Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως να διαχειριστω τους γονεις?

tolisofi

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!!!θα ηθελα να μου πειτε κ εσεισ την αποψη σας περι του θεματος!! Λοιπον εγω μενω Σαλαμινα μονιμα εξαιτιας δουλειας του αντρα μου..ομως ειμαστε κ οι 2 απο αιγιο κ επομενος τα πεθερικα ειναι ολα στο αιγιο..κ τα δικα μου κ του αντρα μου.. αποφασισα να γεννησω πατρα λογο του γυναικολογου που τον εχω απο μικρη..τωρα εχει προκυψει το εξης προβλημα.. νιωθω πως οι γονεις μου πλεκονται σε ολα..που θα μεινω οταν βγω απο μεαυτηριο ποσο καιρο θα κατσω κατω κ μαλιστα μου λενε πως δεν θα αφηνουν τα πεθερικα μου να ερχονται σπιτι για το μωρο γιατι θα ειμαι λεχωνααα:confused:!! επισης μου λενε να κατσω 40 μερες κατω κ να στειλω τον αντρα μου μονο στην σαλαμινα(γιατι η μανα δεν νιωθει ανετα στο σπιτι με τον γαμπρο της) ακομα κ στην μανα του.. φαναταζομαι βεβαια το λενε για πλακα!! νιωθω μια κτητικοτητα απεναντι μου κ νιωθω πως δεν καταλαβαινουν πωσ κ οι γονεισ του αντρα μου εχουν δικαιομα.. Τελοσ παντων εγω θα κατσω 10 μερες αιγιο κ θα παρω τον αντρα μου κ θα ερθουμε στο σπιτι μας σαλαμινα..θελω να μου πειτε αποψη για πως να τους μιλξσω για να μην τουσ στεναχωρησω, κ να τους εξηγησω για ολα αυτα που με κανουν να νιωθω, κ πως επισησ για μενα αυτη την στιγμη προταιρεοτητα εχει ο αντρας μου κ το παιδι μου κ οχι το που θα μεινω..

υ.γ: αυτη η κτητικοτητα μαλλον ειναι πολυ ενδιαφερον βεβαια!!:rolleyes:

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Η κτητικότητα αυτή είναι πολύ συνηθισμένη από την πλευρά των γονέων. Άλλη φορά βγαίνει στους γονείς της κοπέλας ή του αγοριού ή και των δύο (σε μένα το νο 3).

Καλά κάνεις και είσαι υποψιασμένη, και καλά θα κάνεις να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα από τώρα. Όταν γεννήσεις δε θα υπάρχει ούτε χρόνος ούτε ψυχραιμία ούτε διαύγεια.

Η συμβουλή μου είναι να γυρίσεις το συντομότερο στη Σαλαμίνα.

Η οικογένειά σου είναι ο άντρας σου και το μωράκι σας.

Οι πρώτες μέρες με το μωρό είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία και θα ήταν εγκληματικό να τη στερήσεις από τον άντρα σου.

Είναι οι πιο πολύτιμες στιγμές για να δεθείτε σαν οικογένεια.

Αν εσύ βρεθείς κολλητή με τους γονείς σου και ο άντρας σου στην απέξω, συν το τεράστιο βάρος που θα υποστεί από τους δικούς του με την απόρριψη που πρόκειται να φάνε, οι οικογενειακή σας ζωή με παιδί θα αρχίσει πάρα μα πάρα πολύ στραβά.

Πες στη μαμά σου χαιρετίσματα ότι ίδια μικρόβια κουβαλάει κι αυτή, ίδια και η πεθερά.

Δεν έχει πλάκα, θα σου χαλάσουν τη σχέση με τον άντρα σου με μαθηματική ακρίβεια.

Συγνώμη αν είμαι σκληρή, το έχω ζήσει και το έχω δει να γίνεται σε πολλές φίλες μου, για την ακρίβεια σε όλες όσες αφήσαν χώρο στους γονείς.

Οι μόνοι γονείς που έχουν προτεραιότητα τώρα είσαι εσύ και ο άντρας σου.

Μη νιώθεις τύψεις να μην τους στεναχωρήσεις.

Εξήγησέ τους ότι με αυτά που σκέφτονται θα σου χαλάσουν το σπίτι.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

οπως λεει και η αννα μην αφησεις περιθωρια να μπλεκονται στα ποδια σου ακομα και καλοπροαιρετα γιατι οπως ειπες και εσυ το κανουν απο υπερβολικο ενδιαφερον!δεν αφηνουμε λοιπον ουτε γονεις ουτε πεθερικα ποτε να ειναι στα ποδια μας.εχω περασει και εγω απο αυτα αλλα στο πολυ ηπιο του.και ημουνα κοφτη και καθετη στις αποψεις μου χωρις να στεναχωρησω κανεναν και χωρις πολλα λογια εννοειτε και παντα ευγενικα ειτε προκειτε για την μαμα μου ειτε για την πεθερα μου.προτεραιοτητα εχει το μωρακι και ο αντρας σου κοινως η νεα σου οικογενεια χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι διαγραφουμε τους γονεις μας!μην τρομαζεις απλα καλοπροεραιτα οι γονεις μας αναγκαστικα ερχονται δευτεροι....τριτοι....;) θυμαμαι την μαμα μου η οποια ειναι πολυ μοντερνος ανθρωπος οταν πηγα σπιτι μετα το μαιευτηριο ενταξει ξεκουραστηκα ταισα την μπεμπουλα και εκτσα και κανα δυο μερες σπιτι εεεε πονουσα λιγακι τα κλασσικα!! της λεω παω να παρω σοκολατα παιρνω και το μωρο μαζι να παρει λιγο αερα!! η μανα μου σπιτι και με βοηθουσε....μου λεει μαααααα τι λες τωρα!!λεχωνα γυναικα με το μωρο πρεπει να κατσεις οπωσδηποτε σαραντα μερες μεσα!!και της λεω αν θελει ο αντρας μου να βρει το σπιτι ολοκληρο και να εχουμε που να καθισουμε να φαμε και να δουμε τηλεοραση τοτε θα παω εξω με το μωρο μου 10 λεπτα μεχρι το ψιλικατζιδικο και σε 20 λεπτα θα ειμαι πισω!!10 για να παω και 10 για να γυρισω!!ημουνα ομως τοσο απολυτη και οχι για να την σπασω σε κανεναν απλα αυτο ηθελα να κανω και γιατι γεννησα αυγουστο και ειχε φανταστικες μερες και γιατι ειμαι ανθρωπος που εννοειτε δεν μπορω να μεινω κλεισμενη σπιτι πανω απο 3 μερες ποσο μαλλον για σαραντα!η μανα μου με κοιταξε και καταλαβε οτι δεν θα μιλησει αλλο.....αυτο που εκανα λοιπον εγω κουκλιτσα μου ουτε προσβαλλα κανεναν και οταν γυρισε ο αντρας μου σπιτι και του ειπα οτι πηγα και με το μωρο μια βολτουλα μου ειπε καλα εκανες!και μιση ευχη πηρα και ολοκληρη και τα παντα!με λιγα λογια θα κανεις παντα αυτο που αισθανεσαι ακριβως οπως το αισθανεσε και ισχυει για ολους οσους σε περιτρυγυριζουνε χωρις ομως και παλι τονιζω να προσβαλεις κανεναν!! να το θυμασαι αυτο γιατι μονο ετσι θα εχεις μια ηρεμη οικογενεια εστω και αν η μαμα η΄και η πεθερα ειναι οι καλυτερες του κοσμου!!!

Θα συμφωνησω με lelaki...ουτε μια μερα δε θα καθομουν εγω στο πατρικο, κατευθειαν μετα το μαιευτηριο στο σπιτι μου...οσο τους αφηνουμε εμεις το περιθωριο τοσο περισσοτερο επεμβαινουν οι αλλοι..

Αληθεια αυτο με τα πεθερικα ηταν πολυ κουφο...εννοειται πως οι γονεις συ θα ειναι συνεχεια με το μωρο αλλα τα παθερικα απαγορευονται? :shock::shock:

Θα σου έλεγα να γεννήσεις στην Αθήνα. Εδώ είναι το σπίτι και η ζωή σας.

Πώς θα γεννήσεις στην Πάτρα;;; Θα πρέπει να είσαι εκεί όλο τον τελευταίο μήνα. Πού θα μείνετε τότε; Ο άντρας σου θα δουλεύει ή θα μετακομίσει μαζί σου;

Είναι μεγάλο ανακάτεμα όλο αυτό.

Δεν μπορείς να βρεις έναν γυναικολόγο στην Αθήνα; Ή να ζητήσεις από τον δικό σου να σε ξεγεννήσει εδώ; Πρωτοτόκος είσαι. Αν τον ειδοποιήσεις μόλις ξεκινήσουν οι πόνοι, νομίζω ότι προλαβαίνει να έρθει...

Διαφημίσεις

Θα σου έλεγα να γεννήσεις στην Αθήνα. Εδώ είναι το σπίτι και η ζωή σας.

