Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ελλάδα ... δεν είναι μόνο η αθήνα! :-))))


Afroditi D

Recommended Posts

Ταξιδιωτική εμπειρία (Παιδιά ενός κατώτερου θεού)

 

 

Τις προηγούμενες μέρες, είχα την τύχη, να κάνω ένα ταξιδάκι νοτιότερα και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι και στην Πάτρα. Δύο νομαρχιακές πρωτεύουσες εκ διαμέτρου αντίθετες, η μία ένα μεγάλο χωριό ή κωμόπολη (18 -20.000 κατοίκων) και η άλλη μια μεγαλούπολη των 300.000 κατοίκων και βάλε (η απογραφή του 2001αποτελεί παρελθόν). Αλλά όπως όλα τα καλά, τέλειωσε αυτό το διάλειμμα και επέστρεψα στην μίζερή μου πραγματικότητα.

Στην αρχή, για να σας περιγράψω το τι είδαν τα μάτια μου, με το που φτάνει κανείς στην γέφυρα του Ρίου, νοιώθει ότι είναι εκτός Ελλάδας. Ήξερα ότι οι γέφυρες είναι όλες κάτι σαν τις δικές μας γέφυρες (Στρυμόνα, Αξιού, Αλιάκμονα κ.τ.λ), καμία σχέση, είναι σαν να πηγαίνουμε εμείς με «Ζάσταβα 1100» και αυτοί με «Φερράρι F50». Ο περιφερειακός της Πάτρας, ένα μάτσο χάλια. 10 με 15 χιλιόμετρα και ούτε ένα φανάρι να σου κόψει τον δρόμο για να περάσει το τρακτέρ ή το Ούνιμακ από την ζάχαρη, ούτε ένα φανάρι να σου κόψει τον δρόμο για να περάσει η Κομπίνα ή το αγροτικό με τα καρπούζια από το Σκούταρι και στην υπόλοιπη διαδρομή ούτε ένας, μα ούτε ένας τσομπάνης να σου κόψει τον δρόμο για να περάσει το κοπάδι του στο ύψος του Νοσοκομείου. Μια διαδρομή με τρεις λωρίδες χωρίς λακκούβες ή μπαλώματα μονότονη, ανιαρή χάλια, αηδία, μα ούτε ένας, τουλάχιστον, κρυμμένος τροχονόμος με ραντάρ; Εδώ ακόμα και στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης τους πήρε 20 χρόνια για να βγάλουν τα φανάρια.

Κάποια στιγμή μετά από αυτά τα &περιπετειώδη χιλιόμετρα μπαίνεις στην πόλη της Πάτρας. Στην είσοδο έχει κάποια βενζινάδικα, από συνήθεια είδα τις τιμές και άρχισα να βρίζω που δεν είχα μαζί μου μπετόνια για να γεμίσω (Silk 1,096?, Texaco 1,098?, το πρωί που έφυγα από τις Σέρρες η πιο φτηνή ήταν 1,145?), βέβαια για να τα λέμε όλα, σ? όλη την διαδρομή η τιμή έπαιζε πάνω από 1,220? μέχρι 1,300 ? που είχαν κάτι κλέφτες στην Εθνική.

Μέσα στην Πάτρα (πολύ κίνηση) οι κλασικές μας λακκούβες και τα μπαλώματα απουσίαζαν, λες γι? αυτό να πήραμε τους αγώνες endouro; Γύρισα σχεδόν όλη την πόλη που ήξερα από παλιά, γιατί εκεί έζησα για 2 χρόνια (είχα να πάω 30 χρόνια). Όλοι οι δρόμοι είναι μονόδρομοι, δεν υπήρχε ούτε ένα αυτοκίνητο δυπλοπαρκαρισμένο, ούτε ένα παρκαρισμένο σε στροφή, ούτε ένα σε διάβαση πεζών!!! Εδώ ο δήμος και η τροχαία έχουν δουλέψει πολύ και καλά.

