Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δύσκολος τράχηλος, πεσό κύησης, λευκωματα και πίεση

Recommended Posts

Μέλλουσες Μαμάδες και μαμάδες καλησπέρα σας...

Αποφάσισα να μοιραστώ την δική μου δύσκολη εγκυμοσύνη μπας και μου ανεβάσετε λίγο την ψυχολογία που όσο πάει και πέφτει.

Είμαι στις 31η εβδομάδα τώρα. Όλα ξεκίνησαν στην β επιπέδου που είδε ένας γυναικολόγος (με στέλνει εκεί ο δικός μου για τις εξετάσεις) ότι ο τράχηλος μου δεν είναι σε φυσιολογικό μέγεθος 25cm. Μίλησα με τον δικό μου γυναικολόγο και μου είπε πως για αρχή θα χρησιμοποιήσουμε κολπική κρέμα και βλέπουμε πως θα πάει και σε 2 εβδομάδες θα μετρηθώ πάλι. Μετά από 2 εβδομάδες πάλι πήγα στον άλλον γυναικολόγο για να με μετρήσει και ο τράχηλος είχε φτάσει στους 17. Τον γιατρό τον έπιασε ένας πανικός και όπως καταλαβαίνεται κι εμένα.. Ο γυναικολόγος μου κάποια στιγμή μου είχε μιλήσει για πρόωρη γέννα 7μηνών δηλαδή και είχα πει εντάξει και να γίνει αυτό θα μπει θερμοκυτίδα και όλα καλά. Δεν ήξερα όμως όπως καλύτερο να γεννηθεί 7.5 μηνών. Πόσο μεγάλη διαφορά είναι για το έμβρυο. Τέλος πάντων είπα γυναικολόγο αυτόν πως οκ θερμοκυτίδα και απάντησε πως το παιδί δεν θα αντέξει και μπορεί να πεθάνει. Του λέω οκ περίδεση και απάντησε πάλι πως μπορεί να δημιουργήσουμε τοκετό στην ώρα της επέμβασης.. (μεγάλος μ@@@@ αφού δεν μου έδινε καθόλου ελπίδες) Τότε έφυγα με κλάματα από τον γιατρό. Μίλησα την ίδια μέρα με τον γιατρό μου και μου είπε την επόμενη μέρα να πάω να μιλήσουμε.. Την επόμενη μέρα πήγα και μου είπε πως τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Μία λύση ήταν η περίδεση και η άλλη μια νέα μέθοδος το πεσό κύησης. Για να την περίδεση μου είπε πως δεν συμφωνεί γιατί είναι ρίσκο μην δημιουργήσουμε τοκετό που αν πετύχενε είχε 95% επιτυχία και μου μίλησε για το πεσό κύησης. Είναι 2 λεπτά υπόθεσης να μπει. Δεν το νιώθεις, έχει 80% επιτυχία και κοστίζει 250€ σε σχέση τα 700% της περίδεσης. Αποφασίσαμε να βάλουμε το πεσό γιατί ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου θέλατε να το ρισκάρουμε. Την επόμενη μέρα το βάλαμε και όντως δεν αισθανόμουν τίποτα.. Μετά από μερικές μέρες πήγα να μου κάνει μέτρηση ο "κακός" γιατρός. Και από 17 το τράχηλος είχε πάει 16. Ένας πανικός πάλι και μια ειρωνεία. Λες και αυτός ο άνθρωπος ήθελε το κακό μου. Έφυγα από εκεί χάλια πάλι και πήρα τον γιατρό μου.. Του είπα βέβαια ότι δεν ξανά πάω σε αυτόν και ότι ο τράχηλος πήγε 16. Δεν ανησύχησε καθόλου. Πάντα υπάρχει μια απόκλιση και βάλαμε το πεσό 2 μέρες μετά την μέτρηση οπότε ίσως πρόλαβε να μικρύνει..

