Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νέα μαμά ζητά τη βοήθειά σας- SOS

Recommended Posts

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές που προσφέρετε. Εδώ και μέρες διαβάζω τα θέματα του φόρουμ μια και ο θηλασμός και σε μένα δεν έχει πάει όπως φανταζόμουν.

Έχω ένα κοριτσάκι 15 ημερών και από την πρώτη μέρα την έβαλα στο στήθος. Από το μαιευτήριο όμως ξεκίνησαν προβλήματα. Οι θηλές μου είναι κάπως επίπεδες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η μικρούλα να τις πιάσει. Με βοηθούσαν οι μαίες αλλά δεν γλίτωσα τις πληγές. Θήλαζα παρ' όλα αυτά και προσπαθούσα να υπομείνω τον οξύ πόνο.

Όταν γύρισα σπίτι και εφόσον ο πόνος δεν υποχωρούσε παρά τις δοκιμές και προσπάθειες να γίνεται σωστά ο θηλασμός, αγόρασα το θήλαστρο της medela swing (ποια η γνώμη σας;). Το χρησιμοποιώ πριν από κάθε θηλασμό για 2-3 λεπτά γιατί με βοηθά καθώς βγάζει τις θηλές μου προς τα έξω και το νινί τις πιάνει ευκολότερα. Για 1 μέρα όλα έδειχναν ότι στρώνουν αλλά αργότερα ο ερεθισμός κυρίως στην αριστερή μου θηλή (η οποία είχε ματώσει) έχει γίνει πολύ έντονος. Δυσκολεύομαι πολύ να βάλω το μωρό στο στήθος γιατί ο πόνος είναι ανυπόφορος που μου φέρνει κλάματα.

Επίσης παρατηρώ ότι η θηλή αυτή έχει κάπως διογκωθεί- πρηστεί και φοβάμαι μην είναι κάτι επικίνδυνο. Από χθες βράδυ χρησιμοποιώ το θήλαστρο μόνο για την αριστερή μου θηλή και της δίνω με το μπιμπερό. Η παραγωγή γάλακτος είναι ικανοποιητική, το θήλαστρο δε φαίνεται να την επηρεάζει. Όμως εμένα με στεναχωρεί που δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το ένα μου στήθος και η ψυχολογία έχει πέσει.

Έχετε κάποια ιδέα για το τι θα μπορούσε να βοηθήσει την αριστερή μου θηλή;Πιστεύετε ότι το θήλαστρο την ερεθίζει περισσότερο ή θα βοηθήσει? Για πόσο μπορώ να συνεχίσω να αντλώ από εκεί ώστε να ηρεμήσει η θηλή μου;

Θα ήθελα να πάρω και τη γνώμη της κυρίας Αγλαϊας μια και εδώ στη Χίο δεν έχουμε κάποια σύμβουλο θηλασμού. Θέλω πολύ να θηλάσω τη μικρούλα μου αλλά οι δυσκολίες με απογοητεύουν... Περιμένω τη βοήθειά σας! Ευχαριστώ και εκ μέρους της μικρούλας μας!

Παρακάτω σας παραθέτω τις απαραίτητες πληροφορίες

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 41+3

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. -

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες ΒΑΡΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 3280 4η ΗΜΕΡΑ 3180 7η ΜΕΡΑ 3300 12η ΜΕΡΑ 3600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

-

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

-

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

MEDELA SWING

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Kάνω αντλήσεις των 2-3 λεπτών πριν θηλάσω. Έχω επίπεδες θηλές και το θήλαστρο με βοηθά που τις βγάζει προς τα έξω. Επίσης επειδή έχει προκύψει πρόβλημα με την αριστερή μου θηλή εδώ και 2-3 γεύματα αντλώ με το θήλαστρο για 15-20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

7-8 Πάνες με κακά

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 7-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

Γεια σου Δέσποινα και να σου ζησει η κορούλα σου!!!!!! Περνάς δύσκολα και οσες μανουλες θήλαζαν και αντιμετώπισαν το θέμα με τις θηλές ξέρουν τι περνάς!!! Απλα για την ιστορία να πούμε οτι ο πόνος στις θηλές είναι σαν τον πόνο ενος ακρωτηριασμένου άκρου!!!!! Τόσο μεγάλος. Μπράβο για την προσπάθεια που κανεις είναι πολύ μεγάλη. Ας τα παρουμε με την σειρα... Το θηλαστρο σου το έχω κ γω..

Δεν μπορώ να σου πω την γνώμη μου. Παρ όλο που θηλάζω αποκλειστικά τον γιο μου που είναι τώρα στον ένατο δεν κατάφερα ποτε να βγάλω σταγόνα....

Όταν είχα πρόβλημα στις θηλές είχα πάρει ψευδοθηλες. Με βοήθησαν αφάνταστα. Να πάρεις μια κρέμα που λέγεται purelan είναι καταπληκτική και δεν χρειαζεται να την αφαιρέσεις για να θηλάζει το μωρο.Να βάζεις συνέχεια και να δοκιμασεις λιγες μέρες τις ψευδοθηλες ,να βάζεις μόλις τελειώνει τον θηλασμό λίγο απο το γαλατακι σου επανω και να κυκλοφορεις με το στήθος εξω. Εγώ αυτό εκανα και σε λιγες μερες οι θηλές μου επανήλθαν. Μπορείς για οτι χρειάζεται να καλεις στο 10525 γραμμής θηλασμού με εξαιρετικούς επαγγελματίες υγειας που εμένα με βοήθησαν πολύ. Οι πάνες που λερωνετε είναι πολύ καλες. Μπράβο σου για την προσπαθεια σε λίγο καιρό όλα θα είναι καλυτερα θέλει υπομονή τα έχω περάσει και γω όμως όλα φτιάχνουν. Οτι χρειάζεσαι στη διάθεση σου...

Συμφωνώ απόλυτα με την Pandoritsa. Οι ψευδοθηλές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αρχή (απλά να θυμάσαι να τις αποστειρώνεις). Τις χρησιμοποίησα στο πρώτο μου παιδί, τις πρώτες μέρες που είχα το ίδιο πρόβλημα. Όμως με τους θηλασμούς έστρωσε πολύ γρήγορα το στήθος και δεν τις χρειαζόμουν πια. Η purelan είναι επίσης πολύ καλή. Σωτήρια θα έλεγα! Σε ανακουφίζει αμέσως. Το θήλαστρο δεν μπόρεσα ποτέ να το χρησιμοποιήσω. Όπως και να έχει μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Να σου ζήσει καταρχας το μωράκι σου.Το ίδιο με το θηλαστρο έκανα και εγω στην μια πλευρά μόνο γιατί η θηλή ήταν επιπεδη.Προσπάθησε να διορθωσεις την θέση του θηλασμού.Για τις πληγές σε καταλαβαίνω.Υπέφερα.Εσπασα και την άκρη ενός δοντιού επειδη εσφιγγα τα δόντια.Τα πραγματα όμως θα φτιάξουν γιατί το μωρό θα ξεκινησει να κάνει πιο αποτελεσματικους θηλασμούς.Αν δεις ότι πιεζεσαι μην διστάσεις να επικοινωνησεις με μια συμβουλο θηλασμού.Να σε βοηθησει και με τις θηλες και την σταση και οτι θες.Εγώ το μετανιωσα που διστασα στην αρχη.Μπορεί να με είχε απαλλάξει απο πολλά παρατραγουδα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, μου δίνουν κουράγιο! Θα προσπαθήσω να συνεχίσω ελπίζοντας να μην αργήσει πολύ η πολυπόθητη μέρα του αβίαστου θηλασμού!;)

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, μου δίνουν κουράγιο! Θα προσπαθήσω να συνεχίσω ελπίζοντας να μην αργήσει πολύ η πολυπόθητη μέρα του αβίαστου θηλασμού!;)

Η θηλή σου συνεχίζει να είναι πρησμένη;;

Κορίτσια, θηλάζω 21 μέρες την μπέμπα μου αποκλειστικά. Όμως παρατήρησα ότι μου έχει ανοίξει μια κάθετη τρύπα (χωρίς αίμα ή πύον) στο αριστερό στήθος που ενοχλεί αρκετά θα έλεγα κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Παρατήρησα επίσης ότι το μωρό κάνει κινήσεις σαν να σπρώχνει, αλλά τρώει κιόλας. Αποτραβιέται προς τα πίσω 2-3 φορές, αλλά μετά θέλει να την ξαναπιάσει τη θηλή. Βρέχουμε και λερώνουμε πολλές πάνες κάθε μέρα και μετά κοιμόμαστε βαθιά. Τρώμε συνήθως 20'.

Λέτε να είναι λάθος η στάση μου;

Ενοχλείται το μωρό; Γι' αυτό έγινε έτσι η θηλή; :-(

JXShp2.png

Κορίτσια, θηλάζω 21 μέρες την μπέμπα μου αποκλειστικά. Όμως παρατήρησα ότι μου έχει ανοίξει μια κάθετη τρύπα (χωρίς αίμα ή πύον) στο αριστερό στήθος που ενοχλεί αρκετά θα έλεγα κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Παρατήρησα επίσης ότι το μωρό κάνει κινήσεις σαν να σπρώχνει, αλλά τρώει κιόλας. Αποτραβιέται προς τα πίσω 2-3 φορές, αλλά μετά θέλει να την ξαναπιάσει τη θηλή. Βρέχουμε και λερώνουμε πολλές πάνες κάθε μέρα και μετά κοιμόμαστε βαθιά. Τρώμε συνήθως 20'.

Λέτε να είναι λάθος η στάση μου;

Ενοχλείται το μωρό; Γι' αυτό έγινε έτσι η θηλή; :-(

Υπαρχει περίπτωση καντου χαλινού; Η γλώσσα του βγαίνει αρκετα έξω οταν χασμουριεται ή φτάνει μέχρι λιγο έξω απο το στόμα; Εχει σχήμα καρδιάς, ειναι ελαφρώς χοντρή κι ακούγεται ενα κλικ την ωρα που θηλάζει;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές που προσφέρετε. Εδώ και μέρες διαβάζω τα θέματα του φόρουμ μια και ο θηλασμός και σε μένα δεν έχει πάει όπως φανταζόμουν.

Έχω ένα κοριτσάκι 15 ημερών και από την πρώτη μέρα την έβαλα στο στήθος. Από το μαιευτήριο όμως ξεκίνησαν προβλήματα. Οι θηλές μου είναι κάπως επίπεδες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η μικρούλα να τις πιάσει. Με βοηθούσαν οι μαίες αλλά δεν γλίτωσα τις πληγές. Θήλαζα παρ' όλα αυτά και προσπαθούσα να υπομείνω τον οξύ πόνο.

Όταν γύρισα σπίτι και εφόσον ο πόνος δεν υποχωρούσε παρά τις δοκιμές και προσπάθειες να γίνεται σωστά ο θηλασμός, αγόρασα το θήλαστρο της medela swing (ποια η γνώμη σας;). Το χρησιμοποιώ πριν από κάθε θηλασμό για 2-3 λεπτά γιατί με βοηθά καθώς βγάζει τις θηλές μου προς τα έξω και το νινί τις πιάνει ευκολότερα. Για 1 μέρα όλα έδειχναν ότι στρώνουν αλλά αργότερα ο ερεθισμός κυρίως στην αριστερή μου θηλή (η οποία είχε ματώσει) έχει γίνει πολύ έντονος. Δυσκολεύομαι πολύ να βάλω το μωρό στο στήθος γιατί ο πόνος είναι ανυπόφορος που μου φέρνει κλάματα.

Επίσης παρατηρώ ότι η θηλή αυτή έχει κάπως διογκωθεί- πρηστεί και φοβάμαι μην είναι κάτι επικίνδυνο. Από χθες βράδυ χρησιμοποιώ το θήλαστρο μόνο για την αριστερή μου θηλή και της δίνω με το μπιμπερό. Η παραγωγή γάλακτος είναι ικανοποιητική, το θήλαστρο δε φαίνεται να την επηρεάζει. Όμως εμένα με στεναχωρεί που δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το ένα μου στήθος και η ψυχολογία έχει πέσει.

Έχετε κάποια ιδέα για το τι θα μπορούσε να βοηθήσει την αριστερή μου θηλή;Πιστεύετε ότι το θήλαστρο την ερεθίζει περισσότερο ή θα βοηθήσει? Για πόσο μπορώ να συνεχίσω να αντλώ από εκεί ώστε να ηρεμήσει η θηλή μου;

Θα ήθελα να πάρω και τη γνώμη της κυρίας Αγλαϊας μια και εδώ στη Χίο δεν έχουμε κάποια σύμβουλο θηλασμού. Θέλω πολύ να θηλάσω τη μικρούλα μου αλλά οι δυσκολίες με απογοητεύουν... Περιμένω τη βοήθειά σας! Ευχαριστώ και εκ μέρους της μικρούλας μας!

Παρακάτω σας παραθέτω τις απαραίτητες πληροφορίες

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 41+3

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. -

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες ΒΑΡΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 3280 4η ΗΜΕΡΑ 3180 7η ΜΕΡΑ 3300 12η ΜΕΡΑ 3600

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

-

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

-

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

MEDELA SWING

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Kάνω αντλήσεις των 2-3 λεπτών πριν θηλάσω. Έχω επίπεδες θηλές και το θήλαστρο με βοηθά που τις βγάζει προς τα έξω. Επίσης επειδή έχει προκύψει πρόβλημα με την αριστερή μου θηλή εδώ και 2-3 γεύματα αντλώ με το θήλαστρο για 15-20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

7-8 Πάνες με κακά

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 7-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το θηλαστρο που εχεις ειναι εντάξει για τη χρήση που το θέλεις αυτήν την στιγμη. Βοηθαει τις θηλες να βγουν έξω και να επουλωθεί το στηθος.

Ειναι καλύτερα το στηθος;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κορίτσια γεια σας ξανά και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Η θηλή είναι κάπως καλύτερα, ίσως η διόγκωση οφείλονταν στη συχνή χρήση του θήλαστρου. Μόλις θήλασα επανήλθε στο φυσιολογικό μέγεθος. Ο πόνος συνεχίζει. Με απασχολεί και κάτι ακόμα που μοιάζει με αυτό που περιγράφει η Rox@nne. Η μικρούλα πιάνει το στήθος και σε 3 λεπτά το αφήνει, μετά το ζητάει πάλι αλλά σε λίγο κλαίει έντονα και το αφήνει ξανά. Αυτό συνεχίζεται και της δημιουργεί εκνευρισμό και σε μένα στενοχώρια (+έξτρα πόνο από το βάλε- βγάλε). Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Η γλωσσίτσα της βγαίνει έξω από τα χειλη της οπότε δε νομίζω να είναι θέμα χαλινού. Any other ideas?? Ευχαριστώ και πάλι!:)

Διαφημίσεις

Ήθελα να σου πω ότι ταλαιπωρήθηκα και εγώ με το θηλασμό με τις αρκετά επίπεδες θηλές και όταν είδα τα σκούρα με πλήγιασμα κλπ αγόρασα διάφορες ψευδοθηλές. Θυμάμαι ότι βολεύτηκα απίστευτα τις διαφανείς θηλές της chicco. Με έσωσαν μπορώ να πω... Είναι πολύ λεπτές και δε δυσκολεύουν καθόλου... Απλά τις αποστείρωνα κλπ και αυτό είναι μια έξτρα δουλειά...

Σχετικά με το θέμα των θηλών που πονάνε, να ξέρετε ότι βοηθάει πολύ να απλώνουμε πάνω τους λίγο από το γάλα μας. Μου το είχε πει η σύμβουλος θηλασμού στο Έλενα μιας και με είχε πληγώσει κι εμένα η μικρή και πραγματικά με βοήθησε στην επούλωση των πληγών.

Όσον αφορά στον εκνευρισμό του βρέφους, αν και δεν είμαι σίγουρη, νομίζω ότι θα βοηθήσει διαφορετική στάση θηλασμού. Μπορεί το μωράκι να τρώει λαίμαργα και γι' αυτό να πνίγεται. Ίσως το να μπαίνει το μωρό σε λίγο πιο κάθετη θέση και η μαμά να είναι λίγο γερμένη προς τα πίσω να βοηθήσει.

Υπαρχει περίπτωση καντου χαλινού; Η γλώσσα του βγαίνει αρκετα έξω οταν χασμουριεται ή φτάνει μέχρι λιγο έξω απο το στόμα; Εχει σχήμα καρδιάς, ειναι ελαφρώς χοντρή κι ακούγεται ενα κλικ την ωρα που θηλάζει;

Όχι δεν έχουμε κάτι τέτοιο σίγουρα. Η γλώσσα βγαίνει αρκετά έξω, δεν έχει σχήμα καρδιάς ούτε παρατήρησα κάτι από τα υπόλοιπα. Κατέληξα στο ότι δε βολεύεται! ππφφφ τι την έπιασε ξαφνικά; Πάντα έτσι θηλάζουμε...

JXShp2.png

Κορίτσια γεια σας ξανά και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Η θηλή είναι κάπως καλύτερα, ίσως η διόγκωση οφείλονταν στη συχνή χρήση του θήλαστρου. Μόλις θήλασα επανήλθε στο φυσιολογικό μέγεθος. Ο πόνος συνεχίζει. Με απασχολεί και κάτι ακόμα που μοιάζει με αυτό που περιγράφει η Rox@nne. Η μικρούλα πιάνει το στήθος και σε 3 λεπτά το αφήνει, μετά το ζητάει πάλι αλλά σε λίγο κλαίει έντονα και το αφήνει ξανά. Αυτό συνεχίζεται και της δημιουργεί εκνευρισμό και σε μένα στενοχώρια (+έξτρα πόνο από το βάλε- βγάλε). Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Η γλωσσίτσα της βγαίνει έξω από τα χειλη της οπότε δε νομίζω να είναι θέμα χαλινού. Any other ideas?? Ευχαριστώ και πάλι!:)

Καλησπέρα και να σου ζήσει!

ΑΝ ο πόνος της θηλής είναι σαν να σε τρυπάνε βελόνες, μπορεί να έχεις μηκητίαση. Σ'αυτήν την περίπτωση θα σε βοηθήσει μια κρέμα που λέγεται Daktarin. Αποτέλεσμα άμεσο.

Όσο για την συμπεριφορά του μωρού, μου θυμίζει όταν η κόρη μου θέλει να ρευτεί. Τρώει λίγο, την βάζω στον ώμο, ρεύεται και μετά συνεχίζουμε καλύτερα. Μπορεί την δική σου να την ενοχλεί κάτι άλλο. Ίσως να θέλει να αεριστεί ή να κάνει κακά και να δυσκολευεται. Ίσως να θέλει να κοιμηθεί και όχι να φάει άλλο. Ίσως κρυώνει ή ζεστένεται. Δοκίμασε τι την ηρεμεί.

Η δική μου όταν έχει πονάκια και δεν μπορεί να κοιμηθεί της βάζω λίγο ηλεκτρική σκούπα. Σε δυο λεπτά ηρεμει και κοιμάται. Ο επόμενος θηλασμος είναι πολύ ήσυχος και ήρεμος.

Κορίτσια η new mum in town έχει δίκιο. Πλένετε καλά το στήθος, βγάζετε λίγο γάλα και το αλείφετε και αφού στεγνώσει βάζετε αν θέλετε purelan. Η σχισμή που βλέπετε στο στήθος θα φύγει, μην ανησυχείτε. Θυμάμαι στο δεύτερο γιο μου τον πρώτο καιρό να τον θηλάζω και να κλαίω με μαύρο δάκρυ απ' τον πόνο! Ήταν λαίμαργος και ανυπόμονος! Απλώς βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας δεν πιάνει την άκρη μόνο της θηλής αλλά ότι είναι ολόκληρη στο στοματάκι του. Επίσης βοηθάει την ώρα που τρώει να του μιλάτε γλυκά και να του χαϊδεύετε το κεφαλάκι. Σε μένα πάντως έπιανε!

Διαφημίσεις

Έχουν δίκιο τα κορίτσια μπορεί τα μωρακια σας- αναφέρομαι και στις δυο σας- να θέλουν ειτε να ρευτουν ειτε να κοιμηθούν. Υπάρχει όμως και ενα ενδεχόμενο για γοπ. Συζητήστε λίγο με τον παιδίατρο. Αυτή η κινηση να τραβιέται το μωρο προς τα πίσω κλαίγοντας και να ξαναπιανει το στήθος δίνει καποιες πιθανότητες για γοπ.

Όχι δεν έχουμε κάτι τέτοιο σίγουρα. Η γλώσσα βγαίνει αρκετά έξω, δεν έχει σχήμα καρδιάς ούτε παρατήρησα κάτι από τα υπόλοιπα. Κατέληξα στο ότι δε βολεύεται! ππφφφ τι την έπιασε ξαφνικά; Πάντα έτσι θηλάζουμε...

Το στηθος αυτο σε ενοχλεί και ενδιάμεσα των θηλασμων ή μονο κατα τη διάρκεια του θηλασμου;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ισως θελει να πιπιλισει, να ηρεμήσει και να κοιμηθεί αλλα την ενοχλει το γαλα που βγαίνει.

1Xckp3.png

Franz Kafka