Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σιδερακια σε παιδι 7 ετων?

Recommended Posts

Εχει κανεις εμπειρια απο ορθοδοντικο που να συνιστα σιδερακια και συγκεκριμενα εξωστοματικο μηχανισμο σε παιδι ηλικιας 7 ετων; Εχει βαλει καποια στο παιδι της,τι ακριβως προβλημα ειχε και ειδε αποτελεσμα σε βαθος χρονου;

Διαφημίσεις

εγω ειχα βαλει γυρω στα 10 μου. εξωτερικο μηχανισμο σιδερακια ομως πιο μετα. γτι τα δοντια ακομη βγαινουν οποτε θα ταν καπως αχρηστο.Και ναι εγω ειδα τεραστιαα βελτιωση μετα

7 ετών είναι πάρα πολύ μικρό, εγώ είχα βάλει εξωστοματικό και σιδεράκια στα 10 και ήταν τεράστο λάθος. Μετά από ένα χρόνο το εξωστοματικό και τα σιδεράκια είχαν κάνει την δουλειά τους αλλά οι φρονιμίτες μου δεν είχαν βγει με αποτέλεσμα να περιμένω μεχρι την 3η γυμνασίου (5 χρόνια) για να βγάλω τα σιδεράκια! Και χάλασαν τα δόντια μου κι έκανα μπροστινά σφραγίσματα, και ψυχολογικά δεν θα το σχολιάσω πόσο ντρεπόμουν με τα σιδεράκια τόσα χρόνια. 'Ολοι οι άλλοι συμμαθητές μου έβαλαν στο γυμνάσιο και τα κράτησαν 1-2 χρόνια το πολύ.Καλύτερα να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.

Μα εμεις φοραμε τον εξωστοματικο ηδη απο τα 7 ενα χρονο τωρα. Το παιδι ειχε θεμα με την ανω γναθο,μας ειπε οτι το βαλαμε για την αναπτυξη της γναθου,να σταματησει να αναπτυσσεται προς τα εξω. Ειδα μεν μεγαλη βελτιωση αλλα δυο ορθοδοντικοι που ρωτησα τωρα μου ειπαν οτι ολο αυτο ηταν αχρηστο γιατι το παιδι θα συνεχισει να αναπτυσσεται οπότε και το οποιο αποτελεσμα θα ειναι προσωρινο. Δεν ξερω τι ειναι σωστο τελικα...