Μία εβδομάδα μετά πήγα πάλι για μέτρηση στον δικό μου γιατρό πλέον. Είχε πάει 15,3. Μία εβδομάδα μετά πάλι είχε πάει 14.5. Η τελευταία μέτρηση που κάναμε ήταν 12-13. Ο γιατρός μου αισιόδοξος πλέον ότι όλα είναι μια χαρά. Πάμε για κανονική γέννα ή τουλάχιστον γέννα μετά την 34η εβδομάδα. Σίγουρα η μπέμπα μου την μονάδα δεν την γλιτώνει αλλά σίγουρα δε υπάρχει κάποιος κίνδυνος.. Έκανα κάποιες εξετάσεις λοιπόν ενδιάμεσα και έδειξαν ότι έχω λεύκωμα στα ούρα με πίεση 13 9 και 14 9. Σήμερα θα έβγαιναν τα αποτελέσματα της 24ωρης συλλογής ούρων που έκανα για να δούμε πόσο είναι. Πήγα να τα πάρω και μου είπε να ξανά κάνω πάλι συλλογη και να τα πάω σε 2 μέρες γιατί βγήκαν πολύ αυξημένα και θέλει να το ξανά δει.. Αγχώθηκα πάλι. Αλλά τοσες μέρες που μετράω την πίεση μου είναι η μεγαλύτερη 13 9 και η μικρότερη 12 7.5. Μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε να συνεχίσω να προσέχω με την πίεση μου και θα δούμε την Τετάρτη που θα έχουμε τα αποτελέσματα.

Έχω το άγχος μου με τον τράχηλο αν θα φτάσουμε τουλάχιστον στην 34η εβδομάδα έχω και να προσέχω και την πίεση μου. Έχω σταματήσει να είμαι αισιόδοξη. Όλο κάτι βγαίνει και φοβάμαι πολύ. Σκέφτομαι συνέχεια την μπέμπα μου και δεν θέλω ουτε μία στο εκατομμύριο να γεννηθεί και να μην αντέξει.. Έμεινε μια εβδομαδα για την 32 εβδομαδα για να πάρουμε μια ανάσα και πάμε για άλλες 2 εβδομάδες...

Διαβάζω και διάφορα θέματα με παιδάκια που δεν έχουν αντέξει και τρελαίνομαι...

Α και η μπέμπα είναι 1450 και θέλουμε να προλάβουμε να πάει 2 κιλά.. Έχουμε ξεκινήσει και κορτιζόνη για να πνευμονάκια της..

Αυτή είναι η πορεία μου έως τώρα.... :(

Διαφημίσεις

Και βέβαια εδώ και 5 εβδομάδες έχω βγει από το σπίτι μόνο για εξετάσεις. Αυστηρά ξάπλα μου είπε ο γιατρός και 1 2 ώρες σπαστά μπορώ να κάτσω σε καρέκλα...

ιουλια γεια σου απο μενα!

διαβασα την περιπετεια σου και θελω να σου ευχηθω καταρχην με το καλο να ερθει η μπεμπουλα σας!!!!

κατα δευτερον θελω να σου δωσω κουραγιο γιατι περασα πολυ χειροτερη περιπετεια με τον τραχηλο μου και θελω να σου δωσω κουραγιο και λιγο να απαλυνω το φοβο σου γιατι σε ακουω πολυ τρομαγμενη (σεσχεση με τον τραχηλο ) και δε θα επρεπε !!!!

εμενα ο τραχηλος ανοιξε σε διαστολη 2 εκατοστα στην 24η εβδομαδα διδυμης κυησης!!!! δε μιλαμε καν για 1,5 cm κλειστος ποιυειναι ο δικος σου!!!!!!!! δε μπορουσα ουτε να κανω περιδεση ουτε τιποτα. Οι γιατροι που νοσηλευτηκα δεν δινανε περιθωρια και μαλλον θα ανοιγε....ζητουσαν να καταφερω να φτασω 30 η εβδομαδα προκειμενου να τα παρουν με ασφαλεια για να μπουν σε θερμοκοιτιδα. να μη στα πολυλογω λογω ασχετου λογου(υπογλυκαιμιας που εφερε βραδυκαρδια στα μωρα) τα πηρανε 31η εβδομαδα και μπηκαν θερμοκοιτιδα για περιπου 40 μερες, ο ενας γεννηθηκε 1450 και ο αλλος 1700. τα παιδακια μου χαιρουν ακρας υγειας ειναι 2 ετων απο 11,500 κιλα αμφοτεροι!!!!!!!!!!!!!!!

