Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΑ 7 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΜΟΥΤΡΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΞΑΦΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗ ΒΡΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ... ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ????

Διαφημίσεις

Φυσικά και δεν έχεις άδικο. Και η κουβέντα είναι λίγο βαριά που είπε να μην κρατήσεις το παιδί.. Μπορεί να έχει τους λόγους της αλλά η ζωή είναι δική σου και όχι της μητέρας σου. Με το καλό το παιδάκι σου και να σου ζήσει και το μωρό σου!

Tο πρωτο σοκ ειναι γλυκια μου!κι εγω το περασα, εχουνδιαφορα 16 μηνες. Η αληθεια ειναι οτι θα δυσκολευτεις αρκετα γιατι θα εχεις 2 μωρα,αλλα σκεψου οτι ακομη δεν ξεπαιδιασες και ολα σου ειναι τοσο προσφατα και γνωστα. Η κουραση ειναι δεδομενη αλλ ανα δει ςτι καλα που θα μεγαλωνουν μαζι και θα αναζητουν το ενα το αλλο!με το καλο ευχομαι!δειξε αποφασισμενη απεναντι στη μητερα σου,κανε κουραγιο και ολα καλα θα ειναι!:P

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Βεβαίως και έχεις δίκιο!!! Γιατί όμως αντέδρασε έτσι? Μήπως νομίζει ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και σε κείνη, εννοώ ότι θα την έχεις περισσότερη ανάγκη και κουράζεται ? Σε κάθε περίπτωση η αντίδρασή της είναι ανεπίτρεπτη. Δεν ξέρω τη σχέση που έχεις μαζί της, έχω θα είχα αντιδράσει άσχημα αν άκουγα αυτά τα λόγια από την μητέρα μου.

Διαφημίσεις

γλυκια μου δεν εχεις αδικο.. απλά θα σε ρωτησω το εξης η μητέρα σου σε βοηθαει με το παιδι???

σε ρωτάω γιατι εγω ειμαι στο 4ο μηνα της δευτερης εγκυμοσυνης μου και η μπεμπα μου ειναι 13 μηνων και ειχα και εγω παρόμοια αντιμετωπιση.

αν σε βοηθαει μπορει να πιστευει οτι θα πεσει ολο το βαρος του να προσεχεις 2 παιδια πανω της...

εμενα δεν με βοηθαει οποτε απλά κανει και καλα πως στεναχωριεται για μενα για το πως θα τα καταφερω με 2 μικρα παιδια... :rolleyes:

πες της λοιπον με ωραιο τροπο να μην χωνεται σε ξενα χωραφια και πως θα επρεπε σαν μητερα να σε στηριζει περισσότερο..

αυτο εκανα εγω τουλαχιστον....

καλη εγκυμοσυνη

Αν η μητέρα σου είναι υποχρεωμένη (έμμεσα ή άμεσα) να σε βοηθάει με τα παιδιά, το κατανοώ να δυσφορεί με την τόσο γρήγορη δεύτερη εγκυμοσύνη σου. Όμως αυτά είναι λεπτά θέματα και θα έπρεπε να σου μιλήσει με πιο όμορφο τρόπο κατά τη γνώμη μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλημέρα κορίτσια. Η μητέρα μου καθώς εργάζεται δεν με βοηθάει με το παιδί. Μπορεί κάποια απογεύματα μες στην εβδομάδα να έρθει για λίγο από το σπίτι να δεί το μωρό και μέχρι τώρα της έχω αφήσει το παιδί να το κρατήσει το πολύ 3 απογεύματα.. Οπότε το πρόγραμμά της δεν αλλάζει καθόλου. Γενικά είναι ένας άνθρωπος που δεν αντιδράει καλά στις αλλαγές και ίσως να μην ήταν έτσι πλασμένη στο μυαλό της η ιδανική οικογένεια για την κόρη της... Απλώς είμαι και εγώ αρκετά αγχωμένη με την τόσο σύντομη εγκυμοσύνη και θα ήθελα λίγη υποστήριξη ψυχολογική...

