Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

άσθμα και οδηγίες για το νοικοκυριό

Recommended Posts

Γεια σας. Ο μικρός μου μετά από επαναλαμβανόμενες βρογχίτιδες διαγνώστηκε με άσθμα. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα ώστε στο σπίτι να είναι όσο το δυνατό καλύτερες οι συνθήκες γι' αυτόν. Όσες μανούλες αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα ή όσες μανούλες ανεξαρτήτου προβλήματος γνωρίζουν κάποιους φυσικούς τρόπους , ώστε το σπίτι μας να είναι θωρακισμένο από σκόνες, διάφορα αλλεργιογόνα κλπ. ας βοηθήσουν.

Εγώ αυτά που κάνω μέχρι τώρα είναι:

-ξεσκόνισμα κάθε μέρα με ένα μείγμα που αποτελείται από νερό και λίγο μαλλακτικό ρούχων (ίσως πρέπει μόνο νερό)

-αερισμό του σπιτιού και των παπλωμάτων.

-η ηλεκτρική σκούπα δε βοηθάει, αφού αφαιρεί την επιφάνεια της σκόνης μόνο. Χτες καθάρισα το χαλί του σαλονιού με ζεστό νερό και ξύδι (σε σπρει) και απο πάνω έτριβα. Το τι βγήκε:shock: Πραγματικά τρομοκρατήθηκα. Έχω ακούσει οτι πρέπει να βγάλω εντελώς τα χαλιά, αλλά το σπίτι θα παγώσει. Είναι καλύτερο αυτό;

-Πρέπει να πλένω κάθε εβδομάδα τα σκεπάσματα και να φωνάξω ένα συνεργείο για τον καθαρισμό των στρωμάτων (βέβαια δεν ξέρω σε τι επιχείρηση πρέπει να απευθυνθώ και αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην πόλη μου).

Έχετε άλλες συμβουλές; Αχ, έχω πελαγώσει, γιατί ο μικρούλης μου υποφέρει και δε θέλω να επιβαρύνεται με κάτι που εγώ δεν κάνω σωστά.:oops:

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

θα σου φανει λιγο τραβηγμενο αλλα εμεις τωρα που δεν εχουμε χαλια ειμαι πολυ καλυτερα. Βασικα ετυχε και το σπιτι που νοικιασαμε επιπλομενο δεν εχει χαλια αλλα ποτε δεν βαλαμε και η πνευμονολογος μου το ενεκρινε. Εγω δεν εχω ασθμα, ειμαι ομως στα ορια, εχω ταχυπνια και αναπνευστικη αριθμια.

Επισεις πρεπει να δεις μηπως καποιες μυρωδιες τον ενοχλουν. Πχ εμενα με ενοχλει ακομη και η μπογια των τοιχων που δεν μυριζει και αν ειμαι κρυωμενη ακομη και η κολονια μου!

Δηλαδη ακομη και συνεργιο να φωναξεις μπορει η ουσια που θα χρησιμιποιησουν να τον ενοχλει.

Περαστικα να ειναι, νομιζω οτι μεγαλωνοντας το ξεπερνανε τα παιδακια.

Κοριτσακι μου καταρχήν πονάει για το παιδάκι σου που υποφέρει γιατι ως παθουσα το άσθμα ξερω οτι δεν αστειεύεται καθολου... Λοιπον εγω θα σου πρότεινα στο δωμάτιο που κοιμάται ο μπεμπακος σου να μην υπαρχουν χάλια , κουρτίνες κ λουτρινα!!!!ειδικα τα λουτρινα πρόσεξε τα πολυ!!! Αλλιως θελουν πλύσιμο συνεχεια αλλα κ παλι μαζεύουν πολυ σκόνη!! Επίσης να προσεχείς πολυ την υγρασία στο δωμάτιο, παρε έναν αφυγραντγρα θα τον βοηθήσει πολυ! Επίσης ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν καπνίζει κανεις εντός σπιτιού!!! Ελπιζω να βρει γιατρειά το μωρακι σου κ σαν συμβουλή μην καταφύγεις σε κορτιζονη ως αποτέλεσμα απελπισίας, ενας ομοιοπαθητικος πιστευω οτι θα σε βοηθήσει. Εγω σε ενα μηνα να το καλο γεννάω κ τρέμω μηπως κ ο δικός μου μπεμπουλης ταλαιπωρηθεί με αυτο το άτιμο το άσθμα. Παντως ολα αντιμετωπίζονται αυτο να σκέφτεσαι κ περαστικά !!! Ελπιζω να βοήθησα!

Eπίσης αν κάποιος από εσάς καπνίζει, ακόμα κι έξω, η τσιγαρίλα δεν βοηθάει καθόλου! Μένει πάνω στα μαλλιά μας, στα ρούχα μας και τα παιδάκια επιβαρύνονται... Δεν θυμάμαι πόση ώρα πρέπει να έχει περάσει από το τελευταίο τσιγάρο για να πάρεις το παιδί αγκαλιά...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Καλημέρα κι από εμένα. Θέλω να σου πω να μη στεναχωριέσαι και να ξέρεις ότι θα συνεχίσετε να έχετε μια φυσιολογική ζωή. Εγώ έχω άσθμα 26 χρόνια και η μαμά μου έχει, ήπιο εκείνη.

Φυσικά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, το μόνο που θέλω να σου πω είναι ότι δε χρειάζεται να ζείτε σε ένα σπίτι "ειδικών συνθηκών". Το άσθμα είναι μια πάθηση που δε θεραπεύεται, αλλά τιθασεύεται, μπορείς να ζήσεις μια χαρά με αυτό.

Ό,τι λέει η Cara είναι σωστό.

Μακρυά από τσιγάρο, αποφύγετε το τζάκι και τα λούτρινα με ρέγουλα.

Κράτα τόσα ώστε να μπορείς να τα βάζεις ένα πλυντήριο από καιρό σε καιρό.

Θα δείτε στην πράξη και κάποια πράγματα που μπορεί να πειράζουν ή όχι. Εμένα ας πούμε με πειράζει τρομερά η χλωρίνη, και γενικά τα καθαριστικά.

Για τα χαλιά, θα σου έλεγα μην τρελαίνεσαι, σκούπιζε κανονικά, απλώς να αερίζεις ταυτόχρονα το σπίτι.

Να δημιουργήσεις τη συνήθεια να έχεις πάντα μαζί σου το εισπνεόμενο, και το καλοκαίρι στη θάλασσα για παν ενδεχόμενο.

Δεν ξέρω τι είδους παρηγοριά θα είναι αυτό που θα σου πω, αλλά στα φοιτητικά μου χρόνια κάπνιζα, είχα στην κρεβατοκάμαρά μου μια μοκέτα πέρα ως πέρα που την καθάριζα όταν και αν θυμόμουν, ήμουν συνέχεια στη σχολή και σε καφετέριες τίγκα στην τσιγαρίλα, πηγαινοερχόμουν με τα λεωφορεία μες στις εξατμίσεις της Ομόνοιας, και ό,τι άλλη σαχλαμάρα μπορείς να φανταστείς.

Πάταγα λίγο παραπάνω το aerolin, και μετά άναβα τσιγάρο.