πιστεψε με οτι στη μοναδα εντατικης νεογνων δεν ειδα να χανεται κανενα παιδι πανω απο 29η εβδομαδα κυησης. οποτε ξεκιναμε απο αυτο το σημειο.! εφοσον ξεκινησατε και κορτιζονες και ωριμασουν τα πνευμονακια δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα απολυτως

για μενα το σημαντικο θεμα σου δεν ειναι ο τραχηλος αλλα το λευκωμα στα ουρα το οποιο πρεπει να εξετασετε γιατι ειναι επικινδυνο τοσο για σενα οσο και για το μωρο. μια κοπελα που ειχε υψηλο λευκωμα και πιεση και υπολειτουργουσαν τα νεφρα πηραν το μωρακι της στην 29η εβδομαδα και εκανε μια μπεμπα κουκλα (την ειδα προσφατα σε εμπορικο κεντρο!!!!!!!!)

οποτε νομιζω οτι εις το εξης εχει εξασφαλιστει η βιωσικοτητα του παιδιου σου και πρεπει να δειτε το οργανικο κομματι της πιεσης σου που ειναι σοβαρο και πρεπει να το παρακολουθειτε παρα πολυ εντατικα . βεβαια γιατρος δεν ειμαι ετσι; απλα νοσηλευτηκα 2 μηνες στο ιπποκρατειο και ειδα απειρες περιπτωσεις τραχηλου να πανε καλα και δεν υπαρχει λογος ανησυχια σου!!!!!!

σου ευχομαι απο καρδιας να πανε ολα καλα με την εγκυμοσυνη σου!:-)

ιουλια γεια σου απο μενα!

διαβασα την περιπετεια σου και θελω να σου ευχηθω καταρχην με το καλο να ερθει η μπεμπουλα σας!!!!

κατα δευτερον θελω να σου δωσω κουραγιο γιατι περασα πολυ χειροτερη περιπετεια με τον τραχηλο μου και θελω να σου δωσω κουραγιο και λιγο να απαλυνω το φοβο σου γιατι σε ακουω πολυ τρομαγμενη (σεσχεση με τον τραχηλο ) και δε θα επρεπε !!!!

εμενα ο τραχηλος ανοιξε σε διαστολη 2 εκατοστα στην 24η εβδομαδα διδυμης κυησης!!!! δε μιλαμε καν για 1,5 cm κλειστος ποιυειναι ο δικος σου!!!!!!!! δε μπορουσα ουτε να κανω περιδεση ουτε τιποτα. Οι γιατροι που νοσηλευτηκα δεν δινανε περιθωρια και μαλλον θα ανοιγε....ζητουσαν να καταφερω να φτασω 30 η εβδομαδα προκειμενου να τα παρουν με ασφαλεια για να μπουν σε θερμοκοιτιδα. να μη στα πολυλογω λογω ασχετου λογου(υπογλυκαιμιας που εφερε βραδυκαρδια στα μωρα) τα πηρανε 31η εβδομαδα και μπηκαν θερμοκοιτιδα για περιπου 40 μερες, ο ενας γεννηθηκε 1450 και ο αλλος 1700. τα παιδακια μου χαιρουν ακρας υγειας ειναι 2 ετων απο 11,500 κιλα αμφοτεροι!!!!!!!!!!!!!!!

πιστεψε με οτι στη μοναδα εντατικης νεογνων δεν ειδα να χανεται κανενα παιδι πανω απο 29η εβδομαδα κυησης. οποτε ξεκιναμε απο αυτο το σημειο.! εφοσον ξεκινησατε και κορτιζονες και ωριμασουν τα πνευμονακια δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα απολυτως

για μενα το σημαντικο θεμα σου δεν ειναι ο τραχηλος αλλα το λευκωμα στα ουρα το οποιο πρεπει να εξετασετε γιατι ειναι επικινδυνο τοσο για σενα οσο και για το μωρο. μια κοπελα που ειχε υψηλο λευκωμα και πιεση και υπολειτουργουσαν τα νεφρα το πηραν το μωρακι της 29η εβδομαδα και ειναι καλη της η ωρα απο Κατορια και εκανε μια μπεμπα κουκλα!!!!!!!!

οποτε νομιζω οτι εις το εξης εχει εξασφαλιστει η βιωσικοτητα του παιδιου σου και πρεπει να δειτε το οργανικο κομματι της πιεσης σου που ειναι σοβαρο και πρεπει να το παρακολουθειτε παρα πολυ εντατικα . βεβαια γιατρος δεν ειμαι ετσι; απλα νοσηλευτηκα 2 μηνες στο ιπποκρατειο και ειδα απειρες περιπτωσεις τραχηλου να πανε καλα και δεν υπαρχει λογος ανησυχια σου!!!!!!

