Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΔΥΜΗ ΚΥΗΣΗ- ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Recommended Posts

Ειμαι 26 ετων στην 23η εβδομαδα εγκυος σε διδυμα μετα απο εξωσωματικη.Χθεσ καναμε τη β-επιπεδου ολα τελεια.Ογιατρος μου με εχει ξαπλωμενη εδω κ ενα μηνα φοβαται για προωρο τοκετο και χθες που μιλησαμε μου ειπε οτι την 28η-30η εβδομαδα θα χειαστει να κανουμε εισαγωγη στην κλινικη κ να μεινω εκει μεχρι τον τοκετο.Εχω αγχωθει λιγο η αληθεια ειναι θελουμε να φτασουμε τισ 36εβδομαδεσ και θελω να ρωτησω αν καποια κοπελα ειχε παρομοια εμπειρια.Να σημειωσω οτι εχω κ θρομβοφιλια κανω ενεσεισ ηπαρινης και στον τελευταιο υπερηχο ο τραχηλος μου ηταν 37εκ.

Διαφημίσεις

Ειμαι 26 ετων στην 23η εβδομαδα εγκυος σε διδυμα μετα απο εξωσωματικη.Χθεσ καναμε τη β-επιπεδου ολα τελεια.Ογιατρος μου με εχει ξαπλωμενη εδω κ ενα μηνα φοβαται για προωρο τοκετο και χθες που μιλησαμε μου ειπε οτι την 28η-30η εβδομαδα θα χειαστει να κανουμε εισαγωγη στην κλινικη κ να μεινω εκει μεχρι τον τοκετο.Εχω αγχωθει λιγο η αληθεια ειναι θελουμε να φτασουμε τισ 36εβδομαδεσ και θελω να ρωτησω αν καποια κοπελα ειχε παρομοια εμπειρια.Να σημειωσω οτι εχω κ θρομβοφιλια κανω ενεσεισ ηπαρινης και στον τελευταιο υπερηχο ο τραχηλος μου ηταν 37εκ.

Καλησπερα!!!

Ειμαι 36 ετων σε διδυμη κυηση στην 24η βδομαδα.

ο τραχηλος σου ειναι πολυ καλος.

Γιατι ο γιατρος σου, σου μιλησε για προωρο τοκετο; και μαλιστα για εισαγωγη;

Εμφανιστηκε καποιο προβλημα;

Κι εγω αγχωνομαι για προωρο τοκετο λογω των διδυμων , ομως με υπομονη κ πολυ ξαπλα ισως τα καταφερουμε.

Καλησπερα!!!

Ειμαι 36 ετων σε διδυμη κυηση στην 24η βδομαδα.

ο τραχηλος σου ειναι πολυ καλος.

Γιατι ο γιατρος σου, σου μιλησε για προωρο τοκετο; και μαλιστα για εισαγωγη;

Εμφανιστηκε καποιο προβλημα;

Κι εγω αγχωνομαι για προωρο τοκετο λογω των διδυμων , ομως με υπομονη κ πολυ ξαπλα ισως τα καταφερουμε.

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Α ωραια ειμαστε κοντα στισ βδομαδες.ειμαι ξαπλωμενη σχεδον απο τη πρωτη μερα της εγκυμοσυνης.Βρηκαμε ενα μικροβιο στην καλλιεργεια που καναμε κ φοβαται για προωρο τοκετο μυκοπλασμα νομιζω το λενε πηρα αντιβιωση τςρα θα παω για επανελεγχο να δουμε αν εφυγε.Εσενα τι σου εχει πει ο γιατρος ποτε ειπε οτι θα γεννησεις?

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Α ωραια ειμαστε κοντα στισ βδομαδες.ειμαι ξαπλωμενη σχεδον απο τη πρωτη μερα της εγκυμοσυνης.Βρηκαμε ενα μικροβιο στην καλλιεργεια που καναμε κ φοβαται για προωρο τοκετο μυκοπλασμα νομιζω το λενε πηρα αντιβιωση τςρα θα παω για επανελεγχο να δουμε αν εφυγε.Εσενα τι σου εχει πει ο γιατρος ποτε ειπε οτι θα γεννησεις?

