφό μου με μισο μάτι γιατι λατρεύουν την κορη μου .... ε και μήπως κρυβεται κατι πσω απο ολο αύτο;;; Θα τρελλαθω στο τέλος, δεν υπαρχει περιπτωση, αν αρχισω και σκέφτομαι ετσι ...

Όσο για την αξιολογηση στο θεμα των εκπαιδευτικών και γενικότερα σε όσους επαγγελματίες ερχονται σε επαφή με παιδιά μαζί σου ειμαι ... και οχι μια μόνο αλλα εκατο .... άσχετο ομως το ένα με το αλλο κατα τη γνώμη μου...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Oταν μιλάμε για παιδεραστια έχουμε στο μυαλό μας παιδιά 8, 10 ετών, τι γίνεται όμως για τις περιπτώσεις κοριτσιών 15-17 ετών (μαθητριες λυκείου) που ερωτεύονται τον καθηγητή τους, θαμπώνονται από τις γνώσεις τους, το κύρος τους, που κάποιες φορές κάνουν πράγματα με τη θελησή (?) τους. Αυτό δεν είναι σεξουαλική εκμετάλλευση? Λόγω επαγγέλματος έχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις ειδικά σε πενταήμερες εκδρομές, μετά από κατανάλωση αλκοολ. Κανένας δε μιλάει γιάυτό γιατί έγινε με τη θέληση της μαθήτριας, τα ηθελε και τα έπαθε. :(

Αυτο που λέω Sam καλή μου ειναι ότι κατά τη γνώμη μου τέτοιου ειδους άρθρα αντι να μας ανοίγουν τα μάτια ... μας τα κλείνουν ακόμα περισσότερο ... με την έννοια ότι μας κάνουν να στρέφουμε τις αγωνιες και τα άγχη μας προς συγκεριμένες ομάδες ανθρώπων... μας κανουν να προσωποποιούμε τις φοβίες μας ... ποσοι μετά από αυτο το άρθρο δεν θα κοιτάξουν έστω και λιγο καχύποπτα το δάσκαλο του παιδιού τους ... ακόμα και αν αυτός δεν τους εχει δώσει το δικαίωμα ...

Όλγα θέλω να πιστεύω ότι δεν μας κλείνουν τα μάτια

και ότι μέσα από ένα άρθρο έχουμε την παιδεία και την κριτική σκέψη να δούμε ορισμένα θέματα και δεν παίρνουμε μασημένη τροφή....... :D

Διαφημίσεις

Δεν ειπα οτι με χτυπησε κανείς ... λογοπαίνγιο έκανα ... εξάλλου με τα κυβικά που έχω αποκτήσει τελευταιως δύσκολα με χτυπάνε :lol::lol::lol: ..

Δεν μπορουμε να τσουβαλοποιούμε τις συμπεριφορές ούτε τους ανθρώπους ... εννοείται οτι τα ματια μας πρέπει να τα έχουμε οχι δεκατέσσερα αλλα εκατον τέσσσερα σαν γονειις ... αλλα δεν θα τρελλαθούμε κιολας και θα βλεπουμε γύρω μας φαντασματα παντού... αυτο εννοώ ...

Με αυτη τη λογική ...αλλα άρθρα μιλάνε για την παιδεραστία μέσα σε ενδοοικογενειακο περιβάλλον ... ε να αρχισω να κοιτάω και τον πατέρα μου και τον αδερφό μου με μισο μάτι γιατι λατρεύουν την κορη μου .... ε και μήπως κρυβεται κατι πσω απο ολο αύτο;;; Θα τρελλαθω στο τέλος, δεν υπαρχει περιπτωση, αν αρχισω και σκέφτομαι ετσι ...

Όσο για την αξιολογηση στο θεμα των εκπαιδευτικών και γενικότερα σε όσους επαγγελματίες ερχονται σε επαφή με παιδιά μαζί σου ειμαι ... και οχι μια μόνο αλλα εκατο .... άσχετο ομως το ένα με το αλλο κατα τη γνώμη μου...

Διαφωνώ κάθετα.

Όχι απλά δεν μας τα κλείνουν αλλά αντίθετα μας υποψιάζουν για όλους. Κανένας δεν θα μπαίνει στο απυρόβλητο σε ότι αφορά το παιδί μου, τουλάχιστον. Είτε είναι ο δάσκαλος, είτε ο συγγενείς, είτε ο Θεός ο ίδιος!

Τι θα πει «μας κάνουν να στρέφουμε τις αγωνιες και τα άγχη μας προς συγκεριμένες ομάδες ανθρώπων... μας κανουν να προσωποποιούμε τις φοβίες μας ... ποσοι μετά από αυτο το άρθρο δεν θα κοιτάξουν έστω και λιγο καχύποπτα το δάσκαλο του παιδιού τους ... ακόμα και αν αυτός δεν τους εχει δώσει το δικαίωμα ..»

Και γιατί να μην έχω καχυποψία για τον δάσκαλο, αυτός εντάσσεται σε κάποια ειδική κατηγορία? Θα ξεχάσω μήπως ποτέ μου όσο ζω πέρσι, την ιστορία που είχε συγκλονίσει την Ιταλία, όπου στον παιδικό σταθμό πήγαιναν οι δασκάλες τα παιδάκια σε διπλανή μονοκατοικία και εκεί τα τραβούσαν οι συνεργοί τους βίντεο σε διάφορες περιπτύξεις?! Σας διαβεβαιώνω, ΠΟΤΕ!

