Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσκοιλιότητα σε παιδί 4 ετών

Recommended Posts

Πρώτη φορά μας συμβαίνει αυτό, η κόρη μου είναι 4 ετών και δεν έχει κάνει κακά εδώ και 2 μέρες. Η διατροφή της είναι ίδια όπως πάντα. Οποιαδήποτε βοήθεια και άποψη ευσπρόδεκτη. Επίσης πότε πρέπει να ανησυχήσω;;

Διαφημίσεις

Καθόλου να μην ανησυχείς...μέχρι και μία εβδομάδα είναι επιτρεπτό.

Κάτι θα έφαγε που είναι δυσκοίλιο φαίνεται.

Δεν ισχύει αυτό. Στις τρεις ημέρες κάνουμε παρέμβαση, ρωτήστε παιδίατρο.

Τι άλλαξε μπέμπα; Μήπως ξεκίνησε σχολείο ή έχει αλλάξει κάτι στη ρουτίνα της; Μήπως έχει φάει πολλά γλυκά; Μήπως έχει φάει πολλά άμυλα; Μήπως πήρε κάποιο φάρμακο; Ιδέες δίνω για σκέψου κι εσύ;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ. Και εγώ έχω ακούσει ότι στις τρεις μέρες παίνει να είμαστε alert. Ευτυχώς έκανε κακάκια εχθές, όχι όπως συνήθως, σκληρά και μικρά και πήγε τελικά δυο φορές. Ειλικρινά δεν έχει αλλάξει κάτι. Το σχολείο το ξεκίνησε ένα μήνα πριν, φαγητό το ίδιο, πολλά γλυκά δεν δίνω, μόνο που όντως αυτές τις μέρες είχε φάει λίγα παραπάνω, σοκοφρέτες δηλαδή. διάβασα ένα άρθρο που λέει ότι μετά τα 4 οι κενώσεις του παιδιού αλλάζουν και μπορεί να είναι από 3 την ημέρα εώς 3 την εβδομάδα. εσείς το έχετε δει αυτό στα παιδάκια σας μετά τα 4;;;

το ειχα παθει κι εγω αυτο με τον 4χρονο γιο μου πριν λιγο καιρο σε σημειο που εκλαιγε και ιδρωνε δυο ωρες και δεν μπορουσε με τπτ να κανει κακα.Του εβαλα και υποθετο και ειχε περάσει μια ωρα και τιποτα.Πήρα τον παιδίατρο και μου ειπε ότι αργει να δρασει το υποθετο και καλυτερα να του εκανα παιδικο κλισμα.Μολις κλεισαμε το τηλ. εκανε με χιλια ζορια παρα πολυ σκληρα κακα σαν πετρες και οα παιδιατρος μου ειπε ότι ήταν πορολιθος και εφραξε το εντερο και μου συστησε ενα σιροπακι το nujιol που μαλακωνει τα κοπρανα και βγαινουν πιο ευκολα. Δεν του το εδωσα όμως διοτι μουλιασα δαμασκηνα, τα εβρασα, τα πολτοποιησα και εφαγε δυο-τρεις κουταλιες της σουπας και αμεσως έστρωσε.Γενικά η διατροφη τους πρεπει να περιεχει φυτικες ινες

• 5 months later...

Η μεγαλη μου εχει απο την Κυριακη να ενεργηθει σωστα. Δευτερα και Τριτη δεν πηγε καθολου, Τεταρτη και Πεμπτη ειχαμε μονο απο ενα μικροσκοπικο δειγμα σημερα παλι τιποτα. Πρεπει να της κανω κλυσμα; Ανησυχω γιατι δεν το εχει παθει ξανα...

Η μεγαλη μου εχει απο την Κυριακη να ενεργηθει σωστα. Δευτερα και Τριτη δεν πηγε καθολου, Τεταρτη και Πεμπτη ειχαμε μονο απο ενα μικροσκοπικο δειγμα σημερα παλι τιποτα. Πρεπει να της κανω κλυσμα; Ανησυχω γιατι δεν το εχει παθει ξανα...