Max διαρκεια 36 βδομαδες σρα διδυμα χωρις να ειναι απολυτο. . Βεβαια δεν μπορουμε να γνωριζουμε που θα φτασουμε.Κι εγω απο την αρχη ξαπλα ειμαι λογω αιμορραγιων απο αποκολλησεις κ συσπασεις στη μητρα. Παιρνω πολυ μαγνησιο.

εγω θα κανω καλλιεργεια τελος του μηνα.. ελπιζω να μην εχω θεμα..

Ωστοσο, δεν καταλαβα γιατι σου προτεινε προωρη νοσηλεια; τον ρωτησες;;;

Σου ειπε επισης για κορτιζονη για την αναπτυξη των πνευμονων των μωρων;

Καλη τελειομηνη κυηση να εχουμε july10!!!! Ρωτησε με οτι θελεις!!!!

Τι φυλο εχουν τα μικρα σου;

Max διαρκεια 36 βδομαδες σρα διδυμα χωρις να ειναι απολυτο. . Βεβαια δεν μπορουμε να γνωριζουμε που θα φτασουμε.Κι εγω απο την αρχη ξαπλα ειμαι λογω αιμορραγιων απο αποκολλησεις κ συσπασεις στη μητρα. Παιρνω πολυ μαγνησιο.

εγω θα κανω καλλιεργεια τελος του μηνα.. ελπιζω να μην εχω θεμα..

Ωστοσο, δεν καταλαβα γιατι σου προτεινε προωρη νοσηλεια; τον ρωτησες;;;

Σου ειπε επισης για κορτιζονη για την αναπτυξη των πνευμονων των μωρων;

Καλη τελειομηνη κυηση να εχουμε july10!!!! Ρωτησε με οτι θελεις!!!!

Τι φυλο εχουν τα μικρα σου;

Φοβαται για το μικροβιο απο οτι μου ειπε και για τις συσπασεις προτιμαει να με εχει υπο παρακολουθηση απ οτι καταλαβα.Κ εμας για 36 εβδομαδεσ μας ειπες το αργοτερο.ναι για τη κορτιζονη μου ειπε αλλα οχι ποτε θα την κανουμε εσενα για ποτε σου ειπε?Εμεις περιμενουμε αγορι κοριτσι!:D:D τα δικα σου τι φυλο εχουν?και κατι ακομα με καισαρικη θα γεννησεισ?

Διαφημίσεις

Φοβαται για το μικροβιο απο οτι μου ειπε και για τις συσπασεις προτιμαει να με εχει υπο παρακολουθηση απ οτι καταλαβα.Κ εμας για 36 εβδομαδεσ μας ειπες το αργοτερο.ναι για τη κορτιζονη μου ειπε αλλα οχι ποτε θα την κανουμε εσενα για ποτε σου ειπε?Εμεις περιμενουμε αγορι κοριτσι!:D:D τα δικα σου τι φυλο εχουν?και κατι ακομα με καισαρικη θα γεννησεισ?

Εγω περιμενω αγορια!!! Ουτε εγω ξερω ποτε γινεται η κορτιζονη.. φανταζομαι γυρω στην 30η βδομαδα! Ναι με καισαρικη, δεν μου εδωσε επιλογη. Ομως κ γω καισαρικη θα επελεγα με πολυδυμη κυηση. Εσυ;;;;Τι φαρμακα παιρνεις και συμπληρωματα;;;;

Εχω κ γω αγχος, οφειλεται στην μεγαλη προσπαθεια μεχρι να αποκτησεις αυτο που θελεις, αλλα να ξερεις δεν βοηθαει στην κυηση. Προσπαθησε να το διαχειριστεις διοτι τα μικρα σου τα αντιλαμβανονται ολα.

