Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νομοθεσία σχετικά με τη διπή υπηκοότητα.

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει τι ισχύει για τις διπλές εθνικότητες στην Ελλάδα. Επιτρέπεται ή θα ακυρωθεί η ελληνική μου υπηκοότητα , αν δεχτώ μιας άλλης χώρας; Επίσης, ξέρετε αν πρέπει να κάνω κάτι, π.χ. να το δηλώσω κάπου, αν λάβω την καινούρια υπηκοότητα; Έζησα πέντε χρόνια στην Αμερική, αλλά δεν έκανα ποτέ την κίνηση να λάβω τη διπλή υπηκοότητα. Σε λίγο συμπληρώνω το διάστημα που μπορώ να μείνω εκτός της χώρας (σαν μόνιμος κάτοικος άλλου κράτους) για να έχω το δικαίωμα να κάνω αίτηση για την υπηκοότητα και μιας που είναι μία χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώ ότι θα με βοηθήσει, αν μη τι άλλο γιατί ακόμα την επισκέπτομαι και έτσι δε θα χρειαστεί να τρέχω με γραφιοκρατίες κάθε φορά. Οι διαδικασίες για τις εξετάσεις που δίνονται έχουν γίνει και αν τελικά αποφασίσω να πάρω την υπηκοότητα θα πρέπει να το κάνω μέχρι το Φλεβάρη (για την ακρίβεια το Γενάρη που θα είμαι εκεί), γιατί μετά δε θα έχω τη δυνατότητα.

Αν ξέρει κανείς κάτι για το νομικό πλαίσιο της διπλής υπηκοότητας στην Ελλάδα, ας με ενημερώσει. Μην πάω και μετά δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου. :confused:

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Η Ελλάδα επιτρέπει διπλή υποικοοτητα, με τόσους μετανάστες που έχουμε έξω θα ήταν πρόβλημα να μην επιτρέπεται.... Ο άντρας μου έχει πάρει και την αμερικανική. Το θέμα ειναι να επιτρέπει διπλή υποικοοτητα και η άλλη χώρα, πχ η Αμερική την "ανέχεται".... Δηλαδή δεν την νοιάζει, θεωρεί αυτονόητο οτι αφού ορκιστηκες για να γίνεις υποικοος, ωφειλεις να σεβαστείς τον όρκο σου και να βάζεις πάνω απ όλα την Αμερική... Πχ η Αυστραλία δεν επιτρέπει, η Ινδία το ίδιο... Εγω θα παρω σε λίγους μήνες αμερικανική...

tb2xm4.png

dimibo σε ευχαριστώ. Πάντως, ακόμα κι αν τελείωσα σχολείο όπου κάναμε και us goverment και τέτοια, έχει πέσει διάβασμα... Χαχαχαχα! Ξέρεις αν πρέπει να "ενημερώσουμε" το ελληνικό κράτος μετά την απόκτηση της δεύτερης υπηκοότητας;