Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαδικασία επισκληριδιου

evinicolas

Recommended Posts

Κορίτσια την Πέμπτη θα γεννησω το δεύτερο παιδάκι μου, πρώτα ο θεός, με καισαρικη κ επισκληριδιο.

Θα ήθελα να ξερω ποια ειναι η διαδικασία της επισκληριδιου.δηλ πόση ώρα παίρνει, πως πρεπει να κάτσεις, τι νιώθεις, ποτε αρχίσεις να νιώθεις και παλι,ποτε μπορείς να κάτσεις ή να περπατησεις μετα την καισαρικη, κλπ,κλπ.

Στο πρώτο μ παιδι είχα κάνει ραχιαια, ηταν σχετικά εύκολη διαδικασία αλλα έμεινα σε οριζόντια θέση 24 ώρες, πράγμα που με ενόχλησε πολυ. Ετσι τωρα ζήτησα την επισκληριδιο και γί΄ αυτο θα ήθελα απάντηση σε αυτές τις λεπτόμερειες.

Ευχαριστω.

wMpkp2.png

tUiRp2.png

Διαφημίσεις

Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με τον φυσιολογικό τοκετό αλλά μάλλον είναι μεγαλύτερη η δόση για την καισαρική. Διαρκεί παρά πολύ λίγο η διαδικασία και ένα λεπτό κι σου πω. Η στάση δεν είναι στάνταρ. Μπορεί να είσαι καθιστή και σκημένη προς τα εμπρός η ξαπλωμένη σε εμβρυική στάση. Νιώθεις πίεση και όχι πόνο. Άλλες λεπτομέριες δεν γνωρίζω για την καισαρική.

TBlYp3.png

με το καλο το μωρακι σου και να χαιρεσαι το μεγαλο σου παιδακι. Αν και γεννησα φυσιολ νομιζω η διαδικασια ειναι ιδια απλα αλλαζει η δοσολογια. Εγω την εκανα σε καθιστη σταση και η αναισθησιολογος μου ειπε απλα να ασκησω ελαφρια πιεση και δεν καταλαβα τιποτα, μονο πιεση οπως ειπε και η ziapan. Η διαδικασια κρατα ελαχιστα λεπτα και σε πιανει σχεδον αμεσως, εμενα με επιανε τρομερη κρυαδα οποτε μου προσθεταν δοση αλλα μετα απο λιγο ημουν οκ. Οταν θα εισαι στην ανανηψη σιγα σιγα αρχιζεις να νιωθεις. Φιλη μου που εκανε καισαρικη με επισκλ με τον ιδιο γιατρο με εμενα γεννησε μεσημερι και το απογευμα κατα τις 7 σηκωθηκε και εφαγε κανονικο βραδινο. Απλα νομιζω στην καισαρικη σου κρατανε το καθετηρακι για καποιες ωρες παραπανω ισως και 24ωρο χωρις να ειμαι σιγουρη! Ολα αυτα εξαρτωνται απο τον καθε γιατρο! Στον φτ παντως το καθετηρακι το βγαζουν αμεσως μετα τον τοκετο κατα την ανανηψη.

Οι άντρες της ζωής μου...

Εγώ γέννησα με καισαρική κ η στάση για να μου κάνουν τη επισκληρίδιο ηταν καθιστή με χαλαρούς ώμους. Δλδ οι ώμοι έπεφταν μπροστά καθώς κ η πλάτη.

Εγώ στην πρωτη εγκυμοςύνη ένιωσα μόνο ένα τσίμπημα. Στην δεύτερη επειδη έκανα το λάθος να δώ στο YouTube καισαρική τομή κ επισκληρίδιο (μια βελόνα τεράστια) ζορίστηκα πολύ. Ημουν πολύ σφιγμένη.

Σχετικά με το φαγητό στην καισαρική τομή απαγορεύεται να φας πριν την δεύτερη μέρα, κ αναρωτιέμαι πως ο παραπάνω γυναικολόγος το επέτρεψε. Μπορεί αν θυμάμαι καλά να σε πιάσει η χολή σου, κατι τέτοιο.Πάντως αναφέρεται κ στο Internet. Θυμάμαι οτι Η κοπέλα που ήταν στο δωματιο μαζι μου-ειχε γεννήσει κ εκείνη με καισαρική- επέμενε να φάει έστω κ κοτόπουλο. Ο γιατρός της ηταν κατηγορηματικός πως απαγορεύεται. Τελικά έφαγε (ειχε λυσσαξει) αφού υπέγραψε χαρτί παρακαλώ οτι ειναι δική της ευθύνη. Υπομονή Μηδέν.

Εμενα τον καθαιτηρα μου την έβγαλαν το επόμενο πρωι.

Με το καλο!!!!!

