Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΜΕΝΗ.....

Recommended Posts

ΜΑΝΟΥΛΙΤΣΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ Κ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΕΜΕΝΗ..ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΛΙΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ....Κ ΕΝΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΘΗΛΑΣΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΡΥΩΣΑ Κ ΑΝΕΒΑΣΑ ΠΥΡΕΤΟ(39,6,ΕΦΘΑΣΕ)Κ ΕΝΟΙΩΘΑ Κ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΝ ΚΡΥΩΜΑ....(ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΕ!)

ΟΜΩΣ................

ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΟΠΩΣ ΕΒΓΑΖΑ...

ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "ΚΑΨΙΜΟ" ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΘΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.. :cry::cry::cry:

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΝΑ ΠΙΩ ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΠΥΡΕΣ?ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

:cry::(

Διαφημίσεις

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ δεν θέλω στενοχώριες!!!!!!!!

Ακόμα το στήθος είναι σε περίοδο προσαρμογής υπομονή!!!Να θηλάζεις συνέχεις,γάλα υπάρχει κι ας μην το αισθάνεσαι.

Όσο για τις μπύρες υπάρχει η πιό εύκολη λύση,η μαγιά,που δεν νομίζω να τη χρειάζεσαι!!!

Θα σε βοηθήσουν εδώ οι πιο έμπειρες μαμάδες.....

Γεια κοπελούδα μου... όπως είπε κι η Φέλια δεν χρειάζονται κατ' αρχήν στεναχώριες :wink: . Κι εμένα στην αρχή κάποια στιγμή από κει που έτρεχε συνέχεια το στήθος μου ξαφνικά ένοιωσα ότι άδειασε εντελώς. Μέσα στον πανικό είχα πάρει τηλέφωνο στο έλενα στον μητρικό θηλασμό (6462782 και 6402360) που μου είπανε ότι είναι κάτι απολύτως συνηθισμένο, δεν πρέπει να δώσω συμπλήρωμα, να θηλάζω συνέχεια τον μικρό και να κάνω λίγο υπομονή για καμια βδομάδα και θα πάνε όλα μια χαρά. Σε συνδυασμό με τις συμβουλές από άλλες μαμάδες που θηλάζανε, έπινα πολλά υγρά, έτρωγα σούπες, κρέμες γιώτης και ρυζόγαλα που είναι φρεπτικές τροφές και όντως μέσα σε μια βδομάδα όλα ήταν όπως πριν. Για την ακρίβεια το στήθος μου σταμάτησε να έχει υπερπαραγωγή αλλά ρυθμίστηκε με βάση το μωρό μου. Ελπίζω να μην σου λέω καμια κοτσάνα αλλά θα με διορθώσουν η αγλαϊα και οι άλλες μαμάδες. Μην αγχώνεσαι καλή μου εντάξει; :)

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι από μένα. Να σου ζήσει το μωράκι σου και ένα μεγάλο μπράβο για τον αποκλειστικό θηλασμό. Νομίζω και εγώ ότι δεν πρέπει να ανησυχείς, αφού μάλλον πρόκειται για προσαρμογή και όχι για μείωση της παραγωγής σου.

Το μωράκι σου πως το βλέπεις, είναι ανήσυχο μετά το φαγητό, σου δείχνει να πεινάει ακόμα; Συνέχισε πάντως να το θηλάζεις όποτε στο ζητάει και νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

kr3fp2.png

lenaki να σου ζήσει και να το χαίρεσαι :)

Ο μόνος λόγος για να κοπεί το γάλα είναι να μειώνεις τους θηλασμούς, να μην δηλαδή προσφέρεις το στήθος όσο συχνά το μωρό το ζητάει.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να ψήνεται και να υποφέρεις: τα depon, ponstan, και λοιπά αντιπυρετικά είναι ασφαλή και συμβατά με τον θηλασμό. Παίρνε τα άφοβα γιατί χρειάζεσαι δυνάμεις!