σου ευχομαι απο καρδιας να πανε ολα καλα με την εγκυμοσυνη σου!:-)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Με έκανες να συγκινηθώ η αλήθεια είναι. Συγκινούμαι απίστευτα όταν βλέπω δύσκολες περιπτώσεις με παιδάκια που τα καταφέρνουν..

Πίεση δεν έχω ευτυχώς όπως φαίνεται και προσέχω. Δεν τρώω καθόλου αλάτι. Ούτε καν κάτι αλμυρό (και δυστυχώς είμαι του αλμυρού πολυυυυυυυ). Ευτυχώς ο άντρας μου λατρεύει το λεμόνι και βάζει σε όλα τα φαγητά λεμόνι και δεν του φαίνεται η διαφορά του αλατιού. Χαχα :D

Απλά όπως μου είπε ο γιατρός μου πρέπει να προσέχω.. Αυτό που με ανησυχει ακόμα είναι η γέννα. Αν θα κάνω φυσιολογική η καισαρική. Ξέρω ότι θα αγχωθώ πάρα πολύ εκείνη την ημέρα και όταν αγχώνομαι μου ανεβαίνει η πίεση. Μήπως είναι καλύτερα η καισαρική;;;

η επιλογη του τροπου που θα γεννησεις εξαρταται αποκλειστικα απο το γιατρο σου ο οποιος αναλογα με το οργανικο υποβαθρο σου και τη θεση του παιδιου θα αποφασισει τί ειναι καλυτερο και για τους 2 σας!

κακα τα ψεμματα σα τη φυσιολογικη γεννα δεν υπαρχει ! οπως και να το κανουμε η καισαρικη = νυστερι= χειρουργειο!

εγω γεννησα αναγκαστικα με καισαρικη αλλα αν ειχα τη δυνατοτητα επιλογης θα αποφασιζα με κλειστα τα ματια φυσιολογικη γεννα!

αλλα τί να λεμε;;;;;;; γερά να βγουν και οπως βγουν!!!!! χαχαχα:mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Εγώ φοβάμαι αρκετά μπορώ να πω. Γενικά όταν δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω.. Αλλά ότι πει ο γιατρός μου. Εγώ θα του πως και για το αδύναμο του χαρακτήρα μου και βλέπουμε...

Η καισαρική δεν με φοβίζει. Αντέχω τον πόνο γενικότερα.

Καλησπέρα κοπέλα μου. Η κολλητή μου είχε βάλει πεσό μετά την εξέταση β΄ επιπέδου και όλα πήγαν καλά! Γέννησε τελικά στις 38 εβδομάδες! Εύχομαι και σε σένα όλα να πάνε τέλεια και με το καλό να κρατήσεις την κόρη σου στην αγκαλιά σου!

Καλησπέρα κοπέλα μου. Η κολλητή μου είχε βάλει πεσό μετά την εξέταση β΄ επιπέδου και όλα πήγαν καλά! Γέννησε τελικά στις 38 εβδομάδεν ομ στοδες! Εύχομαι και σε σένα όλα να πάνε τέλεια και με το καλό να κρατήσεις την κόρη σου στην αγκαλιά σου!

καλησπερα. Εμεις σιγουρα δεν θα καταφερουμε να φτασουνε τοσο μακρια. Το μονο που καταφεραμε ηταν να επιβραδυνουμε την μειωση του.. αν φτασουμε την 34η εβδομαδα ειμαστε πολυ καλα..

Καλησπέρα! Είχα και εγώ πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Όλα καλά στο τέλος, αν και τα παιδάκια έμειναν λίγες μέρες στη ΜΕΝΝ. Θα ήθελα να μην είχαν μείνει ούτε και αυτές. Συχνά όμως στις δύσκολες εγκυμοσύνες προς το τέλος το πράγμα πάει κάλλιο πέντε και στο χέρι.

Νομίζω έφαγες το πιο μεγάλο διάστημα και το μικρό σου ήδη έχει ξεπεράσει το πολύ επικίνδυνο διάστημα. Δικαιούσαι να νιώθεις ανακουφισμένη και αισιόδοξη για αυτό.

