Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμός-μη πρόσληψη βάρους

Recommended Posts

καλησπέρα κορίτσια. θα ήθελα τη βοήθειά σας. έχω μια μπεμπούλα 4,5 μηνών, από την αρχή είχα προβλήματα με τον θηλασμό (δεν έπιανε το στήθος, πληγώθηκαν οι θηλές, δεν είχα πολύ γάλα) αλλά τελικά μετά από πολύ υπομονή και μαραθώνιους θηλασμούς κατάφερα να την θηλάσω έως τώρα. εν τω μεταξύ το στήθος μου δεν έτρεχε ποτέ από μόνο του (μόνο όταν έβαζα το μωρό μου στο στήθος έβγαινε γάλα) με αποτέλεσμα να με πείσουν όλοι ότι δεν έχω αρκετό γάλα και το μωρό μου πεινάει! εγώ δεν πτοήθηκα και συμπλήρωμα δεν έδωσα. οι μετρήσεις μας είναι καλές (γεννήθηκε 3.150 και τώρα είναι 6.350, πήρε τον 1ο μήνα 800 γρ., τον 2ο 1200, τον 3ο 750 και τον 4ο 420 γρ.) την τελευταία φορά που πήγαμε στην παιδίατρο μας ζύγισε και βρήκε ότι σε μια βδομαδα η μπέμπα μου δεν είχε πάρει καθόλου βάρος (ήταν λίγο αρρωστούλα) και μου είπε να της δίνω συμπλήρωμα μετά από κάθε γεύμα. να σημειώσω ότι ακόμα και τώρα τρώμε κάθε μιαμιση με δύο ώρες -κάθε φορά που γκρινιάζει την βάζω στο στήθος. όμως το συμπλήρωμα δεν το θέλει με τίποτα σε σημείο που να κλαίει σπαρακτικά μονο που πλησιαζω το μπουκάλι στο στόμα της. όλοι μου λένε ότι το μωρό μου πεινάει και το αφήνω νηστικό και ότι πλέον πρέπει να μάθει να τρώει απο το μπουκάλι. τι να κάνω δηλαδή να την πιέζω και ας κλαίει? επίσης η γιατρός μου είπε σε μια βδομαδα να ξεκινήσω την κρέμα ρυζάλευρο. εχω απελπιστεί και δεν ξέρω τι να κάνω? δεν θέλω να αφήνω νηστικο το μωρό μου αλλά ούτε και να το πιέζω να πιει ξένο γάλα απ τη στιγμη που δεν το θέλει. σας παρακαλώ βοηθείστε με....

Διαφημίσεις

Δηλαδη το βαζεις στο στηθος και δεν τρωει;;; Πως ειστε τοσο σιγουροι οτι μενει νηστικη;;; Σχετικα με το μπουκαλι, γιατι να το συνηθισει; Ειναι μολις 4μιση μηνων, θελει τη θαλπωρη της μαμας κι οχι ενα ψυχρο πλαστικο, λογικο δεν ειναι;

Εφόσον το μωρό είναι ήρεμο (δεν κλαίει, κοιμάται κτλ) και παίρνει βάρος τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Επίσης μην περιμένεις να παίρνει όσο βάρος έπαιρνε τους πρώτους μήνες. Έχω τρία παιδάκια τα οποία θήλασα αποκλειστικά (η κόρη μου 10 μηνών και θηλάζουμε ακόμη) και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ίδιο το παιδί σου δίνει να καταλάβεις αν χόρτασε. Άσε που σιγά σιγά θα αρχίσετε τις κρεμούλες και το φαγητό. Προσωπική μου άποψη είναι να απολαύσεις αυτές τις μοναδικές στιγμές με το μωρό σου και να χαλαρώσεις.

VASOULA, με μια μονο εβδομαδιαια μετρηση που το μωρο δεν πηρε βαρος οπου μαλιστα ηταν και αρρωστο, ο γιατρος δινει συμπλήρωμα σε κάθε γευμα και ρυζαλευρο???

θα σε οδηγησει συντομα σε αποθηλασμο κοπελα μου. το μωρακι δεν μπορει να παιρνει για παντα 1 κιλο το μηνα. οσο μεγαλωνει θα παιρνει λιγοτερο βαρος. τις μετρήσεις τις μηνιαίες θα κοιτας, θα βαζεις το μωρο συνεχεια στο στηθος και θα βλέπεις τις πανες, τον υπνο και τη διαθεση του όπως ειπε και η άλλη κοπελα.

μην αγχωνεσαι. γιατι το πιεζεις το μωρο με το μπουκαλι? αν πειναει θα το καταλάβεις. κανε λιγο υπομονη να δεις πως θα παει.

επισης γνωμη μου είναι ότι και το ρυζαλευρο δεν ειναι απαραιτητο. είναι μικρο ακομα το μωρακι. εμενα η παιδίατρος μου ειχε πει όχι κρεμες εμποριου σε μωρα που θηλαζουν. το μητρικο γαλα είναι η καλυτερη τροφη. φρουτακια πιο μετα. προς το παρον το γαλατακι σου. αν νομιζεις δεν αρκει, αυξησε τους θηλασμους. ξερει το μωρο να σε οδηγησει.

καλη συνεχεια!!

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια. θα ήθελα τη βοήθειά σας. έχω μια μπεμπούλα 4,5 μηνών, από την αρχή είχα προβλήματα με τον θηλασμό (δεν έπιανε το στήθος, πληγώθηκαν οι θηλές, δεν είχα πολύ γάλα) αλλά τελικά μετά από πολύ υπομονή και μαραθώνιους θηλασμούς κατάφερα να την θηλάσω έως τώρα. εν τω μεταξύ το στήθος μου δεν έτρεχε ποτέ από μόνο του (μόνο όταν έβαζα το μωρό μου στο στήθος έβγαινε γάλα) με αποτέλεσμα να με πείσουν όλοι ότι δεν έχω αρκετό γάλα και το μωρό μου πεινάει! εγώ δεν πτοήθηκα και συμπλήρωμα δεν έδωσα. οι μετρήσεις μας είναι καλές (γεννήθηκε 3.150 και τώρα είναι 6.350, πήρε τον 1ο μήνα 800 γρ., τον 2ο 1200, τον 3ο 750 και τον 4ο 420 γρ.) την τελευταία φορά που πήγαμε στην παιδίατρο μας ζύγισε και βρήκε ότι σε μια βδομαδα η μπέμπα μου δεν είχε πάρει καθόλου βάρος (ήταν λίγο αρρωστούλα) και μου είπε να της δίνω συμπλήρωμα μετά από κάθε γεύμα. να σημειώσω ότι ακόμα και τώρα τρώμε κάθε μιαμιση με δύο ώρες -κάθε φορά που γκρινιάζει την βάζω στο στήθος. όμως το συμπλήρωμα δεν το θέλει με τίποτα σε σημείο που να κλαίει σπαρακτικά μονο που πλησιαζω το μπουκάλι στο στόμα της. όλοι μου λένε ότι το μωρό μου πεινάει και το αφήνω νηστικό και ότι πλέον πρέπει να μάθει να τρώει απο το μπουκάλι. τι να κάνω δηλαδή να την πιέζω και ας κλαίει? επίσης η γιατρός μου είπε σε μια βδομαδα να ξεκινήσω την κρέμα ρυζάλευρο. εχω απελπιστεί και δεν ξέρω τι να κάνω? δεν θέλω να αφήνω νηστικο το μωρό μου αλλά ούτε και να το πιέζω να πιει ξένο γάλα απ τη στιγμη που δεν το θέλει. σας παρακαλώ βοηθείστε με....

Vasoula καλησπέρα και απο μένα

Με το βαρος που παιρνει μέχρι τώρα το μωρακι σου όχι μονο εχεις γάλα αλλά και για τόσο προβλήματα που είχατε στην αρχή σου αξίζουν ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!! Θερμά συγχαρητήρια για το κουράγιο σου την ωρα που όλοι ακόμα και η γιατρος σου(μα ημαρτον πια!!!!) σου λενε οτι δεν εχεις γάλα και εσύ με τοσες δυσκολίες να καταφέρεις να θηλασεις και μάλιστα αποκλειστικά!!!

ΜΗΝ πιέσεις το μωρο σου να πάρει μπουκάλι!!! Βλέπεις οτι και το ίδιο αντιστέκεται. Θέλει μονο την μανούλα του. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Το βαρος του μωρού το μέτραμε ΜΙΑ φορά τον μήνα, η εβδομαδα δεν είναι ενδεικτική και οι μετρήσεις του μωρού σου αψογες. Δηλαδη αφου ολοι λενε οτι δεν εχεις γαλα αυτο το μωρο με τι μεγαλωνει και μαλιστα τοσο καλα;;; Αυτό θα επρεπε να το ξέρει πόλυ καλά η γιατρός σου. Και μένα το μωρο μου υπήρχε βδομάδα που δεν πήρε βαρος αλλά έτρεξε την επόμενη. Όπως επίσης τις στερεές τις ξεκινάμε μετα τον έκτο μήνα.

Επειδή εμεις μπορεί να σε αγχωνουμε ή να σε μπερδευουμε θα σου πρότεινα να δεις κ εναν άλλο γιατρό. Εναν γιατρό που να υποστηριζει τον θηλασμό και να στηρίζει και τον αγώνα της μανουλας ,γιατί ο θηλασμός μπορεί να είναι το φυσικο δεν σημαίνει όμως οτι είναι και εύκολος. Το μωρο σου δεν μένει νηστικό και συ ξέρεις πολύ καλά να φροντίζεις γι αυτό!!!! Εδώ είμαστε οτι χρειαστείς... Και παλι μπράβο.

ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας και το κουραγιο που μου δίνετε. το μωρακι μου οταν το βάζω στο στήθος τρώει απλά τρώει πολυ λιγότερο σε κάθε στήθος απ ότι έτρωγε (περίπου 5 λεπτά από το καθένα). το στήθος μου το νιώθω λιγότερο πρησμένο από πριν η αλήθεια είναι αλλά έχουμε σταματήσει εδώ και ένα μήνα τους νυχτερινούς θηλασμούς γιατί η μικρή μου κοιμάται πλέον οκτώ ώρες και δεν την ξυπνάω... γενικά είναι ευδιάθετο παιδάκι δεν γκρινιάζει παρα μόνο όταν πεινάει ή νυστάζει.. βρέχει περίπου 7 πάνες την ημέρα (κάποιες είναι πολύ βρεγμένες) με τα κακα έχουμε πρόβλημα γιατί έχει γίνει λιγάκι δυσκοίλια και κάνουμε καθε μιαμιση μερα... πάντως είναι μεγάλο θέμα όταν δεν έχεις καμιά υποστήριξη από το οικογενειακό σου περιβάλλον και ακούς συνέχεια ότι το παιδί πεινάει γιατί μεγάλωσε πια και δεν του φτάνει το γάλα...

ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας και το κουραγιο που μου δίνετε. το μωρακι μου οταν το βάζω στο στήθος τρώει απλά τρώει πολυ λιγότερο σε κάθε στήθος απ ότι έτρωγε (περίπου 5 λεπτά από το καθένα). το στήθος μου το νιώθω λιγότερο πρησμένο από πριν η αλήθεια είναι αλλά έχουμε σταματήσει εδώ και ένα μήνα τους νυχτερινούς θηλασμούς γιατί η μικρή μου κοιμάται πλέον οκτώ ώρες και δεν την ξυπνάω... γενικά είναι ευδιάθετο παιδάκι δεν γκρινιάζει παρα μόνο όταν πεινάει ή νυστάζει.. βρέχει περίπου 7 πάνες την ημέρα (κάποιες είναι πολύ βρεγμένες) με τα κακα έχουμε πρόβλημα γιατί έχει γίνει λιγάκι δυσκοίλια και κάνουμε καθε μιαμιση μερα... πάντως είναι μεγάλο θέμα όταν δεν έχεις καμιά υποστήριξη από το οικογενειακό σου περιβάλλον και ακούς συνέχεια ότι το παιδί πεινάει γιατί μεγάλωσε πια και δεν του φτάνει το γάλα...

Καλη σου μέρα...και να τα παρουμε ενα ενα.

Είναι παρα πολύ φυσιολογικό το μωρο να τρώει σε λιγοτερο χρονο. Όσο μεγαλώνει αυξάνεται η δυναμη του ρουφάει πιο αποτελεσματικά και τελειώνει πιο γρήγορα.

Το στήθος σου έχει προσαρμοστεί πια στις αναγκες του μωρού σου και δεν πριζεται πια αυτό είναι το φυσιολογικό ,το αναμενόμενο και κάτι άλλο πέρα απο αυτό θα ηταν πρόβλημα.

Το οτι κοιμάται την νύχτα τόσο καλά ,δεν γκρινιάζει και βρέχει 6-7 πάνες σου δείχνει απο μονο του οτι τα πάτε απλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!

Άλλο δυσκοιλιότητα και άλλο κανει 2-3-4 μέρες να κανει κακά. Πως είναι τα κακάκια του μωρου σου σκληρά ή μαλακά;

Το πιο δύσκολο είναι το τελευταιο όμως να θυμάσαι κατι ... ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΕΙΝΑΕΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥΣ. Συνέχισε το υπέροχο δωρο προς το παιδι σου χωρίς απολογισμούς και άγχος. Όλα θα πάνε καλά.....

:-P

Τιποτα..φυσιολογική εξέλιξη!! Το στηθος σου εχει προσαρμοστεί και το μωρο θηλαζει πιο αποτελεσματικά πλέον!

Μην ακούς τους γύρω γιατι ήτε δεν έχουν θηλασει ήτε το έκαναν πρην απο παρα πολλα χρονια και δεν θυμούνται...

Η φύση τα εχει προβλέψει ολα!!

Αν πεινούσε το μωρο σου πίστεψε με θα το άκουγα κι εγω!!:-P

Το βαρος σας ειναι τέλειο!!!! Δεν παίρνουν τα μωρα καθε μηνα και κιλό!!

Ο Παιδιατρος απαράδεκτος κατα την δική μου ταπεινή γνώμη!! Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστήνει αποκλειστικό μητρικό θηλασμο για 6 μηνες και εισαγωγή στερεών τροφών με συνεχεία τον θηλασμο εώς και 2 χρονια και για οσο επιθυμεί το βρέφος και η μητέρα!! Τις κρέμες εμπορίου θα σου έλεγα να μην δώσεις καθολου γιατ έχουν ζαχαρι και δεν προσφέρουν τιποτα παρα μονο παχαινουν..ο δικός μου Παιδιατρος ειναι εντελώς κατα..

Το μωρο σου σε οδηγεί μονο του για το τι θελει να φάει και δεν υπαρχει λόγος να το πιέζεις!!! Αυτο ξερει καλυτερα απ΄ολους!!

Φαντασου να είσαι άρρωστη,να μην εχεις και πολυ όρεξη για φαγητο και κάποιος καθε μερα με το ζορι σε ταΐζει χοιρινό λίπος για να παχυνεις το οποίο συγχαινεσαι απίστευτα!!

Μηλησε με σύμβουλο θηλασμου αν ανηςυχεις για κάτι και μην ξαναρώτησεις για τον θηλασμο τον παιδίατρο σου γιατι ειναι άσχετος με το θέμα,φαίνεται!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου έχετε δίκιο μα γιατί να μπουκωνω ασκοπα το μωρό μου αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Τελικά έχω γίνει μανιακη των γραμμαρίων και από ότι φαίνεται το ίδιο έγιναν και κάποιοι γιατροί! Τα κακα της είναι μαλακά μεν αλλά όχι τόσο νερουλα κίτρινα χωρις σπορακια όπως ήταν στην αρχή. Δηλαδή η κρέμα είναι λάθος? Γιατί στην αρχή έχουμε κρέμα και μετά φρούτα. Πως να βρω σύμβουλο θηλασμου ειμαι από επαρχία

Κορίτσια μου έχετε δίκιο μα γιατί να μπουκωνω ασκοπα το μωρό μου αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Τελικά έχω γίνει μανιακη των γραμμαρίων και από ότι φαίνεται το ίδιο έγιναν και κάποιοι γιατροί! Τα κακα της είναι μαλακά μεν αλλά όχι τόσο νερουλα κίτρινα χωρις σπορακια όπως ήταν στην αρχή. Δηλαδή η κρέμα είναι λάθος? Γιατί στην αρχή έχουμε κρέμα και μετά φρούτα. Πως να βρω σύμβουλο θηλασμου ειμαι από επαρχία

Απο που είσαι; Εχεις ψάξει στο Ίντερνετ; Κανε μια ερώτηση εδώ για παιδίατρο υπέρμαχο του θηλασμου στα μέρη σου ισως καπιοα κοπέλα να σου προτείνει κάποιον.. Εμεις ξεκινήσαμε με φρουτα στους 6 μηνες και μετα λαχανικα,κρεμα δεν δοκιμάσαμε καθολου γιατι όπως σου προανέφερα δεν προσφέρει τιποτα και η ζάχαρη κανονικά απαγορεύεται μεχρι τουλάχιστον το πρωτο έτος!! Καλή συνεχεια!

Καλημέρα

Υπάρχει η νέα γραμμή θηλασμου 10525. Καλεις απο σταθερό και υπαρχουν επαγγελματίες υγείας που μπορούν να σε βοηθήσουν στα παντα. Μπορείς να καλέσεις και να σε πουν στην πόλη που μένεις αν υπαρχουν παιδιατροι πιστοποιημενοι σύμβουλοι θηλασμού κτλ. Μπορείς να μας πεις που μένεις και νά ψαξουμε και μεις να σε βοηθησουμε.

Ξεκινήσαμε και μεις με φρούτα στο έκτο μετα λαχανικά μετα κρέας και το απόγευμα αντί για κρέμα εγώ δίνω κεχρί ή γλυκοπατάτα με κίτρινη κολοκύθα. Έχω δώσει και ρυζαλευρο αλλά λιγες φορες. Περιμένουμε νέα σου.

Vasoula μου,

ενημερωσου και παρε ενεργο ρολο στη διατροφή του μωρου σου.

Οι κοπελες με καλυψαν με αυτά που εγραψαν. Κι εμεις από 6 μηνων ξεκινήσαμε με φρουτα μετα λαχανικα και τωρα κρεας. Κρεμες δεν εχω δωσει και ουτε προκειται. υπαρχουν πολλες υγιεινές εναλλακτικες ... γιατι να δωσεις στο μωρο με τυποποιημένα τροφιμα? Οι παιδίατροι καθοδηγουν αυτές τις πρακτικες γιατι εχουν κερδος...

Η γραμμη θηλασμου που λεει η pandoritsa με εχει βοηθησει κι εμενα παρα πολύ. Επισης καποιος συμβουλος θηλασμου μπορει ακομα και τηλεφωνικα να σε καθοδηγησει. Ξεκαθαρισε στον παιδιατρο ότι δεν θα δωσεις τυποποιημενες κρεμες και να σου πει τις εναλλακτικες. πες το αποφασισμενη. Αν μας βλεπουν ψαρωμένες και ασχετες μας λενε ότι θελουν. Αν δει ότι είσαι ενημερωμενη θα συνεργαστεί μαζι σου.

Γενικα μην ακους τι λενε οι ασχετοι από το περιβαλλλον σου για το θηλασμο και κανε το καλυτερο για το μωρο σου. Στο λεω εγω που θηλαζω μετα από επαναγαλακτισμο και εφτασα στο σημειο να μην μιλαω σε ανθρωπο γιατι ειχαν ολοι θυμωσει :!: που προσπαθουσα να κοψω το ξενο γαλα...

σας ευχαριστω ολες παρα πολύ! μένω στην Πάτρα,όποια γνωρίζει σύμβουλο ή παιδίατρο θα ήθελα να μου πει έστω και με προσωπικό μήνυμα... θα το ψάξω σίγουρα ήδη έκανα την αρχή μπαίνοντας σε αυτό το forum... :P

Διαφημίσεις