Επίσης, το στήθος προσαρμόζεται σιγά-σιγά: δεν σημαίνει απολύτως τίποτα η έλλειψη πρηξίματος ή η αίσθηση αδειάσματος. Το γάλα δεν ενεργοποιείται ως διαδικασία στον μαστό (από εκεί διοχετεύεται μόνο) αλλά στον εγκέφαλο! Εκεί βρίσκεται ο υποθάλαμος που θα εκκρίνει τις απαραίτητες ορμόνες - οπότε μην αγωνιάς άδικα.

Όλα θα πάνε καλά! Οι ορμόνες σου σε ταλαιπωρούν λίγο και ίσως για αυτό να νιώθεις τόσο έντονη τη θλίψη :)

Εδώ είμαστε, για ο,τι άλλο!

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Να σκέφτσε μόνο θετικά γιατί α αρνητικά συναισθήματα και η στενοχώρια μειώνουν την παραγωγή,μιλάω εκ πείρας...κάνε πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη και μην το σκέφτεσε το θηλασμό,απλά όταν είναι να θηλάζεις θήλασε.........BE COOL :cool::cool::cool:

Να σκέφτσε μόνο θετικά γιατί α αρνητικά συναισθήματα και η στενοχώρια μειώνουν την παραγωγή,μιλάω εκ πείρας...

Felia μου, δεν σκοπεύω να αμφισβητήσω την προσωπική σου εμπειρία - απλώς επειδή έτυχε να έχω αναρωτηθεί και εγώ στο παρελθόν για την επίδραση της στεναχώριας στον θηλασμό, η Αγλαία ήταν κατηγορηματική (το επισυνάπτω εδώ για να το δει και το lenaki):

Πόσο μπορούν οι στεναχώριες να επηρεάσουν το θηλασμό;

Καθόλου!

Ο θηλασμός διαρκεί χρόνια και στη διάρκεια αυτών των χρόνων μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμη και τα πιο τραγικά γεγονότα. Ο θηλασμός είναι μια γλυκιά παρηγοριά για τη μαμά και για το παιδί.

Υποστηρίζω 7,5 χρόνια μητέρες, δυστυχώς κάποιες φορές συνέβησαν τραγικά γεγονότα (απώλεια του ενός από τα δίδυμα, απώλεια του μεγαλύτερου παιδιού, απώλεια άλλων αγαπημένων προσώπων...). Ποτέ δεν επηρεάστηκε ο θηλασμός.

Οι θηλάζουσες μαμάδες δεν μπορούν να ζουν σε ένα συναισθηματικά αποστειρωμένο περιβάλλον...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Lenaki να μην πιεις μπύρες αλλά πολλά υγρά νερό, σούπες για να είσαι καλά ενυδατώμενη γιατί αν έχεις κρυολογήσει δεν πρέπει να αφυδατωθείς.

Οσο περισσότερα υγρά πίνεις τόσο πιο πολύ γάλα θα έχεις. μαζί με συχνούς θηλασμούς θα δεις που θα τα καταφέρετε μια χαρά

Επίσης υπάρχει και το τσάι θηλασμού της weleda (δεν περιέχει καφείνη ή τείνη )αλλά τριγωνέλα, γλυκάνισο, μάραθο και μοσχοσίταρο που είναι παραδοσιάκα γαλακτογόνα και βοηθούν στο αρμονικό θηλασμό.

Εχει και ωραία γεύση.

θα σου στείλω και πμ που μπορείς να το βρεις αν θέλεις

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Λενάκι να σου ζήσει. Ο πόνος στο στήθος και ο πυρετός, μου ακούγεται λίγο σαν μαστίτιδα. Είχες ζαλάδες ναυτία και τέτοια? Τέλος πάντων αφού πέρασε ο πόνος κι ο πυρετός δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι συχνοί θηλασμοί βοηθάνε πάντως και στη μαστίτιδα, αλλά και στην αύξηση παραγωγής. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν έχεις πολύ γάλα?

Το στήθος προσαρμόζεται σιγά σιγά στις ανάγκες του μωρού, και παύει να τρέχει συνέχεια. Ο μόνος τρόπος να καταλάβεις αν έχεις αρκετό γάλα είναι να μετράς βρεγμένες πάνες. 6-8 την ημέρα πρέπει να βγάζει το μικρούλι, και 2-3 με κακά.