Ψυχολογικη υποστηριξη μαλλον η μαμα σου θελει ...εσυ απλα δυναμη θελεις για να ανταπεξελθεις στα αγγελουδια σου..και εγω κατι αντιστοιχο αντιμετωπιζω με λιγα λογια εχω ενα αγορακι 9 ετων και επειδη δουλευω τα πρωτα χρονια τον ειχα σταθμο και τωρα με το σχολειο οταν σχολαει τον εχει η μαμα μου..μεχρι εκει ..δεν ερχεται σπιτι μας παρα μονο για βολτα γιατι δεν νιωθει ανετα (εγω θελω καποια βοηθεια μικρη γιατι σχολαω αργα )και αν τυχει να ερθει πρωι που κοιμαται το παιδι με το που ξυπνησει μπουχος!!! ουτε λεπτο αντε να μου πλεινει κανενα ποτηρι και να απλωσει κανα ρουχο τιποτε αλλο! να σημειωσω οτι δεν εχω κανενα προβλημα συμπεριφορας μαζι της δεν εχουμε λογοφερει ποτε το παιδι το λατρευει αλλα εγω τι να το κανω στο σπιτι μου τη χρειαζομαι ..σχολαει το παιδι παει εκει δεν διαβαζει γυριζω απο τη δουλεια παω εγω και το παιρνω (καμια φορα της λεω φερτο αλλα μου λεει μη με βγαζεις εξω τωραααα)και φτανει η ωρα να αρχισω μαγειρεματα ,δουλειες ,διαβασματα και να δω και τον αντρα μου λιγο βραδυ και ειμαι ενα ρακος..και ενω εχω ολα αυτα ενας μεγαλος ρολος που δεν εχω κανει 2ο παιδι ειναι οτι δεν εχω ουσιαστικα καμια βοηθεια ..ακομη και να παω καπου (σε δουλεια-οχι διασκεδαση) τον παω σπιτι της ...ο αντρας μου εχει τα δικια του εχουμε τσακωθει απειρες φορες για την μητερα μου μεχρι που σταματησαμε ..κι απτην αλλη μου πεταει και κανε ενα δευτερο τι να τις πω ..ειναι 64 χρονων καλοστεκουμενη ..και εγω 45 και σερνομαι..

λοιπον αγαπητη φιλη και η δικη μου η μαμα καπως ετσι θα αντιδρουσε ητε με βοηθουσε συστηματικα,ητε οχι.Γενικα ειναι απο τους ανθρωπους που το πρωτο πραγμα που κανουν ειναι να πανικοβαλονται,αλλα μετα τα καταφερνουν ολα και μου δεινει και θαρρος,αφου με εχει ριξει πρωτα (απο δικο της φοβο).Μη ξεχνας οτι μπορει να το βλεπει απο την πλευρα της και επειδη μεγαλωνουν και δεν εχουν τα ιδια κουργια,νομιζουν οτι δεν μπορουμε και εμεις.Μην στεναχωριεσε θα δεις που ολα θα πανε καλα και μολις περασει το σοκ θα σου δινει και κουραγιο.Οταν θα την νευριαζεις θα σου πεταει κανενα ''να προσεχες....εγω στα ελεγα''. Με το καλο κουκλα μου σου ευχομαι.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι μου,με το καλό να έρθει και το δεύτερο μωράκι σου!Μην σκέφτεσαι τίποτα και κανέναν,ξέρω είναι δύσκολο όταν από έναν τόσο κοντινό σου άτομο ακούς τέτοια πράγματα,αλλά προσπάθησε να το αφήσεις πίσω σου.Εγώ είμαι στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης μου με δίδυμα,κι όταν έμαθα ότι είναι δίδυμα και το ανακοίνωσα στην μάνα μου,μου είπε να τα ρίξω επειδή είναι δυο κι όχι ένα......Έχω ήδη ένα παιδάκι 3,5 ετών και βοήθεια καμία,ούτε πριν,ούτε και τώρα που χρειάζομαι πολύ,μα πολύ βοήθεια.....Κι εγώ στεναχωρέθηκα,μετά νευρίασα,ώσπου κατάλαβα ότι δεν αξίζει να χαλάω την ψυχική μου ηρεμία και την ηρεμία των μωρών μου και απλά αδιαφόρησα........Στους 4 μήνες που είμαι έγκυος την έχω δει μία φορά κι αυτό ήρθε σαν επισκέπτρια στο σπίτι μου.Όπως είπες κι εσύ,δεν αλλάζει το πρόγραμμά της για μένα,κι ας μην εργάζεται....Αδιαφόρησε.ξέρω σε πονάει,αλλά σκέψου το μωράκι που κουβαλάς!Σου εύχομαι ότι καλύτερο!;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΑ 7 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΜΟΥΤΡΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΞΑΦΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗ ΒΡΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ... ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ????

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και σε συμπονώ πολύ! Την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση είχα από τη δική μου μητέρα όταν έμαθε για τη 2η εγκυμοσύνη μου. Εγώ έμεινα έγκυος στο 2ο όταν ο γιος μου ήταν 5,5 μηνών κι ήταν κάτι που το θέλαμε και το είχαμε προγραμματίσει με τον άντρα μου. Μη δίνεις καμία σημασία στα λόγια της, πολύ σύντομα θα γυρίσει μετανιωμένη. Η πίκρα βέβαια που ένιωσα τότε (πάνε πάνω από 3 χρόνια) δεν ξεχνιέται. Και από τη στάση της τότε φάνηκε κατά πολύ και το πώς θα συνεχίσει στην πορεία η βοήθεια και η συμπαράσταση... Αυτή τη στιγμή είμαι κι επηρεασμένη σχετικά... και δεν θα είναι και το πιο ευχάριστο μνμ που θα μπορούσες να διαβάσεις αν συνεχίσω να μιλάω για το συγκεκριμένο κομμάτι που σε απασχολεί...

Θα αλλάξω όμως το κλίμα, λέγοντάς σου ότι η μικρή διαφορά των παιδιών σου που προκύπτει με μια τόσο σύντομη εγκυμοσύνη είναι ότι καλύτερο σας συνέβη! Ποτέ δεν θα το μετανιώσετε και μάλιστα μεγαλώνοντας λίγο θα δείτε πόσο όμορφο είναι αυτό, όταν τα παιδάκια σας θα παίζουν μαζί και θα έχουν παρέα, δεν θα έχουν τόση ζήλια μεταξύ τους όσο άλλα με μεγαλύτερη διαφορά και έπειτα θα μεγαλώσουν μαζί γρήγορα και θα "ξεμπερδέψετε" γρηγορότερα από ξενύχτια, πάνες, κλπ... Μετά από μερικά χρόνια θα μας γράφεις και για το σοκ της μάνας σου στο άκουσμα μιας 3ης εγκυμοσύνης! Με το καλό το μικράκι σου! Είσαι πολύ τυχερή κι ευλογημένη με ή χωρίς την θετική στάση των άλλων. Κλείσε αυτιά και προχώρα γερά!

Μην μου στεναχωριέσαι...Είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις για το αγγελουδάκι σου. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να ακους τέτοια λόγια απο μια μάνα πόσο μάλλον όταν είναι η δική σου μάνα!

Νομίζω και εγώ ότι έπαθε σοκ και σκέφτηκε ότι τώρα με 2 μικρά παιδιά θα χρειάζεσαι περισσότερο βοήθεια απο αυτήν και για αυτό στράβωσε.

Εγώ στη θέση σου όταν την ξαναέβλεπα θα της έλεγα ότι με στεναχώρησε πολύ η συμπεριφορά της, ότι δεν αρμόζει μια τέτοια συμπεριφορά σε μια γιαγιά (θα γελούσα και θα της έλεγα ότι θα το πω στο παιδάκι μου όταν μεγαλώσει ότι δεν το ήθελες!!!!!) και ότι δεν πρόκειται να την βάλεις να κάνει κάτι που δεν θέλει η ίδια (σε βοήθεια με τα μωρά εννοώ).

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη με ένα υγιέστατο μωράκι!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...