Δεν τα λέω για εξυπνάδα, απορώ με τη βλακεία που με έδερνε, απλώς θέλω να σου δείξω ότι θα ζήσετε μια φυσιολογική ζωή. Θα μάθετε να ζείτε με αυτό και θα είστε μια χαρά, άλλωστε υπάρχει η πιθανότητα μια μέρα να εξαφανιστεί.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Κι εμένα ο γιος μου έχει και τον πιάνει πάντα όταν κολλάει κάποια ίωση. Δεν τον έχει πιάσει ποτέ δύσπνοια σε άσχετη φάση, ενώ είναι καλά. Κολλάει κάτι, ξεκινάνε μύξες και σε λίγες μέρες βήχας και δύσπνοια. Συνεπώς δεν έχω παρατηρήσει κάποια σύνδεση με τις "συνθήκες" του σπιτιού. Ο άντρας μου που έχει επίσης, χειροτέρεψε πέρυσι πάρα πολύ, κάτι που εγώ απέδωσα στην αιθαλομίχλη. Κάθε βράδυ που ερχόταν σπίτι έκανε από τα εισπνεόμενα του μικρού!! Επίσης τον μπαμπά τον πειράζει πάρα πολύ το τσιγάρο (ακόμη και σε ανοιχτό χώρο), οι γάτες (το τρίχωμα προφανώς), και κάποιες έντονες μυρωδιές (εχθές είχα βάλει έλαιο ευκαλύπτου σε νερό) για τα παιδιά στο σπίτι και δεν μπορούσε καθόλου την μυρωδια. Συνεπώς δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο στο σπίτι, εκτός από καλό αερισμό εννοείται και όταν ξεσκονίζω το κάνω με βρεγμένο πανί. Λούτρινα έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε πολλά..Επίσης νομίζω πως το air-contition δεν είναι ότι καλύτερο για τους ασθματικούς.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Γεια σας. Ο μικρός μου μετά από επαναλαμβανόμενες βρογχίτιδες διαγνώστηκε με άσθμα. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα ώστε στο σπίτι να είναι όσο το δυνατό καλύτερες οι συνθήκες γι' αυτόν. Όσες μανούλες αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα ή όσες μανούλες ανεξαρτήτου προβλήματος γνωρίζουν κάποιους φυσικούς τρόπους , ώστε το σπίτι μας να είναι θωρακισμένο από σκόνες, διάφορα αλλεργιογόνα κλπ. ας βοηθήσουν.

Εγώ αυτά που κάνω μέχρι τώρα είναι:

-ξεσκόνισμα κάθε μέρα με ένα μείγμα που αποτελείται από νερό και λίγο μαλλακτικό ρούχων (ίσως πρέπει μόνο νερό)

-αερισμό του σπιτιού και των παπλωμάτων.

-η ηλεκτρική σκούπα δε βοηθάει, αφού αφαιρεί την επιφάνεια της σκόνης μόνο. Χτες καθάρισα το χαλί του σαλονιού με ζεστό νερό και ξύδι (σε σπρει) και απο πάνω έτριβα. Το τι βγήκε:shock: Πραγματικά τρομοκρατήθηκα. Έχω ακούσει οτι πρέπει να βγάλω εντελώς τα χαλιά, αλλά το σπίτι θα παγώσει. Είναι καλύτερο αυτό;

-Πρέπει να πλένω κάθε εβδομάδα τα σκεπάσματα και να φωνάξω ένα συνεργείο για τον καθαρισμό των στρωμάτων (βέβαια δεν ξέρω σε τι επιχείρηση πρέπει να απευθυνθώ και αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην πόλη μου).

Έχετε άλλες συμβουλές; Αχ, έχω πελαγώσει, γιατί ο μικρούλης μου υποφέρει και δε θέλω να επιβαρύνεται με κάτι που εγώ δεν κάνω σωστά.:oops:

Καταρχας συμφωνω με τα παραπανω. Επισης ισχυει οτι περνανε σταδια οσοι το εχουν, περιοδους εξαρσης και περιοδους που δεν εχουν τιποτα. Σε περιοδο εξαρσης, κανω τα εξης

1. πεταξα ολα τα λουτρινα

2. αφαιρεσα χαλια και πατακια εκει που δεν ηταν απαραιτητα

3. το πιο βασικο. πηρα σκουπα dyson. για να μη λενε οτι κανω διαφημιση, γενικα μια σκουπα με καδο κανει, οχι με σακκουλα ο,τι φιλτρο και να λενε οτι εχει. Μιλαμε για 1000% διαφορα στον αερα μεσα στο σπιτι με εσωσε.