Για την υψηλή πίεση, είχα πέσει πάνω στο Brewer's diet. Και την ακολούθησα στις γενικές της γραμμές από την αρχή. Πίεση δεν είχα καθόλου, μάλλον υπόταση θα έλεγα. Βοηθάει όμως και στην ανάπτυξη του μικρού σε βάρος, πράγμα που με ένα πιθανό προωράκι έχει τη σημασία του. Δεν χρειάζεται να τρως πολύ, όχι για δύο, όμως να προσέχεις να έχεις πολύ συχνά πρωτεϊνες. Δεν είναι κάτι από το οποίο έχεις να χάσεις κάτι, εξάλλου. Είναι μια κάπως δομημένη διατροφή, αλλά είσαι ελεύθερη να κάνεις επιλογές κατά βούληση. Αυτά σε περίπτωση που αναρωτιέσαι ΑΝ μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, εκτός βέβαια από το να σε παρακολουθούν όσο συχνά πρέπει.

Και η ανάπαυση κυρίως στο πλευρό και κατά προτίμηση στο αριστερό, φαντάζομαι να στο είπαν αυτό. Εμένα δεν μου το είχαν πει και το βρήκα μόνη μου στο ιντερνετ, όπως βεβαίως και μεγαλώνοντας η κοιλιά είχα τάσεις λιποθυμίας ανάσκελα, γιατί άραγε; Η κοιλιά μεγαλώνοντας πιέζει τις αρτηρίες και το σώμα μας τότε μας προειδοποιεί με δυσφορία.

Το άγγιγμα κοιλιάς επίσης μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις. Οι δικές μου ήταν αθώες, δεν επηρέασαν τον τράχηλο, ήταν και χωρίς πόνο (γενικά θεωρούνται πιο αθώες), όμως κάποια στιγμή έγιναν ασταμάτητες κάθε πέντε λεπτά και τότε τσιμπησα μια ολιγοήμερη νοσηλεία. Τελικά όλη η ιστορία ήταν επειδή έπιανα την κοιλιά μου, κάτι που μου είπαν στην εισαγωγή στο μαιευτήριο. Λίγη ώρα μετά, σταμάτησαν και οι συσπάσεις... Θέλω να πω ότι γιατί να ακούσεις κάποια στο ιντερνετ για κάτι που δεν σου έχουν πει επίσημα αυτοί που πρέπει, αλλά άνθρωποι είναι και αυτοί... Ξεχνάνε...

Για τη μέθοδο που έχουν χρησιμοποιήσει σε εσένα για τον τράχηλο δεν ξέρω τίποτα, ίσως είναι καινούργια. Πράγματι μπορεί όμως η περίδεση σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κάποιες φορές να ξεκινήσει τοκετό, είχε συμβεί σε κοπέλα σε διεθνές φόρουμ. O δικός μου γιατρός δεν πολυπίστευε στην περίδεση, ούτε καν στην αρχή μιας δύσκολης εγκυμοσύνης. Ήταν πιο πολύ του bed rest.

Γενικά είχα περάσει μήνες στο σπίτι σε modified bed rest και τότε οι πληροφορίες ήταν κυρίως σε ξένα φόρουμς. Γράφονταν κυρίως οι καλές ιστορίες και νομίζω κατά ένα συντριπτικό ποσοστό οι ιστορίες είναι καλές, με την κατάλληλη προσοχή. Δηλαδή όλες σχεδόν έμοιαζαν να μπαίνουν στο μήνα τους, αυτές που έγραφαν τουλάχιστον. Φυσικά τα ποσοστά τα γενικά έχουν και κάποιες γέννες πολύ πρόωρες, αλλά εκείνες ίσως ήταν κάτι που δεν ειχε εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Το πόσο bed rest χρειάζεται το κρίνει ο γιατρός, το πιο έντονο που υπάρχει είναι να μη μπορείς να πας ούτε στο μπάνιο! Εγώ μπορουσα να είμαι καθιστή, γιατί παρόλα τα κουλά, ο τράχηλός μου δεν πήγε κάτω από 3cm. Και αυτό που ήταν κυρίως παράγοντας κινδύνου προς το τέλος της εγκυμοσύνης ήταν η δίδυμη κύηση και οι συσπάσεις που είχα. Όρθια όμως καταλάβαινα τη διαφορά πολύ έντονα στις συσπάσεις και απο τη στιγμή που βάρυνα ντους έκανα καθιστή και όχι κάθε μέρα.. Θέλω να πω ότι όλα είναι αρκετά εξατομικευμένα και το πρόσεχα από το πρόσεχα έχει διαφορά. Εσύ θα χρειάζεσαι πιο μεγάλη προσοχή, αυτή που σου έχουν συστήσει.

