Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξωσωματικη στο μητερα με τον Μαυρικιο

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα!! Σας διαβαζω κι εγω πολυ καιρο και τωρα αισθανθηκα την αναγκη να σας γραψω.. Μετα απο μερικες αποτυχημενες σπερματεγχυσεις μπηκαμε κι εμεις στη διαδικασια για την πρωτη εξωσωματικη. Σημερα εκανα το πρωτο ραντεβου στο Μητερα με τον Α.Μαυρίκιο, μετα απο προτροπη του γυναικολογου που ειχα εως τωρα - ο οποιος δυστυχως δεν κανει εξωσωματικες! Μου φανηκε και ειλικρινης και καλός αλήθεια, και η μαια του πολυ εξυπηρετικη, ολα μου τα εξηγησε - και δεν ενθουσιαζομαι γενικα ευκολα.

Γνωριζει καμια τιποτα για τον Μαυρίκιο; ή εχει εμπειρία μαζί του ή κατι οτιδήποτε, έστω και αρνητικο! Θα με βοηθούσατε πολυ!

b5Zrp2.png

Διαφημίσεις

Sofaki, καλησπέρα.

Τον γιατρό δεν τον ξέρω. Εμείς κάναμε στο Μητέρα την πρώτη μας προσπάθεια (για πρόληψη μεσογειακής αναιμίας, όχι για υπογονιμότητα) αλλά δεν πέτυχε. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν λέει πολλά για την εν λόγω μονάδα. Το κακό είναι ότι κι εγώ όταν έβαλα post για να πάρω πληροφορίες για το Μητέρα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Μιλώντας προσωπικά θα σου πω ότι μάλλον δεν θα ξαναδοκιμάσουμε εκεί αλλά ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τον προεμφυτευτικό έλεγχο και τη μέθοδο που εφαρμόζουν εκεί και που είναι κάπως "ξεπερασμένη".

Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και το κλίμα στη μονάδα πολύ "οικογενειακό" αλλά από άποψη επιτυχιών πραγματικά δεν ξέρω πως τα πάνε.

Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή επιτυχία με ό,τι αποφασίσεις.

Indyla λυπαμαι πολυ που δεν τα καταφερατε... πραγματικα ευχομαι η επομενη φορα να ειναι και η τυχερη, οπου επιλεξετε να την κανετε... Δυστυχως δεν εχω κι εγω εμπειρια απο πουθενα για να προτεινω κατι σχετικα με τον προεμφυτευτικο ελεγχο..το μονο που εχω ακουσει ειναι οτι μερικες φορες μειωνει τις πιθανοτητες εμφυτευσης.

Αν επιτρεπεται με πιον γιατρο ησουν στο Μητερα στην πρωτη σου εξωσωματικη; Εμεις πηγαμε γιατι ο εμβρυολογος τους ειναι παρα πολυ καλος, και παραλληλα γιατι ο γυναικολογος μου ως τωρα μου συστησε τον Μαυρικιο ως πλεον καταρτισμενο με πολλες επιτυχιεσ.... Πηζω λιγακι, νιωθω οτι εχω να παρω μεγαλη αποφαση.. χαιρομαι που ο εμβρυολογος ειναι πολυ καος βεβαια, γιατι μεσα σ ολα τα ραντεβου που καναμε ακουστηκε οτι μπορει και να μην εχει τυχει να συλλαβω ποτε (ουτε φυσιολογικα αλλα ουτε με σπερματεγχυση) γιατι "μπορει να μην ειναι καλα τα εμβρυα". Ελπιζω για το καλυτερο τωρα!

Κατι ακομη να σε ρωτησω - τι εξετασεις σου ζητησαν πριν ξεκινησεις? Περα απο τον ενδοκολπικο που εκανα και καποιες αιματολογικες, δεν μου ζητηθηκε ουτ υπερηχος μαστού ή μαστογραφια αλλα ουτε και καρκινικοι δεικτες και θελω να παρω τηλ να τον ρωτησω... μηπως λογω νεαρου ηλικιας - ειμαι 25- δε μου ζητησαν.. τι να πω;! :confused:

b5Zrp2.png

Sofaki, σ' ευχαριστώ πολύ για τα λόγια συμπαράστασης αλλά έχοντας μείνει και μόνη μου έγκυος δεν το παίρνω και τόσο κατάκαρδα. Άλλωστε στην εξωσωματική χρειάζεται ψυχραιμία και αντοχή στην αποτυχία.

Λοιπόν, για 'σενα τώρα, είσαι πολύ νέα οπότε τα ωάρια "κακής ποιότητας" είναι κάπως περίεργη δήλωση. Συνήθως η κακή ποιότητα ωαρίων συναντάται σε γυναίκες προχωρημένης αναπαραγωγικής ηλικίας.

Η πρώτη εξέταση που γίνεται πριν την εξωσωματική είναι η υστεροσαλπιγγογραφία ώστε να διαπιστωθεί αν η μήτρα έχει συμφύσεις (κάτι που δυσκολεύει την εμφύτευση) και αν οι σάλπιγγες είναι διαπερατές. Αν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα, αυτό θα λυθεί με την κατάλληλη μικροεπέμβαση. Οπότε δεν θα χρειαστεί η εξωσωματική.