4. ξεσκονιζω συχνα με νωπο πανι

5. δεν καπνιζει κανεις μεσα στο σπιτι

6. δεν αναβουμε τζακι

7. δεν αναβω κερια, δεν παιρνω αποσμητικα χωρου, αποφευγω βαρια απορρυπαντικα

8. αεριζω συχνα, μπαινει ηλιος μεσα συχνa

9. τα παπλωματα τα βγαζω στον ηλιο, σκοτωνει τα ακαρεα.

10. στα στρωματα βαζω καλυμματα που πλενονται στους 90ο

11. αλλαζω τα μαξιλαρια συχνα ή τα πλενω στο πλυντηριο

Μονο το κλιματιστικο δεν αποφασισαμε να μην αναβουμε αλλα εχουν δικιο δεν ειναι καλο αλλα τι να κανουμε....το καθαριζω συχνα παντως (τα φιλτρα και βαζω σπρευ)

ειναι πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας. Τελικά, σήμερα έβγαλα το χαλί από το παιδικό δωμάτιο. Έτσι κι αλλιώς έχει ξύλινο πάτωμα. Όταν παίζει θα βάζω μια μεγάλη πετσέτα που θα μπορώ να την πλένω. Στο σαλόνι που επίσης κάθεται ώρες ο μικρός λέω να βγάλω τα χαλιά, αλλά επειδή έχει μάρμαρο θα πάρω 2 χαλιά τύπου κουρελούς που πλένονται εύκολα και θα τα αλλάζω.

Με άγχωσε αυτό με τα αιρκοντίσιον. Εμείς εδώ και 2 χρόνια δε βάζουμε πετρέλαιο στην πολυκατοικία και τη βγάζουμε με κλιματιστικά. Μήπως, λοιπόν, αυτό είναι που επιδεινώνει την κατάσταση:confused:. Θα κοιτάξω να κάνω έναν καλό εξαερισμό.

Δε θέλω να είμαι υπερβολική, ούτε σούπερ νοικοκυρά αλλά νομίζω οτι κάποια βασικά πρέπει να τα κάνω, για να τον ανακουφίσω λίγο.

Ααα! ξέχασα να πω οτι εμάς μας έχουν δει αλλεργιολόγοι και μετά απο δερματικά τεστ δεν εντόπισαν κάποια αλλεργία. Άραγε αυτό σημαίνει οτι δεν πρέπει να με πολυαγχώνουν τα διάφορα αλλεργιογόνα;

cN3ep3.png

Μια φίλη μου που έχει το παιδάκι της θέμα λέει ότι βοηθάνε πολύ τα κεριά από αγνό μελισσοκέρι, καθαρίζουν και ιονίζουν την ατμόσφαιρα. Επίσης μου έλεγε ότι θα αγοράσει και μια λάμπα από αλάτι Ιμαλαΐων, για τον ίδιο λόγο.

Για τη dyson θα συμφωνήσω κι εγώ κι ας έχω το πιο απλό μοντέλο. Υπάρχει και το μοντέλο allergy όμως που κάνει παπάδες....

Έχω φίλη η οποία στην παιδική της ηλικία θεραπεύτηκε πλήρως από το άσθμα ( αν και τελικά την ξαναθυμήθηκε μετά από δυο καισαρικές και μερικά πακέτα τη μέρα με αφορμή το πρεβενάρ που έκανε λόγω δουλειάς) με ομοιοπαθητική. Όπως επίσης υπάρχει και διατροφή που υποστηρίζεται ότι βοηθάει αν θέλεις πες μου να σου πω λεπτομέρειες.

FLcUp3.png0BQfp3.png

το παιδακι μιας φιλης οποτε επαιρνα τηλ τι εχει ο μικρος?βρογχιτιδα!χειμωνα καλοκαιρι μεχρι που τελικα ηταν ασθμα οπως ειπε και μια κοπελα παρακατω.αυτο που κανει η κοπελα και της το ειπε γιατρος βεβαια ειναι καθολου αιρ κοντισιον ή μονο για εκτακτη αναγκη με πολυ καλο αερισμο του σπιτιου..καλυτερο και απο αφυγραντηρα ειναι να βαζεις μια βρεγμενη πετσετα στο καλοριφερ και παντα μα παντα χειμωνα καλοκαιρι ας εχεις εννοειτε κλειστα τα παντζουρια αλλα παντα θα ειναι ανοιχτο το τζαμι ισα ισα να χωραει το ενα σου δακτυλο.

Διαφημίσεις

Βοηθάει, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Αρκεί να μη βρωμάει αιθαλομίχλη απ' έξω (ή το τσιγάρo του γείτονα :twisted: , την έχω πάθει).

Αλλά αν έχει καλή ατμόσφαιρα έξω και ανοίξεις λίγο το βράδυ, θα κοιμηθείς πολύ πιο ανάλαφρα.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

ειναι πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας. Τελικά, σήμερα έβγαλα το χαλί από το παιδικό δωμάτιο. Έτσι κι αλλιώς έχει ξύλινο πάτωμα. Όταν παίζει θα βάζω μια μεγάλη πετσέτα που θα μπορώ να την πλένω. Στο σαλόνι που επίσης κάθεται ώρες ο μικρός λέω να βγάλω τα χαλιά, αλλά επειδή έχει μάρμαρο θα πάρω 2 χαλιά τύπου κουρελούς που πλένονται εύκολα και θα τα αλλάζω.

Με άγχωσε αυτό με τα αιρκοντίσιον. Εμείς εδώ και 2 χρόνια δε βάζουμε πετρέλαιο στην πολυκατοικία και τη βγάζουμε με κλιματιστικά. Μήπως, λοιπόν, αυτό είναι που επιδεινώνει την κατάσταση:confused:. Θα κοιτάξω να κάνω έναν καλό εξαερισμό.

Δε θέλω να είμαι υπερβολική, ούτε σούπερ νοικοκυρά αλλά νομίζω οτι κάποια βασικά πρέπει να τα κάνω, για να τον ανακουφίσω λίγο.

Ααα! ξέχασα να πω οτι εμάς μας έχουν δει αλλεργιολόγοι και μετά απο δερματικά τεστ δεν εντόπισαν κάποια αλλεργία. Άραγε αυτό σημαίνει οτι δεν πρέπει να με πολυαγχώνουν τα διάφορα αλλεργιογόνα;

Eγώ είχα κάνει τα πάντα στην κόρη μου για να την ανακουφίζω από τις κρίσεις άσθματος κάθε χειμώνα, όλα τα παραπάνω που αναφέρουν τα κορίτσια αλλά δεν έβλεπα αποτέλεσμα και ούτε είχε πρόβλημα με αλλεργίες και επιπλέον είμασταν συνέχεια με εισπνεόμενα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι υπομονή, εμένα από 4 ετών ξεκίνησε και φέτος που είναι 8 πλέον, το έχει ξεπεράσει εντελώς! Στις περισσότερες περιπτώσεις εξαφανίζεται ως διά μαγείας σε αυτή περίπου την ηλικία μου είχε πει ο παιδοπνευμολόγος που την παρακολουθούσε για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η έντονη υγρασία βέβαια που υπάρχει πλέον παντού επιδεινώνει την κατάσταση, πάντως εγώ όταν την έπιανε έντονος βήχας, ειδικά το βράδυ, την κουκούλωνα με μια κουβέρτα και την έβγαζα στο μπαλκόνι να πάρει βαθιές ανάσες και πραγματικά έπιανε! Δυστυχώς έτσι όπως έχει καταντήσει το περιβάλλον και ο καιρός, ο περισσότερος κόσμος έχει τέτοιου είδους προβλήματα. Μην αγχώνεσαι, είναι κάτι που ξεπερνιέται.