Τέλος πάντων, οι γιατροί καλά κάνουν και προετοιμάζουν για όλα τα ενδεχόμενα, γιατί υπάρχουν και γιατί υπάρχει και η περίπτωση να πουν κάποιες ΟΚ, είμαι 31 εβδ, καιρός να ξαμοληθώ να αγοράσω κουνια κλπ... Για αυτό προσπαθούν να τρομάξουν λιγάκι...

Θεωρω πως οι γιατροι πρεπει να σου μιλανε λες και ειστε φιλαρακια. Οταν υπαρχει προβλημα πρεπει να το λενε σωστα. Οπως κανει και ο δικος μου.. Ακομα και τοτε φευγω καλυτερα απο το ιατρειο του. Με τοσα που αντιμετωπισαμε σκεφτητε δεν μου παιρνει χρηματα σε καθε επισκεψη ή μου παιρνει κανενα 10ευρω ετσι.

Ειναι πολυ δυσκολο καθε φορα που παμε να μετρησουμε τον τραχηλο. Μεχρι να με ηρεμησει ο γιατρος μου ειμαι μεσα στο αγχος. Εκει μετραμε και την πιεση και ειναι 14 9 καθε φορα.

Διαφημίσεις

iouliatz από προσωπική εμπειρία ένα είναι το μυστικό και αν με ακούσεις θα φτάσεις τελειομηνη . Ξάπλα ξάπλα ξάπλα....και όταν λέμε ξάπλα ενώνουμε ξάπλα .. μονο τα πολυ βασικά αν δεν μπορείς να τα κανείς στο κρεβάτι .μην τρέχεις για εξετάσεις κτλ. φώναξε κάποιων στο σπίτι για αίμα και στον γιατρό μόνο αν είναι πολύ απαραίτητο . άκουσε με και δεν θα χάσεις και μην σκευάσετε θερμοκοιτίδες. θα τα καταφέρεις μέχρι τέλους. εγώ είχα 1 και με την ξάπλα τον έφτασα 2,5 ( είχα περίδεση)

με το κάλο και όχι γρήγορα σου εύχομαι να υποδεχτεί την μπεμπα σου

iouliatz από προσωπική εμπειρία ένα είναι το μυστικό και αν με ακούσεις θα φτάσεις τελειομηνη . Ξάπλα ξάπλα ξάπλα....και όταν λέμε ξάπλα ενώνουμε ξάπλα .. μονο τα πολυ βασικά αν δεν μπορείς να τα κανείς στο κρεβάτι .μην τρέχεις για εξετάσεις κτλ. φώναξε κάποιων στο σπίτι για αίμα και στον γιατρό μόνο αν είναι πολύ απαραίτητο . άκουσε με και δεν θα χάσεις και μην σκευάσετε θερμοκοιτίδες. θα τα καταφέρεις μέχρι τέλους. εγώ είχα 1 και με την ξάπλα τον έφτασα 2,5 ( είχα περίδεση)

Αναγκαστηκα παω καθε εβδομαδα στον γιατρο για να μου μετραει τον τραχηλο. Ειμαι συνεχεια ξαπλα. Μονο για μπανιο και μαμ σηκωνομαι και να κατσω λιγο στο μπαλκονι. Μονο αυτο... Οσο για εξετασεις αιματος δεν μπορω να μην παω μια φορα τον μηνα και μα φωναξω καποιον. Φανταζομαι ειναι επιπλεον εξοδα αυτο κιολας. Εξαλλου εινα μια φορα τον μηνα μονο.. τελειωμηνη δεν υπαρχει περιπτωση να φτασω. 34 εβδομαδων και ειμαστε ικανοποιημενοι.. Ο τραχηλος μου δεν μασαει ουτε απο το πεσο που εβαλα..

ioylia Παντως θα συμφωνησω απολυτα με τη Make a wish!

το παν ειναι η ξαπλα ! εμενα μου μετρησαν τον τραχηλο στο νοσοκομειο στην 24 η εβδομαδα (απο κατω) και μετα με ξαναμετρησαν στις 30 εβδομαδες!!!! πιο πριν με κοιτουσαν μονο απο την κοιλια!

μη προεξοφλεις οτι δε θα ξεπερασεις τις 34 !!

