Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς θα το βοηθήσω να περπατήσει;;;

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω τα φώτα σας! Έχω ενα αντρακι 13 μηνων! ειναι το πρωτο μου παιδακι και δεν ξερω τι να κανω με το θεμα ΄΄περπατημα΄΄. πανω απο ενα μηνα τωρα κανει βηματακια μονο του αν ξεχαστει, αλλιωσ θελει να κραταει τα χερια οποιουδηποτε τον κανει ΄΄στρατα΄΄ . στο παρκο που περναει πολλεσ ωρεσ την ημερα κανει βηματακια μονο του ισωσ γιατι νιωθει ασφαλεια.. δεν εχει πεσει ωστε να εχει φοβηθει! Νιωθω λίγο ασχημα γιατι δεν αφησα ποτε το παιδι να μπουσουλήσει κάτω στο πατωμα απο τον φοβο μου να μη χτυπησει, δίοτι το σπίτι ειναι αρκετα μικρο! Τι να κάνω; Ο γιατροσ μου λεει να μην τον ζορίζω και οταν ειναι ωρα του θα περπατησει. Και εγω δεν θελω να τον ζορίσω αλλα πως θα τον βοηθείσω να μάθει;; πχ ποση ωρα να αφιερώνω την ημέρα ωστε να του κάνω την αγαπημένη του ΄΄στρατα΄΄;;; Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω... πειτε κι εσεις τις εμπειριες σας!!! Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Μα αυτο ειναι το θέμα. Φοβαμαι παρα πολυ να τον αφήσω να μπουσουλήσει μονο του στο σπιτι, οπωσ σου ειπα ο χωροσ ειναι μικροσ... παντου γωνιεσ.. δεν εχω την δυνατοτητα να μετακινησω τα επιλα αφου το σπιτι ειναι αρκετα μικρο... και αναρωτιεμαι εαν ειναι τελικα αυτο που τον παει πισω και δεν κανει καποια προοδο

Κι εμενα ειναι 14 μηνων και δεν εχει περπατησει. Ομως βλεπω αργη αλλα σταθερη προοδο. πχ. εχει φτασει να κανει 2-3 βηματακια και να πεφτει ενω πριν επεφτε αμεσως ή δεν μπορουσε καν να σταθει ορθια χωρις να κρατιεται απο καπου. Η παιδιατρος μου ειπε να μην την πιεσω καθολου γιατι μπορει να το παρει στραβα και οτι καθε παιδακι εχει το ρυθμο του. Περιμενω λοιπον. Της κανω αρκετη στρατα κι εγω γιατι βλεπω πως το λαχταραει και ετσι παιρνει θαρρος. Εγω θα σου ελεγα να τον βγαλεις απο το παρκο. Να κινηθει λιγο στο χωρο. Εγω είδα διαφορα οταν την αφησα πιο ελεύθερη. Εννοειται οτι θα τον προσεχεις κτλ. Και αν πεσει και χτυπησει λιγακι, κατι απλο δλδ οχι να παθει κακο, ειναι μεσα στο προγραμμα νομιζω. Να μην πεσει δεν γινεται. Ετσι μαθαινουν να προσεχουν κι ολας.

Μα αυτο ειναι το θέμα. Φοβαμαι παρα πολυ να τον αφήσω να μπουσουλήσει μονο του στο σπιτι, οπωσ σου ειπα ο χωροσ ειναι μικροσ... παντου γωνιεσ.. δεν εχω την δυνατοτητα να μετακινησω τα επιλα αφου το σπιτι ειναι αρκετα μικρο... και αναρωτιεμαι εαν ειναι τελικα αυτο που τον παει πισω και δεν κανει καποια προοδο

Βαλε μερικα προστατευτικα γωνιων... το παιδακι δεν μπορει να ειναι συνεχεια μονο μεσα στο παρκο. Δεν το βοηθας ετσι. Δειξε του που να πηγαινει, πως να προστατευεται, ολα τα καταλαβαινουν. Θελει υπομονη και επιμονη.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ κοριτσια, μαλλον φοβαμαι περισσοτερο αποοσο θα επρεπε! θα ακολουθησω τη συμβουλη σου eirinako! βλεπω οτι θελει λιγο ακομα για να τα καταφερει! μου κραταει μονο το ενα χερι, (γιατι στο αλλο του δινω να κραταει κανενα παιχνιδακι για να μη θελει και το αλλο μου χερι) ισα ισα να αισθανεται σιγουρια αλλα βλεπω οτι στην ουσια απλα με ακουμπαει, η δυναμη που ασκει ειναι ελαχιστη...

Ευχαριστω πολυ κοριτσια, μαλλον φοβαμαι περισσοτερο αποοσο θα επρεπε! θα ακολουθησω τη συμβουλη σου eirinako! βλεπω οτι θελει λιγο ακομα για να τα καταφερει! μου κραταει μονο το ενα χερι, (γιατι στο αλλο του δινω να κραταει κανενα παιχνιδακι για να μη θελει και το αλλο μου χερι) ισα ισα να αισθανεται σιγουρια αλλα βλεπω οτι στην ουσια απλα με ακουμπαει, η δυναμη που ασκει ειναι ελαχιστη...

Δεν υπαρχει λογος αγχους ή βιασύνης. Εμενα ολοι με ρωτανε αν περπάτησε κτλ. αλλα δεν δινω σημασια. Οταν νιωσει ετοιμη θα το κανει. Εγω της δινω να κραταει 2 παιχνιδακια !! χαχα !! την κραταω απο την μεσουλα απαλα και απεναντι ειναι καποιος αλλος να την πιασει. Ετσι κανει 3 βηματακια σιγουρα και βγαζει και τσιριδα χαράς !!! Μερικες φορες πεφτει και τοτε γελαμε ολοι μαζι για μην το παρει απο φοβο. Δεν ξερω αν κανω καλα, αλλα λειτουργει. Αν καμια φορα κουτουλησει σε τοιχο πιανει το κεφαλακι της με κοιταει και λεει ΜΠΟΥΜ και συνεχιζει απτοητη το μπουσουλημα. :D

Εχω προσπαθησει πολλες φορες να του δωσω να κραταει κι ενα αλλο παιχνιδακι με το αλλο χερι αλλα μου το πεταει κατω επιδεικτικά.. του τυπου ΄΄μην πας να με ξεγελάσεις΄΄Θέλει χερι!!! Τέλος πάντων θα δείξει.. τι να πώ! αυτό eirinako Με τισ ερωτήσεις που ξεκινάνε απο πολύ νωρισ ΄΄ποτε θα κανεισ παιδ;΄΄ ΄΄ετυχε ή το θέλατε;;΄(άκουσον άκουσον) και μετα ΄΄ακόμα θηλάζεις;΄΄ ΄΄περπάτησε;΄΄ ΄΄μίλησε;΄΄ κτλ κτλ δεν εχουν τέλος!!! οπότε ούτε εγω δίνω σημασία!

Εχω προσπαθησει πολλες φορες να του δωσω να κραταει κι ενα αλλο παιχνιδακι με το αλλο χερι αλλα μου το πεταει κατω επιδεικτικά.. του τυπου ΄΄μην πας να με ξεγελάσεις΄΄Θέλει χερι!!! Τέλος πάντων θα δείξει.. τι να πώ! αυτό eirinako Με τισ ερωτήσεις που ξεκινάνε απο πολύ νωρισ ΄΄ποτε θα κανεισ παιδ;΄΄ ΄΄ετυχε ή το θέλατε;;΄(άκουσον άκουσον) και μετα ΄΄ακόμα θηλάζεις;΄΄ ΄΄περπάτησε;΄΄ ΄΄μίλησε;΄΄ κτλ κτλ δεν εχουν τέλος!!! οπότε ούτε εγω δίνω σημασία!

Nα μας πει και καμια πιο εμπειρη μανουλα τι να κανουμε!!! Και για την δικια μου νομιζω επαιξε ρολο οτι την κρατησα πολυ στο ριλαξ και στο παρκο. Αλλα ειναι και στο παιδι. Σιγα σιγα ολα θα γινουν. Εγω ειμαι της αποψης βοηθαω και ενθαρρυνω χωρις πιεση και κλεινω τα αυτια μου για τους υπολοιπους :D.

Αντε να τα λεμε να δουμε ποτε θα περπατησουμε :cool:

Άντε να δούμε.. που θα πάει θα τα καταφέρουμε!!!! Και εγώ δεν θέλω να τον πιέσω! Με το θέμα των παπουτσιών; εννοώ τις έχεισ συγκεκριμένα παπουτσάκια; εμένα ο γιαρός μου είπε να περπατάει με τα αντιολισθητικά καλτσάκια... αλλα όταν βγαίνουμε εξω του φοράω φυσικά παπούτσια. Μέχρι πρότινος του φόραγα πεδιλάκια με κλειστεί φτέρνα.. τα περπατούσε τέλεια! Τώρα που χάλασε ο καιρός του έβαλα αθλητικό κλειστό γνωστής μάρκας αλλα δεν τα περπατάει καθόλου καλά. Είναι που δεν τα εχει συνηθίσει ή επρεπε να του πάρω κάτι αλλο;

Διαφημίσεις

Άντε να δούμε.. που θα πάει θα τα καταφέρουμε!!!! Και εγώ δεν θέλω να τον πιέσω! Με το θέμα των παπουτσιών; εννοώ τις έχεισ συγκεκριμένα παπουτσάκια; εμένα ο γιαρός μου είπε να περπατάει με τα αντιολισθητικά καλτσάκια... αλλα όταν βγαίνουμε εξω του φοράω φυσικά παπούτσια. Μέχρι πρότινος του φόραγα πεδιλάκια με κλειστεί φτέρνα.. τα περπατούσε τέλεια! Τώρα που χάλασε ο καιρός του έβαλα αθλητικό κλειστό γνωστής μάρκας αλλα δεν τα περπατάει καθόλου καλά. Είναι που δεν τα εχει συνηθίσει ή επρεπε να του πάρω κάτι αλλο;

Κι εγω το εχω αυτο το προβλημα και δεν ξερω τι να κανω. Δεν της φοραω τπτ. Δεν τα θελει. Κλαιει και τα βγαζει. Σπιτι καλτσακια ή ξυπολητη. Της πηρα πεδιλακια και μπουρδουκλονοταν δεν μπορουσε να τα περπατησει πηγαν χαμενα γιατι φοβομουν μην στραμπουλιξει κανα ποδι. Τωρα δεν ξερω τι να κανω που χειμωνιαζει. Η γιατρος μου ειπε δεν υπαρχει λογος για παπουτσια αφου δεν περπαταει. Αλλα πως θα μαθει? Πως θα συνηθισει?? Εχω καταμπερδευτει. Αλλοι λενε να φορανε παπουτσια να τους κραταει το ποδι, αλλοι λενε να περπατησει ξυπολιτο να κανει καμαρα, δεν ξερω..... Εδω κι εγω θα ηθελα την βοηθεια απο αλλες μαμαδες.

Το μονο που ξερω ειναι να μην φοράνε παπουτσια για να μάθουνε να περπατανε σωστα. τουλαχιστον ετσι μου ειπε ο παιδιατροσ. οταν βγαιναμε εξω ομωσ του εβαζα τα πεδιλακια του και ολα μια χαρα, αλλα τωρα με αυτα κανει ακριβωσ αυτο που λεσ.. μπουρδουκλωνει τα ποδαρακια του... Ας μας βοηθησει καποια εμπειρη μανουλα...!

• 3 weeks later...