Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Συγνώμη αν υπάρχει και αλλού κάτι σχετικό, ομολογώ γράφω λίγο βιαστικά και δεν έψαξα. Δεν θα φλυαρίσω, ελπίζω, η ιστορία περίπου έχει ως εξής: Το κοριτσάκι μου είναι 3 και περίπου 3 μηνών, ξαφνικά έχει αρχίσει και φοβάται πράγματα που δεν φοβόταν ούτε κι όταν ήταν ενός και κάτι. Πχ. την τσουλήθρα (!!!!) , καμιά φορά τα άλλα παιδιά (!!!) , να ανέβει στο ποδήλατο (ενώ βρέφος ανέβαινε να καταλάβετε ), το τραμπολίνο, τα μικρά φουσκωτά σε ένα παιδότοπο (!!!!!!) και το κερασάκι στη θάλασσα φέτος τα πόδια της μόνο κι αυτό με το ζόρι ....Όχι πως την πίεσα ή την πιέζω, καθόλου, την αφήνω να νιώσει ότι είναι αποδεκτά τα συναισθήματά της , ότι δεν με ενοχλούν, δεν κάνω ποτέ συγκρίσεις, αυτά τα γελοία κοίτα όμως το άλλο παιδάκι κλπ.....και γενικώς βούδας, όσο γίνεται βέβαια γιατί υπάρχουν πάντα όλοι οι άλλοι καλοθελητές που σχολιάζουν ρωτούν και επικρίνουν κι όσο να ναι και εκνευρίζομαι και γενικώς στενοχωριέμαι. Ξέρω πως αυτή η ηλικία είναι για πολλά παιδάκια ένα όριο με διάφορα φοβερά και τρομερά, και νιώθουν κάτι σαν ανάγκη για πισωγύρισμα καθώς ταλαντεύονται μεταξύ των αυξανόμενων προοπτικών ανεξαρτησίας και της μητρικής αγκαλιάς και ασφάλειας....αλλά οκ, το θέμα είναι κρατώ καλή στάση? Έχετε τίποτα καλό να προτείνεται, ή ανάλογες εμπειρίες κλπ....? Μ' ενοχλεί ιδιαίτερα το θέμα μάλιστα, γιατί ποτέ δεν ήμουν η μαμά του 'μη' που κάνει φοβικά παιδιά, το εντελώς αντίθετο, και μάλιστα χαιρόμουν ιδιαίτερα παντα γιατί από βρέφος όριζε τον εαυτό της μόνη της τόσο καλά, που σχεδόν πάντα της είχα εμπιστοσύνη χωρίς αν είμαι από πάνω 'στην τσίτα', και τώρα αυτό με πιάνει ένα ''γαμώτο'', δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.......:confused:

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είναι φάση που περνάνε όλα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία. Ακριβώς τα ίδια παραδείγματα που δίνεις τα είχαμε παρατηρήσει στα ανίψια μου όταν ήταν στην ηλικία της μικρής σου, ενώ και η μικρή μου που είναι 6 μήνες μικρότερη από την δική σου έχει αρχίσει και μου φοβάται πράγματα που δεν φοβόταν πριν, όπως να κατέβει σκάλες κλπ.

ναι έτσι πιστεύω κι εγώ, απλά ζορίζομαι λιγάκι κάποιες φορές. Όπως όταν πχ. έπαιζε με κάποια παιδάκια στην παραλία, κι όταν αυτά πήγανε να κολυμπήσουν εκείνη μαράζωσε απ έξω....γιατί τη βλέπω πως στενοχωριέται κι η ίδια με το φόβο της. Δοκίμασα και σε στυλ, έλα μαζί μου σιγά σιγά, λίγο να σε βρέξω κλπ...και σε στυλ δεν σου αναφέρω τίποτα και καθόλου, και με αφορμή κάποιες ιστορίες , γιατί της διαβάζω πολύ ή με βάζει να της λέω από το μυαλό μου, οπότε 'έφτιαξα' ιστορίες του στυλ, ένα κουνελάκι που το λέγανε τάδε και ανακάλυψε ότι φοβόταν το νερό, όμως σιγά σιγά προσπάθησε, την 1η μέρα λίγο , μετά λίγο παραπάνω κλπ....ή επίσης ότι δεν πειράζει ο φόβος, όλοι από κάτι φοβόμαστε, αλλά αξίζει να μην απογοητευόμαστε και να προσπαθούμε....

τίποτα, τζίφος.

Δώσε της λίγο χρόνο και θα το ξεπεράσει από μόνη της. Και στην δική μου η αλλαγή έγινε από την μια μέρα στην άλλη. Στο σπίτι έχουμε εσωτερική σκάλα και την ανεβοκατεβαίναμε συνέχεια χεράκι χεράκι, μάλιστα στο ανέβασμα είχε πάρει θάρρος και ανέβαινε και μόνη της. Μια μέρα ξαφνικά, χωρίς να έχει πέσει ποτέ ή να έχει τρομάξει, μου είπε ότι φοβάται να κατέβει τα σκαλιά, παρόλο που την κρατάμε πάντα από το χέρι. Στην αρχή έκλαιγε και ήθελε να την πηγαίνουμε μόνο αγκαλιά, σιγά σιγά όμως της περνάει και τώρα απλά μας περιμένει στην αρχή της σκάλας για να της πιάσουμε το χεράκι. Ίσως είναι και το αίσθημα του κινδύνου που μπορεί να τους αναπτύσσεται σε αυτή την ηλικία.

Διαφημίσεις