με τα ματια μου ειδα κοπελα που συνοσηλευομασταν με τραχηλο 0,4 cm να ξεπερανει τις 39 εβδομαδες και να μπαινει μεσα με προκληση και ωδινες!!!!!!!!!!!!!!!!

οποτε χαλαρωσε οσο μπορεις και παρε χρονο, καθε μερα που κερδιζεις ειναι οφελος για το μωρο

συμφωνω απολυτα

συμφωνω απολυτα

Οι εξετασεις που ανεφερα ηταν καμπυλη ζαχαρου και αιματος που αναγκαστηκα πηγα σε ιατρικο κεντρο. Δεν ξερω αν ερχονται σπιτι. Καθε Τεταρτη παω στον γιατρο μου για να μου μετραει τον τραχηλο απο κατω για να δουμε ποσο μικραινει. Ολες τις αλλες μερες την βγαζω ξαπλα. Κανω οτι μου λεει ο γιατρος μου. Ακομα και ο γιατρος που μου τοποθετησε το πεσο μου ειπε να μην το παρακανω με την ξαπλα. Εγω φυσικα δεν τον ακουσα..

Ο γιατρος μου πρεπει να με κοιταει καθε εβδομαδα γιατι δεν καταφεραμε να σταθεροποιησουμε τον τραχηλο αλλα τουλαχιστον μειωσαμε την ταχυτητα της μειωσης του. Γιαυτο με κοιταει καθε εβδομαδα γιατι μια υπαρχει μειωση ενα χιλιοστο και μια δυο χιλιοστα. Δεν θελουμε να σπασουν τα νερα σπιτι μου ξαφνικα.

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Καλημέρα μαμάδες!!! Ήθελα με χαρά να σας ανακοινώσω πως μπήκα στην 35η εβδομάδα και ακόμα δεν έχω γεννήσει!!!! Ίσως την άλλη εβδομάδα.. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι.. Εδώ και 2 εβδομάδες ο τράχηλος έχει μείνει 9cm.. Η μπουμπού μας είναι ξαπλωμένη, δηλαδή η κοιλιτσα της ακουμπάει τον τράχηλο οπότε δεν έχει βάρος.. Το καλό ότι δεν γύρισε είναι αυτό.. Βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μόνο 1900. Δεν παίρνει πολύ βάρος. Όμως κι εγώ γεννήθηκα 41 εβδομάδων 2300, οπότε ο γιατρός μου δεν ανησυχεί. Αν παίρνει έστω και λίγο θα την κρατήσουμε μέσα μου ακόμα.. Το καλό είναι ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και μάλλον ούτε θερμοκυτίδα δεν θα μπει..

Βλέπαμε τον τράχηλο συνέχεια να μειώνεται και λέγαμε να φτάσουμε τουλάχιστον 32 εβδομάδα.. Και ξαφνικά μένει στάσιμος.. Ήταν δώρο για όλους μας...

Όσο για το λεύκωμα έπεσε λίγο και η πίεση μου ανέβαινε που και που ( λόγω εντάσεων ) 14 9. Δεν μας ανησύχησε ούτε αυτό αφού δεν έφτασε ποτέ 15 9.

Αύριο έχω ραντεβού να μετρήσουμε την μπέμπα μας και να δούμε και τον τράχηλο αν είναι ακόμα στο 9!!!!

Μέλλουσες μαμάδες να είστε αισιόδοξες ότι κι αν συμβαίνει.. Γιατί εγώ δεν ήμουν πάντα!!!

Πολύ χαρηκα με την εκβαση σου. Γιατι κι εμένα καπως ετσι ηταν η εγκυμοσυνη μου μπηκα στο νοσοκομειο με υψηλη ριξη ιμενων στην 26 και μου ελεγαν κρατα γερα μεχρι την 29 και τελικα εφτασα στην 36 με ενα σκασο προβληματα αλλα τα καταφεραμε και τωρα ειμαστε καλα και οι δυο.

Να εισαι καλα και με το καλο να κρατησεις το μωρακι σου στην αγκαλια σου.

μπραβο κοριτσακι που εφτασες ως εδώ. Εγω με διαστολή 3 εκ την 21η εβδομαδα εκανα περιδεση κ με πολύ ξεκουραση γεννησα 38w3d ένα αγορακι 3400. Ο γιατρος μου λεγε ότι αν φτασουμε 28η εβδομαδα θα μαστε ευχαριστημένοι!

Με το καλό να υποδεχτείς το μωρακι σου!!!

• 2 weeks later...