Θήλαζε το μωράκι σου όσο θέλει, και μη στεναχωριέσαι. Μια χαρά τα πάτε. Έφτασες ως εδώ τόσο ωραία, γιατί ξαφνικά να σου κοπεί το γάλα? Αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Καλή συνέχεια. Κι ό,τι χρειαστείς, να μπαίνεις να μας ρωτάς. :wink:

lenaki, πώς τα πάτε;

ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Κ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΑΛΑ!!!!(ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!)

ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΧΟΙΛΙΖΩ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ......ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΟΙΜΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.....

ΕΛΠΙΖΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ (ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ!)

ΑΛΗΘΕΙΑ Κ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ

...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ???

ΔΕΝ ΣΕ ΔΑΓΚΩΝΕΙ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΕΙΑ?

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ!!!!ΕΒΓΕ!!!!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!! :lol::lol:

lenaki, πώς τα πάτε;

ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Κ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΑΛΑ!!!!(ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!)

ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΧΟΙΛΙΖΩ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ......ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΟΙΜΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.....

ΑΛΗΘΕΙΑ Κ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ!!!!ΕΒΓΕ!!!!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!! :lol::lol:

:lol: Μου φαίνεται (πια) ό,τι πιο φυσικό μπορούσα να κάνω. Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο!

Θήλασα και θηλάζω τόσο καιρό, γιατί είχα την τύχη να ενημερωθώ εγκαίρως για τα συνηθισμένα λάθη, γιατί δεν υπέκυψα στον πειρασμό του συμπληρώματος, γιατί είναι το καλύτερο για το μωρό μου και δεν μπορούσα να δεχτώ να του δώσω κάτι κατώτερο.

Το μωρό δεν δαγκώνει, για τον απλούστατο λόγο ότι, αν δαγκώνει, δεν θα πιεί γάλα. Όπως όταν δαγκώνουμε το καλαμάκι, δεν μπορούμε να ρουφάμε ταυτόχρονα. Ακόμη κι αν κάνει κάποια .... ολισθήματα η οδοντοστοιχία, βάζεις όρια στο μωρό, χρησιμοποιείς και κάποιον αποπροσανατολισμό και μαθαίνει να μην δαγκώνει!

Εννοείς ότι ξεκίνησες συμπλήρωμα από προχθές που είχες το πρόβλημα; Αν δίνεις συμπλήρωμα, το γαλατάκι δεν θα ξανάρθει, θα φύγει .. είναι ζηλιάρικο και δεν θέλει άλλα γάλατα στο στομαχάκι του μωρού σου :D

Αν χρειάζεσαι συμβουλές για να κόψεις το συμπλήρωμα, θα πρέπει να μας δώσεις λεπτομερείς πληροφορίες όπως ζητούνται στο στίκυ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Εννοείς ότι ξεκίνησες συμπλήρωμα από προχθές που είχες το πρόβλημα; Αν δίνεις συμπλήρωμα, το γαλατάκι δεν θα ξανάρθει, θα φύγει .. είναι ζηλιάρικο και δεν θέλει άλλα γάλατα στο στομαχάκι του μωρού σου :D

:D:wink:

VgL7.jpgIgLdp2.png

δινω μια φορα μονο το βραδυ

Αν το κάνεις αυτό για 3-4 μέρες, είναι αρκετό για να μειωθεί η παραγωγή όλου του 24ωρου.

Έτσι φεύγει το γάλα, όχι από στεναχώρια. Η γαλουχία στηρίζεται ορμονικά στην προλακτίνη που παράγεται από το ερέθισμα που παίρνει το στήθος τόσο σε διάρκεια όσο και σε συχνότητα. Αν μεταβληθεί κάτι από τα δύο ή και τα δύο, σε λίγες μέρες μειώνεται το γάλα.

Όπως μειώνεται μπορεί και να αυξηθεί αλλά αυτό δεν γίνεται συναισθηματικά, γίνεται με περισσότερους και συχνότερους θηλασμούς.

