Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ίωση σε βρέφος 2 μηνών...βοήθεια!

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες, η κορούλα μου (2 μηνών) μάλλον κόλλησε ίωση από τον μπαμπά μας και έχει πάρα πολλές μύξες, σε σημείο που στέκονται στο λαιμό της και πνίγεται. Το κακό είναι πως οι μυξούλες εμφανίστηκαν αμέσως μετά τα πρώτα της εμβόλια κι έτσι δεν ξέρω αν η γενική της αδιαθεσία (χαμηλόφωνη γκρίνια, υπνηλία κλπ) οφείλονται στην ίωση ή στα εμβόλια. Κάνουμε πλύσεις με ορό σχεδόν 10 φορές την ημέρα και τραβάω και μυξούλες με το οτριζαλίν αλλά αμέσως ξαναγεμίζει η μυτούλα της. Είναι έτσι από χτες το βράδυ (24 ώρες) και τώρα που κοιμάται ακούγεται σαν να ροχαλίζει μεγάλος άνθρωπος. Ο γιατρός είπε ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πέρα από τις πλύσεις και να παρακολουθώ την αναπνοή της (αν λαχανιάζει) και την όρεξή της.

Σας έχει τύχει? Μπορεί καμία να με καθησυχάσει? Είμαι στο τσακ να τη βάλω στο αυτοκίνητο και να πάμε στο Παίδων από το άγχος μου. Φοβάμαι πολύ μήπως κάποια στιγμή δεν μπορεί να αναπνεύσει.

GEz7p3.png

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι, αν και καταλαβαίνω οτι είναι πολύ μικρό το μωράκι σου. Κατά τη γνώμη μου να την παρακολουθείς το βράδυ αν ανεβάσει πυρετό ή αν ακούσεις κάτι σα σφύριγμα από τα πνευμονάκια της (ακροαστικά). Αν και όπως το περιγράφεις είναι μια απλή ίωση. Πάντως, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα αύριο να την ακροαστεί ο γιατρός. Οχι τίποτα άλλο γιατί μεσολαβεί ΣΚ και το να πας στο Παίδων θα σημαίνει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και για εσας και για το μωρό, άσε που μπορεί να κολήσει και τίποτα εκεί.

cN3ep3.png

Μην αγχώνεσαι, αν και καταλαβαίνω οτι είναι πολύ μικρό το μωράκι σου. Κατά τη γνώμη μου να την παρακολουθείς το βράδυ αν ανεβάσει πυρετό ή αν ακούσεις κάτι σα σφύριγμα από τα πνευμονάκια της (ακροαστικά). Αν και όπως το περιγράφεις είναι μια απλή ίωση. Πάντως, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα αύριο να την ακροαστεί ο γιατρός. Οχι τίποτα άλλο γιατί μεσολαβεί ΣΚ και το να πας στο Παίδων θα σημαίνει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και για εσας και για το μωρό, άσε που μπορεί να κολήσει και τίποτα εκεί.

Ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να είναι κάτι απλό γιατί ταλαιπωρείται πολύ η μικρούλα μου και αισθάνομαι ανίκανη να τη βοηθήσω. Πυρετό ευτυχώς δεν έχει κάνει, την θερμομετρώ συχνά. Αυτό με τα ακροαστικά με ανησυχεί, αλλά γενικά έχει ένα βράσιμο λόγω των βλεννών υποθέτω. Υπάρχει περίπτωση να κλείσει εντελώς ο λαιμός από τις μύξες και να μην μπορεί να αναπνεύσει? Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου, σε σημείο που δεν το κουνάω από το προσκεφάλι της και κλαίω με κάθε περίεργο ήχο που κάνει. Ξέχασα να πω ότι το απόγευμα ενώ την είχα αγκαλιά έκανε έναν ήχο σαν να πνιγόταν, την γύρισα μπρούμυτα και έβγαλε πολλές βλέννες, δεν ήταν εμετός γιατί μόλις είχε φάει και δεν υπήρχε γάλα στις βλέννες. Μάλλον από το λαιμό της ήταν.

GEz7p3.png

αχ καλή μου! καταλαβαίνω τι άγχος περνάς! κοίτα, από εδώ μην περιμένεις ιατρικές συμβουλές, γιατί απλώς απ' την εμπειρία μας μιλάμε. Οταν έχει πολλές μύξες το παιδί ακούγεται ένα σφύριγμα επίσης. Εγώ, για να καταλάβω αν είναι ακροαστικά, βάζω το αυτί μου στην πλάτη του. Αν ακούω έντονο βράσιμο καταλαβαίνω οτι είναι ακροαστικά. Επίσης, η παιδίατρος πάντα με ρωτάει αν ξυπνάει από βήχα το βράδυ.Η δική σου μάλλον έχει πολύ φλέμα και δεν πρόκειται να φράξει ο λαιμός της:). Πάντως να την προσέχεις το βράδυ, γιατί είναι μικρούλα και καλύτερα αύριο να πας στον παιδίατρο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και να τις κάνεις πολλούς ορούς.

cN3ep3.png

Εμας οταν αρρωστησε με πυρετο κιολας 3 μηνων, ο παιδιατρος ειπε οτι πρεπει να παρακολουθειται καθημερινα βρεφος τοσο μικρο. Καθε μερα για 3 μερες ερχοταν σπιτι στην αρχη.οποιαδηποτε επιπλοκη ειναι πολυ σημαντκο να αντιμετωπιστει αυθημερον στα βρεφη. Μετα αρχισε να βελτιωνεται σταδιακα οποτε ηρθε αλλη μια φορα και τελος. Επισης μας ειχε πει παντα να εχουμε soldesanil στο σπιτι για αμεση επεμβαση σε περιπτωση που γυρισει σε λαρυγγιτιδα. Δηλαδη αλλιως αντιμετωπιζεις ενα μωρο 8 μηνων κι αλλιως 3 μηνων αν αρρωστησει. Γιατι δεν ειναι καλο να δινει αντιβιωση σε αυτην την ηλικια.

Διαφημίσεις

Περαστικά και από μένα στο μωράκι σου. Και εγώ συμφωνώ να πεις στον γιατρό να έρθει να την δεί στο σπίτι για να καθυσηχαστείς και εσύ περισσότερο. Με τίποτα στο Παίδων, νεογέννητο είναι. Και όπως ήδη το κάνεις, ορό και πάλι ορό.

ειναι λογικο να ανχωνεσαι...εμενα ο γιος ου ειχε αρρωστησει 40 ημερων με βηχαλακι κ μυξα,,πριν το εμβολιο κ ετρεμα !!!!αλλα ολα οκ....εγω θα συμπληρωνα να κοιμιζεις το μωρο σου σε ριλαξ αυτες τις μερες η' να ανασηκωσεις πολυ απο την μια πλευρα το μερος που κοιμαται...γιανα κατεβαινουν οι μυξουλες!!!ολα θα πανε καλα κ περαστικα να ναι!@!!!!!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον παιδίατρο, η αλήθεια είναι πως δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Μάλιστα σήμερα είμαστε αρκετά καλύτερα, λιγότερες μυξούλες και γκρίνια. Βέβαια δίνουμε μάχη με τον ορό και το "ρουφηχτήρι", μόλις τα βλέπει αρχίζει προκαταβολικά το κλάμα. Να είστε όλες καλά!

GEz7p3.png

Εγώ τα πέρασα και με τα δύο μου μωράκια αυτά, ασαράντιστη η μεγάλη μου και την είχα με ίωση... σε καταλαβαίνω.

Οπως λένε και τα κορίτσια, είτε ύπνος στο ρηλάξ είτε το κρεβατάκι με ανάκλιση και τα μάτια σου 14 με ξυπνητήρι κάθε 2 ώρες τουλάχιστον να παρακολουθείς για πυρετούλη.

Ρωτησε και την παιδίατρο και για το προταργκολ 2%. Είναι ένα "βάμμα" αντισηπτικό (σαν μπενταντίν) που επιτρέπεται στα νεογνά: βάζεις μία σταγονίτσα σε κάθε ρουθουνάκι πρωί και βράδι μετά τον καθαρισμό και κρατά την μυτούλα ανοιχτή, σταματά την καταρροή δηλαδή και δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν φλεγμονές στα ιγμόρεια, τα αυτάκια και το λαιμό! Μας έχει σώσει!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Καλημερα σε όλους! Έχω μια κόρη 5 μηνών, που όμως έμεινε δυο μηνες κοντά σε θερμοκοιτίδα γιατί ήταν πρόωρη. Ειχα την κόρη μου τη μεγάλη με ίωση, κόλλησα κιεγώ κ μοιραίο ήταν- όσο και αν προσέχουμε- να κολλησει κ το μωρό. Απο χτες λοιπόν εχει μύξες, για την ακρίβεια ρουθουνίζει κ κάνει κατι ψευτοβηχες. Ήρθε ο γιατρός το βράδυ να τη δεί, μας ειπε οτι στην παρούσα φαση δε μπορούμε να κάνουμε κ πολλά- πλην ορού συνέχεια- αλλά να παρακολουθώ μήν τυχον κάνει υγρό ΄η βραχνό βήχα, να παρακολουθώ την όρεξη της, αν κάνει πυρετό, αν παρουσιάσει ταχυπνοια κοκ. Έχω αγχωθεί υπερβολικά γιατί είναι πρόωρη. Της βαζω σχεδον δέκα φορες την ημερα ορό από χτες, της σήκωσα το στρώμα της κτλ .Πριν που της έβαλα θερμόμετρο εχει 37,4 αλλά δεν ξερω, θα μπορουσε να είναι και απο τα εμβόλια.. Λέτε να το προλάβω ΄η είναι σίγουρο οτι θα εξελιχθεί σε βροχιολίτιδα;;

78xyp2.png

Z1jep2.png