Το βραδάκι ήταν η ώρα του καφέ και του ποτού, έτσι κινηθήκαμε χωρίς αυτοκίνητο. Εντύπωση μου προκάλεσε ένας τυφλός (ξέρετε αυτός με τα σκούρα γυαλιά και το άσπρο μπαστουνάκι) που περπατούσε στο πεζοδρόμιο χωρίς να κάνει χρήση του μπαστουνιού του, που το κρατούσε βέβαια μπροστά του αλλά χιαστί. Τότε πρόσεξα ότι όλα τα πεζοδρόμια, του κέντρου τουλάχιστον της Πάτρας, η προτελευταία σειρά από τα πλακάκια ήταν με ριγωτά έντονα ανάγλυφα και στο τέλος κάθε διαδρομής είχε διαδοχικά πλακάκια με ανάγλυφες μπίλιες, για προειδοποίηση των τυφλών ότι έφτασαν στο τέλος του δρόμου και ή πρέπει να στρίψουν ή να περιμένουν το φανάρι για να περάσουν. Τα φανάρια, αχ τα φανάρια πολλά, πάρα πολλά για να περνούν οι πεζοί, ακόμα και κει που δεν είχε διασταύρωση για τα αυτοκίνητα, αρκεί να απέχουν αρκετά μεταξύ τους οι διασταυρώσεις, τότε υπάρχει έξτρα φανάρι για τους πεζούς. Για τους τυφλούς έχουν ένα λεπτό ήχο διακεκομμένο όταν είναι κόκκινο και ένα συνεχή «μπιπ» όταν είναι πράσινο. Ο σεβασμός στον πεζό πολίτη σε όλο του το μεγαλείο.

Καθίσαμε στην πλατεία με το επιδαπέδιο λουλουδάτο ρολόι στο λιμάνι και πήραμε από ένα καφέ, εγώ φραπέ και η σύζυγος μου έναν ελληνικό σκέτο και ζητήσαμε εκτός από το νερό που συνοδεύει τους καφέδες και ένα έξτρα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό. Ο λογαριασμός ήταν που με αποτελείωσε, 3,20?! Όση ώρα πίναμε τον καφέ μας, 50 λεπτά με μία ώρα, από εμπρός μας περάσανε 5 ή 6 περιπολικά της αστυνομίας αργά με αναμμένους τους φάρους, περιπολία. Σπάνιο ε! Τα κλαμπάκια και τα μπαρ της πόλης ήταν στο φουλ. Ένα ανθρώπινο βουητό, σαν μελίσσι με όλες τις φυλές άσπροι , κίτρινοι, μαύροι ή μάλλον πολλοί μαύροι που περιφέρονται στους δρόμους πουλώντας διάφορα πράγματα, είναι βλέπετε η Πάτρα, η κύρια πύλη για την υπόλοιπη Ευρώπη. Το ανθρώπινο βουητό, πάντως, κάλυπτε τις διάφορες μουσικές που έπαιζαν τα ηχεία αλλά σε χαμηλή ένταση, από σεβασμό στον γείτονα, τι άλλο μια και οι Πατρινοί είναι γλεντζέδες. Μια και είπα για μουσική και θόρυβο, δεν έπεσε στην αντίληψή μου κανένας λαζοβλαχαδερός να περνά τους δρόμους με τσίτα τα ηχεία, σαν να πουλά πατάτες, ξέρετε για ποιους μιλάω.