Ααα κ κατι που ισως δεν ξερεις. ΔΕΝ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ. Μπορεις να την αγγιξεις λιγο.. οχι χαδια. Ενεργοποιειται η μητρα κ κανει συσπασεις!!!

Εγω περιμενω αγορια!!! Ουτε εγω ξερω ποτε γινεται η κορτιζονη.. φανταζομαι γυρω στην 30η βδομαδα! Ναι με καισαρικη, δεν μου εδωσε επιλογη. Ομως κ γω καισαρικη θα επελεγα με πολυδυμη κυηση. Εσυ;;;;Τι φαρμακα παιρνεις και συμπληρωματα;;;;

Εχω κ γω αγχος, οφειλεται στην μεγαλη προσπαθεια μεχρι να αποκτησεις αυτο που θελεις, αλλα να ξερεις δεν βοηθαει στην κυηση. Προσπαθησε να το διαχειριστεις διοτι τα μικρα σου τα αντιλαμβανονται ολα.

Ααα κ κατι που ισως δεν ξερεις. ΔΕΝ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ. Μπορεις να την αγγιξεις λιγο.. οχι χαδια. Ενεργοποιειται η μητρα κ κανει συσπασεις!!!

Ναι σιγουρα εγω μετα απο 4 χρονια προσπαθειων εμεινα δυο εξωσωματικεσ κ πολλες σπερματεγχυσεις!!Εσυ ποσο καιρο προσπαθουσες?Με το καλο να δεχτεις τους αντρες σου!!!!!Σοβαρα μιλας εγω σαν χαζοχαρουμενη χαιδευομαι συνεχεια καλα που μου το ειπες να το σταματησω.Κ εγω καισαρικη με διδυμα νομιζω δεν το διακινδυνευουν πανε κατευθειαν για καισαρικη.συμπληρωματα παιρνω σιδηρο το μαγνησιο το σταματησα,το adalat που μου ειπε οτι ειναι για τις συσπασεις,outrogestan ενα κολπικα και την ενεση ηπαρινης.Εσυ τι παιρνεις?

Ναι σιγουρα εγω μετα απο 4 χρονια προσπαθειων εμεινα δυο εξωσωματικεσ κ πολλες σπερματεγχυσεις!!Εσυ ποσο καιρο προσπαθουσες?Με το καλο να δεχτεις τους αντρες σου!!!!!Σοβαρα μιλας εγω σαν χαζοχαρουμενη χαιδευομαι συνεχεια καλα που μου το ειπες να το σταματησω.Κ εγω καισαρικη με διδυμα νομιζω δεν το διακινδυνευουν πανε κατευθειαν για καισαρικη.συμπληρωματα παιρνω σιδηρο το μαγνησιο το σταματησα,το adalat που μου ειπε οτι ειναι για τις συσπασεις,outrogestan ενα κολπικα και την ενεση ηπαρινης.Εσυ τι παιρνεις?

Εγω παιρνω σιδηρο, φυλλικο οξυ, ασβεστιο και πολυ μαγνησιο που βοηθαει στις συσπασεις. Το adalat τι ειναι;

Ναι, μην πιανεις την κοιλια σου οσο δυσκολο κ αν φαινεται. Αν θες, κανε μια μικρη ερευνα σχετικα με αυτο. Εισαι Αθηνα; αν ναι ποιον γιατρο εχεις; αν θες απαντησε μου σε πμ γιατι δεν ξερω αν επιτρεπεται να γραφουμε.

koritsia καλησπερα!!!

τα σετ των ενεσεων της κορτιζονης και ειναι 2. το 1ο γινεται κοντα στις 25 εβδομαδες και το 2ο σαν επαναληψη 2 - 3 εβδομαδες μετα.

στοχο εχουν να ωριμασουν -ντοπαρουν τα πνευμονακια των εμβρυων!

εμενα μου τις κανανε καθως ημουν σε εξαιρετικα δυσμενη θεση λογο πληρους εξαλειψης τραχηλου απο την 24 η εβδομαδα.