Κανείς δεν τσουβαλοποιεί τους ανθρώπους όπως γράφεις. Η ενημέρωση και η πληροφορία είναι δύναμη. Είτε πρόκειται για δάσκαλο, είτε για συγγενή, είτε για γονιό! Τώρα το πώς χρησιμοποιεί ο καθένας μας την «πληροφορία» αυτό είναι κάτι εντελώς προσωπικό.

Ειρήνη δεν ειπα αυτό ... δεν ειπα κανεις να μπει στο απυρόβλητο ... μάλλον το αντίθετο υποστήριξα .... και για φουρνάρήδες παιδεραστες να μιλούσε το άρθρο τα ιδια θα έλεγα ...

Τέλος πάντων ο καθένας όπως το καταλαβαίνει ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Όχι απλά δεν μας τα κλείνουν αλλά αντίθετα μας υποψιάζουν για όλους. Κανένας δεν θα μπαίνει στο απυρόβλητο σε ότι αφορά το παιδί μου, τουλάχιστον. Είτε είναι ο δάσκαλος, είτε ο συγγενείς, είτε ο Θεός ο ίδιος!

Κανείς δεν τσουβαλοποιεί τους ανθρώπους όπως γράφεις. Η ενημέρωση και η πληροφορία είναι δύναμη. Είτε πρόκειται για δάσκαλο, είτε για συγγενή, είτε για γονιό! Τώρα το πώς χρησιμοποιεί ο καθένας μας την «πληροφορία» αυτό είναι κάτι εντελώς προσωπικό.

συμφωνώ και επαυξάνω ...

καλή μου Όλγα κανείς δεν τσουβαλοποιεί τα επαγγέλματα και φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι, και σε καταλαβαίνω όσο αφορά το να μη βάλλεται γενικευμένα το επάγγελμα σου (το ίδιο ίσως θα ένιωθα κι εγώ)

οι αριθμοί όμως παγκοσμίως μας λένε πολλά και δυστυχώς καθόλου ευχάριστα :(

οι δάσκαλοι (μετά τους γονείς και τους οικείους) είναι αυτοί που έχουν άμεση πρόσβαση στα παιδιά μας και μάλιστα με ρόλο εξουσίας (τουλάχιστον τα παιδιά έτσι το βλέπουν αν και διαφωνώ ότι αυτός είναι ο ρόλος τους) και είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό να βλέπεις ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή τη θέση τους

και ναι η πληροφορία είναι δύναμη

μου δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάσω το παιδί μου και να έχω τα μάτια μου ανοιχτά σε οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά του

θα μου πεις αλλιώς δε θα τα είχες

εγώ μπορεί να τα είχα, πολύς κόσμος όμως, όχι

μπορεί να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και το καλό όλων μας είναι καλό όλοι να έχουν τα μάτια τους ορθάνοιχτα

είναι επίσης δύναμη γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσω για έναν ακόμα λόγο τον έλεγχο και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (κάτι που ζητάς κι εσύ) για να ξεσκαρτάρει ο ευαίσθητος χώρος των σχολείων και να μείνουν μόνο άνθρωποι που αξίζουν ... κάτι που θα έπρεπε να ζητάτε και εσείς οι ίδιοι οι δάσκαλοι

age.png

• 3 weeks later...

Γυμναστής φωτογράφιζε τις μαθήτριές του στα αποδυτήρια26 Νοεμβρίου 2008, 09:54

Είχε τοποθετήσει ένα φαρμακευτικό σάκο στα αποδυτήρια των κοριτσιών Γυμνασίου της Παιανίας. Μέσα στο σάκο, όπου είχε ανοίξει μια μικρή οπή, είχε βάλλει ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τις ανήλικες μαθήτριές του την ώρα που άλλαζαν. Μέχρι τη στιγμή που έγινε αντιληπτός από τα θύματά του.

Η διευθύντρια του σχολείου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή, κατήγγειλε το περιστατικό στο ΑΤ Παιανίας και άμεσα ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 42χρονος καθηγητής γυμναστικής συνελήφθη χθες το απόγευμα και σήμερα οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή.

«Οι γονείς είναι όλοι ενήμεροι για το περιστατικό. Κάναμε όλες τις ενέργειες που έπρεπε» δηλώνει στη zougla.gr η κ. Βασιλική Χούντα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σημειώνοντας ότι ο συλληφθείς είναι νέος καθηγητής στο γυμνάσιο της Παιανίας, όπου ξεκίνησε να διδάσκει τον Σεπτέμβριο.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Το χειροτερο απ' ολα και το πιο δυσκολα αντιμετωπισιμο ειναι οταν ο παιδεραστης ή ο βιαστης εργαζεται στο χωρο της παιδειας. Ειναι ο λυκος με την στολη του προβατου που τα παιδια εχουν μαθει να σεβονται, να εκτιμουν, να θαυμαζουν και πολλες φορες να πιστευουν στο "αλαθητό" του... Πως να προληφθει κατι τετοιο;

Σαφως και δεν αφορα ολους τους εκπαιδευτικους και σαφως δεν πρεπει να στιγματιζονται επαγγελματα στο συνολο τους αλλα δεν μπορουμε να αρνηθουμε οτι ειναι ο,τι χειροτερο να συμβαινουν τετοια εγκληματα στο χωρο του σχολειυο. Το δασκαλο τον εμπιστευεται και το παιδι κι ο συναδελφος κι ο γονιος... Αντε να βρεις ακρη μετα...