Την επόμενη η ξενάγηση μας στους δρόμους της Πάτρας μας βρήκε το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου (ποτέ δεν έμαθα αν είναι Αγίου Γεωργίου ή Βασιλέως Γεωργίου), καθίσαμε για φαγητό σε ένα μικρό εστιατόριο. Δύο μερίδες σουβλάκια (3 μεγάλα σουβλάκια η μερίδα) με λίγη σαλάτα μαρούλι με καλαμπόκι, λίγες πατάτες, 3 κρίκετ μπίρας βαρελίσιας, 3 ψωμάκια (σαντουιτσάκια) στρογγυλά. Το σύνολο 18?! Η ώρα ήταν 2 και 20? όταν είδαμε στην πλατεία μία δημοτική υπάλληλο της καθαριότητας να αδειάζει τα καλαθάκια και να σκουπίζει τον χώρο κάτω από αυτά. Τρελάθηκα, Κυριακάτικα, είπα. Στις Σέρρες μεσοβδόμαδα και απόγευμα και η κεντρική μας πλατεία, δεν έχουμε και πολλές, θυμίζει χωματερή. Εκεί κάθε 300 με 400 μέτρα υπάρχει και από μία πλατεία, καθαρή!

Τα κτίρια της Πάτρας είναι όλα έτσι φτιαγμένα, ώστε να προσφέρουν προστασία στους πολίτες από τον ήλιο και την βροχή. Όλα τα πεζοδρόμια είναι σκεπαστά με όμορφες καμάρες που σε μερικές περιπτώσεις είναι σκέτα κομψοτεχνήματα και χαρίζουν ένα ιδιαίτερο στιλ πέρα από την πρακτικότητα τους. Φανταστείτε τώρα, η πολεοδομία μας, να προχωρήσει σε έναν τέτοιο περιορισμό, να υποχρεώσει, λέει, τους εργολάβους, να στεγάζουν τα πεζοδρόμια περίτεχνα, με αψίδες και καμάρες. Ε, ρε γλέντια! Εδώ κλέβουν μπετά από τις σκάλες και τα υπόγεια (ελάτε να δείτε το σπίτι μου), σκεφτείτε τι έχει να γίνε. Θα κυκλοφορούμε με κράνη&

Ξέχασα να πω για το πόσο ευγενικά και συνεργάσιμα είναι τα όργανα της δημοτικής αστυνομίας, γνώστες της Ελληνικής γλώσσας και ενημερωμένοι.

Όσο για το Μεσολόγγι, είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη, που ναι μεν δεν έχει πεζοδρόμια (πολύ στενά) αλλά έχει πολλούς πεζοδρόμους και οι δρόμοι του είναι δρόμοι και όχι πίστα endouro.

Αυτό ήταν, λίγο κράτησε, γυρίσαμε πίσω. Συνήθως χαίρομαι όταν γυρίζω πίσω, εκτός από αυτήν τη φορά. Σκέφτομαι όταν πάρουμε και οι δύο σύνταξη να πάμε να μείνουμε εκεί για πάντα και να πάψουμε να εξαρτιόμαστε από αδαείς και ανίκανους δημοτικούς άρχοντες και να είμαστε παιδιά ενός κατώτερου ή μάλλον κατώτατου θεού !

 

12 Σεπτεμβρίου 2008

Βασίλης Βαφιάδης

Γλύπτη Μύρωνος 1

Σέρρες (προς το παρόν)

 

Τυχαία πρίν λίγο , αναζητώντας να μεταφράσω ένα κειμενάκι... στο google , έπεσα επάνω στον Κο Β.Βαφιάδη και στο κείμενο του απο μια ηλεκτρονική εφημερίδα των Σερρών... http://www.anexartitos.gr/

υπογράμμισα τα κομμάτια που μου άρεσαν πολύ ! και σαν Πατρινιά που είμαι (γέννημα - θρέμα) σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το ταξίδι... :):):)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και είναι έτσι όπως τα λέει ο κ.Βαφειάδης; δεν έχει λακούβες στην Πάτρα;; Γιατί εγώ ξέρω ότι οι τοπικές εφημερίδες φιλοξενούν πολύ συχνά άρθρα αμφιβόλου αξιοπιστίας που ως στόχο έχουν ή να γλύψουν ή να ρίξουν στα τάρτατα τους "δημοτικούς άρχοντες" (αναλόγως από ποιόν τα παίρνει ο καθένας). Δε λέω, η Πάτρα ωραία είναι και δε θυμάμαι αν έχει λακούβες, αλλά μου φαίνεται πολύ χλωμό να είναι τόσο τέλειο το οδικό δίκτυο, αν είναι έτσι όντως πες το μας και μας να πάμε εκεί στη σύνταξη

Link to comment
Share on other sites

Το κέντρο της πόλης όντως το έχουν προσέξει τα τελευταία χρόνια , ειδικά απο τότε που η Πάτρα ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ... :?

τα διπλοπαρκαρίσμα φυσικά και δεν λείπουν ... αλλά η δημ.αστυνομία κάνει δουλειά ... και φυσικά το παραπάνω άρθο περιγράφει την πόλη ΣΚ αν δεν κανω λάθος.

Οι δρόμοι στο κέντρο είναι όλοι μονόδρομοι και πραγματικά είναι δυσκολο να χαθεί καποιός.

Οσο για το συνταξή που λές ... εγω αν σκεφτόμουν να φυγω απο την πολη μου , θα το έκανα πριν βγω σε σύνταξη .... να προλάβω να απολαυσω μια καλυτερη "ποιότητα ζωής" ... αν είναι όντως έτσι τα πράγματα ... :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για τη σύνταξη το είπα για πλάκα, εγώ απ'την Αθήνα δε φεύγω ούτε με σφαίρες (έχω ζήσει στην επαρχία, ας πάει και κανας άλλος), μια χαρά είναι η ποιότητα ζωής εδώ, μην τους ακούς, όποιου δεν του άρεσε θα έφευγε. :wink:

 

Πάντως νομίζω ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι τραβηγμένο απ'τα μαλλιά. Δε μπορείς να συγκρίνεις μια μεγάλη πόλη όπως η πάτρα με μία τόσο μικρότερη όπως οι σέρρες, είναι προφανώς κακόβουλο το κείμενο. Έπειτα κι εσύ το λες έχει διπλοπαρκαρίσματα ( στην Ελλάδα ζούμε ρε παιδιά, υπάρχει ελληνική πόλη όπου να μην έχει;;;) και προφανώς θα έχει και λακούβες και μπαλώματα, είπαμε δις ιζ Γκρις, σε ποιόν τα λέει ο κύριος, σε κανα ξένο;

 

Τέλος πάντων, εμένα με παραξένεψε ο τίτλος σου, τί σχέση έχει η καϋμένη η Αθήνα με τη σύγκριση μεταξύ Πάτρας και Σερρών, η Αθήνα είναι αυτή που είναι και η Πάτρα το ίδιο, τί νόημα έχουν οι συγκρίσεις;

Link to comment
Share on other sites

Το κέντρο της πόλης όντως το έχουν προσέξει τα τελευταία χρόνια , ειδικά απο τότε που η Πάτρα ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ... :?

τα διπλοπαρκαρίσμα φυσικά και δεν λείπουν ... αλλά η δημ.αστυνομία κάνει δουλειά ... και φυσικά το παραπάνω άρθο περιγράφει την πόλη ΣΚ αν δεν κανω λάθος.

Οι δρόμοι στο κέντρο είναι όλοι μονόδρομοι και πραγματικά είναι δυσκολο να χαθεί καποιός.

Οσο για το συνταξή που λές ... εγω αν σκεφτόμουν να φυγω απο την πολη μου , θα το έκανα πριν βγω σε σύνταξη .... να προλάβω να απολαυσω μια καλυτερη "ποιότητα ζωής" ... αν είναι όντως έτσι τα πράγματα ... :)

 

η Πάτρα τρέλα είναι!!!!!!το "κούνημα " ποιος αντέχει????

αν μένεις εκεί χαράς το κουράγιο σου!!!!!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αφροδίτη έρχομαι ετοιμασε τα φραουλολεμονο..... και φτάνω!

 

Πέρα από τη πλάκα έχω πολλά χρονια να έρθω Πάτρα, αλλα οντως είναι μία ωραία πόλη και πολύ καλά διχοτομημένη... δεν χάνεσαι με τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Εkabη ο τίτλος σκέφτηκα να είναι αυτός , ώστε να μπουρούμε τα μέλη εκτος Αθηνών( μιας κ η πληοψηφία είναι μέλη απο Αθήνα) να σας γνωρίσουμε τις " ομορφιές " αλλά και τα " άσχημα " των πόλεων μας.

Συμφωνώ πως η κάθε πόλη έχει τα "ωραία "της και την δική της "ποίοτητα ζωής".

Για τις Σέρρες ας πούμε έχω ακούσει πολύ όμορφα λόγια και σε λίγο καιρό που θα έχω μόνιμη κάτοικο εκεί πια φίλη , εχω σκοπό να την επιστεπτώ.

Η Αθήνα εμένα προσωπικά με " φρικάρει " αλλά ομολογώ πως κάνω τους πιο ωραίους ύπνους , το κλίμα της πόλης ...

Sabrina δεν το αντέχω το κούνημα ... ας μην το μελετάμε καλύτερα ... :lol:

Pam μου έχεις ανοιχτή πρόσκληση απο το καλοκαίρι και ακόμα μας αγνοείς ... να δω πότε θα το πάρεις απόφαση :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Οι γονείς μου είναι/ήταν πατρινοί και εγώ έζησα τα καλύτερα 5 χρόνια της ζωής μου εκεί 93-98και βάλε ως φοιτήτρια....

 

Την Πάτρα την αγαπώ...εκεί έχω και τη μαμά μου (δεν ζει πια) και την επισκέπτομαι αρκετές φορές το χρόνο....

 

Όσο και να αγαπώ την Πάτρα.....το κείμενο είναι παραφουσκωμένο!!!!

 

Δεν είναι όλα τόσο τέλεια :lol: .....

 

Και η δημοτική αστυνομία είναι πολύ "δημοτική"....κάνει αρκετές διακρίσεις ανάλογα με τις πινακίδες!

Link to comment
Share on other sites

Οκ, ναι, να τα πείτε, αν κι εμείς έχουμε ωραία να πούμε για τις πόλεις σας :D

 

Όσο για το κούνημα, δεν είναι αποκλειστικό σας προνόμιο, άσε, δεν το αποφεύγεις όπου και να πας :(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ απ'την Αθήνα δε φεύγω ούτε με σφαίρες (έχω ζήσει στην επαρχία, ας πάει και κανας άλλος), μια χαρά είναι η ποιότητα ζωής εδώ, μην τους ακούς, όποιου δεν του άρεσε θα έφευγε. :wink:

 

 

Συμφωνώ με την Εκάβη. 'Εζησα και γω κάποια χρόνια σε επαρχιακή πόλη, λόγω διορισμού του πατέρα μου, και δεν αλλάζω την Αθήνα με καμμία πόλη. Όπως συνηθίσει κανείς! :wink:

Grow up and get a life!

Link to comment
Share on other sites

Αφροδιτάκι :lol::lol::lol: !!!

Πάντως για τις Σερρές , δεν ειπα κακιά κουβεντα , ε; είπα ; :lol:

εγω ειπα πως μου αρέσει ο τόπος που ενας επισκέπτης παρουσίασε την πόλη που γεννήθηκα & ζώ!!! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω κ εγω την γνωμη μου για την πατρα και για το κειμενο του μεσιε

συμφωνω οτι ειναι μια ομορφη πολη σαφως με πολυ καλη ριμοτομια ομως αρκετα παρατειμενη για 3 πολη στην ελλαδα και ενω εχει τις προδιαγραφες για πολλα πραγματα τιποτα δεν γινεται (ως συνηθως)

 

το κειμενο του μεσιε ειναι παραφουσκωμενο μαλλον δεν πολυγυρισε την ελλαδα και μαλλον ξεχναει οτι και η πατρα ανηκει στην ελλαδιτσα την ερμη με τις τεραστιες ελλειψης τις λακουβες τα διπλοπαρκαρισματα την ακριβεια την κινηση και ολα τα σχετικα

 

ο καθενας αγαπαει τον τοπο που γεννηθηκε και μεγαλωσε και τον θεωρει ιδανικα ομορφο..... ετσι και η αφροδιτη της πατρας και οχι της μυλου χαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Χμ δεν ξέρω για την Πάτρα αλλά δεν θα διαφωνήσω για την άποψη

που έχει για τη Σέρρες και ας είναι τα πάτρια εδάφη μου!!!!!

Ξέχασε βέβαια να γράψει ότι πρέπει να αποφεύγεις να περάσεις από Λευκώνα

γιατί στο δικό τους χωριό αποκλείεται να έχεις εσύ προτεραιότητα :lol::lol:

Όλγα μην θυμώσεις κι εμένα πατρίδα μου είναι αλλά τα στραβά πρέπει να τα τονίζουμε μήπως και συμμορφοθούν......

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κοριτσια.

Διαβαζοντας το κειμενο το μυαλο μου πηγε στο Λονδινο ή στο Παρισι(αν και εκει σιγουρα θα υπαρχει καποιος Ελληνας που θα κανει αισθητη την παρουσια του).

Ο τυπος υπερβαλλει ή μαλλον έχει παραισθησεις.

Μην ξεχναμε οτι ζουμε στην Ελλαδαρα μας που παντα κανουμε αυτο που θελουμε και οτι μας αρεσει......και οτι βρεξει ας κατεβασει

Πριν απο την Πατρα ζουσα στην Αθηνα(απο χωριο της Μακεδονιας ειμαι,οχι Αθηναια) και το συμπερασμα μου ειναι οτι οταν οδηγαμε παντα θελουμε να προσπερασουμε,να κορναρουμε να διπλοπαρκαρουμε,να μην επιτρεψουμε πεζο να βρεθει στο δρομο μας,να βρισουμε τον αστυνομικο γιατι δεν πιστεψε το ψεμα μας...και αλλα που αν τα σκεφτουμε θα επρεπε να ειχαν αποσυρει τα μισα διπλωματα.

Μακαρι ο τυπος αυτος να με βγαλει ψευτρα.......αλλα πολυ αμφιβαλλω. παντου ειναι το ιδιο σκηνικο...

ελπιζω να μην εχω παρεξηγηθει απο καμια σας.κατεθεσα την αποψη μου χωρις καποια σκοπιμοτητα

φιλακια

iQSqp3.png

qajOp2.png

MACEDONIA IS GREEK AND ONLY GREEK

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τελικά νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως οι πόλεις μας είναι τόσο ωραίες και λειτουργικές όσο εμείς τους επιτρέπουμε να είναι. Αφού τις κατοικούν οιγνωστοί Ελληνες, ε, τί να σου κάνουν κι αυτές οι καϋμένες;;;;; Ό,τι μπορούν κάνουν...

 

Αφροδίτη, βεβαίως δεν είπες κακό για τις Σέρρες, αλλά θέλω να εξηγήσω αυτό που είπα ότι έχει σημασία το μέγεθος. Σε μια μικρή πόλη όπως οι Σέρρες ή η Καλαμάτα όπου έμεινα εγώ (yls εσένα πού σ'έβγαλε ο διορισμός;;;;) ο κόσμος γνωρίζεται πολύ περισσότερο από ότι στην Πάτρα ας πούμε. Οπότε, διπλοπαρκάρεις;;; ε, σιγά μη σε γράψει ο αστυνόμος που ή μπατζανάκης του κουνιάδου σου είναι ή αδερφός της συνυφάδας σου (πιο μακρινός δεν είναι, δε γίνεται!). Γι αυτό και τα πράγματα λειτουργούν με άλλους ρυθμούς. Ενώ σε μια μεγάλη πόλη είναι λογικό να λειτουργούν κάπως καλύτερα τα πράγματα.

 

Επίσης, Αφροδίτη βλέπω ότι είσαι στο κατώφλι των 4000 ποστ. Περιμένω απάντησή σου για να σου πούμε να τις εκατοστήσεις (τις χιλιάδες) :D

Link to comment
Share on other sites

Έμεινα Καρδίτσα. Απαίσιος καιρός, φοβερό κρύο τον χειμώνα-αφρικανική ζέστη το καλοκαίρι. Άσε η υγρασία...Τον σακάτεψε τον πατέρα μου... Η δε νοοτροπία των κατοίκων? Δεν θα αναφερθώ για να μην χαλάσω καρδιές. Το μόνο που μου άρεσε εκεί ήταν τα λουκάνικα και τα αλλαντικά τους!! Τέλεια ήταν τα άτιμα :!:

Grow up and get a life!

Link to comment
Share on other sites

Η δε νοοτροπία των κατοίκων? Δεν θα αναφερθώ για να μην χαλάσω καρδιές.

 

Ναι ναι, ας σιωπήσουμε καλύτερα. Αφού εμείς φύγαμε, άστους να ζουν όπως τους αρέσει.

Link to comment
Share on other sites

Ekabn συμφωνώ πως σε γενικές γραμμές στην Ελάδα οτιδήποτε κρατικό δεν λειτουργεί σωστά ή υπολειτουργεί ή δεν λειτουγρεί ποτέ ... :mad:

 

Από εκεί κ πέρα το θέμα των Δήμων , θεωρώ πως δεν εχει να κάνει με κομματισμούς κτλ και θα πρέπει ο κάθε πολίτης να επιλέγει το Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου του κρίνοντας ποιοί ανθρώποι θα μπορούσαν να βοηθήσουν & να αναβαθμίσουν την περιοχή κ την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

Βέβαια και οι εκάστοτε υποψήφιοι δήμαρχοι κ πολλές φορές οι δημοτικοί συμβουλοί προέρχονται απο το χώρο της Πολιτικής άρα και σαφώς δυσκολο πράγμα να μην είναι άνθωποι της "δερμάτινης πολυθρόνας" και της "μάσας" ...

 

Σίγουρα κάθε πόλη έχει τις δικές της μοναδικές ομορφιές τους δικούς της ξεχωριστούς ανθώπους με την δική τους ξεχωριστή νοοτροποία! :D

 

Και για να μην σας ζαλίζω άλλο , να σας πώ πως εχτες περάσαμε ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο απόγευμα στο κέντρο τςη Πάτρας!

Παρκάραμε το αυτ/το έξω απο την Μητρόπολη , βρίσκοντας πολύ ευκολα πάρκιν , χωρίς να πληρώσουμε παρκόμετρο , μιάς και απο το Σαββάτο το απόγευμα μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα ,είναι δωρεάν το πάρκιν στο κέντρο.

Χαζέψαμε τις πανέμορφες :D πανάκριβες :shock: βιτρίνες ( μα ένα ζευγάρι γαλότσες 220€ - παρεπιπτόντως (αν κατάλαβα ) καλά θα φορεθεί πολυ το λουστρίνι φέτος ε; :roll: ) , κάναμε αεροπλάνο στην πλατεία Β.Γεωργίου και παραλίγο να βουτήξουμε και στα συντριβάνια με τα Λιοντάρια :lol: τρέξαμε , κάναμε κούνια μπλέλα :lol: χορέψαμε με την παραδοσιακή λατέρνα που τυχαία συναντήσαμε την Πλατειά Όλγας , κλωτσίσαμε και ένα άδειο κουτί απο αναψυκτικό που έκοβε βόλτες στην άκρη του πεζοδρομίου :mad: και μετά το πήρε ο μπαμπάς και το έβαλε σε ένα καλάθι που υπάρχει σε κάθε γωνιά των τεραγώνων...(τόσο δυσκολο ηταν για αυτόν που το πέταξε να φτάσει μεχρι την γωνιά και να το αφήσει στο καλάθι :? )

Και μιας και μιλησα για καθαριότητα , έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια πιστεύω και απο τους ιδιους του πολίτες της Πάτρας σε αυτό το θέμα ...

 

αχ! πάλι θα γελάει η ekabn με τον γραφικό τρόπο του γράφω και πάλι θα μου πεί : "αμάν κοπέλα μου , μας ζάλισες ... " :lol:

 

α! το Βουλγαρέλι είναι όντως πάρα πολυ όμορφο Ελένη !!!!!!!!!!!!

(δεν το είδα στην ΕΡ3 αλλά έχουμε περάσει πολυ όμορφα ΣΚ εκεί)

 

Αυτό ήταν λοιπόν το Νο 4000 πόστ απο εμένα ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήταν λοιπόν το Νο 4000 πόστ απο εμένα ! :D

να τα φτασεις 1000000 :shock::D

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Link to comment
Share on other sites

Ekabn συμφωνώ πως σε γενικές γραμμές στην Ελάδα οτιδήποτε κρατικό δεν λειτουργεί σωστά ή υπολειτουργεί ή δεν λειτουγρεί ποτέ ... :mad:

 

Από εκεί κ πέρα το θέμα των Δήμων , θεωρώ πως δεν εχει να κάνει με κομματισμούς κτλ και θα πρέπει ο κάθε πολίτης να επιλέγει το Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου του κρίνοντας ποιοί ανθρώποι θα μπορούσαν να βοηθήσουν & να αναβαθμίσουν την περιοχή κ την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

Βέβαια και οι εκάστοτε υποψήφιοι δήμαρχοι κ πολλές φορές οι δημοτικοί συμβουλοί προέρχονται απο το χώρο της Πολιτικής άρα και σαφώς δυσκολο πράγμα να μην είναι άνθωποι της "δερμάτινης πολυθρόνας" και της "μάσας" ...

 

Οκ, αλλά εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα έτσι; Μάλιστα είπα το αντίθετο, ότι οι ίδιοι οι πολίτες φταίνε που δε λειτουργεί το σύστημα, οι ίδιοι το υπονομεύουν, δεν τους φταίει κανένας τοπικός άρχοντας.

Link to comment
Share on other sites

Οι Πολίτες " υπονομεύουν " το σύστημα , γιατι οι "τοπικοί άρχοντες" τους το επιτρέπουν , τους χρωστάνε ... το "ρουσφέτι" καλά κρατεί !

Η νοοτροποία (π.χ) του στύλ ... γράψε με για διπλοπαρκάρισμα ... θα την σβύσω την "κλήση" , δεν την έχει αποκτήσει απο μόνος τους ο καθένας , κάποιος "τοπικός άρχοντας" τους έχει δώσει το δικαίωμα ....

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήταν λοιπόν το Νο 4000 πόστ απο εμένα ! :D

να τα φτασεις 1000000 :shock::D

 

:D ευχαριστώ! :lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Καλά, μιλάμε για τις γνωστές πολεις της Ελλάδας ή εγώ ζω αλλού???

Πηγαίνω Πάτρα κάθε χρονο για μια εβδομαδα και τραβάω μεγάλο ζόρι, φρίκη, μποτιλιάρισμα, δε βρίσκεις να παρκάρεις, αλλοδαποί μιλιούνια και αυτά τα λέει μια κάτοικος της πρωτεύουσας. Αντιθετα πριν λίγα χρόνια πήγα Σερρες, έμεινα 3 μέρες και εντυπωσιάστηκα, πεζοδρόμια τεράστια, πράσινο, καθαροί δρόμοι, απιστευτη μου φάνηκε σαν πόλη! Και ακόμα πιο απίστευτο μου φαίνεται αυτό το άρθρο, κάτοικος Σερρών να εκθειάζει την Πάτρα, μπα σε καλό μας! :roll:

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...