Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξωσωματική στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη ;

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια

Προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια να κάνουμε παιδί και ο γιατρός μας στέλνει στην Αθήνα για να κάνουμε παιδί. Έχω φίλες που προσπάθησαν Θεσ/νίκη.Τι να διαλέξω;Να ακούσω τον γιατρο μου;Δεν μπορω να διαθέσω και πολλα χρήματα και σκέφτομαι και τις μετακινησεις.Βοήθεια......

Θα έλεγα πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζυγίσεις τις ψυχικές σου δυνάμεις και να αναλογιστείς τις οικονομικές σου δυνατότητες καθώς όλη αυτή η διαδικασία χρειάζεται μεγάλα ψυχικά και ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά αποθέματα.

Σίγουρα σεβαστοί ιατροί και μεγάλα κέντρα υπάρχουν στην Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εξίσου καλοί ιατροί και κέντρα και στη Θεσσαλονίκη.

Ποσοστιαία υπάρχουν λιγότερες επιλογές στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αθήνα αλλά φυσικά υπάρχουν πολύ καλές επιλογές και στη Θεσσαλονίκη.

Ξέρεις όμως σε τι συμβαίνει;

Αν τελικά επιλέξεις να μείνεις Θεσσαλονίκη και έρθει το μπεμπάκι σου στον κόσμο θα λες τι καλά έκανα και επέλεξα να μείνω Θεσσαλονίκη αν όμως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά πιθανόν να κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν επέλεξες να πας στην Αθήνα και το αντίθετο.

Δύσκολη η απόφαση και σου εύχομαι τα καλύτερα σε ότι τελικά επιλέξεις.

Διαφημίσεις

προσωπικα ειμαι απο θεσσαλονικη, και την εκανα εδω και πετυχε (ημουν τυχερη). το καλο ξερεις ποιο ηταν; οτι μετα την εμβρυομεταφορα σε 15 λεπτακια ημουν στο κρεβατακι μου και κοιμομουν!!!!!!!!!!!! ουτε αεροπλανα ουτε βλακειες.

η Αθηνα οπως λενε και τα κοριτσια ηταν η μονη επιλογη πριν 5 χρονια. πλεον το επιπεδο των εξωσωματικων στη θεσνικη ειναι υψηλοτατο και πολλοι και αρτιοι γιατρο να σε αναλαβουν!

ευχομαι καλη επιτυχια σε οποια αποφαση και αν λαβεις!!!

Γεια σας κορίτσια

Προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια να κάνουμε παιδί και ο γιατρός μας στέλνει στην Αθήνα για να κάνουμε παιδί. Έχω φίλες που προσπάθησαν Θεσ/νίκη.Τι να διαλέξω;Να ακούσω τον γιατρο μου;Δεν μπορω να διαθέσω και πολλα χρήματα και σκέφτομαι και τις μετακινησεις.Βοήθεια......

κουκλιτσα μου για να πας αθηνα ειναι μεγαλη ταλαιπωρια κ φυσικα πολλα τα εξοδα με μετακινησεις κ διαμονη...οπως η αθηνα εχει κ η θεσσαλονικη πολλους καλους γιατρους αρκει να επιλεξεις τον σωστο κ να τον εχεις εμπιστοσυνη...εγω προσωπικα επελεξα εξωσωματικο επειδη καποιες γνωστες μου πηγαν στο συγκεκριμενο κ εμειναν κατευθειαν εγγυες κ τωρα κρατανε στην αγκαλια τους τα 2μακια τους..εκτος αν υπαρχει προβλημα στον οργανισμο κ σε αυτο δεν ευθυνεται ο γιατρος...εγω ειχα μια φυσιολογικη βιοχημικη συλληψη μετα τον νοεμβρη εκανα την εξωσωματικη το οποιο πετυχε αλλα δυστυχως απο την αρχη παλλινδρομηθηκε κ τωρα θα ξαναπαω στον γιατρο για να με πει τι να κανω πρεπει ναχω καποιο μικροβιο το οποιο το σκοτωνει κ δεν το αφηνει να αναπτυχθει..και τωρα ψαχνομαι για εναν καλο ανοσολογο που να ειναι καλος κ οικονομικος...στην περιπτωση μου ο γιατρος που μου εκανε την εξωσωματικη ειχε 100%επιτυχια..ολες οι εξετασεις οι δικες μου κ του αντρα μου ειναι καλες κ τωρα θα ψαχτω για πιο ειδικευμενες αλλα δυστυχως κοστιζουν αρκετα χρηματα αλλα για να αποκτησω το παιδακι μου θα τα διαθεσω...σου ευχομαι καλη επιτυχια

Κοπέλα μου μην πας στην Αθήνα, θα ταλαιπωρηθείς άδικα. Στο κάτω-κάτω δεν έχεις εξαντλήσει όλες σου τις πιθανότητες. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε αρκετά καλά κέντρα και καλούς γιατρούς. Αν πας στην Αθήνα θα πρέπει να μείνεις πολλές μέρες για παρακολούθηση ωοθυλακίων, ωοληψία, εμβρυομεταφορά και μετά καναπέδιασμα και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Εγώ επισκέφτηκα Γένεσις, Emroylab και New Life και και οι τρεις μου έδωσαν ακριβώς την ίδια τιμή: 3.200 για μικρογονιμοποίηση + τα φάρμακα. Μου φαίνεται δύσκολο να βρεις κάποιον πιο οικονομικό από άλλον, γιατί φαίνεται πώς αυτά πάνε με ταρίφες.

Τώρα είμαι έγκυος από την πρώτη προσπάθεια, με δίδυμα, και μπαίνω σιγά σιγα στο δεύτερο τρίμηνο :)

D2Ixp3.png

Διαφημίσεις

Υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί και κέντρα και στη Θεσ/νίκη. Γιατί να τρέχεις Αθήνα, τη στιγμή που γυναίκες που δεν πέτυχαν στην Αθήνα, μετά απο κάποιες προσπάθειες επισκέφτονται και την πόλη μας επειδή άκουσαν καλά λόγια και επιτυχίες από γιατρούς που βρίσκονται εδώ; Κι εγώ εδώ έκανα εξωσωματική, πέτυχε με τη δεύτερη (κι ας μην ήμουν και στην πρώτη μου νιότη) κι έχω και κατεψυγμένα και τώρα κάνω κι άλλη προσπάθεια για αδερφάκι. Κι ούτε ταλαιπωρήθηκα με ταξίδια ούτε τίποτα. Αυτό που έγραψε πιο πάνω το karkinaki, είναι αλήθεια. Η σωματική και ψυχική μας ηρεμια κατά την προσπάθεια είναι εξίσου σημαντική.

Φιλενάδες και εγώ στην Αθήνα έκανα 3 προσπάθειες και ...τζίφος. Τζάμπα τόσα έξοδα.Αυτή την φορά θα δοκιμάσω στην πατρίδα.Θέλει ψάξιμο στη Θεσσαλονίκη. Εγώ δεν θέλω να πάω σε κέντρο, θέλω σε γιατρό. Θέλω προσωπική σχέση με γιατρό , ότι δεν είχα στην Αθήνα δηλαδή.

Εγώ που μένω Θεσσαλονίκη αποφάσισα τελικά να κατέβω αθήνα για την πρώτη μου προσπάθεια στο Μαστρομηνά.. Συνεργάζεται με ένα κέντρο εδώ που θα με παρακολουθεί και θα κατέβω αθήνα μόνο για ωοληψία και εμβρυομεταφορά. 3-4 μέρες θα μείνω κάτω.. Ελπίζω να αξίζει το ταξίδι.. Για θεσσαλονίκη ποιά κέντρα ή γιατρούς προτείνετε?

• 2 months later...

Πλέον μια χαρά κέντρα έχει και η Θεσσαλονίκη. Προσωπικά δεν βρήκα κανένα λόγο για να κατέβω στην Αθήνα. Νομίζω ότι είναι τζάμπα λεφτά όταν μένεις στη Θεσσαλονίκη.

Εμείς πήγαμε και πηγαίνουμε ακόμα στο New Life που είναι στα ανατολικά και δεν έχει πρόβλημα parking.

Το team είναι πολύ καλό και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Ωστόσο υπάρχουν διάφορα κέντρα στην πόλη μας και μπορείς να δεις συγκεκριμένες συζητήσεις και σχόλια στο forum για το καθένα από αυτά.

Καλή επιτυχία!!!!