Πριν της κανεις κλυσμα προσθεσε στη διατροφη της ικανοποιητικες ποσοτητες απο φυτικες ινες, λαδι και μελι. Μπορεις ακομα να δωσεις στη κορη σου να φαει δαμασκηνα, ξερα συκα και γενικα τροφες που διεγειρουν το εντερο (ακτινιδια, ντοματα, καστανο ρυζι κλπ). ΠΡΟΣΟΧΗ, για να λειτουργησουν οι φυτικες ινες υπερ της καθαρσης του εντερου πρεπει η ληψη νερου να ειναι αφθονη!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι. Το νερό είναι το πιο σημαντικό. Είχαμε κι εμείς τέτοια τελευταία και η γιατρός μας το εξήγησε, δεν θυμάμαι να το επαναλάβω αλλά το ζουμί είναι ότι όσο σωστές τροφές και να τρώει, αν δεν πίνει πολύ νερό δε γίνεται τίποτα. (νομίζω το έντερο τραβάει το υγρό από τις τροφές αν του λείπει, και αυτές αφυδατώνονται κι έρχεται η δυσκοιλιότητα).

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

δωστης και activia με φρουτα και αν εχετε μεγαλο προβλημα και το παιδι ζοριζεται για να αποφυγεις το κλυσμα (κατι το οποιο εχουμε δυστυχως κανει αρκετες φορες μεχρι να το μαθουμε) παρε και βρασε σαν τσαι φυλλα αλεξανδρειας,οχι πολλα,σουρωσε το,βαλε ζαχαρη γιατι αλλιως δεν θα το πιει και δωστο...:D

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Δεν τρωει τιποτα απο αυτα που μου συστησατε δυστυχως...ουτε με δολο να της τα δωσω δεν καταφερα...το μονο παιδι που μισει το μελι.:(

Θα της δινω νερο, ευχαριστω για τη συμβουλη...

Σημερα εκανε παλι ενα....δειγμα.

Ποσες μερες τελικα για κλυσμα 3 η 7;;;;;;;; Και αν κανει...δειγματα, μετρανε; (συζητηση που ανοιξα :oops:)

Καλύτερα ενόχλησε τον παιδίατρο, είναι αρκετές οι μέρες.

Εγώ θα το μέτραγα το δείγμα, αλλά δεν έχω και γνώση, μη σου πω λάθος πράγματα.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Δοκίμασε για μερικές ημέρες να κόψεις εντελώς τα άμυλα (πατάτες, ρύζια, μακαρόνια) και τη ζάχαρη, δίνε πολλά υγρά και αν μπορείς αύξησε τα λιπαρά, π.χ. βούτυρο, λιπαρό τυρί, αβοκάντο. Λαχανικά (πχ. καρότα κλπ) και φρούτα μπόλικα. Αν μπορούσες να της δώσεις να πιει ζωμούς,πχ από αλανιάρικο κοκόρι , έστω και με τη μορφή σούπας, θα βοηθήσουν πολύ. Έστω και ένα φλιτζανάκι του καφέ μαζί με κάθε γεύμα.

Ο φυσιολογικός αριθμός κενώσεων είναι τουλάχιστον μία την ημέρα. Ιδανικά μετά από κάθε κύριο γεύμα. (δηλ τρεις)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...
δωστης και activia με φρουτα και αν εχετε μεγαλο προβλημα και το παιδι ζοριζεται για να αποφυγεις το κλυσμα (κατι το οποιο εχουμε δυστυχως κανει αρκετες φορες μεχρι να το μαθουμε) παρε και βρασε σαν τσαι φυλλα αλεξανδρειας,οχι πολλα,σουρωσε το,βαλε ζαχαρη γιατι αλλιως δεν θα το πιει και δωστο...:D

Κορίτσια έχω είχα δώσει φυλλα αλεξανδρειας αλλά της προκάλεσε μετα διάρροια . Η παιδιατρος μου είπε να μην τα ξαναδωσω. Εσεις είδατε κάποια παρενεργεια ??

Κορίτσια έχω είχα δώσει φυλλα αλεξανδρειας αλλά της προκάλεσε μετα διάρροια . Η παιδιατρος μου είπε να μην τα ξαναδωσω. Εσεις είδατε κάποια παρενεργεια ??

ποσες μερες δεν ειχε κανει κακα οταν της τα εδωσες?

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Εμεις του διναμε μια κουταλια σουπας NUJOL και την επομενη ή την ιδια μερα αρχιζε κενωση φυσιολογικα αλλα πολυ σκληρα. ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΤΟ nujol για 1-2 μερες και ολα καλα. Ρωτησε το γιατρο σου γι αυτο, εμας ο παιδιατρος μας το ειχε συστησει γιατι ειχε πολυ μεγαλο προβλημα το παιδι.