Πώς θα γεννήσεις στην Πάτρα;;; Θα πρέπει να είσαι εκεί όλο τον τελευταίο μήνα. Πού θα μείνετε τότε; Ο άντρας σου θα δουλεύει ή θα μετακομίσει μαζί σου;

Είναι μεγάλο ανακάτεμα όλο αυτό.

Δεν μπορείς να βρεις έναν γυναικολόγο στην Αθήνα; Ή να ζητήσεις από τον δικό σου να σε ξεγεννήσει εδώ; Πρωτοτόκος είσαι. Αν τον ειδοποιήσεις μόλις ξεκινήσουν οι πόνοι, νομίζω ότι προλαβαίνει να έρθει...

Συμφωνώ....οι περισσότεροι γυναικολόγοι μπορούν να ξεγεννησουν όπου θέλει η εγκυμονούσα...Αθήνα κ μετά σπιτάκι σου. Αν θελει η μαμά σου να σε βοηθήσει,ας έρθει Σαλαμίνα.

Καλημερα κοριτσια!!!θα ηθελα να μου πειτε κ εσεισ την αποψη σας περι του θεματος!! Λοιπον εγω μενω Σαλαμινα μονιμα εξαιτιας δουλειας του αντρα μου..ομως ειμαστε κ οι 2 απο αιγιο κ επομενος τα πεθερικα ειναι ολα στο αιγιο..κ τα δικα μου κ του αντρα μου.. αποφασισα να γεννησω πατρα λογο του γυναικολογου που τον εχω απο μικρη..τωρα εχει προκυψει το εξης προβλημα.. νιωθω πως οι γονεις μου πλεκονται σε ολα..που θα μεινω οταν βγω απο μεαυτηριο ποσο καιρο θα κατσω κατω κ μαλιστα μου λενε πως δεν θα αφηνουν τα πεθερικα μου να ερχονται σπιτι για το μωρο γιατι θα ειμαι λεχωνααα:confused:!! επισης μου λενε να κατσω 40 μερες κατω κ να στειλω τον αντρα μου μονο στην σαλαμινα(γιατι η μανα δεν νιωθει ανετα στο σπιτι με τον γαμπρο της) ακομα κ στην μανα του.. φαναταζομαι βεβαια το λενε για πλακα!! νιωθω μια κτητικοτητα απεναντι μου κ νιωθω πως δεν καταλαβαινουν πωσ κ οι γονεισ του αντρα μου εχουν δικαιομα.. Τελοσ παντων εγω θα κατσω 10 μερες αιγιο κ θα παρω τον αντρα μου κ θα ερθουμε στο σπιτι μας σαλαμινα..θελω να μου πειτε αποψη για πως να τους μιλξσω για να μην τουσ στεναχωρησω, κ να τους εξηγησω για ολα αυτα που με κανουν να νιωθω, κ πως επισησ για μενα αυτη την στιγμη προταιρεοτητα εχει ο αντρας μου κ το παιδι μου κ οχι το που θα μεινω..

Νομίζω οτι την απάντηση την έδωσες μόνη σου: "αυτη την στιγμη προταιρεοτητα εχει ο αντρας μου κ το παιδι μου κ οχι το που θα μεινω..". Πολύ απλά και ευγενικά λοιπόν τους λες οτι τις αποφάσεις για την οικογένειά σου τις παίρνεις με τον άντρα σου και δεν θες να γίνετε σκορποχώρι. Εκτιμάς της προθυμία τους να σε βοηθήσουν αλλά προτιμάς να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να τα βγάλεις πέρα μόνη σου.

Τα όρια δεν βλάπτουν, αντιθέτως κάνουν πολύ καλό στις σχέσεις μας με όλους. Ακόμα και με τους γονείς. Πάλι καλά που δεν μένουν Σαλαμίνα δηλαδή. Να σας ζήσει το παιδάκι σας!

Και τι θα κανουν δλδ, θα ερθουν τα πεθερικα σου επισκεψη και δεν θα ανοιξουν??? συγνωμη κιολασ, αλλα θελει ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΟΡΙΑ, ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ και ΟΧΙ ΧΑΙΔΕΜΑ απο μερους σας!!!

Αν ειναι δυνατον!!!

Οσο για την κτητικοτητα, συνηθες προβλημα μεταξυ γονιων-παιδιων, τι και αν αυτα ειναι 30-40-50 ετων...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεις σας!! μου δωσατε θαρρος βασικα..κατανοωντας μεκυριως κ λεγοντας την αποψη σας.. Αυτο θα κανω, θα τους ξεκαθαρισω καποια πρααγματα, κ θα τους δωσω να καταλαβουν ποιος εχει πιο πολυ σημασια για μενα αυτη την στιγμη,κ με ποιον θελω να ειμαι πολυ αγαπημενη!! Τωρα οσων αφορα τον γυναικολογο, εφτασα 9 μηνων κ δεν νομιζω πως προλαβαινω να αλλαξω γυναικολογο!θα τον ρωτησω αν μπορει να με ξεγεννησει αθηνα βεβαια(χλωμο το βλεπω ομως).. ο αντρασ μου θα παρει αδεια κ θα μενουμε σπιτι του. παντα σπιτι του μενουμε καθως εχουμε ξεχωριστω χωρο για μας..

