Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

candida,ελικοβακτηριδιο και δυσανεξια λακτοζη,τι τρωω?

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτησω, γιατι χαθηκα στις 120 σελιδες του parents for gaps diet, να με κατατοπισετε αν μπορει καποιος

Με τη μεθοδο βιοσυντονισμου και το μηχανημα bicom εκανα τεστ δυσανεξιας

εδειξε canida albicans,ελικοβακτηριδιο,κολοβακτηριδιο και ολα τα ειδη μυκητων,κορεσμο στους υδατανθρακες και δυσανεξια στη λακτοζη

ειπε οχι ζαχαρη,οχι μαγια,αλευρα χωρις γλουτενη,ζυμαρικα χωρις γλουτενη.

απο την αλλη ναι στο κατσικισιο γαλα ή αμυγδαλου,ναιστο ανθοτυρο

αν θες και ψωμι με ντινκελ ή ζεας που εχει λιγη γλουτενη μου ειπε

ομως οχι κρεας ή ψαρι με ρυζι ή ζυμαρικα,μονο με σαλατα συνδυασμος

αφου εχω δυσανεξια στη λακτοζη κανει να πινω κατσικισιο γαλα ή τυρι και γαλακτομικα?

εγω αμυγδαλου πινω μονο

λεει βαλε νιφαδες βρωμη

εχουν γλουτενη,σωστά?

δε βαζω

βαζω καρυδια,αμυγδαλα,λιναροσπορο,κολοκυθοσπορο

απο την αλλη φρουτα,δεν εχουν σακχαρα αλλα λεει φαε φρουτα δεκατιανο και απογευμα

κανει για μυκητες?

καταφερα να μη φαω καθολου ζαχαρη ή μελι

ομως τρωω μια φετα ψωμι ντινκελ το μεσημερι με σπορους και ψωμι τοστ με καλαμποκαλευρο και σπορους τσια

εχω χασει ομως ηδη 2 κιλα(απο 54 πηγα 52)και εχω εξαντληση

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Διαφημίσεις

υπαρχουν στα σουπερμαρκετ γαλατα χωρις λακτοζη (νομιζω της δελτα), και γαλοπουλα χωρις γλουτενη. τελευταια υπαρχουν και μακαρονια χωρις γλουτενη. επισης καλυτερα να προτιμησεις ψωμι με ζεα απο το ντινκελ.

απο κρεας μπορεις να βραζεις μοσχαρακι με λαχανικα σαν σουπα. στο φουρνο σε λαδοκολλα να βαζεις μπριζολες η ψαρι, π.χ. σαρδελλα, και ουτε λαδι χρειαζεται. τα συνδυαζεις με διαφορες σαλατες.

επισης μπορεις να ψηνεις πολλα στη σχαρα, και κρεας και λαχανικα.

απο φρουτα μπορεις να τρως πολλα και διαφορα, εκτος απο μπανανες και σταφυλι, γιατι περιεχουν πολλα σακχαρα. το μελι γιατι να μην το τρως? ο γιατρος σου το ειπε?

για τη βρωμη -

Γλουτένη

Η βρώμη δεν περιέχει γλουτένη[1][2]. Πρακτικά όμως δεν υπάρχει βρώμη που να είναι χωρίς γλουτένη και να μην προκαλεί προβλήματα σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι συνθήκες καλλιέργειας[1], μεταφοράς και επεξεργασίας της βρώμης προκαλούν τη μεταφορά ελάχιστης έστω γλουτένης από άλλα δημητριακά[3]. Αυτή η ελάχιστη ποσότητα είναι ικανή να προκαλέσει κοιλιοκάκη σε άτομα με αυτήν τη δυσανεξία.

Αβενίνη

Όμως η βρώμη περιέχει την ουσία αβενίνη. Η αβενίνη είναι μια ουσία τοξική για τον υποβλεννογόνο του εντέρου και μπορεί να προκαλέσει αντίδραση στους κοιλιακούς μύες, προκαλώντας σπασμούς και πόνους. Πιστεύεται ότι προκαλεί προβλήματα στο 10%[4] των ατόμων που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

για να μην χανεις βαρος, και αν σου επιτρεπεται το λιπος, μπορεις να τηγανισεις μπριζολα η σολωμο(η παλι στο φουρνο, σε λαδοκολλα χωρις λαδι) και το να φας με σαλατα.

μπορει να χρειαστει να παρεις καποιες βιταμινες και ω3 για ενισχυση του οργανισμου, ρωτα τον γιατρο ποιες. και ρωτησε τον τι μπορεις να φας συγκεκριμενα (κανε μια λιστα με σουβλακια, παντσετες κ.λ.π. και ρωτα ενα-ενα), οχι μονο για το τι δεν μπορεις. και για το αν πρεπει να παρεις προβιοτικο η καποιες κρεμες / χαπια για το candida και αλλα.

εγω θα'θελα να σε ρωτησω που εκανες το τεστ που σου εμφανισε τα αποτελεσματα, σε ποιον ειδικο πηγες?

μετα απο πολυ ψαξιμο,μεσω βιοσυντονισμου με τη συσκευη bicom που κανει και θεραπεια στην πατρα.Στην Αθηνα εχει το euzin.gr.Υπαρχει και το μηχανημα asyra που κανει διαγνωση αλλα δεν κανει θεραπεια.Δηλαδη εκει κανει ςμονο διατροφη και αποτοξινωση ενω με το bicom το γερμανικο κανει κια θεραπεια.Ετσι λεει.Εχω ομως μπερδευτει με διατροφη.Γιατι συμφωνα με gaps δε τρως αμυλο

Η GAPS δίαιτα δεν έχει ψωμί, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, όσπρια, δηλαδή δεν έχει καθόλου σύνθετα σάκχαρα.

Δεν έχει λακτόζη. Δηλαδή δεν έχει γάλα. Από τυριά έχει τυριά υψηλής ωριμάνσης (από 6 μήνες και πάνω) και γιαούρτι 24 ωρών.

Έχει φρούτα και μέλι αλλά σε μικρές ποσότητες, αυτά έχουν απλά σάκχαρα και περνούν αμέσως στην κυκλοφορία, δεν μένουν στο πεπτικό να γίνουν τροφή για την κάντιντα κλπ μύκητες.

Τι κανω?

ως τωρα δεν εχω φαει μελι ή ζαχαρη,αλλα τρωω ψωμι μια φετα ντινκελ και ψωμι τοστ με καλαμποκι και σπορους τσια

τι κανω?

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

οπως σου εγραψα, κρεατα, ψαρια, και ολα χωρις γλουτενη και λακτοζη.

μην αγχωνεσαι, απλα θελει λιγη φαντασια. και λιγα τηγανητα για να μην χανεις βαρος. σουβλακια, πανσετες κ.λ.π.

σε παρακολουθει καποιος γιατρος για την διατροφη σου?

εχω την εξης απορια - τα μικροβια με ποια εξεταση σου βρηκαν? με καλλιεργεια κολπικου υγρου?

και δες κατι που βρηκα ψαχνοντας τα τεστ δυσανεξιας -

http://www.diatrofi.gr/index.php/diaita/diatrofikoi-mythoi/item/1144-%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Διαφημίσεις