Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδικος σταθμος & προνηπιο στην Αγγλια

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες, επειδη βλεπω πως υπαρχουν αρκετες που ζουν στο εξωτερικο, ισως καποια θα μπορουσε να με βοηθησει. Ετοιμαζομαι να παρω μια πολυ σοβαρη αποφαση, να μετακομισουμε οικογενειακως Αγγλια (ο συζηγος ειναι ηδη εκει). Τα παιδια μου ειναι 3 και 4 (παιδικο και προνηπιο). Ολοι μου λενε πως αξιζει να φυγουμε και να ξεκινησουν την εκπαιδευση τους εκει, πως δε θα ζοριστουν με την ξενη γλωσσα, θα προσαρμοστουν ευκολα και κυριως πως το εκπαιδευτικο συστημα στην Αγγλια βοηθαει πολυ τα παιδια. Ποια ειναι η αποψη οσων μαμαδων ζουν ηδη εκει κι εχουν παιδακια σε αυτες τις ηλικιες. Υποψιν ο μεγαλος μου ειναι γεννημενος Δεκ.2009 (παιρνει ολοκληρο το χρονο στη πλατη του) και στη ταξη του φαινεται να ειναι λιγο πισω σε σχεση με τα αλλα παιδακια... εχουμε και καποια θεματακια με παιδοχυχολογο και λογοθεραπευτη... Περιμενω τις συμβουλες σας εκ πειρας. Σας ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι ειναι καλυτερα να μπουν στο εκπαιδευτικο συστημα πριν την λεγομενη υποχρεωτικη εκπαιδευση (δημοτικο). Παντως απο οτι βλεπω απο γνωστους που ηρθαν στο Βελγιο με παιδακια σε τετοιες ηλικιες (εμενα εχουν γεννηθει εδω) συντομα κατακτησαν την γλωσσα. Στην περπτωση που μιλατε και εσεις αγγλικα θα ειναι ακομη πιο ευκολο.

Υποψιν ο μεγαλος μου ειναι γεννημενος Δεκ.2009 (παιρνει ολοκληρο το χρονο στη πλατη του) και στη ταξη του φαινεται να ειναι λιγο πισω σε σχεση με τα αλλα παιδακια... εχουμε και καποια θεματακια με παιδοχυχολογο και λογοθεραπευτη... Περιμενω τις συμβουλες σας εκ πειρας. Σας ευχαριστω πολυ

Όσον αφορά το γιό σου που είναι γεννημένος Δεκέμβρη, να έχεις υπόψη σου οτι στην Αγγλία, τα παιδάκια αλλάζουν σχολικό έτος στις 1 Σεπτέμβρη. Αυτό το ξέρω γιατί η ανηψιά είναι γεν 1 Σεπτ. 2009 και έχασε τη χρονιά για μία μέρα. Μέχρι τώρα πηγαίνει παιδικό (πάντα ιδιωτικό εκεί), και του χρόνου ξεκινάει δημόσιο σχολείο. Στην αρχή η αδερφή μου το θεωρούσε ατυχία αλλά τελικά ευτυχώς που έγινε έτσι γιατί κι αυτή είναι λίγο ανώριμη. Ο δικό σου τελικά θα είναι από τα μεγαλύτερα της φουρνιάς σου οπότε μην ανησυχείς γι αυτό.

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας. Πιστεύω πως δε θα έχουν πρόβλημα με τη ξένη γλώσσα. Βαλεντίνη, θα μπορούσες να μου πεις ποια η διάφορα του ιδιωτικού απο το δημόσιο παιδικο και νηπιαγωγείο στην Αγγλία;; Ειναι οπως στην Ελλάδα;; Γενικά μου έχουν πει πως στα δημόσια προσφέρουν οποια υποςτηριξη χρειάζεται ένα παιδι (ψυχολογική, ειδική αγωγή κλπ) Ισχυει κάτι τέτοιο;;. Σας ευχαριστω και πάλι για τις απαντήσεις σας. Τις εχω πολυ ανάγκη αυτο το καιρό που ψάχνομαι και σίγουρα με βοηθάει παρά πολυ η εμπειρία κάθε μανούλας!

Κοίταξε να δεις. Στην Αγγλία δεν έχουν δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Η΄μάλλον έχουν πολύ λίγους, αλλά μόνο για τους πραγματικά άπορους. Υπάρχουν ιδιωτικοί παιδικοί (childcare) οι οποίοι είναι πανάκριβοι. Η αδερφή μου να φανταστείς για τα δύο μικρά της σε φτηνό παιδικό, με έκπτωση (επειδή είναι δύο) πληρώνει κάπου 1700λίρες/μήνα σύνολο.

Από εκεί και πέρα, όταν αρχίζει η υποχρεωτική εκπαίδευση (σε ηλικία 5 ετών ακριβώς στις 1 Σεπτ κάθε έτους) όλα είναι δωρεάν και εξαιρετικά. Εξαρτάται βέβαια και από το σχολείο. Να κοιτάξετε στο σπίτι που θα νοικιάσετε να έχετε κοντά καλά σχολεία. Αξιολογούνται συνεχώς και υπάρχει βαθμολογία στο internet. Να φανταστείς σε αυτό που έκανε αίτηση η αδερφή μου (από το Γενάρη για να πάει του χρόνου) έχει μέχρι και πισίνα (ανοιχτή βέβαια). Το επισκέφτηκε να το δει και της έδειξαν μέχρι και διαφορετικούς χώρους να προαυλίζονται τα μικρά, διαφορετικούς τα μεγάλα κοκ. Τα παιδιά κάθονται 8:15 με 3:30 ή κάτι τέτοιο, και έχει και breakfat club και lunch club η τέλως πάντων κάπως έτσι λέγονται, που πηγαίνουν τα παιδιά πιο νωρίς και φεύγουν πιο αργά (μέχρι τις 5:30-αναλόγως και το σχολείο) πληρώνοντας ένα έξτρα ποσό για να τους παρέχουν και φαγητό. Μέσα στο σχολείο κάνουν διάφορες δραστηριότητες, οπότε με τους γονείς συνήθως κάνουν έξτρα δραστηριότητες το ΣΚ. Το Ελληνικό σχολείο πχ είναι το Σάββατο. Γενικά έχουν πολλούς αλλοδαπούς εκεί, οπότε και είναι εξοικειωμένοι οι δάσκαλοι να βοηθούν τα παιδιά να προσαρμοστούν.

(Υπάρχουν και ιδιωτικά σχολεία, αλλά απευθύνονται μάλλον στους πολύ πλούσιους- όχι όπως εδώ που είναι προσιτοί και στους μεσαίους).

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Διαφημίσεις

Φυσικα και αξιζει να φυγετε,οσο πιο νωρις τοσο πιο καλα για τα παιδια,αν πανε πχ 6 ετων θα ειναι πολυ πιο δυσκολα για προφανεις λογους.

Ο ξεριζωμος βεβαια δεν ειναι ποτε ευκολος,αλλα με υπομονη και αγαπη θα τα ξεπερασετε ολα.

Να ξέρες πόσο με βοηθάς!! Ο μεγάλος μου γιος δηλαδή που το Δεκέμβριο 2014 θα κλείσει τα 5 δε μπορεί να ξεκινήσει υποχρεωτική εκπαίδευση ακόμα, έτσι δεν ειναι;;; Άρα αναγκαστικά πρεπει να παω¨ και τους δυο σε childcare. Η αδελφή σου σε ποια πόλη μένει;;; Εμείς θα είμαστε Leeds και γενικά μου έχουν πει πως εκτός Λονδίνου παντού οι τιμες ειναι πιο προσιτές. Ψάχνω και στο Ίντερνετ πληροφορίες να προσανατολιστεί αλλα σίγουρα οι αμεςες πληροφορίες που μου δίνεις ειναι πολυ ουσιαστικές και πολύτιμες. Χίλια ευχαριστω!