Μπορεις να γεννησεις στην Πατρα και μετα να επιστρεψετε Σαλαμινα αμεσως μετα την κλινικη...διχως σταση στο Αιγιο...

Πολυ γεννανε σε αλλη πολη και φευγουν απο κλινικη οδικως και επιστρεφουν στο σπιτι τους!!!

Αλλο να πας τις τελευταιες μερες πριν την γεννα στο Αιγιο και να πας να γεννησεις στη Πατρα και αλλο μετα να πας να μεινεις στο Αιγιο φιλοξενουμενη στο πατρικο σου ή στα πεθερικα σου.... Ουτε θα κουβαλας ενα σωρο μπεμπε ειδη ουτε τιποτα, μονο τα ρουχα σου και την βαλιτσα της κλινικης για το μωρο!

Ειναι κουραστικο το ταξιδι αλλα εφικτο!!!

Ποσες γεννανε Αθηνα και ταξιδευουν σε πολλα επαρχιακα μερη;

Με το καλο!!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Καλη μου tolisofi, σε νιωθω απολυτα!! Οι κτητικοι γονεις ειναι παντα κτητικοι και προσπαθουν σε καθε ευκαιρια που παρουσιαζεται να κερδιζουν το χαμενο εδαφος στη ζωη των παιδιων τους που ποτε δεν ηθελαν να τους στεναχωρησουν. Συγνωμη αν τα λεω ωμα αλλα κ οι δικοι μου ειναι ετσι κ ειναι πραγματικα τραυματικο για την σχεση μου καθε φορα! Εγω εχω συμφωνησει με τον αντρα μου οτι οταν με το καλο ερθει ενα μωρακι θα ζοριστουμε και θα τα καταφερουμε μονοι μας γιατι αν σε αυτη τη φαση τους αφησεις περιθωριο να εχουν λογο κ αποψη τοτε δεν θα μπορεσεις να τους το παρεις ποτε πισω. Πηγαινε σπιτι σου που σιγουρα θα εισαι πολυ πιο ηρεμη και θα μπορεσεις.να δωσεις στον αντρα.και στο μωρο σου ολη σου την αγαπη και να την δεχτεις κ εσυ απο αυτους!!

Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο!!:-P

Καλό μου κορίτσι, μείνε με τον άντρα σου και διαχώρισε τους ρόλους από τώρα, μετά θα είναι αργά γιατί θα σου πάρουν τον αέρα!δεν θέλω να ακουστώ σκληρή, αλλά τα έχω περάσει με τον χειρότερο τρόπο και δεν αντέδρασα όταν έπρεπε.Δεν χρειάζεται να τσακωθείτε, με γλυκό τρόπο αλλά σταθερά θα δηλώσεις την απόφασή σου, όχι απολογητικά κι όχι πισωγυρίσματα.Είναι μια ευαίσθητη περίοδος που έχεις ανάγκη από τους δικούς σου, το ίδιο ένιωθα κι εγώ αλλά μετά από άσχημο καυγά κόντεψα να αποβάλλω γιατί είχα και μια μάνα χήρα κρεμασμένη από πάνω μου και καθόλου πεθερικά.Γιατί να θέλουν την αποκλειστικότητα;όσο για το οτι η μάνα δεν νιώθει άνετα με το γαμπρό, πίστεψέ με, δεν κάνουν καθόλου πλάκα και θα την πληρώσει κι εκείνος.Μακριά κι αγαπημένα,θα το χορτάσουν και το εγγονάκι και θα ζήσετε όμορφες στιγμές κι αν πειραχτούν θα τους περάσει, εσύ κι οάντρας σου ξέρετε τι σας κάνει καλύτερα και προτεραιότητα έχεις κυρίως εσύ που κυοφορείς.Σε περίπτωση συναισθηματικού εκβιασμού-το κεφάλι μου, η καρδιά μου, μην πάθεις τίποτα- τα προσπερνάς με χιούμορ, είναι κάπως σαν να έχεις άλλα παιδάκια πίσω και τα προετοιμάζεις για το νέο μωρό:Dαυτό με τα πεθερικά είχε πολύ πλάκα, τα πεθερικά τι λένε;με το καλό εύχομαι!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...