Στη συνέχεια κάνεις ορμονολογικές εξετάσεις ώστε να δει ο γυναικολόγος το ορμονικό σου προφίλ. Και πάλι δεν μπορώ να φανταστώ στην ηλικία σου να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στις ορμόνες. Αν έχεις πρόβλημα θυρεοειδή ή κάποια άλλη ορμονική διαταραχή (π.χ. υπερπρολακτιναιμία) αυτό μπορεί να επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητά σου. Οπότε αν αντιμετωπιστεί με αγωγή το πρόβλημα και πάλι μπορεί να μείνεις μόνη σου έγκυος.

Τέλος αν το πρόβλημα βρίσκεται στο σπέρμα του συντρόφου σου, τότε ίσως η εξωσωματική είναι η μόνη διέξοδος. Επειδή το σπερμοδιάγραμμα είναι και η πιο εύκολη εξέταση συνήθως είναι το πρώτο που ζητάνε να γίνει.

Τέλος, ο καλός εμβρυολόγος είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία της εξωσωματικής αλλά όχι ο μοναδικός.

Διαφημίσεις

Πολυ καλα κανεις και εισαι αισιοδοξη - ετσι πρεπει και χαιρομαι να βλεπω τετοια ατομα! Εκτιμω την προσπαθεια σου να με κατευθυνεις καταλληλα ωστε να τα εξετασω ολα, θα σου πω λοιπον οτι σαλπιγγογραφια εκανα και ηταν αψογη, ορμονικες καλες, σπερμοδιαγραμμα οκ και με την επεξεργασια του εργαστηριου το κανουμε σουπερ. Υστεροσκοπηση και λαπαροσκοπηση περσυ, αφαιρεσαμε μια κυστη στην ωοθηκη ενδομητριωσης και τιποτα αλλο κακο, ουτε συμφυσεις ουτε αλλες εστιες ενδομητριωσης, μεσα σ ολα ομως κατα καιρους μου λενε οτι εχω εικονα πολυκυστικων, χωρις να εχω βεβαια ιδιαιτερα ασταθη κυκλο. Τρια χρονια προσπαθειας λοιπον και κανενα μωρο ακομη, μετα και την ενδομητριωση λοιπον, και λογω του νεαρου της ηλικιας οπως μου ειπαν καναμε μερικες σπερματεγχυσεις, μπας κι εμενα πιο ευκολα, αλλα τιποτα, γιαυτο κινουμαστε προς την εξωσωματικη.

Τωρα ο γιατρος δεν μου ειπε για κακης ποιοτητας ωαρια (ισα ισα Εισαι μικρη μου λεει και θα ειναι πολυ καλα τα ωαρια), για εμβρυα που μπορει να προκυπτουν ειπε οτι μπορει να μην ειναι καλα και γιαυτο να μην πετυχαμε εγκυμοσυνη. Και οτι με τη βοηθεια των εμβρυολογων , αν υπαρχει τετοιο προβλημα, το αντιμετωπιζουμε... Θα δειξει! Εσενα πως σου ειχε φανει ο γιατρος σου στο μητερα;

b5Zrp2.png

Η απόφαση για εξωσωματική είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Ο λόγος που με είδες επιφυλακτική και "κατευθυντική" είναι το νεαρό της ηλικίας σου. Σε κάθε περίπτωση στη θέση σου θα έπαιρνα μία δεύτερη γνώμη από έναν έμπειρο εξωσωματικό (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

Όσο για 'μενα, ναι, έμεινα ευχαριστημένη από τον γιατρό γιατί θεωρώ ότι έκανε σωστά τη δουλειά του και υπήρχε καλή επικοινωνία. Όμως πιστεύω ότι στη δική μου περίπτωση χρειάζεται εξειδίκευση και εμπειρία του εργαστηρίου και του γιατρού στο συγκεκριμένο αντικείμενο (ο λόγος για τον οποίο κάνουμε εξωσωματική) και αυτή δεν υπάρχει παρά μόνο σε λίγα κέντρα.

Καλημερα! Ελπιζω Indyla να τοβρεις το σωστο το κεντρο - διαβασα και το αλλο post σου εχθες! Μακαρι να το βρεις και να το εμπιστευθεις αμεσα.

Εχω ενα ακομη ραντεβου με τον Γατο στο embio την Τεταρτη - τον γνωριζουμε προσωπικα απο παλια, η οικογενεια μου δηλαδη οχι εγω. Θα τον δουμε και μαζι με τον αντρα μου κι αποφασιζουμε, μην μας πιανει πανικος. Θα με βοηθουσε πολυ αν ηθελες να μου πεις με ποιον γιατρο ησουν στο Μητερα! Thank you!

b5Zrp2.png

• 8 years later...

Καλησπέρα, υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει εμπειρία με τον κ.Μαυρικιο στο Μητέρα σε εξωσωματική? Μου τον σύστησε ο γυναικολόγος μου.Ευχαριστω πολύ.

Διαφημίσεις