Λενάκι μου δεν κόβεται το γάλα έτσι. Μπορεί απλά να σου έχει μειωθεί λόγω συμπληρώματος.

Μη στεναχωριέσαι, θα το αυξήσεις ξανά αν θέλεις.

Πάρε το μωράκι σου αγκαλιά, βγάλε όλα τ'άλλα απ'το μυαλό σου, και ας το να θηλάζει όση ώρα θέλει. Κοιμηθείτε αγκαλίτσα, ξεκουραστείτε, και θηλάστε θηλάστε θηλάστε!!

Μπορείς να πάρεις και μαγιά μπύρας.

Να μας λες πως τα πας, να σε βοηθάμε. :)

ΧΛΟΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ Κ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΛΛΑ.....

ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ???(ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΤΟ?)

Κ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ???

ΟΜΩΣ ΡΕ ΧΛΟΗ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΡΕ" -ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ :cry: )

ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑΤΑΚΙ..ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ...ΡΟΥΦΟΥΣΕ Κ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ... :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::mad:

ΠΗΓΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΣΩ...Κ ΜΑΤΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΑΛΑ :cry::cry::cry:

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΕ??????

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?????????????????

Nα συνέλθεις! Αυτό που γράφεις δεν μπορείς να συμβεί. Το γάλα δεν κόβεται. Δεν μπορεί να κοπεί έτσι ακόμη και αν το επιδιώκεις.

Ηρέμησε, πιες ένα ζεστό ρόφημα και θήλασε. Θήλαζε όσο συχνά θέλει το μωρό.

Μπορεί να μην κατεβαίνει γάλα γιατί κάνεις χαζές σκέψεις. Χαλάρωσε και άφησε το μωρό να θηλάσει.

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΑ,ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΚΙ ΕΓΩ.ΟΣΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο,ΤΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!!!! ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕΙ.ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΑΛΑ :D:D:D:D:D:D:D

Λενάκι, μάλλον έχεις μπερδευτεί με λάθος εντυπώσεις και λάθος πληροφορίες.

Το γάλα δεν στηρίζεται σε καμία μεταφυσική δύναμη για να έρχεται και να φεύγει.

Τις πρώτες 3 εβδομάδες το στήθος είναι πρησμένο, όχι από γάλα αλλά από λεμφικό οίδημα (όπως όταν πρήζονται τα πόδια). Όταν φεύγει το πρήξιμο δεν σημαίνει ότι το γάλα λιγοστεύει.

Το στήθος δεν είναι ουροδόχος κύστη για να γεμίζει και να ξεχειλίζει. Περιέχει έναν αδένα που παράγει γάλα όταν το μωρό θηλάζει. Παράγεται κι ελάχιστο γάλα μεταξύ των θηλασμών, αλλά αυτό είναι πολύ λίγο. Όπως δεν ξεχειλίζεις από ιδρώτα έτσι δεν ξεχειλίζεις και από γάλα. Αν ζεσταθείς θα ιδρώσεις όσο χρειάζεται ακόμη και να δεν ξεχειλίζεις συνήθως από ιδρώτα...

Ο μόνος μηχανισμός που διασφαλίζει την παραγωγή του γάλακτος είναι οι θηλαστικές κινήσεις που βοηθούν να παραχθεί περισσότερη προλακτίνη.

ΑΛΗΘΕΙΑ Κ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ

Σχεδόν όλα τα θηλαστικά όταν γεννιούνται έχουν δόντια και όλα θηλάζουν χωρίς να δαγκώνουν! Δεν γίνεται να πίνει κάποιος γάλα δαγκώνοντας. Οι θηλαστικές κινήσεις είναι αντανακλαστικές κινήσεις που τις έχουν όλα τα θηλαστικά και είναι οι πρώτες κινήσεις που κάνουν όταν γεννιούνται, αναζητούν τη θηλή για να θηλάσουν.

Τα θηλαστικά θηλάζουν μέχρι περίπου να αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα μόνιμα δόντια τους. Στον άνθρωπο τα πρώτα μόνιμα δόντια βγαίνουν στα 6-7 χρόνια! Άρα μέχρι τότε μια χαρά μπορούν να θηλάζουν! :wink: