Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ορια σχολειων και πως αλλαζουμε?

Recommended Posts

θα θελα να ρωτησω μηπως γνωριζετε, πως μπορω να στειλω το μικρο μου σε σχολειο της ιδιας περιοχης που μενουμε αλλα με αλλα ορια? κανονικα το νηπιο που πρεπει να παμε ειναι 100 μετρα απο το σπιτι μας αλλα για καποιους προσωπικους λογους θα θελαμε να παμε στο αλλο.

σκεφτηκα την ενοικιαση σπιτιου για λιγους μηνες:(

εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

MD1op3.png

Διαφημίσεις

Έχω την εντύπωση ότι από τη νέα χρονιά οι εγγραφές θα γίνονται στην πρωτοβάθμια και όχι στο νηπιαγωγείο απευθείας όπως γινόταν μέχρι τώρα. Από εκεί θα σε στέλνουν όπου εκείνοι νομίζουν, όχι απαραίτητα σε σχέση με τα παλιά όρια. Ενημερώσου καλύτερα για το αν αυτό ισχύει και βλέπεις. Εμένα μου το είπε η δασκάλα της κόρης μου που είναι προνήπιο φέτος, αλλά μου είπε πως θα ισχύσει και για τα δημοτικά.

Τώρα αν τα πράγματα τελικά δεν αλλάξουν και ισχύει ότι ίσχυε, αν στο δημοτικό που θες να πας έχει θέσεις, μπορούν να σε πάρουν αν θέλουν κι ας μην ανήκεις στα όρια. Πρέπει βέβαια να περιμένεις μέχρι τελευταία στιγμή, να δεις τί εγγραφές έχουν και τί θέσεις τους μένουν. Μετά το λες στο Διευθυντή και βλέπεις.

Έχω την εντύπωση ότι από τη νέα χρονιά οι εγγραφές θα γίνονται στην πρωτοβάθμια και όχι στο νηπιαγωγείο απευθείας όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Μπορείς να μας πεις πληροφορίες πάνω σ αυτό, γιατί πρώτη φορά το ακούω.....

Λοιπόν φέτος στην αρχή της χρονιάς, στην πρώτη συνέλευση γονέων, η δασκάλα μας ενημέρωσε μεταξύ άλλων και για τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί λέει και θα εφαρμοστούν από το νέο σχολικό έτος (2014-2015).

Μας είπε εν ολίγοις ότι οι εγγραφές των μαθητών θα γίνονται στην Πρωτοβάθμια και ότι από εκεί θα διαμοιράζονται οι μαθητές στα σχολεία και θα μπορούν λέει να εγγράφονται και σε όμορο δήμο ακόμα, αν η Πρωτοβάθμια κρίνει ότι έτσι είναι πιο σωστό. Αυτό θα γίνει με στόχο να γίνουν παντού τμήματα με τον ανώτερο αριθμό μαθητών και να χρειάζονται έτσι και λιγότεροι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εν τω μεταξύ θα έχουν λιγοστέψει κατόπιν της αξιολόγησης που θα γίνει φέτος.

Ακόμα μας είπε ότι φέτος ήταν η τελευταία χρονιά που εγγράφηκαν προνήπια στα νηπιαγωγεία και από του χρόνου μόνο νήπια θα παίρνουν για τους ίδιους λόγους. Τα προνήπια μόνο σε παιδικούς σταθμούς.

Αυτά. Με τις υγείες μας...

Και με κάθε επιφύλαξη γιατί κι εγώ η αλήθεια είναι δεν το άκουσα από πουθενά αλλού, μόνο από την συγκεκριμένη.

Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω.......αν και νομίζω οτι αν είχε ψηφιστεί να "κοπούν" τα προνήπια θα είχε βουίξει ο τόπος.....σε ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου.

Διαφημίσεις

/ δεν έχει ψηφιστεί τίποτα τέτοιο.

Αυτό που ισχύει είναι ότι α) τα όρια των σχολείων τα αποφασίζει η διεύθυνση και μπορεί να αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, β) κατά προτεραιότητα εγγράφονται τα νήπια στα νηπιαγωγεία κασι αν περισσεύουν θέσεις κσι προνηπια. Με τους μικρότερους αριθμούς εκπαιδευτικών, το κλείσιμο σχολείων, την αύξηση των μαθητών στα δημόσια σχολεία, φέτος πολλά σχολεία δεν δέχτηκαν προνηπια. Η προσχολική εκπαίδευση είναι διετής και δεν θα πάψει να είναι. Υποχρέωση του κράτους είναι να εξασφαλίσει ποιοτική δωρεάν παιδεία Γιαχ όλα τα παιδιά. Γ) αν ενα σχολείο δεν εχερι θέσεις, ισχύει οτι το παιδί εγγράφεται σε όμορο που εχερι θέσεις, ακόμα και αν το όμορο είναι και σε όμορο δήμο.

Μήπως δερν καταλαβες/θυμάσαι καλά τι είπε η δασκάλα σας;

Τί να πω, μπορεί να μην κατάλαβα και καλά, αλλά πάλι αυτά που λες ισχύουν εδώ και χρόνια. Δεν υπήρχε λόγος να μας κάνουν ιδιαίτερη μνεία για κάτι τέτοιο...

Η αλήθεια είναι μένω και σε δήμο με ιδιαίτερα αγωνιστικό παρελθόν και πνεύμα και στα σχολεία (έχω παιδί και στο δημοτικό και στο νήπιο), όλο για τρομακτικές αλλαγές στην παιδεία μας λένε ...

Τί να πω, μπορεί να μην κατάλαβα και καλά, αλλά πάλι αυτά που λες ισχύουν εδώ και χρόνια. Δεν υπήρχε λόγος να μας κάνουν ιδιαίτερη μνεία για κάτι τέτοιο...

Η αλήθεια είναι μένω και σε δήμο με ιδιαίτερα αγωνιστικό παρελθόν και πνεύμα και στα σχολεία (έχω παιδί και στο δημοτικό και στο νήπιο), όλο για τρομακτικές αλλαγές στην παιδεία μας λένε ...

Τις "τρομακτικές" αλλαγές τις περιμένουμε εδώ και χρόνια.

Δυστυχώς οι αλλαγές που γίνονται είναι κυριολεκτικά τρομαχτικές και όχι μεταφορικά...και έπονται και χειρότερα

• 3 weeks later...

Κι εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα όρια του σχολείου. Μάλιστα ενώ στο νηπιαγωγείο πήγαμε στο σχολείο της περιοχής μας,του χρόνου στο δημοτικό μας στέλνουν σε άλλο πιο μακρινο. Δηλαδη οι συμμαθητές του θα πάνε όλοι μαζί, κι ο δικός μου λόγω των ορίων θα πάει αλλού, ανάμεσα σε αγνωστους.

1yhgp3.pngEoznp3.png

Στο δικό μας σχολείο, μας ενημέρωσαν οι ίδιοι για το ποιές οδούς περιλαμβάνει. Και στο δήμο ενημερώνουν. Αλλά δύσκολο να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις, ειδικά τώρα που σε κάποια σχολεία εκτός από ΔΕΗ ζητάνε και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ. Σε μια φίλη μου έτυχε γιατί είχε πολύ ζήτηση το σχολείο και πολλοί βάζανε τη ΔΕΗ κάποιου συγγενή τους για να παραπλανήσουν με την οδό.

Διαφημίσεις