Εγω εκανα την επισκληριδιο ξαπλωτη και κουλουριασμενη οσο μπορουσα πιο πολυ! Την ενιωσα η αληθεια ειναι και ας λενε οτι δεν ποναει. Ενταξει, μην υπερβαλλω... ανεκτο αλλα το νιωθεις. Μεσα σε 3' στην εχει κανει ο αναισθησιολογος. Σιγα σιγα αρχιζεις και μουδιαζεις. Νιωθεις το αγγιγμα αλλα οχι κρυο-ζεστη-πονο. Με επιασαν κατι κρυαδες αλλα νομιζω ηταν πιο πολυ απο το αγχος μου. Στο χειρουργειο τα καταλαβαινα ΟΛΑ αλλα χωρις να ποναω. Μεταφερθηκα μονη μου σερνοντας τον ποπο μου απο το ενα κρεβατι στο αλλο αλλα σηκωθηκα το βραδυ λιγο και για τα καλα την αλλη μερα που βγηκα και τα καθετηρακια. Κουνας ποδια και τα νιωθεις πολυ συντομα αλλα ισως καποιο μελος σου να ειναι μουδιασμενο για καποιες μερες.

Μεγαλο μυστικο και προσπαθησε το θα σε λυτρωσει, ειναι να αεριστεις οσο μπορεις την πρωτη μερα ετσι ωστε να πας τουαλετα την επομενη και να απαλλαγεις απο τα σωληνακια-καθετηρακια! Και μην κωλωνεις. Σηκω και περπατα οσο μπορεις! Αυτο θα σε κανει να αναρρωσεις πολυ πιο γρηγορα!

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια την Πέμπτη θα γεννησω το δεύτερο παιδάκι μου, πρώτα ο θεός, με καισαρικη κ επισκληριδιο.

Θα ήθελα να ξερω ποια ειναι η διαδικασία της επισκληριδιου.δηλ πόση ώρα παίρνει, πως πρεπει να κάτσεις, τι νιώθεις, ποτε αρχίσεις να νιώθεις και παλι,ποτε μπορείς να κάτσεις ή να περπατησεις μετα την καισαρικη, κλπ,κλπ.

Στο πρώτο μ παιδι είχα κάνει ραχιαια, ηταν σχετικά εύκολη διαδικασία αλλα έμεινα σε οριζόντια θέση 24 ώρες, πράγμα που με ενόχλησε πολυ. Ετσι τωρα ζήτησα την επισκληριδιο και γί΄ αυτο θα ήθελα απάντηση σε αυτές τις λεπτόμερειες.

Ευχαριστω.

λοιπόν εγώ εκανα καισαρική και 2 μερες πριν γεννησω ήμουν εντελως νηστικια.

επισκληριδιο σε κάνουν σε καθιστη θεση με χαλαρους ώμους και το κεφαλι προς τα κάτω (θα σου πει ο αναισθησιολογος για την σταση του σωματος σου) νιωθεις ενα πονο οκ ενεση σου κάνουν αλλά εγώ ενιωσα σαν να με χτυπησε ρευμα στο δεξι ποδι.. η αισθηση στα ποδια μου εκανε να ερθει περιπου μετά απο 12 ωρες... περπάτησα το επομενο πρωι μεχρι να σου φυγει η αναισθησια καθεσαι με βοηθεια... επισης την επισκληριδιο ζητησα να μου την βγαλουν με το που πηγα στο δωμάτιο. δεν μου την εβγαζαν και τελικά την εβγαλα μονη μου μιας και ενα ντεπον μου αρκουσε σε περίπτωση που πονουσα..

εγώ εφαγα ακριβώς την επομενη μερα το μεσημερι μιας και ειχα λυσσάξει της πεινας αλλά ειχα αεριστεί και ενεργηθει και ουτε πονουσα αλλά και περπατουσα χωρις βοηθεια.. οποτε ο γιατρος μου αφου του ειπα πεινάω εδωσε εντολη να με βγάλουν τους ορους και να φαω κανονικα .. σου βάζουν καθετηρα εννοείτε.. εμένα μου τον εβγαλαν με το που ειδαν οτι μπορώ να περπατησω και να σηκωθω μονη μου..

επειδη ρωτησα κοπέλες να ξερεις πως υπάρχουν γυναικες που σηκωθηκαν την ιδια μερα και που η αναισθησια εφυγε μετα απο 2-3 ωρες..

οργανισμος με οργανισμος δοιαφέρει μην το ξεχνας..

Καμία προετοιμασία πριν τον τοκετό (έτρωγα κανονικά κτλ κτλ). Σουβλάκια είχα χτυπήσει εκείνο το βράδυ... :lol: Ο τοκετός ήταν τα ξημερώματα κατά τις 3.

Η διαδικασία εύκολη... ένα τσικ και τέλος. Μετά από λίγο ούτε κρύο-ζέστη, ούτε πόνο. Μόνο αγγίγματα. Στην ανάνηψη αρχίζεις και κουνάς δαχτυλάκια κτλ Για λίγη ώρα μετά είσαι ακόμα λίγο σακί. Περνά όμως, και στο μεταξύ μπορείς να γυρίζεις στο πλάι αν θες.

Όσο πιο γρήγορα σηκωθείς τόσο καλύτερα όλα.

