Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είμαι κοντά στην επιτυχία αλλά...

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39

Β. Το φύλο του βρέφους θηλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΤΙΠΟΤΑ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Για λίγες ώρες μετα τον τοκετό για γογγισμό

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 12/2(γεννηση): 3660 - 16/2: 3440 - 27/2: 3650 - 14/3: 3750

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6 -7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

60 ml συνηθως κάπιοες φορές και 90 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 360 - 430 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing Ηλεκτρικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3 -4

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωί και απόγεμα , οχι βραδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτά απο κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7 - 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1-2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κορίτσια μου καλησπέρα.

Όπως θα διαβάσετε και απο τα στοιχεία παραπάνω, έχω ενα κοριτσάκι που σήμερα σαραντίσαμε. Απο την αρχή την θήλαζα αποκλειστικά και όλα καλά θα έλεγα. Την Πέμπτη την θήλαζα απο τις 12.00 το πρωί μέχρι την άλλη μέρα το πρωί σχεδόν ασταμάτητα, είχα αρμέξει δικό μου γάλα, την έδωσα 2 φορές σαν συμπλήρωμα δεν ησύχασε και τελικά αφού το παιδάκι δεν ησύχαζε καθόλου και εγω απίστευτη κούραση την άλλη μέρα το μεσημέρι της έδωσα συμπλήρωμα ξένο γάλα διότι δεν προλάβαινα να αρμεχτώ, (μόλις την έβγαζα απο το στήθος έκλαιγε όλη μέρα). Αρχικά την έκανα 60 ml και έφαγε τα 40 και απο τότε την έχω δώσει ξένο γάλα 5 ή 6 φορές τις περισσότερες φορές απο 40 εως 60 ml πίνεικαι μια φορά βράδυ ήπιε 90.

Επίσης κάθε φορά απο εκείνη τη μέρα της δίνω μετά απο κάθε θηλασμό, ο οποίος διαρκεί σχεδόν 1 ώρα κάθε φορά και τα 2 στήθη της δίνω 50 - 70 ml συμπλήρωμα αλλά δικό μου γάλα αρμεγμένο.

Την Τετάρτη που μας έρχεται θα παραλάβω και νοσοκομειακό θήλαστρο που νοίκιασα.

Θέλω να βγάζω το στήθος να την ταίζω σε ενα λογικό χρόνο( έχω και ενα άλλο μικρό παιδάκι 2 χρονών) να χορταίνει και να είμαστε όλοι καλά. Θέλω πάρα πολύ να τα καταφέρω αν και η κούραση < ιδιαίτερα τα ξημερώματα με λυγίζει και καταλαβαίνω ότι είμαι σχετικά κοντά.

Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Μηπως περνατε καποιο αναπτυξιακο αλμα;;; Γιατι κ εμενα οταν σαραντησε ετσι εκανε, δεν ησυχαζε με τιποτα, εγω κουρελι κ η μπεμπα ακμαιοτατη να κλαιει. Μετα απο πεντε εξι μερες επανηλθε στα φυσιολογικα και μαλιστα απο τοτε κοιμαται οχταωρο για βραδυ. Οταν της δινεις ξενο κοιμαται; Και αν ναι για ποση ωρα;

• 3 weeks later...

Οι μετρήσεις του βαρους που έβαλες ειναι σωστές;

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλεις να κανεις!

Να σου ζησει!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka