Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ-που χάλασαν γρήγορα

Recommended Posts

Επειδή είμαι στην αναζήτηση πλυντηρίου (ενδιαφέρομαι κυρίως για άνω φόρτωσης) και απ' όσα έχω διαβάσει τα καινούργια μοντέλα (τελευταίας 10ετίας) "βγάζουν" προβλήματα μετά από 2-3 χρόνια, σκέφτηκα να αναφέρουμε όποιες έχουν τέτοιες εμπειρίες από τα δικά τους πλυντήρια για να δούμε ποιές μάρκες τελικά αντέχουν περισσότερο.

Εγώ είχα brandt το οποίο μου κράτησε 20 χρόνια! Όμως τώρα δεν υπάρχει η αντιπροσωπεία και σκέφτομαι την Indesit.

Πείτε μου σας παρακαλώ για τα πλυντήρια σας;;

Διαφημίσεις

Και εγώ Brant εχω επτά χρονια τώρα. Μια χαρά δουλεύει. Και αν όπως λες εκλεισει η αντιπροσωπία ελπίζω να μην πάθει κάτι.

Πάντως πιστεύω ότι όπως σε όλα τα πράγματα, όλα είναι θέμα τύχης. Μπορεί δηλαδή να πάρεις miele να το χρυσοπληρωσεις και να βγει προβληματικό. Μπορεί να πάρεις την πιο φτηνή μάρκα που υπάρχει και να είναι σκυλί.

Εγώ Αριστον αλλά δεν είμαι ευχαριστημένη.. μετά από 7 χρόνια έχει σκουριάσει εξωτερικά σε κάποια σημεία και έχει χαλάσει 2 φορές και το έχουμε ξαναφτιάξει. Και με το ίδιο απορρυπαντικό ΔΕΝ καθαρίζει τα ρούχα όσο της μητέρας μου που είναι ισπανικό no name ή και το παλιό μου άριστον.

Επίσης δεν ξαναπαίρνω με κάδο που ανοίγει από επάνω γιατί κουράστηκα να καθαρίζω μούχλα και γλίτσα από τα λάστιχα.

Xena, πάντως εμένα το brandt ποτέ δεν είχε πιάσει μούχλα και σπανίως σκούπιζα τα λάστιχα του. Απλώς πρέπει ν'αφήνεις την πόρτα ανοιχτή μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Διαφημίσεις

Ναι, ξέρω, αλλά και πάλι μαζεύει, δεν εξατμίζεται το νερό έτσι εύκολα, μιλάμε για βάθος κάπου 2-3 εκατοστά. Βρε καλύτερα να ανοίγει από εμπρός!!! και 7κιλο εννοείται την επόμενη φορά! τώρα φτάσαμε 1 πλυντήριο ανά ημέρα.

Πηρα πριν 3 χρονια indesit 7κιλο κ μου χαλασε μεσα σε 1 χρονο ακριβως. Ειχε προβλημα ο εγκεφαλος ευτυχως με καλυπτε η εγγυηση αφου τους κυνηγησα στν κοτσοβολο κατι μηνες κ πηρα αλλο φυσικα οχι το ιδιο. Πηρα bosch ευτυχως ακομα δουλευει αυτο..... Ενας τεχνικος μ ειπε οτι τα indesit βγαζουν προβληματα κατασκευαζονται κ στν Τουρκια και δν ειναι οτι καλυτερο... Γενικα τα παλια πλυντηρια ψυγεια κρατουσαν τωρα τα ψευτηναν τελειως. Οποτε εσκασα αλλα 200 ευρουλακια επιπλεον κ πηρα bosch ειμαι πολυ ευχαριστημενη.

• 1 year later...

SOS! Μέσα στο γενικό χαμό, μας χάλασε το πλυντήριο ρούχων. Ψάχνουμε τώρα για πλυντήριο και τα 2 επικρατέστερα είναι:

Pitsos WKP1000D8 και Samsung WF80F5E0W2W (επίσης στις πρώτες 3 θέσεις, μου άρεσε και το Korting KW 8503, αλλά τη μάρκα δεν την έχω ξανακούσει οπότε το φοβάμαι, και λιγότερο τα Bosch WAE 20321GR, Whirlpool AWO/C 7010 και LG F 14B8TD4).

(Συγγνώμη, θα μπορούσα να βάλω λινκ των σελίδων που τα πουλάνε για τα χαρακτηριστικά, αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται).

Το δεύτερο το έχω απλά ερωτευτεί. Κυρίως ρωτάω για το δεύτερο λοιπόν, αν είναι καλή η samsung σε πλυντήρια ρούχων, αν ξέρετε το μοντέλο, αν έχει βγάλει πρόβλημα ή αντίθετα το έχετε και σας εξυπηρετεί. Τί γίνεται με τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά. Οποιαδήποτε πληροφορία βοηθάει. Το συγκεκριμένο είναι 8κιλο και έχω την ελπίδα να μπορώ να βάζω και κάτι πιο βαρύ μέσα, στυλ κουβέρτες, πατάκια..αλλά πουθενά δε μπορώ να βρω αν το κάνει. Σε κατάστημα δε ρωτάω ακόμα, φυσικά και καφέ θα μου πουν ότι ψήνει. Είμαι μπερδεμένη σ' αυτό το σημείο. Αν δε γίνεται μπορώ να πάω και στο 7κιλο που θα γεμίζει πιο εύκολα και είναι και φτηνότερο. Για την ώρα είμαστε 2 άτομα. Αργότερα; Από τη μια σκέφτομαι ότι ένα μεγάλο πλυντήριο (8κιλο) θα γεμίζει μια φορά και θα πλένει για 2, οπότε κάνει οικονομία, απ' την άλλη φοβάμαι μήπως τρομάζουμε να το γεμίζουμε 2 άτομα και ξεμένουμε από ρούχα. Μήπως το 8κιλο είναι υπερβολικά μεγάλο;; Μη θέλω και 2 απλώστρες για να το απλώσω.. Μήπως το 7 κιλο δεν πλένει ούτε κουβερλί; Τα προγράμματα πώς σας φαίνονται; Γενικά είναι ένα πλυντήριο που το ερωτεύεσαι, είναι κουκλί. Αλλά αν και γνωστή η samsung, δεν ξέρω τί λέει στα πλυντήρια κι επίσης θα ήθελα να δω από κοπέλες που το έχουν αν τις έχει βολέψει το μενού ή αν τους έχει βγάλει προβλήματα κλπ.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μάρκες, ή για οτιδήποτε γνωρίζετε από μάρκες, μοντέλα κλπ.

Το ψάχνω μια εβδομάδα, έχω κουραστεί κι έχω πελαγώσει (κυρίως γιατί δεν έχω ιδέα και κανείς γνωστός δεν ξέρει να βοηθήσει) και σε λίγο θα έχουμε πρόβλημα με τα άπλυτα!! Θέλουμε να καταλήξουμε μέσα στο ΣΚ ώστε από Δευτέρα που ξεκινούν οι εκπτώσεις (ελπίζουμε να ισχύουν και για τα πλυντήρια) να παραγγείλουμε να τελειώνει! Αλλά δε θέλουμε να πέσουμε σε κακή αγορά επειδή βιαζόμαστε. Σας παρακαλώ, βοήθεια!!

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.