Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)


Recommended Posts

Η μάχη μου για έναν φυσιολογικό τοκετό.

Είμαι πρωτότοκος, σε ηλικία 34 ετών και κυοφορώ ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η εγκυμοσύνη μου εξελίσσεται πολύ ομαλά. Έχω επιλέξει για μαιευτήριο το Έλενα Βενιζέλου και για γιατρό τον edit admin . Καθώς η πιθανή ημερομηνία τοκετού είναι 28/12 (γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) τον ρωτάω επίμονα από την αρχή της εγκυμοσύνης αν θα είναι δίπλα μου αυτές τις μέρες ή αν θα λείπει. Με διαβεβαιώνει ότι θα είναι δίπλα μου. Του λέω ότι θέλω φυσιολογικό τοκετό, μάλιστα χωρίς επισκληρίδιο και ανταπαντά «Εννοείται, ποιος δε θέλει φυσιολογικό τοκετό;». Περνάνε οι 9 μήνες της εγκυμοσύνης και είμαι καθησυχασμένη ότι έχω έναν έμπειρο γιατρό στο πλάι μου που θα με υποστηρίξει σε έναν φυσιολογικό τοκετό.

Δευτέρα 23/12 έχω ραντεβού για προγραμματισμένο υπέρηχο. Η πόρτα του ιατρείου ανοίγει και η κοπέλα που είχε ραντεβού πριν από εμένα βγαίνει αποκαρδιωμένη, έτοιμη να κλάψει. Ο edit admin της λέει «εσύ αποφασίζεις, αλλά σου εξήγησα. Χρειάζεται να προχωρήσουμε με καισαρική. Σκέψου το και πες μου».

Έρχεται η σειρά μας. Ο edit admin λέει στον άντρα μου και εμένα τα εξής:

1. Το μωρό σου είναι ήδη 4 κιλά, άρα είναι πολύ μεγάλο για να γεννηθεί φυσιολογικά. Πρέπει να κάνουμε καισαρική. Εδώ στο Έλενα τις καισαρικές τις κάνουμε με ολική αναισθησία. Του ανταπαντώ ότι είμαι μία γυναίκα με ύψος 1.75, 70 κιλά και φαρδιά λεκάνη. Επιμένω ότι μπορώ να τα καταφέρω με φυσιολογικό τοκετό. Βλέποντας ότι δεν πτοούμαι αναγκάζεται να βρει και άλλη δικαιολογία.

2. Του αναφέρω ότι τις δύο τελευταίες μέρες έχω ημικρανίες και τον ρωτάω αν είναι κάτι ανησυχητικό. Του προσέφερα έτοιμη ακόμα μία δικαιολογία, που τόσο απελπισμένα έψαχνε. Όσο και αν δεν θα θέλετε να το πιστέψετε, τα λόγια του που σας μεταφέρω είναι ακριβή, δεν τα αλλάζω, δεν υπερβάλω, δε βάζω σάλτσες: Παρουσία άλλων τριών υπαλλήλων του νοσοκομείου (ειδικευόμενων και νοσοκόμων) λέει: «Αυτό που μου αναφέρεις είναι πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να μου το έχεις πει νωρίτερα.» Γυρνώντας στον άντρα μου του λέει: «Υπάρχει κίνδυνος αν προχωρήσουμε σε φυσιολογικό τοκετό να πάθει επιληπτική κρίση κατά τη διάρκεια του τοκετού, εγκεφαλικό και να μείνει ανάπηρη. Η γυναίκα σου πρέπει να κάνει καισαρική. Θες να μείνεις με ένα βρέφος και ανάπηρη γυναίκα;» ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΦΩΝΟΙ. Βλέπω να μάτια του άντρα μου να γουρλώνουν από τρόμο σε μία τέτοια θετική εξέλιξη των πραγμάτων.

3. Ρωτάω ψελλίζοντας αν παρόλα αυτά επιμείνω να γεννήσω φυσιολογικά αν θα είναι δίπλα μου και μου απαντά ψυχρά: «Δε λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου αυτά που σου λέω. Πρέπει να κάνεις καισαρική. Επιπλέον έχε υπόψη σου ότι αν τυχόν γεννήσεις 24/12, 25/12, 31/12 ή 01/01 να ξέρεις ότι εγώ δε θα είμαι εδώ και θα πέσεις στην εφημερία!» Δεν είχε να μας προτείνει έστω έναν αντικαταστάτη!

 

ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ να μας φέρει σε τέτοια θέση;

ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ να εγκαταλείψει ασθενή του στο παρά πέντε και μάλιστα με τέτοιο εκβιαστικό και εκφοβιστικό τρόπο;

Σκέφτηκα να τον καταγγείλω στον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη «δικαιοσύνη». Συνένοχοι είναι και οι τρεις υπάλληλοι που ήταν παρόντες στο δικό μου και σε τόσα άλλα περιστατικά.

 

Είναι προπαραμονή Χριστουγέννων… Όλοι λείπουν σε άδεια, όλα τα ιατρεία κλειστά για να πάρουμε μία δεύτερη γνώμη. Και όπως πολύ καλά ξέρετε, ποιος αναλαμβάνει μία προχωρημένη εγκυμοσύνη; Κανείς! Οι σκέψεις να γυρνάνε σαν τρελές στο μυαλό μου. Φεύγουμε σαστισμένοι. 23/12 κλαίω όλη μέρα και αναθεματίζω που προκειμένου να περάσει αυτός ήρεμα τις γιορτές του, κατέστρεψε τις ομορφότερες γιορτές που θα είχαμε ποτέ με τον άντρα μου.

 

Στις 24/12 ο άντρας μου βρίσκει το κινητό ενός άλλου γυναικολόγου για τον οποίο είχαμε πολύ καλές συστάσεις και μου λέει να τηλεφωνήσω για μια δεύτερη γνώμη. Είμαι 39 εβδομάδων και 3 ημερών… Τηλεφωνώ μέσα στην απόγνωση (παραμονή Χριστουγέννων) στο Γιώργο Δασκαλάκη στο Αλεξάνδρας. Του εξηγώ ότι έχω πιθανή ημερομηνία τοκετού στις 28/12 και ότι ο edit admin επιμένει σε καισαρική. Με ρωτάει το λόγο. Του λέω ότι βρίσκει το παιδί πολύ μεγάλο (4 κιλά). Μου λέει ότι την επόμενη (ανήμερα Χριστούγεννα!) θα είναι στο Αλεξάνδρας στις 12.00 το μεσημέρι, αν θέλω να πάω να με δει. Τα ευρήματα του Δασκαλάκη διαφέρουν κατά πολύ από αυτά του edit admin. «Το παιδί το βρίσκω πολύ μικρότερο από 4 κιλά. Δεν υπάρχει λόγος για καισαρική». Θα με αναλάβετε; τον ρωτάω απελπισμένη. Μου λέει ναι και ξεκινάει η ευτυχέστερη εμπειρία που θα μπορούσε να έχει μία γυναίκα που θέλει να γεννήσει φυσιολογικά. Όχι μόνο φτάσαμε την πιθανή ημερομηνία τοκετού, αλλά συμπλήρωσα και τις 41 εβδομάδες κύησης χωρίς καμία πίεση. Η κόρη μου γεννήθηκε στις 04/01 με φυσιολογικό τοκετό που διήρκησε μόλις 3 ώρες, χωρίς επισκληρίδιο, χωρίς περινεοτομή, χωρίς ένα ράμμα. Είχα και τη βοήθεια μίας καταπληκτικής μαίας, η οποία την έβαλε αμέσως στο στήθος μου να θηλάσει, ακριβώς όπως ήλπιζα. Το μωρό γεννήθηκε 3,5 κιλά 2 εβδομάδες αργότερα από τότε που ο edit admin το έβρισκε ήδη 4 κιλά. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΑΥΤΟ; Με την απόκλιση του υπέρηχου φαντάζομαι. Παραμύθια και δικαιολογίες. Ψέματα και εκφοβισμοί.

 

Οφείλω στο Γιώργο Δασκαλάκη πολλά περισσότερα από ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με δέχτηκε και με υποστήριξε να γεννήσω φυσιολογικά.

 

Στο edit admin θέλω να πω ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ για τον τρόπο που ασκεί το ιατρικό «λειτούργημα». Ας έχει τουλάχιστον την εντιμότητα να είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος από την αρχή. Ας αναλαμβάνει μόνο γυναίκες που επιθυμούν να γεννήσουν με καισαρική, όχι να εκφοβίζει και να εκβιάζει προκειμένου μη χτυπάει το τηλέφωνό του μέσα στη νύχτα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Είσαι τυχερή που επεσες στον Δασκαλακη έστω και αργα αλλα ευτυχώς όχι πολυ αργά. Εμένα έκανε υπομονη 9 ώρες να γεννησω φυσιολογικα το πρώτο μου παιδι και έχοντας μπει στο μαιευτήριο 10 ώρες νωρίτερα για να ξεκινήσει η πρόκληση. Αλλος θα μου είχε κάνει ήδη καισαρικη...

sJbgp3.png W9hQp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, ήμουν τυχερή στην ατυχία μου. Τέτοιοι άνθρωποι (όπως ο Γιώργος Δασκαλάκης) αξίζουν συγχαρητήρια. Ήξερα ότι σε προτρέπουν να κάνεις καισαρική είτε υπάρχει λόγος είτε όχι, αλλά δεν το περίμενα να γίνεται με τόσο εκβιαστικό, εκφοβιστικό και απεχθή τρόπο, όπως μου απέδειξε edit admin Πραγματικά ντροπή του.

Link to comment
Share on other sites

Και γω το Δασκαλακη ειχα!Παρα πολυ καλος γιατρος!Πολλες γνωσεις, εξυπναδα, μνημη,ταχυτητα, αμεσοτητα(λιγοι γυναικολογοι σηκωνουν παντα το τηλ).Οσο για το βαρος των μωρων πεφτει μεσα σε απιστευτο βαθμο!!!!!!!!!!εγω και 3 φιλες μου γεννησαν σε αυτν.Οι 3 στις 4 , ειχαμε θεματα.Ολες ειμαστε μια χαρα μα τα μωρακια μας!Λεει λιγα και ουσιωδη!Αν με το καλο κανω και επομενο, παλι στο δασκαλακη θα παω!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κορίτσια πρώτη μου φορά στο forum και πραγματικά τυχαία βλέποντας τα subforums

έπεσα πάνω σε ευχαριστήρια που στέλνουν στον γυναικολόγο μου !!!!

Τι να πώ παραπάνω !!

Συμφωνώ κι επαυξάνω !!

Για την επιστημονική του υπερ-επάρκεια, για το απαράμιλλο ήθος και κυρίως για την ανθρωπιά του !!

Ανθρωπος με Α κεφαλαίο, και Ιατρός με Ι κεφαλαίο !

Οι Αριστοι πρέπει να ακούν τα Μπράβο.

Με εκτίμηση

Σωτηρία Ιατρίδου

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 χρόνο μετά...
πως τον λένε τον γιατρό? θα ήθελα να ξέρω σε παρακαλώ.

 

sisifaki εισαι εγκυος?!!!

Συγχαρητήρια!!!!!!!!:D:)

Γράψε μου αν θες πως προχώρησες....

Εκανες εξωσωματική με φάρμακα τελικά ή κι άλλο φυσικό?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...