Θυμάμαι σηκώθηκα λίγες ώρες μετά απλά όρθια. Και το απογευματάκι έκανα βόλτα. Εντάξει, δεν κάνεις σπριντ, ούτε μπορείς να συγκριθείς με όσες γεννήσανε φυσιολογικά. Το βράδυ έφαγα κανονικά (ελαφρύ, αλλά κανονικό γεύμα).

Όσο πιο πολλές βόλτες κάνεις τόσο πιο γρήγορα αποκαθίσταται η λειτουργία του εντέρου, οπότε την επόμενη μέρα... βουρ στο φαγητό. Μιαμ!

Για τον καθετήρα: Κάτι περιμένουν δε θυμάμαι. Να σηκωθείς ( ; ) ... νομίζω.

Στην πρώτη μου γέννα είχε βγει κατά λάθος -και δεν το καταλάβαμε- όταν με έπλεναν στο δωμάτιο και κάποια στιγμή ζήτησα από μια μαία να με βοηθήσει να πάω τουαλέτα και ξαφνιάστηκε. Κατάλαβε πως βγήκε και πήγα. Μετά, αφού είχα τον έλεγχο... δε μου ξανάβαλαν.

Έτσι στις επόμενες γέννες ήξερα και ζήτησα από το γιατρό να τον βγάζουμε -νομίζω όταν μπορούσα να κάνω βόλτες. Με ήξερε και ο γιατρός -πως για ότι θέλω έχω θάρρος να του μιλήσω και δεν κάνω ταρζανιές- και δεν μου το αρνήθηκε. Μετά το 12ωρο νομίζω τον βγάζαμε (τότε μπορούσα πια να κάνω βόλτα).

Για μένα ήταν καταπληκτικό το ότι μπορούσα να έχω τις αισθήσεις μου κατά τη διάρκεια του τοκετού και δεν έχασα ούτε μία στιγμή από τα πιτσιρίκια μου.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

τον καθετήρα τον βγάζουν όταν μπορέσεις να σηκωθείς, ώστε αν χρειαστείς τουαλέτα, να μπορείς να εξυπηρετηθείς μόνη σου.

Φαγητό δίνουν αφού αεριστείς, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν έχει γίνει κάποιο μπλέξιμο στα έντερα και μπορούν τα αέρια και τα περιττώματα να αποβάλλονται κανονικά.

Το κακό είναι ότι την ώρα που θέλεις να αεριστείς πονάς (εγώ τουλάχιστον πονούσα, γιατί είχα γεννήσει με κτ και ολική νάρκωση, οπότε η αναισθησία πέρασε αμέσως) και έτσι τα "κρατάς", οπότε περιμένεις, ξαναπροσπαθείς και φτου και από την αρχή...

alcyon η διαδικασια που περασες ειναι η αποδειξη οτι μια χαρα εμπειρια ειναι και η καισαρικη αμα νιωθεις εσυ καλα και δε φοβασαι!! Και φυσικα αν εχεις καλο γιατρο! KonstantinaDimitris εχεις δικιο να προβληματιζεσαι για το γεγονος οτι ο γιατρος αφηνει να φανε την πρωτη μερα, προφανως ομως θα περιμενει να αεριστει η λεχωνα, αυτο δε το γνωριζω, αλλα οσο το ιντερνετ γραφει οτι ειναι πολυ επικινδυνο να φαει καποια, αλλο τοσο γραφουν το ποσο οι αποψεις διαφερουν, ειδικα αν ανατρεξεις σε ξενογλωσσα αρθρα. Ξερω αρκετους γιατρους που επιτρεπουν να φανε οι λεχωνες απο καισαρικη, προφανως καπου θα το στηριζουν και δεν ειναι τοσο ανευθυνοι ουτε ειναι δικη τους πρωτοβουλια. Αυτα τα αναφερω για να μην τρομοκρατουμε τις επιτοκους που πιθανον οι γιατροι τους επιτρεψουν να φανε. Να αναφερω πως ο γιατρος τον οποιο περιγραφω ειναι ο Τσιριγωτης ο οποιος ειναι αρκετα γνωστο το ποσο επιστημονας και κατατοπισμενος ειναι. Απλα τα αναφερω αυτα γιατι οσο δικαιολογημενο ειναι να προβληματιζεται καποιος για το ενα ενδεχομενο, υπαρχει και ο αντιλογος.. Επισης εδω οταν ακουμε για ισχυακη προβολη τρεχουμε σε καισαρικη υποχρεωτικα (κι εγω θα το προτμουσα μονο και μονο απο φοβο επιπλοκης) ενω στο εξωτερικο δε το κρινουν ως λογο καισαρικης παρα μονο σε ορισμενες περιπτωσεις. Σε ολα τα ζητηματα πρεπει να εμπιστευομαστε τον γιατρο μας γιατι πραγματικα ακομα και γιατροι που εχουν βγαλει το ιδιο πανεπιστημιο ο καθενας εχει κατι διαφορετικο να σου πει.

Οι άντρες της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...