ευτυχως ολα πηγαν καλα και γεννησα με ασφαλεια 31η (ο τραχηλος κρατουσε αλλα εχαναν παλμους τα μωρα λογω υπογλυκαιμικου μου επεισοδιου)

οποτε ακουω τον τραχηλο οκ αλλα το μυκοπλασμα ειναι υπουλο.

ξαπλα να καθεσαι σε πλαγια θεση και να μη χαιδευεις τη κοιλια σου δια ροπαλου!!!!!!!! προκαλουνται συσπασεις.

επισης ζητα εξτρα μαγνησιο εγω εφτανα τα 3 ημερησιως. κρατα την μητρα ηρεμη

κοριτσια κουραγιο ημουν κρεβατι απο 12η εβοδμαδα και σας καταλαβαινω απολυτα! ο,τι χρειαστειτε μη διστασετε να μας κανετε ερωτησεις~

Εγω παιρνω σιδηρο, φυλλικο οξυ, ασβεστιο και πολυ μαγνησιο που βοηθαει στις συσπασεις. Το adalat τι ειναι;

Ναι, μην πιανεις την κοιλια σου οσο δυσκολο κ αν φαινεται. Αν θες, κανε μια μικρη ερευνα σχετικα με αυτο. Εισαι Αθηνα; αν ναι ποιον γιατρο εχεις; αν θες απαντησε μου σε πμ γιατι δεν ξερω αν επιτρεπεται να γραφουμε.

Οχι ειμαι θεσσαλονικη εγω.Το adalat μου ειπε οτι ηρεμει τη μητρα οταν κανει συσπασεισ επινα μαγνησιο κ το κοψαμε και ξεκινησα το adalat.αυτο με τη κοιλια εχεις δικιο τελικα οποτε το σταματαμε:wink:

Διαφημίσεις

koritsia καλησπερα!!!

τα σετ των ενεσεων της κορτιζονης και ειναι 2. το 1ο γινεται κοντα στις 25 εβδομαδες και το 2ο σαν επαναληψη 2 - 3 εβδομαδες μετα.

στοχο εχουν να ωριμασουν -ντοπαρουν τα πνευμονακια των εμβρυων!

εμενα μου τις κανανε καθως ημουν σε εξαιρετικα δυσμενη θεση λογο πληρους εξαλειψης τραχηλου απο την 24 η εβδομαδα.

ευτυχως ολα πηγαν καλα και γεννησα με ασφαλεια 31η (ο τραχηλος κρατουσε αλλα εχαναν παλμους τα μωρα λογω υπογλυκαιμικου μου επεισοδιου)

οποτε ακουω τον τραχηλο οκ αλλα το μυκοπλασμα ειναι υπουλο.

ξαπλα να καθεσαι σε πλαγια θεση και να μη χαιδευεις τη κοιλια σου δια ροπαλου!!!!!!!! προκαλουνται συσπασεις.

επισης ζητα εξτρα μαγνησιο εγω εφτανα τα 3 ημερησιως. κρατα την μητρα ηρεμη

κοριτσια κουραγιο ημουν κρεβατι απο 12η εβοδμαδα και σας καταλαβαινω απολυτα! ο,τι χρειαστειτε μη διστασετε να μας κανετε ερωτησεις~

Να σου ζησουν τα ζουζουνια σου κοπελα μου.Ηθελα να σε ρωτησω τι βαροσ ειχαν οταν γεννηθηκαν?χρειαστηκαν θερμοκοιτιδα?Εμεις σταματησαμε το μαγνησιο επαιρνα κ εγω τρια την ημερα και ξεκινησα το ADALAT κραταει μου ειπε τη μητρα ηρεμη!Κ κατι ακομα μου ειπε οτι οι συσπασεις θα ξεκινησουν μετα τις 24εβδομαδες κατα ποσο ισχυει αυτο ξερετε μηπως κοριτσια?

Το adalat δεν ειναι χαπι για την υψηλη πιεση?

Με το καλο τα μωρακια σας.

Σ ευχαριστουμε!ναι καπως ετσι μου το εξηγησε οτι οπως καταβαζει την υψηλη πιεση το ιδιο ηρεμη κ τη μητρα.

• 3 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια!Εγώ είμαι 13 εβδομάδων έγκυος σε διδυμάκια κι έχω από χθες βράδυ έντονους πόνους στη μήτρα!Μίλησα με το γιατρό μου και μου είπε πλήρη ανάπαυση και 3 buscopan την ημέρα!Είχατε πόνους εσείς?Επίσης,πηγαίνατε για δουλειά?

Εγω δεν μπορω δυστυχως να σας δωσω μια γνωμη γιατι δεν εχω διδυμακια, αλλα ευχομαι σε ολες εσας που γραψατε πιο πανω, γερα μωρακια και ολα να πανε καλα!!!! Καλη χρονια !!

Διαφημίσεις

Γειά σας και απο μένα κορίτσια..!!! :)

Εγώ είμαι 24 χρονών..είμαστε 16η προς 17η εβδομάδα και έχω και εγώ 2 αγοράκια!!!!!

Από χαπάκωμα άλλο τίποτα και εγώ...και το μαγνήσιο το πάιρνω 3 φορές τη μέρα όπως και το utrogestan..από την δουλειά σταμάτησα αμέσως γιατι είχα και πολλούς εμετούς και συσπάσεις και έτσι κρεβατωθήκαμε!!!!!

Όσο για τον πρόωρο τοκετό είναι συνηθισμένο στα δίδυμα, πάντως εμείς είχαμε ραντεβού χθές και μας είπε ότι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τις 38.δηλαδή να είναι εκεί ο στόχος μας και βλέπουμε στην πορεία ανάλογα με το βάρος των μωρών την αναπτυξή τους, τον τάχηλο κλπ..γιατί εμείς είμαστε και μονοζυγωτικά στον ίδιο σάκο και είναι λίγο πιο επικίνδυνα τα πράγματα!!!!!Η πορεία θα δείξει...αλλά ας είμαστε αισιόδοξες!!

Με το καλό κορίτσια σε όλες...!!!!!!:D

uH6Jp2.png K4egp2.png

Γεια σας και απο μενα και χρονια πολλα σε ολες!! Ειμαι και εγω με διδυμη κυηση στην 15 εβδομαδα!! Τα δικα μου διδυμακια ειναι αγορακια!! Σημερα εχω αγχωθει λιγακι γιατι νιωθω ποναλακια σαν αυτα που εχω οταν αδιαθετω, ακριβως ομως σαν αυτα!!! Εχει καποια τετοια συμπτωματα;;;

HniLp2.png

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες!Με το καλό να πάρουμε αγκαλίτσα τα μωράκια μας!Εγώ είχα πόνους περιόδου από την αρχή.Από σήμερα έχω έντονους πόνους πάνω ακριβώς από τα γεννητικά όργανα!Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να είναι ουρολοίμωξη και να παρω αντιβίωση ceclor 500!Εγώ φοβάμαι ότι είναι από τη μήτρα!Θα πάω να κάνω καλλιέργεια ούρων αύριο!Είχατε εσείς τέτοιους πόνους?

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες!Με το καλό να πάρουμε αγκαλίτσα τα μωράκια μας!Εγώ είχα πόνους περιόδου από την αρχή.Από σήμερα έχω έντονους πόνους πάνω ακριβώς από τα γεννητικά όργανα!Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να είναι ουρολοίμωξη και να παρω αντιβίωση ceclor 500!Εγώ φοβάμαι ότι είναι από τη μήτρα!Θα πάω να κάνω καλλιέργεια ούρων αύριο!Είχατε εσείς τέτοιους πόνους?

Καλη χρονια denise21!!! Ουρολοιμωξη εχω τελικα και εγω και μαλιστα ενα σπανιο μικροβιο το Klebsiella!!! Ετσι λοιπον παιρνω αντιβιωση σαν και τη δικη σου, ceclor 500!! Απο οτι μου ειπε ο γιατρος δεν ειναι κατι σοβαρο, απλα στην περιπτωση μου το μικροβιο ειναι σπανιο....Πιστευω οτι ολα θα πανε καλα!! :wink:

HniLp2.png

mariabouz καλημέρα!Εμένα η πρώτη εξέταση ούρων μου βγήκε καθαρή και ξαναέκανα σήμερα,το απόγευμα θα ξέρω!Κι εσύ τόσο έντονους πόνους έχεις?

mariabouz καλημέρα!Εμένα η πρώτη εξέταση ούρων μου βγήκε καθαρή και ξαναέκανα σήμερα,το απόγευμα θα ξέρω!Κι εσύ τόσο έντονους πόνους έχεις?

Ναι πολυ εντονους πονους denise!! Μαλιστα μου ειναι αδυνατον να γυρισω πλευρο το βραδυ!!Και εμενα η γενικη ουρων ειχε βγει καθαρη, ομως μια ενδειξη τον προβληματισε τον γιατρο μου (Πυοσφαιρια=8-10 που υπο φυσιολογικες συνθηκες δεν δειχνει καποιο προβλημα, ομως σε εγκυους μπορει κατι να <λεει>. Γι αυτο λοιπον με εστειλε και εκανα μια καλλιεργεια στην οποια εμφανιστηκε το μικροβιο!

Μαλιστα στην αρχη, πριν βγουν τα αποτελεσματα της καλλιεργειας ουρων, λεγαμε οτι οι πονοι αυτοι οφειλονταν προφανως στους συνδεσμους της μητρας, οι οποιοι <τραβιουνται> απο το μεγαλωμα της μητρας γι αυτο και εχω αυτους τους πονους!! :!:

Σε ποια εβδομαδα εισαι;

HniLp2.png

Καλή χρονιά κορίτσια σε όλες σας..με το καλό τα μωράκια μας :D:D:D

mariabouz πίνε πολλά νερά και τρώγε γαλακτοκομικά για να καθαρίσεις και να αποφύγεις τους μύκητες γιατί ναι είναι σπάνιο βακτηρίδιο η Kλεμψίελα αλλά θέλει και πολύ προσοχή γιατί δεν περνάει εύκολα..εννοώ ότι είναι επίμονη..

Περαστικά και στις 2 σας κορίτσια!!!!! :)

uH6Jp2.png K4egp2.png

Καλή χρονιά κορίτσια σε όλες σας..με το καλό τα μωράκια μας :D:D:D

mariabouz πίνε πολλά νερά και τρώγε γαλακτοκομικά για να καθαρίσεις και να αποφύγεις τους μύκητες γιατί ναι είναι σπάνιο βακτηρίδιο η Kλεμψίελα αλλά θέλει και πολύ προσοχή γιατί δεν περνάει εύκολα..εννοώ ότι είναι επίμονη..

Περαστικά και στις 2 σας κορίτσια!!!!! :)

Καλη χρονια και σε σενα Κατερινα!!! Απο οτι βλεπω ειμαστε στην ιδια εβδομαδα κυησης με 2 αγορακια η καθε μια!! Φυσιολογικη συλληψη ή εξωσωματικη; Εγω ειμαι με εξωσωματικη!!

Οσο για την ουρολοιμωξη δεν φοβαμαι!! Ολα θα πανε καλα στο τελος!! Λιγη υπομονη θελει μονο!!

Ασχετο, ποσα κιλα εχεις παρει μεχρι τωρα;

HniLp2.png

Πάλι καθαρή βγήκε η ούρων,αλλά θα ξεκινήσω αντιβίωση!Είμαι 13 εβδομάδων και 4 ημερών!Εγώ έχω μάλλον δύο κοριτσάκια!

Περαστικα σου ευχομαι κοριτσακι, παρολο που δεν εχω καταλαβει τι ακριβως εχεις...!!:confused:

HniLp2.png