Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδανική διάφορα ηλικίας μεταξύ αδερφών

lauren

Recommended Posts

Χαιρετώ όλες τις μανουλες!θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας σχετικά με ενα θέμα που με απασχολεί.Εχω ενα μωράκι 7,5 μηνων και θα ήθελα να κανω και δεύτερο παιδάκι με σχετικά μικρη διάφορα ηλικίας, ώστε να μπορούν να παίζουν και να κάνουν παρέα. Ποσο καιρό θεωρείτε ότι ειναι καλυτερο να αφήσω να περάσει για να ξαναπροσπαθήσω να μείνω έγκυος;.ευχαριστω εκ των προτέρων ;)

su52p2.png

Διαφημίσεις

Εγώ έχω διαφορά με τον αδελφό μου 2,5 χρόνια(εγώ είμαι η μεγαλύτερη). Πάντα παίζαμε μαζί και κάναμε παρέα και η διαφορά δεν μας φάνηκε ιδιαίτερα (εκτός από 2-3 χρόνια στην εφηβεία ίσως αλλά και πάλι κάναμε πράγματα μαζί). Στο μυαλό μου πάντα είχα πως τα παιδιά μου ιδανικά δεν θα ήθελα να έχουν πάνω από 2-3 χρόνια διαφορά. Ο γιός μου τώρα είναι 19μηνών και αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι θα αποκτήσει αδελφάκι, θα έχουν διαφορά 26μήνες. Προσωπικά δεν ήθελα να μείνω έγκυος νωρίτερα γιατί ήθελα να ξεπεταχτεί λίγο ο μικρός και να τον χαρώ λίγο προτού έρθει κι άλλο μωράκι.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Επίσης ήθελα να σου πω να λάβεις υπόψη σου πως όταν αρχίζουν το μπουσούλημα/περπάτημα η κατάσταση είναι λίγο σκότωμα για να το θέσω επιεικώς:rolleyes:. Εδώ εγώ που ο γιός μου πλέον είναι λίγο πιό αυτόνομος (δεν τον κυνηγάω συνέχεια μη χτυπήσει, ούτε τον σηκώνω πλέον τόσο συχνά όσο πριν) και έχω μέχρι στιγμής εύκολη εγκυμοσύνη υπάρχουν μέρες που νιώθω ότι με έχει πατήσει τρένο από την κούραση. Βέβαια ίσως είναι και θέμα αντοχών..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Χαιρετώ όλες τις μανουλες!θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας σχετικά με ενα θέμα που με απασχολεί.Εχω ενα μωράκι 7,5 μηνων και θα ήθελα να κανω και δεύτερο παιδάκι με σχετικά μικρη διάφορα ηλικίας, ώστε να μπορούν να παίζουν και να κάνουν παρέα. Ποσο καιρό θεωρείτε ότι ειναι καλυτερο να αφήσω να περάσει για να ξαναπροσπαθήσω να μείνω έγκυος;.ευχαριστω εκ των προτέρων ;)

Αυτο εξαρταται απο πολλα πραγματα. Καταρχην για ποιον? (το παιδι ή τους γονεις) ψαχνεις το ιδανικο?

Εμενα εχουν 2 χρονια διαφορα παρα 10 μερες. Ο μεγαλος μου γιος δεν θυμαται την ζω του πριν τον μικρο. Πχ εβλεπε της φωτογραφιες απο την βαφτηση του και ελεγε οτι το μωρο ειναι ο αδελφος του. Πλεον παιζουν μαζι. Συζητανε (αυτο ειναι ολα τα λεφτα!!! Οι μεταξυ τους συζητησεις σε μικρες ηλικιες). Ο μεγαλος τον βοηθαει στις δραστηριοτητες (πχ τον τραβαει στην τσουληθρα στον παιδοτοπο, προσπαθει να του διαβασει την εκφωνηση της ασκησης προγραφης) αλλα και τον διορθωνει, τον κρινει τον μαλωνει. Το μεγαλο προβλημα ειναι οι καυγαδες γιατι κανουν σαν κοκορακια και βεβαια προς το παρον φαινεται η διαφορα ηλικιας.

Σε πιο μικρες ηλικιες τωρα βρισκεσαι με 2 μωρα, που εχουν και τα δυο αναγκη την μαμα και που δεν μπορουν απαραιτητα να εξυπηρετηθουν μονα τους. Πχ το μεσημεριανο φαγητο ηταν ενα προβλημα γιατι και οι δυο ετρωγαν περιπου την ιδια ωρα και δεν μπορουσα να δινω στον ενα με το κουταλι και ο αλλος να θηλαζει ή να περιμενει το μπιμπερο.

Και κατι ακομη (που βεβαια λυνεται με εξωτερικη βοηθεια). Εγω ειχα πολυ καλη εγκυμοσυνη και μπορουσα να εξυπηρετησω το μεγαλο μου μωρο. Δηλαδη και την πανα αλλαζα χωρις να με πιανει αναγουλα και αγκαλια τον σηκωνα χωρις προβλημα. Η φιλη μου που εχουν τα παιδια της την ιδια διαφορα με τα δικα μου ειχε αιμα και δεν σηκωνε το πρωτο αγκαλια..

Έμεινα έγκυος όταν η μεγάλη μου ήταν ενός έτους!

Πολύ δύσκολα τα πράματα στην εγκυμοσύνη, μιας και δεν είχα και καμία βοήθεια...

Οι δυσκολίες βέβαια για μένα συνεχίστηκαν και αφότου γέννησα γιατί ουσιαστικά είχα δύο μωρά, που είχαν και τα δύο την άμεση ανάγκη μου... Πολλά νεύρα απο μέρους μου, κλάματα και απογοήτευση οτι τελικά δε θα τα καταφέρω...

Τελικά σήμερα, που λίγο πολύ επιβιώσαμε οικογενειακώς και ξεπεταχτηκαμε λιγουλάκι, τα βλέπω που παίζουν και συζητάνε, αναζητά το ένα το άλλο και ουσιαστικά κάνουν παρέα, θα ξαναέκανα τα ίδια, δηλαδή θα επιδίωκα τα παιδιά να έχουν μικρή διαφορα ηλικίας. Η μεγάλη μου κόρη, απο τη στιγμή που άρχισε ν'αντιλαμβάνεται περισσότερα, μεγάλωσε παίζοντας με παιδάκι... Το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ τους είναι αναντικατάστατο!

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια μου ειμαι υπερ 3 χρονια διαφορα το περισσοτερο...εγω μετον αδερφο μου εχω 18 μηνες διαφορα...ειμαστε τελεια ακομα...μεγαλωσαμε μαζι παιζαμε κ.λ.π ακομα και στο λυκειο,που οταν πανε σχολειο τα παιδια φαινεται η διαφορα ηλικιας,εμεις ειμασταν μαζι ,με κοινες παρεες κ.α και ο αντρας μου εχει αλλα 2 αδερφια..ειναι ο μεσαιος.,μετον μεγαλο εχει 3 χρονια διαφορα ενω μετον μικρο 5 ..ακομα και τωρα που ειναι ολοκληροι αντρες τον βλεπει πολυ μικρο ενω μετον μεγαλο κανει πολυ παρεα ακομα...αυτα βεβαια ειναι γουστα και χαρακτηρες....

εγω παντως εμεινα εγκυος στο 2ο ενω ηταν ο Γιωργακης μου 15 μηνων...και μετο καλο γενναω την μπεμπα μου τελη φλεβαρη και θα εχουν 23,5 μηνες διαφορα...για μενα ειναι σουπερ...και ο γιωργος ειχε περπατησει και θα ειναι κοντα..απλα δεν ειχα ευκολο 1ο τριμηνο...κ δυστηχως δεν εχω βοηθεια...γιατι δεν παυει να ειναι δυσκολο το διαστημα απο 1 μεχρι 2 χρονων....υπομονη και μετο καλο να ερθει το 2ο μωρο σας....θα το νιωσεις οταν εισαι ετοιμη....

Κορίτσια και εγω πιστευα οτι μεταξυ των αδερφων τα 2-3 χρονια ειναι καλη διαφορα!!!! Ομως τα εφερε ετσι η ζωη μου, που η κορη μου κοντευει τα 5 και ακομη εγκυος δεν ειμαι και δεν εχουμε αποκτησει και αλλο παιδακι...Οποτε τι;;;; θα την αφησω χωρις αδερφακι επειδη δεν θα ειναι κοντα ηλικιακα για να παιζουν;;;; Δεν σας τα λεω ειρωνικα...απλα σας ανεφερω και την αλλη πλευρα του νομισματος!!!

Εγω , τωρα, εχω 3 αδερφους, απο τους οποιους οι 2 ειναι μαζι με μενα ανα 2,5 χρονια διαφορα ο καθενας μας και ο τελευταιος μας αδερφος ειναι ο βενιαμιν της οικογενειας με διαφορα 10χρονια απο τον τριτο μου αδερφο!!!! Φυσικα και τον αντιμετωπισαμε σαν το μωρο της οικογενειας και τωρα παλι που εμεις ειμαστε παντρεμενοι και ο τελευταιος ειναι ο φοιτητης, η αγαπη η αδερφικη υπαρχει....οι δεσμοι υπαρχουν και θα ειμαστε οικογενεια ειτε παιζαμε μικροι ειτε τον προσεχαμε!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

μπορει να σας φανει αστειο...αλλα τα αδελφια εχουν παντα ενα δεσιμο οποια διαφορα ηλικιας και αν εχουν.....

τα διδυμα μου...αχωριστα(αγορι -κοριτσι)...μαζι πανε σχολειο-αγγλικα...βοηθαει ο ενας τον αλλο στα μαθηματτα σε τυχων αποριες για το σχολειο....κλπ....

η τριτη μου με δυο χρονια μικροτερη....απο τα μεγαλα...εχουν καλο δεσιμο....στα παιχνιδια...στις βολτες....και τα τρια μαζι κανουν ομαδα.....

και τελοσ ο τετραχρονοσ.....λιγο μακρια σε ηληκια( 9 χρονια απο τα μεγαλα και 7 απο τη τριτη)....αλλα δεν μπορειται να φανταστητε τη τρελα εχει για τα αδελφια του....ειναι οι οδηγοι του.....τα προτυπα του....και απο την πλευρα τον μεγαλων υπαρχει μια προστευτικοτητα μια φροντιδα.......αλλο πραγμα.....πολυ ομορφες εικονες.....

να σας ζησουν τα παιδακια σας με οτι διαφορα ηληκιας και αν εχουν......γιατι παντα αναμεσα στα αδεκφια υπαρχει ενα δεσιμο το οποιο και εμεις σαν γονεις πρεπει να το στιριξουμε.......